40 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbloembotercitroenraspeidooiereiwitgezouten boterkirschknoflookkristalsuikermelkolijfoliepeperpeterseliepoedersuikerruwe rietsuikersjalotslagroomsuikerwaterzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner uit De Joodse keuken:

Heilbot met eieren en citroensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, ei, heek, heilbot, kabeljauw, laurier, maïzena, schelvis, snoek, suiker, ui, witte peper, wortel, zalm en zout

Keuken:
Brits / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Griekse keuken: artisjokken met ei-citroensaus

Ingrediënten:
artisjok, artisjokken, bladpeterselie, bloem, bouillon, citroen, citroensap, eidooier, extra vergine olijfolie, groentebouillon, hart, water, maïzena, olijfolie, patentbloem, peperkorrels, peterselie, vruchtensap, water, zout, 
zout en peper en zoutvlokken

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Gebakken mini-artisjokken en aioli met roze peperkorrels

Ingrediënten:
bloem, chinees vijfkruidenpoeder, citroensap, dijonmosterd, eidooier, knoflook, maïzena, mini-artisjokken, olijfolie, peterselie, roze peperkorrels, tijm, wittewijnazijn, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Lamsgehaktballetjes met warme yoghurt en snijbiet

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, ei, gedroogde munt, gemalen korianderzaad, gemalen piment, granaatappelpitten, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelpoeder, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, maïzena, olijfolie, pijnboompitjes, rode chilipeper, snijbiet, ui en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Warme bietjes in yoghurt

Ingrediënten:
citroensap, ei, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, maïzena, rode biet, verse bladpeterselie, verse munt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Lise Finckenhagen - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

TACO’S

Ingrediënten:
aardbeien, avocado, bosbessen, boter, citroensap, eidooier, eieren, maïzena, frambozen, koriander, limoen, maïsmeel, mango, mayonaise, olie, pannenkoeken, rode bessen, rode chilipeper, rode ui, suiker, zout, water en zomerfruit

Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / nagerecht uit Sous-vide thuis:

Alfajores

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, citroensap, dulche de leche, ei, kristalsuiker, maïzena, poedersuiker, rum, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en zout

Keuken:
Argentijns
Soort:
sous-vide / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Christin Geweke - I love cheesecake

Diner / buffet / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit I love cheesecake:

New York Cheesecake

Ingrediënten:
biologische citroen, citroensap, maïzena, boter, ei, kaneel, slagroom, suiker, roomkaas, volkorenkoekjes en zeezout

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Linda Lomelino - Vruchtentaarten

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit Vruchtentaarten:

Frambozenflappen

Ingrediënten:
ei, kristalsuiker, maïzena, melk, frambozen, amandel, grof zeezout, honing, bladerdeeg, ricotta, ruwe rietsuiker en citroensap

Soort:
fruit / zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Linda Lomelino - Vruchtentaarten

Diner / buffet / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit Vruchtentaarten:

Rabarbertaart Op Een Bakplaat

Ingrediënten:
ei, kristalsuiker, maïzena, melk, fruit, bloem, gezouten boter, grof zeezout, water, rabarber, ruwe rietsuiker, kardemompoeder en citroensap

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Christin Geweke - I love cheesecake

Diner / buffet / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit I love cheesecake:

Kwark Maanzaadtaart

Ingrediënten:
biologische citroen, eidooier, maïzena, boter, boter, kwark, maanzaad, melk, ruwe rietsuiker, speltmeel, citroensap en zeezout

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Linda Lomelino - Vruchtentaarten

Diner / buffet / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit Vruchtentaarten:

Bosbessentaart Met Karnemelk En Citroen

Ingrediënten:
bosbessen, ei, kristalsuiker, maïzena, melk, bloem, gezouten boter, grof zeezout, karnemelk, ruwe rietsuiker, vanillepoeder en citroensap

Soort:
fruit / zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Linda Lomelino - Vruchtentaarten

Diner / buffet / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit Vruchtentaarten:

Kersentaart Met Amandelen

Ingrediënten:
amandelmeel, ei, kristalsuiker, maïzena, melk, bloem, gezouten boter, grof zeezout, water, kirsch, ontpitte kersen, ruwe rietsuiker, vanillepoeder en citroensap

Soort:
fruit / zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Linda Lomelino - Vruchtentaarten

Diner / buffet / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit Vruchtentaarten:

Klassieke Zweedse Appeltaart

Ingrediënten:
appels, ei, bloem, kristalsuiker, maïzena, melk, bloem, gemalen kaneel, gezouten boter, grof zeezout, water, lichte basterdsuiker, ruwe rietsuiker, taartbodem, vanillepoeder en citroensap

Soort:
fruit / zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie / snack en tussendoortje uit Liever lokaal:

Perentaart met maanzaadcrème

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, citroensap, crème fraîche, ei, fijn volkorenmeel, maanzaad, maïzena, peren, stoofperen, suiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Lijsterpastei

Ingrediënten:
beschuit, bloem, bosui, boter, broodkruim, champignons, citroensap, crème fraîche, ei, groentebouillon, knoflook, maïzena, olie, peper, peterselie, quorn, sjalot, vegetarische kipstukjes, witte bonen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / pastei
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Chinese scherpzure soep

Ingrediënten:
anijspoeder, augurk, bouillon, citroensap, ei, gedroogde chinese champignons, knoflook, mager varkensvlees, maïzena, sherry, sjalot, sojasaus, tahoe, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch / Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Desserts nieuwe stijl

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Desserts nieuwe stijl:

Kersensoesjes

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, citroensap, ei, eiwit, kirsch, magere yoghurt, maïzena, saffloerolie, suiker, zoete kersen en zout

Soort:
koek en gebak
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesie:

Gestoomde balletjes van garnalen gehakt uit Makasar - perkedel oedang makasar

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, ei, goela djawa, maïzena, makreelfilet, noorse garnalen, peper, sambal trassi, sesamolie, steurgarnaal, verse garnalen, wijtingfilet, zeevisfilet, zeezout en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / stomen
Haal meer recepten op...