19 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebladpeterselieboterbouillonbulgurcouscousgranaatappelgrof zeezoutingemaakte citroenkaasknoflookkoriandernootmuskaatolijfolieparelgortpeperpeterselierode uisjalotspinazietijmuiwaterzeezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Aubergines in kaneel met feta

Ingrediënten:
bladpeterselie, bulgur, citroen, extra vierge olijfolie, feta, granaatappel, groene olijven zonder pit, groentebouillon, aubergine, nootmuskaat, olijfolie, pitten, rode ui, rucola, vruchtensap, kaneel en zeezout

Een recept uit  - Libelle Gevulde groenten

Recept uit Libelle Gevulde groenten:

Aubergines met quinoa, spinazie en feta

Ingrediënten:
amandelschilfers, aubergines, bladpeterselie, citroen, feta, granaatappel, granaatappelsap, groentebouillon, natuuryoghurt, olijfolie, quinoa, rode ui, spinazie, zout en zwarte peper

Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Risotto van gort met gemarineerde feta

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, chilivlokken, citroen, feta, gerookt paprikapoeder, groentenbouillon, karwijzaad, knoflook, laurier, olijfolie, oregano, parelgort, passata, sjalot, tijm, tomaat in blik en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Portobello's met parelgort en ingemaakte citroen

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, feta, groentebouillon, grof zeezout, ingemaakte citroen, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, paars basilicumblad, paarse basilicumcress, parelgort, peterselie, portobello's, radijscress, tijm, ui, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Grote garnalen met Pernod, dragon en feta

Ingrediënten:
boter, citroenschil, dragon, feta, garnalen, gedroogde chilivlokken, gedroogde oregano, groentebouillon, grof zeezout, knoflook, minivenkelknollen, olijfolie, pernod, sumak, tijm en venkel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Portobello's met parelgort en ingemaakte citroen

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, feta, groentebouillon, grof zeezout, ingemaakte citroen, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, paars basilicumblad, paarse basilicumcress, parelgort, peterselie, portobello's, radijscress, tijm, ui, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Mediterrane bulgurpilav

Ingrediënten:
boter, bulgur, feta, groentebouillon, ingemaakte citroen, olijfolie, oregano, peper, tarwe, tomatenpuree, vermicelli, zout en zwarte olijf

Keuken:
Midden-Oosten / Grieks / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch / couscous
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Shakshuka mit Wachtelspiegeleier - Shakshouka met kwartelspiegelei

Ingrediënten:
baharat, boter, citroenrasp, couscouskruiden, dille, feta, gele courgette, gele paprika, gember, groene courgette, groentebouillon, knoflook, kwartelei, laurier, lente-ui, libanese couscous, mild chilizout, olijfolie, peterselie, rode paprika, sinaasappelrasp, tomatenblokjes, ui en zout

Keuken:
Tunesisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Francesca van Berk

Recept van Francesca Kookt!:

Tomatenrisotto met basilicumolie

Ingrediënten:
basilicum, boter, fruit, gemalen zwarte peper, groentebouillon, kaas, olijfolie, tomaat, grana padano, peper, rijst, risotto, sjalot, sjalotten, tomaat, tomaten, water, wijn, witte wijn, zout en zwarte peper

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan monday: ultieme champignonsoep

Ingrediënten:
alcohol, bouillon, champignons, eieren, extra vergine olijfolie, fruit, gedroogde paddenstoelen, gedroogde tijm, groentebouillon, knoflook, knoflooktenen, madera, marsala, medium sherry, zout, olie, paddenstoelen, peper, shiitakes, tijm, truffelolie, ui, versgemalen zwarte peper, vlees, water, wijn, wilde paddenstoelen, zeezout, zout, 
zout en peper en zuivel

Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, granen, groente, kaas, kruiden, laurierblad, olie, parmezaankorst, peper, peulvruchten, schijfjes citroen, sinaasappelrasp, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch