Balkan

Zoek naar Balkan in jouw eigen kookboeken

Balkan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Djuvec

Ingrediënten:
aubergine, groene paprika, lamslappen, olie, paprikapoeder edelsusz, pompoen, rijst, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Djuvec

Ingrediënten:
aubergine, groene paprika, lamslappen, olie, paprikapoeder edelsusz, pompoen, rijst, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Servische bonensoep

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, gerookt mager spek, knoflook, olie, paddenstoelenbouillonblokje, paprikapoeder, puntpaprika, scherp paprikapoeder, tomaten uit blik, witte bonen uit blik en zwarte bonen uit blik

Keuken:
Balkan
Soort:
soep/bouillon / aardappelgerecht
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Cevapcici kruidenmix

Keuken:
Balkan
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Dalmatiner vissalade

Ingrediënten:
champignons uit blik, garnalen, grapefruit, komkommer, mayonaise, slibovitch, tuinkruiden, vis, witte wijnazijn, yoghurt en zachtzure appel

Keuken:
Balkan
Soort:
salade
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Paprika-room bloemkool variant met ajvar

Ingrediënten:
ajvar, bloemkool, geroosterde en gezouten macadamianoten, koolzaadolie, peper, peterselie, ui, volkorentoast, zout en zure room

Keuken:
Balkan
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Ajvar (scherp)

Ingrediënten:
appelazijn, aubergine, knoflook, olie, olijfolie, peper, rode chilipeper, rode paprika, ui, water en zout

Keuken:
Balkan
Soort:
vegan / saus
Een recept uit  - Gemüse!

Bijgerecht uit Gemüse! :

Gevulde snijbietrolletjes

Ingrediënten:
citroen, gedroogde munt, groentebouillon, komijnpoeder, krenten, paprikapoeder edelsusz, paprikapuree, peterselie, pijnboompitten, risottorijst, snijbietblad, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vegan / groente
Een recept uit  - Gemüse!

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Gemüse! :

Gevulde koolrabibladrolletjes

Ingrediënten:
citroen, gedroogde munt, groentebouillon, komijnpoeder, koolrabiblad, krenten, paprikapoeder edelsusz, paprikapuree, peterselie, pijnboompitten, risottorijst, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Vissoep - halászlé

Ingrediënten:
rozenpaprika, zoet paprikapoeder, zoetwatervis en zout

Keuken:
Europees / Hongaars
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Walnootvulling

Ingrediënten:
pannenkoek, room, rozijnen, rum, sinaasappelrasp, suiker en walnoten

Keuken:
Europees / Balkan / Hongaars
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Gombás Vaddisznótokány - Wildzwijn met paprika en paddenstoelen

Ingrediënten:
bloem, bospaddenstoelen, boter, everzwijnbout, everzwijnschouder, paprikapoeder, ui, wildfond, zure room en zuurkoolspek

Keuken:
Hongaars
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Goulashsoep voor 10 personen of voor 2 dagen

Ingrediënten:
bloem, croutons, karwijzaad, knoflook, ontbijtspek, parmezaanse kaas, reuzel, riblappen, rode paprika, rozenpaprika, runderbouillon, tomatenpuree, vastkokende aardappel, wijnazijn, zonnebloemolie en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Vulling en toplaag

Ingrediënten:
abrikozenmarmelade, cacaopoeder, rozijnen, slagroom en walnoten

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Solmói galuska - Schomlauer balletjes

Ingrediënten:
biscuitbodem, cacaobiscuitbodem, chocoladecouverture, notenbiscuitbodem, noten-rozijnenvulling, rumcouverture en vanillecrème

Keuken:
Hongaars
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Basisrecept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Rumcouverture

Ingrediënten:
citroenrasp, geraffineerde suiker, rum en sinaasappelrasp

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegan
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Vanillecrème

Ingrediënten:
bloem, eidooier, gelatine, melk, poedersuiker en vanillestokje

Keuken:
Hongaars
Soort:
saus
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Bij de koffie uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Almás pite - Appeltaart

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, paneermeel, poedersuiker, suiker, walnoten, zout, zure appel en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Bij de koffie uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Meggyes piskóta - Biscuitgebak met morellen

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, morellen, poedersuiker en vanillesuiker

Keuken:
Hongaars
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Bij de koffie uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Nöi szeszély - Wispeltuurtje

Ingrediënten:
abrikozenmarmelade, deeg en slagroom-kwarkcrème

Keuken:
Hongaars
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Notenvulling

Ingrediënten:
abrikozenmarmelade, appel, citroenrasp, fijne suiker, noten, honing, kaneel, melk, rozijnen en vanillesuiker

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegetarisch / condiment
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / voorgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Borleves - Wijnsoep

Ingrediënten:
eidooier, kaneel, kristalsuiker, kruidnagels en witte wijn

Keuken:
Hongaars
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Maanzaadvulling

Ingrediënten:
citroenrasp, gemalen maanzaad, honing, melk, poedersuiker, rozijnen en vanillesuiker

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegetarisch / condiment
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Gesztenyepüré masszából - Kastanjedessert

Ingrediënten:
kastanjepuree, melk, rum, rum-essence en slagroom

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Bijgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Zsemlegombóe - Semmelknoedels

Ingrediënten:
bloem, ei, melk, oud brood, plantaardig vet, reuzel en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Pacalpörkölt - Penspörkölt

Ingrediënten:
knoflook, pens, plantaardig vet, reuzel, rozenpaprikapoeder, tomaat, ui en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
orgaanvlees