Balkan

Zoek naar Balkan in jouw eigen kookboeken

Balkan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Djuvec

Ingrediënten:
aubergine, groene paprika, lamslappen, olie, paprikapoeder edelsusz, pompoen, rijst, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Djuvec

Ingrediënten:
aubergine, groene paprika, lamslappen, olie, paprikapoeder edelsusz, pompoen, rijst, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Cevapcici kruidenmix

Keuken:
Balkan
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Servische bonensoep

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, gerookt mager spek, knoflook, olie, paddenstoelenbouillonblokje, paprikapoeder, puntpaprika, scherp paprikapoeder, tomaten uit blik, witte bonen uit blik en zwarte bonen uit blik

Keuken:
Balkan
Soort:
soep/bouillon / aardappelgerecht
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Dalmatiner vissalade

Ingrediënten:
champignons uit blik, garnalen, grapefruit, komkommer, mayonaise, slibovitch, tuinkruiden, vis, witte wijnazijn, yoghurt en zachtzure appel

Keuken:
Balkan
Soort:
salade
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Pljeskavica

Ingrediënten:
aubergine, groenten, half-om-halfgehakt, mild paprikapoeder, pitabroodjes, rode peper, scheut olijfolie, tl zout, uien, wittewijnazijn, zure room en zwarte peper

Keuken:
Servisch
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Pasta met hüttenkäse

Ingrediënten:
hüttenkäse, olijfolie, ontbijtspek, penne, rode ui, verse peterselie en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Goulashsoep voor 10 personen of voor 2 dagen

Ingrediënten:
bloem, croutons, karwijzaad, knoflook, ontbijtspek, parmezaanse kaas, reuzel, riblappen, rode paprika, rozenpaprika, runderbouillon, tomatenpuree, vastkokende aardappel, wijnazijn, zonnebloemolie en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Mamaliga cu brinza - Polenta met kaas

Ingrediënten:
boter, doorregen spek, grof maïsmeel, water, witte zoute kaas en zout

Keuken:
Roemeens
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Cottage cheese dumplings - Noedels van cottage cheese

Ingrediënten:
cottage cheese, ei, griesmeel, reuzel, wit broodkruim, zout en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
noedels
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Cabbage dumplings - Koolnoedels

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, gruyère, kool, melk, reuzel, zachte broodjes en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
noedels
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Strapachka - Aardappelnoedels

Ingrediënten:
aardappelen, cottage cheese, doorregen spek, ei, reuzel, volkorenmeel en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
varkensvlees / noedels
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Zemiakové halusky s bryndzou - Aardappelnoedels met kaas

Ingrediënten:
bieslook, bloem, bryndze, dille, nieuwe aardappelen, rookspek en zout

Keuken:
Sloveens
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Goulashkruiden

Keuken:
Hongaars
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise Too:

Hongaarse goulash

Keuken:
Hongaars
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Paprikahaantje - paprikás csirke

Ingrediënten:
haan, kippenbouillon, kippenlever, paprikapoeder, rookspek, ui, zout en zure room

Keuken:
Europees / Hongaars
Soort:
gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Hongaarse goulash

Ingrediënten:
bouillon, cayennepeper, knoflook, laurier, paprika, paprikapoeder, peper, runderstoofvlees, tijm, tomaten, tomatenpuree, uien, varkensstoofvlees en vetstof

Keuken:
Hongaars
Soort:
varkensvlees / rundvlees / lamsvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kippenpörkölt - csirskepörkölt

Ingrediënten:
knoflook, paprika, reuzel, soepkip, tomaat, tomatenpuree, ui, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Europees / Hongaars
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gerookte paprika

Ingrediënten:
boter, citroensap, gerookt paprikapoeder, knoflook, olijfolie, paprika, pruimtomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Hongaars
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Paprikás esirke - Paprikakip

Ingrediënten:
bloem, kip, milde paprikapoeder, paprika, paprikapoeder edelsusz, plantaardig vet, reuzel, tomaat, ui, zout en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
gevogelte
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Sült csirke - Gebakken kip

Ingrediënten:
kip, majoraan, peterselie, plantaardig vet, reuzel en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
gevogelte
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Töltött csirke - Gevulde kip

Ingrediënten:
ei, kip, kippenlever, melk, oud brood, peper, peterselie, plantaardig vet, reuzel, ui en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
gevogelte
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Rántott csirke - Gepaneerde kip

Ingrediënten:
bloem, eieren, kip, olie, paneermeel, peterselie en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
gevogelte
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Bijgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Petrezselymes újkrumpli - Aardappelen met peterselie

Ingrediënten:
nieuwe aardappelen, peterselie, plantaardig vet, reuzel en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegan / aardappelgerecht
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Grízes metélt - Griesmeelpasta

Ingrediënten:
griesmeel, lintpasta, plantaardig vet en reuzel

Keuken:
Hongaars
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / voorgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Pankaszi almás csirkeleves - Kippensoep met appels à la Pankas

Ingrediënten:
bloem, eidooier, kip, peterselie, suiker, zout, zure appel en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
soep/bouillon