192 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroensapeiwitkaneelkipfiletknoflookkorianderkurkumalente-uimaïzenaoliepeperpeterselieplantaardige oliepreisambal oeleksesamoliesojasaussuikeruiwaterzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Diner / hoofdgerecht uit AH wereldkeukens China:

Eendenborstfilet met gember

Ingrediënten:
bamboescheuten, droge sherry, eendenborstfilet, eiwit, gevogeltefond, lichte sojasaus, maïzena, olie, spinazie, suiker en gember

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Witlof met bloedsinaasappel, kappertjes en gember

Ingrediënten:
arachideolie, belgische mosterd, bladpeterselie, bloedsinasappel, ei, eidooier, gember, hoisinsaus, kappertjes, limoensap, notenolie, peper, sojasaus, witlof, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / nagerecht uit 500 slowcooker recepten:

Chocolade-gember-brownies met walnoot

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, bruine suiker, cacao, ei, gemberpoeder, kristalsuiker, maïzena, olie, pure chocoladedruppels, stroop, walnoten, water, zout en zuiveringszout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Hete eieren

Ingrediënten:
citroensap, ei, gember, knoflook, olie, rode peper, rode ui, santen, sereh, suiker en trassi

Soort:
vis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Curry met eieren

Ingrediënten:
aardappel, currypasta, ei, gemalen kardemom, gemberwortel, kaneelstokje, kardemompeulen, knoflook, koenjit, kruidnagel, kurkuma, laurierblad, olie, rode spaanse peper, tomatenblokjes uit blik en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken rijst, met of zonder ei

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, doperwten, ei, gember, knoflook, koriander, lente ui, neutrale olie, pandanrijst, paprika, peper, sesamolie, shaoxingwijn, sherry, sojasaus, tofu, ui, witte rijst, witte wijn, zilvervliesrijst en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Garnalen met eieren in kruidige saus - goelai oedang dan telor

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, ei, gemberwortel, goela djawa, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, noorse garnalen, peper, sambal oelek, steurgarnaal, tomaat, ui, verse garnalen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruid gerecht met roerei en garnalen - sambal goreng telor kotjok

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, djahé, ei, gemberwortelpoeder, ketjap benteng manis, laos, peper, sambal oelek, sambal trassi, ui, verse garnalen, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Rempejek met vlees en pinda's - rempejek daging dan katjang

Ingrediënten:
arachideolie, djahé, ei, gedroogde kokos, gemberwortelpoeder, ketoembar, klapper, knoflookpoeder, koenjit, koriander, kurkuma, mager lamsvlees, mager rundvlees, olie, peper, pinda, rijstebloem en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / hartige hapjes
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Sterk gekruide maaltijdsoep met kip - soto ajam pedas

Ingrediënten:
arachideolie, bladselderij, braadkuiken, daoen salam, djahé, ei, gemberpoeder, gemberwortel, kippenbout, kippendelen, knoflook, mihoen, rijstvermicelli, rode ui, sambal badjak, sambal oelek, ui, voorjaarsui, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Maleisisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Picknick / buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Garnalen koekjes - mireng oedang

Ingrediënten:
arachideolie, djahé, ei, gemberwortelpoeder, hollandse garnalen, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, laospoeder, olie, rijstebloem, sjalot, ui, verse garnalen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Kleine loempia's met saus - loempia ketjil met saus

Ingrediënten:
arachideolie, chinese kool, djahé, djinten, ei, frituurolie, gembersiroop, gemberwortelpoeder, ketjap benteng asin, ketjap benteng manis, ketoembar, kippenvlees, knoflook, knoflookpoeder, komijn, koriander, loempiavellen, olie, pangsitvellen, prei, rauwe ham, rode peperolie, rode spaanse peper, sambal badjak, taugé, verse bieslook, verse bladselderij, verse koriander, verse peterselie, voorjaarsui, witte kool, zoete indonesische sojasaus, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / gevogelte / hartige hapjes / frituur
Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

Kip uit de oven

Ingrediënten:
amandelen, arachideolie, citroen, ei, gedroogde pruimen, gemberpoeder, kip, knoflook, koriander, peterselie en saffraan

Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Maaltijdsoep met kip, sterk gekruid - soto ajam II

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, citroensap, daoen salam, djahé, ei, foelie, gemberwortelpoeder, knoflook, koenjit, kurkuma, mie, nootmuskaat, prei, rode peper, trassi, ui, verse bladselderij, voorjaarsui, zout en gemalen zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Diner / hoofdgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Gehakt met garnalen

Ingrediënten:
arachideolie, chinese rijstwijn, ei, gemberwortelpoeder, lichte chinese sojasaus, mager varkensgehakt, maïzena, peper, sherry, ui, uienpoeder, verse garnalen, voorjaarsui en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Gembermayonaise

Ingrediënten:
arachideolie, belgische mosterd, eidooier, gember, limoensap, peper, rijstazijn, sojasaus en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / condiment
Haal meer recepten op...