Balkan

Zoek naar Balkan in jouw eigen kookboeken

Balkan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Djuvec

Ingrediënten:
aubergine, groene paprika, lamslappen, olie, paprikapoeder edelsusz, pompoen, rijst, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Djuvec

Ingrediënten:
aubergine, groene paprika, lamslappen, olie, paprikapoeder edelsusz, pompoen, rijst, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Paprika-room bloemkool variant met ajvar

Ingrediënten:
ajvar, bloemkool, geroosterde en gezouten macadamianoten, koolzaadolie, peper, peterselie, ui, volkorentoast, zout en zure room

Keuken:
Balkan
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Ajvar (scherp)

Ingrediënten:
appelazijn, aubergine, knoflook, olie, olijfolie, peper, rode chilipeper, rode paprika, ui, water en zout

Keuken:
Balkan
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Dalmatiner vissalade

Ingrediënten:
champignons uit blik, garnalen, grapefruit, komkommer, mayonaise, slibovitch, tuinkruiden, vis, witte wijnazijn, yoghurt en zachtzure appel

Keuken:
Balkan
Soort:
salade
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Servische bonensoep

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, gerookt mager spek, knoflook, olie, paddenstoelenbouillonblokje, paprikapoeder, puntpaprika, scherp paprikapoeder, tomaten uit blik, witte bonen uit blik en zwarte bonen uit blik

Keuken:
Balkan
Soort:
soep/bouillon / aardappelgerecht
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Cevapcici kruidenmix

Keuken:
Balkan
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit  - Gemüse!

Bijgerecht uit Gemüse! :

Gevulde snijbietrolletjes

Ingrediënten:
citroen, gedroogde munt, groentebouillon, komijnpoeder, krenten, paprikapoeder edelsusz, paprikapuree, peterselie, pijnboompitten, risottorijst, snijbietblad, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vegan / groente
Een recept uit  - Gemüse!

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Gemüse! :

Gevulde koolrabibladrolletjes

Ingrediënten:
citroen, gedroogde munt, groentebouillon, komijnpoeder, koolrabiblad, krenten, paprikapoeder edelsusz, paprikapuree, peterselie, pijnboompitten, risottorijst, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Paprika-aardappelen met worst

Ingrediënten:
aardappelen, debricziner worst, gerookt spek, karwijzaad, knoflook, paprika, paprikapoeder, spekvet, tomaten, ui, zout en zure room

Keuken:
Hongaars
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / voorgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Köménymaes - Karwijsoep

Ingrediënten:
bloem, croutons, karwijzaad, plantaardig vet, reuzel en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Alma pongyolában - Appelringen

Ingrediënten:
bloem, kaneel, melk, olie, poedersuiker, rinse appel, suiker, witte wijn en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
beignets / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Almás rétes - Appelstrudel

Ingrediënten:
kaneel, paneermeel, poedersuiker, rinse appel, strudeldeeg, suiker en walnoten

Keuken:
Hongaars
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Gombás vaddisznótokány - Everzwijnstoof met paddenstoelensaus

Ingrediënten:
bloem, doorregen rookspek, eekhoorntjesbrood, everzwijnbout, everzwijnschouder, morieljes, paprikapoeder, peper, plantaardig vet, reuzel, ui, zout en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Abrikozen en perzikken ingelegd in rum

Ingrediënten:
citroen, conserveringsmiddel, halfrijpe abrikozen, halfrijpe perzikken, rum en suiker

Keuken:
Hongaars
Soort:
inmaak / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Paprika-aardappelen met meelballetjes

Ingrediënten:
aardappelen, gerookt spek, karwijzaad, knoflook, meelballetjes, paprika, paprikapoeder, spekvet, tomaten, ui, zout en zure room

Keuken:
Hongaars
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Gombàs libamàj - Ganzenlever met paddestoelen

Ingrediënten:
bloem, champignons, ganzenlever, ganzenvet, knoflook, melk, peper, peterselie, slagroom, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
gevogelte
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Vadas libamell - Ganzenborst als wildbraad

Ingrediënten:
azijn, bloem, ganzenborst, ganzenvet, gerookt spek, marinade, mosterd, suiker en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
gevogelte
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Marinade voor ganzenborst

Ingrediënten:
jeneverbessen, laurier, peperkorrels, peterseliewortel, ui, wortel en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
azijn / pekel en marinades
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Basisrecept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Tepertö - Kaantjes

Ingrediënten:
ganzenhuid, ganzenvet, melk en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
gevogelte
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Bélszin Budapest-módra - Runderlende uit Boedapest

Ingrediënten:
champignonhoeden, doperwten, ganzenlever, gerookte ham, gerookt spek, kalfsbotten, olie, paprika, paprikapoeder, peper, plantaardig vet, reuzel, runderfilet, tomaat, ui en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
rundvlees
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / voorgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Savanyúleves szarvasborjúból - Hongaarse hertenvleessoep

Ingrediënten:
citroen, eidooier, hertenkalfschouder, knoflook, laurier, paprika, paprikapoeder, peterseliewortel, plantaardig vet, reuzel, tomaat, ui, wild, wortel, zout en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Hortobágy ürügulyás - Geitengoulash à la Hortobágy

Ingrediënten:
aardappelen, geitenborststuk, karwijzaad, knoflook, paprika, paprikapoeder, plantaardig vet, reuzel, rode wijn, tomaten, ui en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
geitenvlees
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Snack of tussendoortje uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Zsírban sült lángos - Gefrituurde aardappelkoek

Ingrediënten:
bloem, frituurvet, kruimige aardappelen, melk, olie, poedersuiker, gist en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Snack of tussendoortje uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Lángos met dille

Ingrediënten:
dille en lángos

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Snack of tussendoortje uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Lángos met kaas en dille

Ingrediënten:
dille, geitenkaas, lángos en schapenkaas

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegetarisch