Balkan

Zoek naar Balkan in jouw eigen kookboeken

Balkan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Djuvec

Ingrediënten:
aubergine, groene paprika, lamslappen, olie, paprikapoeder edelsusz, pompoen, rijst, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Djuvec

Ingrediënten:
aubergine, groene paprika, lamslappen, olie, paprikapoeder edelsusz, pompoen, rijst, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Servische bonensoep

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, gerookt mager spek, knoflook, olie, paddenstoelenbouillonblokje, paprikapoeder, puntpaprika, scherp paprikapoeder, tomaten uit blik, witte bonen uit blik en zwarte bonen uit blik

Keuken:
Balkan
Soort:
soep/bouillon / aardappelgerecht
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Cevapcici kruidenmix

Keuken:
Balkan
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Dalmatiner vissalade

Ingrediënten:
champignons uit blik, garnalen, grapefruit, komkommer, mayonaise, slibovitch, tuinkruiden, vis, witte wijnazijn, yoghurt en zachtzure appel

Keuken:
Balkan
Soort:
salade
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hongaarse goulash

Ingrediënten:
aardappel, bacon, bloem, champignons, knoflook, magere runderlappen, olijfolie, paprikapoeder, provençaalse kruiden, runderbouillon, sinaasappelrasp, tomatensaus, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Hongaars
Soort:
vlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hongaarse groentestoofpot met prei en appel

Ingrediënten:
aardappel, appel, cannellinibonen, chilipeper, honing, kippenbouillon, knoflook, knolraap, koolraap, laurier, paprikapoeder, pastinaak, peterselie, prei, rode paprika, rode ui, rode wijn, sjalot, tomaat uit blik, wortel, zongedroogde tomaat en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
groente
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Gombás Vaddisznótokány - Wildzwijn met paprika en paddenstoelen

Ingrediënten:
bloem, bospaddenstoelen, boter, everzwijnbout, everzwijnschouder, paprikapoeder, ui, wildfond, zure room en zuurkoolspek

Keuken:
Hongaars
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Lamslever met rode paprika - arnavut cigeri

Ingrediënten:
bloem, lamslever, olijfolie, rode paprika, rode spaanse peper, sumac, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Balkan
Soort:
lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Paprika met zure room

Ingrediënten:
boter, knoflook, olijfolie, paprika, paprikapoeder, pruimtomaten, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Hongaars
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Borsos tokány - Peperstoofschotel

Ingrediënten:
knoflook, peper, plantaardig vet, reuzel, runderbovenschenkel, tomatenpuree, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Gulyàsleves - Goulashsoep

Ingrediënten:
aardappelen, bladselderij, karwijzaad, knoflook, paprika, paprikapoeder edelsusz, pasta, peterseliewortel, rundernek, runderschouder, tomaat, vet, wortel en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Hortobágyi palacsinta - Gevulde pannenkoeken

Ingrediënten:
kalfsfilet, kipfilet, pannenkoeken, paprika, paprikapoeder edelsusz, peterselie, plantaardig vet, reuzel, tomaat, ui, zout en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
kalfsvlees / gevogelte
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Pörkölt esirke - Kipstoofschotel

Ingrediënten:
kip, milde paprikapoeder, paprika, paprikapoeder edelsusz, plantaardig vet, reuzel, tomaat, ui en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Borjúpaprikás

Ingrediënten:
bloem, kalfsschouder, paprika, plantaardig vet, reuzel, rozenpaprika, tomaat, ui, zout en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
stoofgerecht / kalfsvlees
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Sertéspörkölt - Varkensstoofschotel

Ingrediënten:
paprika, paprikapoeder, plantaardig vet, reuzel, tomaat, ui, varkensbout, varkensschouder en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
stoofgerecht / varkensvlees
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Diner / hoofdgerecht uit Vegan Genial:

Szegediner Auberginen-Kürbisgulasch mit Spätzle / Szegediner goulash van aubergine en pompoen met spätzle

Ingrediënten:
aubergine, bruine champignons, gele paprika, groentebouillon, hokkaido-pompoen, kaneelstokje, knoflook, komijn, laurier, olie, paprikapoeder, peper, plantaardige room, rode ui, rode wijn, sambal oelek, sinaasappelsap, spätzle, suiker, tomatenpuree, zout en zuurkool

Keuken:
Hongaars
Soort:
stoofgerecht / vegan / pasta/noodles
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Ganzenbout - libacomb

Ingrediënten:
aardappel, ganzenbout, ganzenvet, groene paprika, knoflook, komijn, tomaat, ui, verse peterselie, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Europees / Hongaars
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kalfspörkölt - borjúpörkölt

Ingrediënten:
kalfsvlees, knoflook, paprika, reuzel, tomaat, ui, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Europees / Hongaars
Soort:
stoofgerecht / vlees / kalfsvlees
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Bijgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Galuska/nokedli - Deegballetjes voor in de soep

Ingrediënten:
bloem, ei, peper, peterselie en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Bijgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Galuska/nokedli - Deegballetjes als bijgerecht

Ingrediënten:
bloem, ei, plantaardig vet, reuzel en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Basisrecept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Csipetke - Geplukte pasta

Ingrediënten:
bloem, ei en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Basisrecept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Cérnametélt, Kockatészta, eperlevél - Vierkante pasta en engelenhaar

Ingrediënten:
bloem, ei en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Káposztás kocka - Koolvlekjes

Ingrediënten:
lintpasta, plantaardig vet, reuzel, suiker, witte kool, zout en zwarte peper

Keuken:
Hongaars
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Zoete griesmeelpasta

Ingrediënten:
griesmeelpasta en warme marmelade

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Bijgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Paradicsomsaláta

Ingrediënten:
olie, peper, peterselie, tomaat en ui

Keuken:
Hongaars
Soort:
salade / vegetarisch