Balkan

Zoek naar Balkan in jouw eigen kookboeken

Balkan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Djuvec

Ingrediënten:
aubergine, groene paprika, lamslappen, olie, paprikapoeder edelsusz, pompoen, rijst, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Djuvec

Ingrediënten:
aubergine, groene paprika, lamslappen, olie, paprikapoeder edelsusz, pompoen, rijst, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Paprika-room bloemkool variant met ajvar

Ingrediënten:
ajvar, bloemkool, geroosterde en gezouten macadamianoten, koolzaadolie, peper, peterselie, ui, volkorentoast, zout en zure room

Keuken:
Balkan
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Ajvar (scherp)

Ingrediënten:
appelazijn, aubergine, knoflook, olie, olijfolie, peper, rode chilipeper, rode paprika, ui, water en zout

Keuken:
Balkan
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Cevapcici kruidenmix

Keuken:
Balkan
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Servische bonensoep

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, gerookt mager spek, knoflook, olie, paddenstoelenbouillonblokje, paprikapoeder, puntpaprika, scherp paprikapoeder, tomaten uit blik, witte bonen uit blik en zwarte bonen uit blik

Keuken:
Balkan
Soort:
soep/bouillon / aardappelgerecht
Een recept uit  - Gemüse!

Bijgerecht uit Gemüse! :

Gevulde snijbietrolletjes

Ingrediënten:
citroen, gedroogde munt, groentebouillon, komijnpoeder, krenten, paprikapoeder edelsusz, paprikapuree, peterselie, pijnboompitten, risottorijst, snijbietblad, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vegan / groente
Een recept uit  - Gemüse!

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Gemüse! :

Gevulde koolrabibladrolletjes

Ingrediënten:
citroen, gedroogde munt, groentebouillon, komijnpoeder, koolrabiblad, krenten, paprikapoeder edelsusz, paprikapuree, peterselie, pijnboompitten, risottorijst, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Dalmatiner vissalade

Ingrediënten:
champignons uit blik, garnalen, grapefruit, komkommer, mayonaise, slibovitch, tuinkruiden, vis, witte wijnazijn, yoghurt en zachtzure appel

Keuken:
Balkan
Soort:
salade
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise Too:

Hongaarse goulash

Keuken:
Hongaars
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Goulashkruiden

Keuken:
Hongaars
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Orjaleves - Slachtvleessoep

Ingrediënten:
aardappel, azijn, engelenhaar, groene kool, koolrabi, leverballetjes, mierikswortel, peperkorrels, peterseliewortel, rundvleesbouillonblokje, schenkel, selderijknol, slakkenhuisjes, varkensvlees, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Kapros túros palacsinta - Pannenkoeken gevuld met dillekwark

Ingrediënten:
dille, ei, kwark, ongezoete pannenkoeken, suiker en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamsvlees Tokány

Ingrediënten:
dieetmargarine, karwijzaad, knoflook, koolblad, laurier, mager lamsvlees, medium sherry, paprikapoeder, sjalot, tomaten, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Hongaars
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Bijgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Salátaöntet - Saladedressing

Ingrediënten:
azijn, poedersuiker, water en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Ungarische sauerkraut mit Fisch - Hongaarse zuurkool met vis

Ingrediënten:
boter, citroensap, groente, knoflook, room, scherpe paprika, snoekbaarsfilet, snoekfilet, ui, witte peper, zout, zure room en zuurkool

Keuken:
Hongaars
Soort:
vis
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Ungarische sauerkraut mit blutwurst oder leber - Hongaarse zuurkool met bloedworst of lever

Ingrediënten:
boter, boudin noir, citroensap, groente, kalfslever, knoflook, konijnenlever, room, scherpe paprika, ui, witte peper, zout, zure room en zuurkool

Keuken:
Hongaars
Soort:
worst / orgaanvlees
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Gesztenyével töltött pulyka - Kalkoen met kastanjevulling

Ingrediënten:
brood, ei, gerookt spek, kalkoen, kastanjes, melk, peper, plantaardig vet, reuzel, slagroom, varkensbout en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
gevogelte
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Gesztenyés kifli - Kastanjehoorntjes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, kastanjepuree, poedersuiker, rum, slagroom, vanillesuiker, zout en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Rablóhús - Roversvlees

Ingrediënten:
rundernek, spek, ui, varkensnek en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
varkensvlees / rundvlees
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Snack of tussendoortje uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Lángos met kool

Ingrediënten:
lángos en witte kool

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Mákos palacsinta - Pannenkoeken met maanzaadvulling

Ingrediënten:
gemalen maanzaad, melk, poedersuiker, rozijnen en vanillesuiker

Keuken:
Hongaars
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Túrós palacsinta - Gegratineerde pannenkoeken met kwarkvulling

Ingrediënten:
kwark, pannenkoeken en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Pannenkoeken gevuld met dillekwark als dessert

Ingrediënten:
dille, ei, kwark, ongezoete pannenkoeken, suiker, zout en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Goulasj

Ingrediënten:
aardappel, bloem, bouquet garni, paprikapoeder, reuzel, rundvlees, tomaat, ui en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
stoofgerecht / rundvlees / bouillon
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Hongaarse kalfstongsaus

Ingrediënten:
bieslook, boter, bruine champignons, gekookte ham, gele paprika, gezouten kalfstong, jeneverbessen, kalfsjus, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurierblad, paprikapoeder edelsusz, peperkorrels, peterselie, rode paprika, sjalot, tijm, tomatenpuree, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Hongaars
Soort:
kalfsvlees