27 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basmatirijstbloemkoolbotercitroensapgaram masalagemalen komijngriekse yoghurtkaneelkardemomknoflookkokosmelkkomijnpoederkomkommerkorianderkorianderpoederkruidnagelkurkumaoliepepertomaattomatenpureeuizout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Pittige rode linzen met komkommeryoghurt

Ingrediënten:
asafoetida, boter, fenegriek, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, griekse yoghurt, groene chilipeper, kerrieblaadjes, knoflook, komkommer, koriander, limoensap, mild paprikapoeder, olijfolie, rode splitlinzen, tomaat in blik, ui, water, zonnebloemolie, zout en zwart mosterdzaad

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Fish Curry

Ingrediënten:
chilipoeder, fenegriekpoeder, fenegriekzaad, garam masala, gemberwortel, kabeljauw, kardemompeul, knoflook, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, kurkuma, limoen, paratha, rijstolie, rode ui, tomaat, water, yoghurt, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Chicken Korma

Ingrediënten:
amandelmeel, basmatirijst, chilipoeder, garam masala, gemberwortel, kardemompeulen, kippendijfilet, knoflook, kokosrasp, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, kurkuma, laurier, rijstolie, tomatenpuree, ui, water, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

KOFTA

Ingrediënten:
beschuit, chapati, chilipoeder, gemberwortel, groene peper, knoflook, koriander, korianderpoeder, kurkuma, mager rundergehakt, ui, water, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Pasanda

Ingrediënten:
biefstuk, chapati, chilipoeder, garam masala, gemberwortel, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kurkuma, magere runderlappen, naan, paprikapoeder, rijstolie, rode ui, ui, water, yoghurt, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Kipbiryani

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kruidnagel, gember, hete chilipoeder, kaneelpijpje, kardemompeul, kippenborst, knoflook, kruidnagel, plantaardige olie, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper, water, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

De lekkerste kipbiryani - basisrecept

Ingrediënten:
amandelen, basmatirijst, boter, citroensap, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, melk, olie, rozijnen, saffraandraadjes, specerijen, ui, water, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Rundvleesbiryani

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, boter, ei, gemalen fenegriek, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kurkuma, groene spaanse peper, kaneel, kippenbouillon, knoflook, runderstoofvlees, sultanarozijnen, ui, gember, verse koriander, water, yoghurt en zonnebloemolie

Keuken:
Indiaas
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Zalmsoep

Ingrediënten:
aardappels, anijssterren, augurk, augurk, bloemkool, boter, citroensap, dille, gember, water, koolraap, olie, prei, rode chilipeper, knoflook, ui, varkensgehakt, verjus, vissaus, water, wittewijnazijn, yoghurt, zalm, zout en zure room

Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Aardappelcurry

Ingrediënten:
gemalen komijn, gemalen korianderzaad, gember, indiase currypasta, knoflook, koriander, lamsgehakt, nieuwe aardappelen, olie, rode peper, spinazie, ui, water en yoghurt

Soort:
aardappelgerecht / bouillon / eenpansgerecht
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gemarineerd lamsstoofvlees

Ingrediënten:
cayennepeper, gemberwortel, kardemomzaad, knoflook, komijnpoeder, korianderzaad, lamsstoofvlees, olie, tomatenpuree, ui, water, yoghurt en zout

Soort:
vlees / lamsvlees
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Rijst met kip

Ingrediënten:
blanke amandelen, bulgaarse yoghurt, cashewnoten, droogkokende rijst, drumsticks, ei, garam masala, gember, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, laurier, margarine, rode spaanse peper, room, saffraanpoeder, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Bijgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Notenpilaf

Ingrediënten:
chilipoeder, citroensap, gember, knoflook, kurkumapoeder, langkorrelrijst, laurier, margarine, pistachenoten, rozijnen, ui, water, witte amandelen, yoghurt en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Ontbijt / diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Tarwe met lamsvlees

Ingrediënten:
chilipoeder, citroen, gemalen kokos, gember, kaneel, kardemom, knoflook, komijnpoeder, koriander, kruidnagel, kurkuma, lamslappen, maanzaad, margarine, munt, tarwekorrels, ui, water, yoghurt en zout

Keuken:
Iraans / Indiaas
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / lamsvlees
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Phülgobi pulau - Bloemkoolpilav

Ingrediënten:
bloemkool, cayennepeper, garam masala, geklaarde boter, gember, ghee, groene chilipeper, kardemom, knoflook, komijnzaad, kruidnagel, paprikapoeder, peper, pijpkaneel, rijst, ui, water, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / rijst / vegetarisch
Een recept uit Jannie van Vlaardingen

Recept van Wat Ik Gegeten Heb:

Indiase Eieren in Kerrie-Tomatensaus Ande Ki Kari

Ingrediënten:
boter, druivenpitolie, garam masala, gemalen zwarte peper, ghee, ei, kaneelstokje, kardemom, water, kokosolie, komijnzaad, koriander, naanbrood, peulen, tomaat, knoflook, gemalen komijn, korianderpoeder, kurkumapoeder, uien, gember, yoghurt en zeezout

Een recept uit Ursula Strik

Recept van Miss Fromage:

Kip Madras

Ingrediënten:
bloemkool, currypasta, amandel, kikkererwten, kipfilet, kokosmelk, olie, rode paprika, ui, gember, verse koriander, water en yoghurt

Een recept uit Sabine Koning

Recept van Oh my foodness:

Kip Biryani

Ingrediënten:
chilivlokken, melk, garam masala, gember, griekse yoghurt, kardemom, kippendijen, komijnzaadjes, korianderpoeder, kurkuma, paprikapoeder, peulen, saffraan, knoflook, tomaten, tomatenpuree, uien, verse munt, verse peterselie en water

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan Monday: Japanse curry

Ingrediënten:
aubergine, banaan, bloem, bouillon, chilipoeder, courgette, curry, currysaus, eieren, garam masala, groentebouillon, groenten, ingelegde ui, kerriepoeder, knoflook, kokosolie, maïzena, paneermeel, paprika, pasta, peper, radijs, rode paprika, rode ui, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, specerijen, sushirijst, tomatenpuree, vlees, water, waterkers, wortel, zeezout, 
zout en peper en zuivel

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Hoe kook je met Nederlandse specerijen?

Ingrediënten:
appelmoes, asperges, avocado, bessen, bloemkool, boter, chocolademelk, foelie, friese nagelkaas, gemalen kruidnagel, groene peper, groenten, kaneel, kaneelpoeder, kaneelstokjes, knolselderij, koekkruiden, koffie, komijn, koolrabi, kruiden, kruidkoek, kruidnagel, kruidnagels, kruidnoten, muskaatnoot, nootmuskaat, peper, pompoen, raapstelen, rijst, rode bes, rode kool, rode peper, room, roze peper, snijbiet, specerijen, speculaas, sperziebonen, spinazie, spruiten, spruitjes, stoofpeertjes, suiker, vruchten, water, waterkers, witte chocolade en witte peper

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Zes tips voor een gezonde vegetarische barbecue en picknick

Ingrediënten:
aardappelen, alcohol, asperges, aubergine, avocadodip, balletjes, munt, bleekselderij, brood, citroensap, courgette, dressing, eieren, eiwitten, fetakaas, gember, granaatappelpitten, groenten, honing, hummus, ijsblokjes, jackfruit, kikkererwten, komkommer, koriander, lente-ui, limoen, linzen, noten, olijfolie, olijven, paprika, pasta, peper, peulvruchten, pijnboompitten, pitten, quinoa, radijsjes, rijst, rode bietensap, rood fruit, schijfjes citroen, sinaasappel, stokbrood, tahin, tempeh, tomaat, tomaatjes en ui

Haal meer recepten op...