132 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebladpeterseliebloemcitroensapeigembergemberpoederkaneelknoflookkomijnkruidenkurkumaolieolijfoliepaprikapoederpeperspecerijentomaatuiwaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Salade niçoise met rode rijst

Ingrediënten:
bouillon, dijonmosterd, ei, kerstomaat, knoflook, limoensap, olijfolie, paprikapoeder, rode rijst, rode ui, sla, sperziebonen, tuinbonen, verse koriander, verse peterselie, verse tonijn, versgemalen zwarte peper, water, wittewijnazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Marokkaanse pikante gehaktballetjes met rode rijst

Ingrediënten:
bouillon, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemberpoeder, knoflook, lamsbout, marokkaans brood, paprikapoeder, rode rijst, tomatensap, ui, verse koriander, verse munt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, yoghurtdressing, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

The Slumdog Millionaire

Ingrediënten:
banaan, bloem, broodjes, erwten, garam masala, gemberpoeder, gembersiroop, groene linzen, groentebouillonpoeder, ijsbergsla, kokos, komijnpoeder, komkommer, koriander, kruidenmix, limoen, mayonaise, munt, olie, paneermeel, paprika, pul biber, risotto, rode paprika, rode ui, tandoorikruiden, ui, verse doperwten, wittewijnazijn, yoghurt, zonnebloemolie en zout

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Bijgerecht uit Veg!:

Dhal

Ingrediënten:
komijnzaad, koriander, kurkuma, munt, peterselie, rode linzen, ui, zeezout en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / bijgerecht / avondmaal uit Veg!:

Chili met pintobonen

Ingrediënten:
cayennepeper, cheddar, courgette, gemalen komijn, groene chilipeper, guacamole, knoflook, koolzaadolie, koriander, olijfolie, oregano, peterselie, piment, pintobonen, pruimtomaten uit blik, rode paprika, rode wijn, sla, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie en zure room

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / avondmaal uit Veg!:

Noord-Afrikaanse stoofpot van pompoen en kikkererwten

Ingrediënten:
bleekselderij, dadels, gemberpoeder, groentebouillon, kaneel, kikkererwten, knoflook, koriander, kurkuma, laurier, peterselie, pompoen, rode linzen, saffraan, tomatensaus, ui, vermicelli, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sambal Goreng Tomaat

Ingrediënten:
asem, fruit, garnalen, garnaal, gula djawa, juruk purut, korianderpoeder, knoflook, kruidenmengsel, kunyit, laos, lombok, olie, petehbonen, plantaardige olie, salamblaadjes, salamblad, santen, sereh, citroengras, sjalot, sjalotten, knoflook, tomaten, trassi, tropisch fruit, ui, uien, water, wijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Nasi Putih

Ingrediënten:
asem, citroen, citroensap, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, gula djawa, juruk purut, korianderpoeder, knoflook, kruiden, kruidnagel, kunyit, laos, lomboks, olie, pure chocolade, rijst, runderlappen, salamblaadjes, santen, sereh, knoflook, uien, vlees, water, wijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Fajita´s met kip

Ingrediënten:
avocado, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, groene spaanse peper, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, langkorrelrijst, lente-ui, limoensap, olijfolie, passata, rode paprika, sjalot, tarwetortilla, tomaat, tomatensap, ui, verse koriander, verse peterselie, wilde rijst, zonnebloemolie en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Turks lamsvlees met rijst

Ingrediënten:
cashewnoten, gedroogde abrikoos, knoflook, lamsbout, pitabroodje, tzatziki, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst, zonnebloemolie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Basmati met notenpilav

Ingrediënten:
basmatirijst, cashewnoten, gemalen koriander, groentebouillon, kardemompeul, knoflook, komijnzaad, laurierblad, paddestoel, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, walnoten, wortel, zonnebloemolie, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, granen, groente, kaas, kruiden, laurierblad, olie, parmezaankorst, peper, peulvruchten, schijfjes citroen, sinaasappelrasp, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Romige Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, eigeel, kruiden, laurierblad, olie, peper, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Gepureerde Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, kruiden, laurierblad, olie, peper, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Lamscouscous op Algerijnse wijze - couscous au monton à l'algéroise

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, courgette, couscous, gemalen komijn, kikkererwten, knoflook, lamsgehakt, lamsschouder, mild paprikapoeder, nootmuskaat, olie, pastinaak, peper, ras el hanout, savooiekool, ui, verse koriander, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / couscous/bulgur/quinoa / boter en olie
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Falafel

Ingrediënten:
bakpoeder, ei, favabonen, kikkererwtenmeel, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, sesamzaad, ui, verse bladpeterselie, verse koriander, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch / frituur
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Lunch / lichte maaltijd / lunchgerecht uit Bonen!:

Paprika linzen soep

Ingrediënten:
balsamicoazijn, gele linzen, gemalen koriander, groentebouillontablet, ketjap asin, komijn, peper, peterselie, plantaardige olie, rode puntpaprika, rode ui, roomkaas, witte ui en zoete chilisaus

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Lekkere recepten van het land

Lunch / bijgerecht uit Lekkere recepten van het land:

Bietenfalafel

Ingrediënten:
bloem, citroensap, extra vierge-olijfolie, griekse yoghurt, kikkererwten, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, peterselie, pitabroodje, plantaardige olie, rode biet, sjalot, slablaadjes, tahin, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper en wortel

Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

rundvleestajine met pompoen

Ingrediënten:
arachideolie, gemalen komijn, gemberpoeder, honing, kaneel, paprikapoeder, pompoen, runderstoofvlees, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

kip m´hammar

Ingrediënten:
boter, gemberpoeder, kip, knoflook, paprikapoeder, saffraan, ui, verse koriander, verse peterselie, water, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Tajine met rundvlees, bloemkool en olijven

Ingrediënten:
bloemkool, broccoli, citroen, gemberpoeder, groene olijf, ingelegde citroen, knoflook, magere runderlappen, olie, ui, verse koriander, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Hargma met kikkererwten en tarwe

Ingrediënten:
gele rozijnen, gemberpoeder, gepelde tarwe, kalfspoot, kikkererwten, knoflook, komijnpoeder, koriander, kurkumapoeder, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, ui, witte peper, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Vietnamese loempia's met kip

Ingrediënten:
champignon, chinese vermicelli, ei, gemberpoeder, kipfilet, koriander, loempiadeeg, olie, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, rode paprika, taugé, ui, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Haal meer recepten op...