58 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbladpeterseliebloemcitroensapdragoneieidooierkervelkippenbouillonknoflookkruidennootmuskaatolijfoliepepersjalotslagroomsuikertarwebloemtijmuiwitte peperwortelzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Kerstmenu: platbrood en broodjes met boter

Ingrediënten:
bloem, boter, boter, brood, broodjes, deeg, gist, ijswater, kaas, karnemelk, knoflook, kruiden, water, meel, platbrood, popcorn, slagroom, tarwebloem, gedroogde gist, vet, volle yoghurt, water, wei, yoghurt, zelfrijzend bakmeel, zout, zoutvlokken en zure room

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Kerstmenu: platbrood en broodjes met boter

Ingrediënten:
bloem, boter, boter, brood, broodjes, deeg, gist, ijswater, kaas, karnemelk, knoflook, kruiden, water, meel, platbrood, popcorn, slagroom, tarwebloem, gedroogde gist, vet, volle yoghurt, water, wei, yoghurt, zelfrijzend bakmeel, zout, zoutvlokken en zure room

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Bijgerecht / basisrecept uit Margriet kookboek:

Omelet

Ingrediënten:
boter, ei, margarine, melk, peper, peterselie, water en zout

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Bijgerecht / basisrecept uit Margriet kookboek:

Omelet, boeren-

Ingrediënten:
aardappel, boter, ei, mager rookspek, margarine, melk, peper, peterselie, tijm, water en zout

Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Garnalenragout

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, eidooier, hollandse garnalen, melk, peterselie, roomboter, sjalot, slagroom, tabasco en water

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Anne Wilson - Koken met kruiden

Recept uit Koken met kruiden:

Taart van gerookte vis

Ingrediënten:
ansjovisextract, bloem, boter, citroensap, ei, filodeeg, gerookte visfilet, melk, peterselie, sherry, ui en water

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Groenten uit lammefjorden, duindoorn- en kruisbessen

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, babypreitjes, boter, duindoornbessen, groene kruisbessen, jonge knolselderijtjes, jonge spitskool, karnemelk, kippengelei, melganzenvoet, peterselie, preibloemen, room, sjalot, snijbietblad, stremsel, venkelknol, volle melk, water en worteltjes

Soort:
vegetarisch
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Twentse Smaakmakers:

Hertengoulash met rommelkruid

Ingrediënten:
aardappel, azijn, bloem, boter, bouquet garni, goudrenet, hertenvlees, kaneelstokje, knolselderij, kruidnagel, laurier, melk, nootmuskaat, peper, peterselie, rode kool, rode wijn, rommelkruid, suiker, ui, water, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Recept uit De herenkookclub:

Pommes dauphine

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, breedbladpeterselie, ei, frituurolie, melk en water

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Artisjokkengratin

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, diepvriesartisjokharten, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, ricotta, tijm, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / crumble/gratin / vegetarisch
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Eenvoudige vissoep

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, foelie, melk, peterselie, tijm, ui, vis, water, wijting, witte peperkorrels, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Paddestoelenlasagne

Ingrediënten:
bloem, boter, dragon, ei, feta, fontina, gedroogde porcini, paddestoel, gruyère, lasagne verde, melk, parmezaanse kaas, peterselie, ricotta, sjalot, tijm, water, witte peper en zout

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Koude romige champignonsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, citroensap, dragon, kippenbouillon, melk, peterselie, slagroom, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Blauwe bessen omringd door hun natuurlijke omgeving

Ingrediënten:
00-bloem, blauwe bessen, boter, dennenscheuten, druivenpitolie, ei, eidooier, gedroogde gist, gelatine, glucose, heidetakjes, invertsuiker, klaverzuring, melkpoeder, peterselie, room, suiker, tijm, volle melk, water, xanthaangom en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Börek-sigaren met hersenen

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroen, citroenrasp, ei, eidooier, frituurolie, gedroogde munt, haloumi, kaneelstokje, knoflook, kruidnagel, lamshersenen, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie, sjalot, ui, water en yufkavellen

Keuken:
Turks
Haal meer recepten op...