Balkan

Zoek naar Balkan in jouw eigen kookboeken

Balkan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Djuvec

Ingrediënten:
aubergine, groene paprika, lamslappen, olie, paprikapoeder edelsusz, pompoen, rijst, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Djuvec

Ingrediënten:
aubergine, groene paprika, lamslappen, olie, paprikapoeder edelsusz, pompoen, rijst, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Ajvar (scherp)

Ingrediënten:
appelazijn, aubergine, knoflook, olie, olijfolie, peper, rode chilipeper, rode paprika, ui, water en zout

Keuken:
Balkan
Soort:
vegan / saus
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Paprika-room bloemkool variant met ajvar

Ingrediënten:
ajvar, bloemkool, geroosterde en gezouten macadamianoten, koolzaadolie, peper, peterselie, ui, volkorentoast, zout en zure room

Keuken:
Balkan
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Servische bonensoep

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, gerookt mager spek, knoflook, olie, paddenstoelenbouillonblokje, paprikapoeder, puntpaprika, scherp paprikapoeder, tomaten uit blik, witte bonen uit blik en zwarte bonen uit blik

Keuken:
Balkan
Soort:
soep/bouillon / aardappelgerecht
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Dalmatiner vissalade

Ingrediënten:
champignons uit blik, garnalen, grapefruit, komkommer, mayonaise, slibovitch, tuinkruiden, vis, witte wijnazijn, yoghurt en zachtzure appel

Keuken:
Balkan
Soort:
salade
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Cevapcici kruidenmix

Keuken:
Balkan
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit  - Gemüse!

Bijgerecht uit Gemüse! :

Gevulde snijbietrolletjes

Ingrediënten:
citroen, gedroogde munt, groentebouillon, komijnpoeder, krenten, paprikapoeder edelsusz, paprikapuree, peterselie, pijnboompitten, risottorijst, snijbietblad, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vegan / groente
Een recept uit  - Gemüse!

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Gemüse! :

Gevulde koolrabibladrolletjes

Ingrediënten:
citroen, gedroogde munt, groentebouillon, komijnpoeder, koolrabiblad, krenten, paprikapoeder edelsusz, paprikapuree, peterselie, pijnboompitten, risottorijst, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise Too:

Hongaarse goulash

Keuken:
Hongaars
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Ungarische sauerkraut mit blutwurst oder leber - Hongaarse zuurkool met bloedworst of lever

Ingrediënten:
boter, boudin noir, citroensap, groente, kalfslever, knoflook, konijnenlever, room, scherpe paprika, ui, witte peper, zout, zure room en zuurkool

Keuken:
Hongaars
Soort:
worst / orgaanvlees
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Goulashkruiden

Keuken:
Hongaars
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Ungarische sauerkraut mit Fisch - Hongaarse zuurkool met vis

Ingrediënten:
boter, citroensap, groente, knoflook, room, scherpe paprika, snoekbaarsfilet, snoekfilet, ui, witte peper, zout, zure room en zuurkool

Keuken:
Hongaars
Soort:
vis
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Szarvasgulyás - Hertengoulash

Ingrediënten:
aardappelen, hertenbout, hertenschouder, karwijzaad, knoflook, marjolein, paprikapoeder, peper, peterseliewortel, plantaardig vet, reuzel, ui, wild, wortel en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Zöldborsós csirke - Kip met doperwten

Ingrediënten:
boter, groene erwten, kip, peterselie, roux, rundermerg en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
gevogelte / bouillon
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Gránátos kocka - Aardappel grenadier

Ingrediënten:
aardappelen, bijg, paprikapoeder, pastavierkantjes, plantaardig vet, reuzel, ui en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegan
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / voorgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Marhahúsleves velőscsonttal - Rundvleesbouillon met merg

Ingrediënten:
bloemkool, groene kool, knoflook, knolselderij, koolrabi, magere runderbout, paddenstoelhoedjes, paprika, paprikapoeder, peperkorrels, peterseliewortel, runderborst, runderbotten, rundermergpijp, runderschouder, toast, tomaat, vermicelli, wortel en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Egyben sült foggassüllő - Gebraden snoekbaars

Ingrediënten:
aardappel, bloem, citroen, olie, paprikapoeder edelsusz, sla, snoekbaars en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
vis
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Basisrecept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Biscuitdeeg

Ingrediënten:
bloem, eidooier, eiwit en poedersuiker

Keuken:
Hongaars
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Diós és mákos beigli - Maanzaad- en notenrollen

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, ei, eidooier, gist, maanzaadvulling, melk, notenvulling, poedersuiker, vanillesuiker, varkensreuzel en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
koek en gebak / boter en olie / suikerwerk
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Sertéscsülök pékné módra - Ambachtelijk bereide varkenspoot

Ingrediënten:
aardappelen, uien en varkenspoot

Keuken:
Hongaars
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Madártej - Vogelmelk met schuimballetjes

Ingrediënten:
eidooier, eiwit, melk, poedersuiker en vanillestokje

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Basisrecept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Chocoladebiscuitdeeg

Ingrediënten:
bloem, cacao, eidooier, eiwit en poedersuiker

Keuken:
Hongaars
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Snack of tussendoortje uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Túrós Pogácsa - Kwark-pogácsa

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, eidooier, kwark, plantaardig vet, reuzel en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Rántott karfiol - Gepaneerde bloemkool

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, ei, olie, paneermeel en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Rántott sertésborda - Gepaneerde varkenskoteletten

Ingrediënten:
bloem, ei, olie, paneermeel, varkenskotelet en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
varkensvlees