213 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebloemboterbruine basterdsuikereigemberketjap maniskomkommerkorianderlaoslimoensapolieolijfoliepeperpeterseliepindakaasplantaardige oliesambal oeleksantensuikertomaattrassiuiwaterzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Chinese bonensla met noten

Ingrediënten:
chinese zwarte azijn, citroensap, donkere sesamolie, druivenpitolie, gember, knoflook, lente-ui, maïsolie, mungbonen, pinda's, rijstwijnazijn, sjalot, sojabonen, sojasaus en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Chinese bonensla

Ingrediënten:
chinese zwarte azijn, citroensap, donkere sesamolie, druivenpitolie, gember, knoflook, lente-ui, maïsolie, mungbonen, rijstwijnazijn, sjalot, sojabonen, sojasaus en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Chinese bonensla met taugé

Ingrediënten:
chinese zwarte azijn, citroensap, donkere sesamolie, druivenpitolie, gember, knoflook, lente-ui, maïsolie, mungbonen, rijstwijnazijn, sjalot, sojabonen, sojasaus, taugé en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesie:

Gestoomde garnalen in pakjes - pepes oedang

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, knoflook, laos, noorse garnalen, sambal oelek, sambal trassi, serehpoeder, sesamolie, ui en verse garnalen

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stomen / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Chinese bonensla met sla

Ingrediënten:
chinese zwarte azijn, citroensap, donkere sesamolie, druivenpitolie, friséesla, gember, japanse mosterdsla, knoflook, lente-ui, maïsolie, mesclun, mungbonen, rijstwijnazijn, romainesla, rucola, sjalot, sojabonen, sojasaus, tatsoi en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Chinese bonensla met gekookte groente

Ingrediënten:
andijvie, boerenkool, chinese zwarte azijn, citroensap, donkere sesamolie, druivenpitolie, gember, knoflook, kool, lente-ui, maïsolie, mungbonen, rijstwijnazijn, sjalot, sojabonen, sojasaus, spinazie en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Het insectenkookboek:

Hartige insectenschijven

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, bruine basterdsuiker, chilisaus, citroensap, ei, gember, sla, knoflook, lente ui, limoensap, maïskorrels, meelwormen, oestersaus, paneermeel, rijstazijn, sesamolie, sjalot, vissaus, winterwortel, witte peper, zonnebloemolie en zout

Soort:
insecten
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Fenchel mit Polenta in Tempurateig / Venkel met polenta in tempuradeeg

Ingrediënten:
bloemige aardappels, citroengras, citroensap, fijne polenta, gele paprika, gevogeltefond, groene paprika, knoflook, noilly prat, olijfolie, paprika-knoflooksaus, peper, plantaardige olie, preiwit, rode paprika, sesamolie, sjalotten, tempuradeeg, venkelgroen, venkelknol, vijfkruidenpoeder, witte wijn, zetmeel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Spareribs in bourbonglazuur met gerookte-maïssalade

Ingrediënten:
ahornsiroop, anijssterren, banaansjalot, bosuien, bourbon, citroensap, citroentijm, gedroogde rode chilipeper, gember, groene chilipeper, grof zeezout, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, koriander, limoensap, maiskolven, munt, olijfolie, peterselie, rijstazijn, sesamolie, shaoxing-rijstwijn, szechuanpeperkorrels, tomatenketchup, ui, varkensribbetjes en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Recept uit Noedels:

Pikante kokosdressing

Ingrediënten:
chilipoeder, citroensap, garnalenpasta, gember, knoflook, kokos, kokosmelk, limoensap, plantaardige olie, rode chilipeper, sjalot, tamarindewater en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Sambal goreng boontjes

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, knoflook, laospoeder, olie, rode spaanse peper, sambal oelek, santen, sereh, serehpoeder, sjalot, sperziebonen en water

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gemarineerde tofoe op z'n Japans

Ingrediënten:
citroen, citroensap, donkere sesamolie, gemberwortel, glucosestroop, knoflook, mirin, neutrale olie, olijfolie, peper, peterselie, rijstazijn, shiso, sjalot, sojasaus, ui en zout

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Ontbijt / brunch / lunch / lichte maaltijd uit Thug kitchen feestvoer:

Gebakken rijst met kerrietofu

Ingrediënten:
bruine rijst, citroensap, edelgistvlokken, erwten, kerriepoeder, knoflook, kokosolie, limoensap, olijfolie, rode paprika, sesamolie, sojasaus, spinazie, stevige tofu, tamari, ui en wortel

Keuken:
Aziatisch / Internationaal
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen en deegwaren / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal (gebakken sambal)

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde lombok, goudbouillonblokje, knoflookpoeder, laos, lombok rawit, olie, salam, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / condiment
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Pindasaus

Ingrediënten:
bruine suiker, citroensap, ketjap manis, knoflook, olie, pindakaas, sambal oelek, trassi en ui

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Ui-cashewbeignets

Ingrediënten:
cashewnoten, chilipoeder, citroensap, ei, gedroogde kokos, gember, knoflook, kokosroom, koolzuurhoudend water, olie, sjalot, ui en zelfrijzend bakmeel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Kelle paça - Schapenkopsoep

Ingrediënten:
bloem, citroensap, ei, knoflook, lamsschenkel, plantaardige olie, rode wijnazijn, schapenkop zonder vel en zonder schedeldak, ui en witte azijn

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...