Balkan

Zoek naar Balkan in jouw eigen kookboeken

Balkan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Djuvec

Ingrediënten:
aubergine, groene paprika, lamslappen, olie, paprikapoeder edelsusz, pompoen, rijst, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Djuvec

Ingrediënten:
aubergine, groene paprika, lamslappen, olie, paprikapoeder edelsusz, pompoen, rijst, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Cevapcici kruidenmix

Keuken:
Balkan
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit  - Gemüse!

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Gemüse! :

Gevulde koolrabibladrolletjes

Ingrediënten:
citroen, gedroogde munt, groentebouillon, komijnpoeder, koolrabiblad, krenten, paprikapoeder edelsusz, paprikapuree, peterselie, pijnboompitten, risottorijst, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vegan / groente
Een recept uit  - Gemüse!

Bijgerecht uit Gemüse! :

Gevulde snijbietrolletjes

Ingrediënten:
citroen, gedroogde munt, groentebouillon, komijnpoeder, krenten, paprikapoeder edelsusz, paprikapuree, peterselie, pijnboompitten, risottorijst, snijbietblad, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vegan / groente
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Ajvar (scherp)

Ingrediënten:
appelazijn, aubergine, knoflook, olie, olijfolie, peper, rode chilipeper, rode paprika, ui, water en zout

Keuken:
Balkan
Soort:
vegan / saus
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Paprika-room bloemkool variant met ajvar

Ingrediënten:
ajvar, bloemkool, geroosterde en gezouten macadamianoten, koolzaadolie, peper, peterselie, ui, volkorentoast, zout en zure room

Keuken:
Balkan
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Dalmatiner vissalade

Ingrediënten:
champignons uit blik, garnalen, grapefruit, komkommer, mayonaise, slibovitch, tuinkruiden, vis, witte wijnazijn, yoghurt en zachtzure appel

Keuken:
Balkan
Soort:
salade
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Servische bonensoep

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, gerookt mager spek, knoflook, olie, paddenstoelenbouillonblokje, paprikapoeder, puntpaprika, scherp paprikapoeder, tomaten uit blik, witte bonen uit blik en zwarte bonen uit blik

Keuken:
Balkan
Soort:
soep/bouillon / aardappelgerecht
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Lecsó met rijst

Ingrediënten:
gebakken rijst, lescó en zout

Keuken:
Hongaars
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Buffet uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Gubdel-saláta - Gundel salade

Ingrediënten:
aspergepunten, champignons, citroensap, komkommer, olijfolie, paprika, peterselie, sla, sperziebonen, suiker, tomaat, tomatenpuree, witte peper, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Hongaars
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Buffet uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Károlyi saláta - Károlyi salade

Ingrediënten:
augurk, ei, groene paprika, sla, tartaarsaus, tomaat, vastkokende aardappelen en zout

Keuken:
Hongaars
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Töltött hagyma makói módra - Gevulde uien uit Makó

Ingrediënten:
bloem, brood, ei, eidooier, kaas, mager varkensgehakt, melk, peterselie, plantaardig vet, reuzel, slagroom, gezoet, ui, witte peper en zout

Keuken:
Hongaars
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / voorgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Töltött uborka - Gevulde augurken

Ingrediënten:
champignons, citroensap, ei, mayonaise, olie, peper, peterselie, slabladen, tomaat, ui, worcestersaus, zout en zoute augurk

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Bijgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Husarenrostbraten

Ingrediënten:
knoflook, oud brood en reuzel

Keuken:
Hongaars
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

hongaarse bonensoep

Ingrediënten:
bieslook, groene paprika, knoflook, olie, salami, scherp paprikapoeder, soepgroenten, suiker, ui, vleestomaat, water, witte bonen, witte peper en zout

Keuken:
Europees / Hongaars
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Joegoslavisch Kastanjebrood

Ingrediënten:
boter, kastanje, pure chocolade, slagroom en suiker

Keuken:
Joegoslavisch
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Székelygulyás - Széklergoulash

Ingrediënten:
bloem, gerookt spek, hanenkammen, paprikapoeder, ui, varkensbout, varkensschouder, zure room en zuurkool

Keuken:
Hongaars
Soort:
stoofgerecht / varkensvlees
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Barackos gombóe - Abrikozenknoedels

Ingrediënten:
aardappelen, abrikozen, bloem, boter, kaneel, paneermeel, poedersuiker en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Fonott borjúszűz Queen Elisabeth módra - Kalfsvlechten à la Queen Elisabeth

Ingrediënten:
aardappel, aardappelpuree, basilicum, champignons, ei, ganzenlever, groene paprika, kalfslende, majoraan, morieljes, olie, peper, peterselie, rijst, rode paprika, rozemarijn, wilde rijst en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Feszty bélszín - Ossenhaas à la Feszty

Ingrediënten:
canapé, gerookt spek, mosterd, olie, paprikapoeder, runderlende, ui en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
barbecue/grill / rundvlees
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Mákos metélt - Maanzaadpasta

Ingrediënten:
citroenrasp, gemalen maanzaad, lintpasta en poedersuiker

Keuken:
Hongaars
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Diós metélt - Nootpasta

Ingrediënten:
lintpasta, poedersuiker en walnoten

Keuken:
Hongaars
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Diótorta - Notentaart

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, poedersuiker, rum, vanillesuiker en walnoten

Keuken:
Hongaars
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Hajdúkáposzta - Zuurkool volgens de Heiduken

Ingrediënten:
aardappel, gepekelde varkenspoot, gerookt spek met zwoerd, knoflook, paprikapoeder, plantaardig vet, reuzel, ui en zuurkool

Keuken:
Hongaars
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Zoete kersen of morellen als taartvulling 2

Ingrediënten:
inmaaksuiker, kaneel, kersen, kruidnagel, morellen en rum

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegan / inmaak