61 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: cayennepepercitroengaram masalagehaktgemberkaneelkikkererwtenkippenbouillonknoflookkokosmelkkomijnkomijnzaadkorianderlimoenolieolijfoliepaprikapoederpeperspecerijenuivruchtensapwateryoghurtzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide groenten met garnalen - sajoer kari daging oedang

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, djinten, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketoembar, kippenbouillon, koenjit, komijnpoeder, koriander, kurkuma, laos, noorse garnalen, peultjes, prei, sambal trassi, verse garnalen, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Junglekonijn

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, garam masala, gemberwortel, komijnpoeder, konijn, kurkuma, vruchtensap, knoflook, zout en yoghurt

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Junglekonijn

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, garam masala, gemberwortel, komijnpoeder, konijn, kurkuma, vruchtensap, knoflook, zout en yoghurt

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide groenten met kip - sajoer kari daging ajam

Ingrediënten:
aardappel, asemvocht, bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, djinten, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, groene kool, ketjap benteng manis, ketoembar, kippenbouillon, kippenvlees, koenjit, komijnpoeder, koriander, kurkuma, laos, sambal oelek, savooiekool, witte kool, wortel en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Rundvleessaté

Ingrediënten:
anijspoeder, arachideolie, bruine suiker, citroengras, citroensap, gember, gemberwortel, honing, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, lichte sojasaus, pindakaas, runderbiefstuk, runderlende, sjalot, sojasaus, tabasco en water

Keuken:
Aziatisch / Zuid-Oostazië
Soort:
barbecue/grill / rundvlees
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Lempers

Ingrediënten:
citroensap, gemalen kokos, gemberwortel, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, koenjit, kokosmelk, komijnpoeder, koriander, olie, serehpoeder, suiker, ui en witte kleefrijst

Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Tofu in kokossaus

Ingrediënten:
citroensap, foelie, ketjap asin, gedroogd cayennepepertje, kokosmelk, komijnzaad, korianderzaad, kurkuma, maïzena, tofu en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Kikkererwtencurry en prei, rapen en boerenkool

Ingrediënten:
boerenkool, citroensap, gedroogde kikkererwten, gember, groentebouillon, jasmijnrijst, kaneelpoeder, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, koolraap, koriander, koriandergroen, kurkumapoeder, mosterdpoeder, olie, prei, rode chilipeper, tomatenpuree en yoghurttopping

Keuken:
Orientaals
Soort:
curry
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Boekweitwraps met lamsgehakt-chili

Ingrediënten:
avocado, boekweitmeel, koriander, chili, chilipoeder, citroensap, crème fraîche, eieren, gedroogde zwarte bonen, gehakt, ui, komijnpoeder, kurkuma, lamsgehakt, limoen, marsala, melk, olijfolie, patentbloem, knoflook en tomaat

Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / hoofdgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Kip tikka en yoghurt met munt

Ingrediënten:
citroensap, fenegriekzaad, geelwortelpoeder, gemberwortel, griekse yoghurt, kardemompeul, kippendijen, knoflook, komijnzaad, kropsla, munt, plat brood en zonnebloemolie

Soort:
gevogelte
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Morito:

Kiptajine met ingelegde citroen

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, gemalen korianderzaad, groene olijven zonder pit, ingelegde citroenschil, kaneel, knoflook, komijnzaad, kurkuma, olijfolie, saffraandraadjes, scharrelkippenpoot, spaanse ui, verse koriander en water

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte / tajine
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Snack of tussendoortje uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Papri chaat

Ingrediënten:
aardappel, asafoetida, bladerdeeg, citroensap, dadelchutney, garam masala, geelwortelpoeder, granaatappelpitjes, komijnzaad, koriander, plantaardige olie, rode chilipeper, rode ui, sev, yoghurt en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Viscurry

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, gedroogde kokos, groene chilipepers, knoflook, kokosmelk, kokosnoot, komijn, koriander, kurkuma, limoensap, sesamolie, witvisfilet en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
curry / vis
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Chana masala met kokoschutney

Ingrediënten:
chilivlokken, curryblaadjes, gehakt, hazelnoot, groene chilipeper, ui, kerstomaat, kikkererwten, kokos, kokosbloesemsuiker, kokosyoghurt, komijnzaad, kurkuma, lijnzaadolie, limoen, raapzaadolie, vruchtensap, knoflook, korianderpoeder, gember, verse koriander, verse korianderblaadjes, zeezoutvlokken en zwart mosterdzaad

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Chana masala met kokoschutney recept - Food and Friends

Ingrediënten:
chilivlokken, curryblaadjes, gehakt, hazelnoot, groene chilipeper, ui, kerstomaat, kikkererwten, kokos, kokosbloesemsuiker, kokosyoghurt, komijnzaad, kurkuma, lijnzaadolie, limoen, raapzaadolie, vruchtensap, knoflook, korianderpoeder, gember, verse koriander, verse korianderblaadjes, zeezoutvlokken en zwart mosterdzaad

Een recept uit Dirk Koppes en Remko Kraaijeveld - The big green egg book

Recept uit The big green egg book:

Indiase Lamsribben Met Chapatis En Appelraïta

Ingrediënten:
appel, cayennepeper, citroensap, garam masala, gember, griekse yoghurt, groene kardemompeulen, knoflook, koenjit, komijnzaad, koriander, lamssparerib, mosterdzaad, nootmuskaat, peper, volkoren tarwemeel, water, wit tarwemeel, zonnebloemolie en zout

Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / lunch uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Kruidige lamskebab

Ingrediënten:
citroen, citroenrasp, citroensap, garam masala, geelwortelpoeder, gember, knoflook, komijnzaad, koriander, lamsgehakt, munt, rode chilipeper, rozemarijn, venkelzaad, vloeibare honing, zongedroogde tomaten in olie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
barbecue/grill / lamsvlees
Haal meer recepten op...