Balkan

Zoek naar Balkan in jouw eigen kookboeken

Balkan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Djuvec

Ingrediënten:
aubergine, groene paprika, lamslappen, olie, paprikapoeder edelsusz, pompoen, rijst, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Djuvec

Ingrediënten:
aubergine, groene paprika, lamslappen, olie, paprikapoeder edelsusz, pompoen, rijst, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles
Een recept uit  - Gemüse!

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Gemüse! :

Gevulde koolrabibladrolletjes

Ingrediënten:
citroen, gedroogde munt, groentebouillon, komijnpoeder, koolrabiblad, krenten, paprikapoeder edelsusz, paprikapuree, peterselie, pijnboompitten, risottorijst, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vegan / groente
Een recept uit  - Gemüse!

Bijgerecht uit Gemüse! :

Gevulde snijbietrolletjes

Ingrediënten:
citroen, gedroogde munt, groentebouillon, komijnpoeder, krenten, paprikapoeder edelsusz, paprikapuree, peterselie, pijnboompitten, risottorijst, snijbietblad, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Servische bonensoep

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, gerookt mager spek, knoflook, olie, paddenstoelenbouillonblokje, paprikapoeder, puntpaprika, scherp paprikapoeder, tomaten uit blik, witte bonen uit blik en zwarte bonen uit blik

Keuken:
Balkan
Soort:
soep/bouillon / aardappelgerecht
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Cevapcici kruidenmix

Keuken:
Balkan
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Paprika-room bloemkool variant met ajvar

Ingrediënten:
ajvar, bloemkool, geroosterde en gezouten macadamianoten, koolzaadolie, peper, peterselie, ui, volkorentoast, zout en zure room

Keuken:
Balkan
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Ajvar (scherp)

Ingrediënten:
appelazijn, aubergine, knoflook, olie, olijfolie, peper, rode chilipeper, rode paprika, ui, water en zout

Keuken:
Balkan
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Dalmatiner vissalade

Ingrediënten:
champignons uit blik, garnalen, grapefruit, komkommer, mayonaise, slibovitch, tuinkruiden, vis, witte wijnazijn, yoghurt en zachtzure appel

Keuken:
Balkan
Soort:
salade
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Vulling en toplaag

Ingrediënten:
abrikozenmarmelade, cacaopoeder, rozijnen, slagroom en walnoten

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Vanillecrème

Ingrediënten:
bloem, eidooier, gelatine, melk, poedersuiker en vanillestokje

Keuken:
Hongaars
Soort:
saus
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Basisrecept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Rumcouverture

Ingrediënten:
citroenrasp, geraffineerde suiker, rum en sinaasappelrasp

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegan
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Bijgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Birsalmamártás - Kweeperensaus

Ingrediënten:
bloem, kweeperen, suiker, zout en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / voorgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Vörösboros meggyleves - Morellensoep met een tic

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, fijne kristalsuiker, kaneel, kruidnagels, morellen, rode wijn, slagroom en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Lescó met spekvet

Ingrediënten:
lescó en spekvet

Keuken:
Hongaars
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Zöldségleves - Groentesoep

Ingrediënten:
bloem, leverballetjes, mild paprikapoeder, paprika, peper, peterselie, peterseliewortel, plantaardig vet, reuzel, tomaat, wortel en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Kovaszós uborka - Ingemaakte augurken

Ingrediënten:
augurkensap, basilicum, boerenbrood, dille, dillebloesem, kersenblad, knoflook, majoraan, mierikswortel, ui en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegan / conserven
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Bijgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Hartige griesmeelpasta

Ingrediënten:
griesmeelpasta en groente in het zuur

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Karfiolleves - Bloemkoolsoep

Ingrediënten:
bloem, bloemkoolroosjes, paprikapoeder edelsusz, peterselie, plantaardig vet, reuzel, zout en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Basisrecept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Biscuitdeeg van notenmeel

Ingrediënten:
eidooier, eiwit, geraspte walnoten en poedersuiker

Keuken:
Hongaars
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Basisrecept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Chocoladecouverture

Ingrediënten:
bittere chocolade, eiwit en poedersuiker

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Babos káposzta - Zuurkool met bonen

Ingrediënten:
bloem, bonen, gerookte varkensribbetjes, knoflook, laurier, paprikapoeder, plantaardig vet, reuzel, ui, zout, zure room en zuurkool

Keuken:
Hongaars
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Gesztenyepüré hagyományos módon - Kastanjepuree

Ingrediënten:
fijne suiker, kastanjes, melk, rum, slagroom en vanillestokje

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegetarisch / condiment
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Bij de koffie uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Nöi szeszély - Wispeltuurtje

Ingrediënten:
abrikozenmarmelade, deeg en slagroom-kwarkcrème

Keuken:
Hongaars
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Bij de koffie uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Almás pite - Appeltaart

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, paneermeel, poedersuiker, suiker, walnoten, zout, zure appel en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Räntött sonkáspalacsinta - Gepaneerde pannenkoeken met hamvulling

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gekookte ham, melk, olie, ongezoete pannenkoeken, paneermeel, paprikapoeder, peper en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
pannenkoeken en flensjes