Balkan

Zoek naar Balkan in jouw eigen kookboeken

Balkan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Djuvec

Ingrediënten:
aubergine, groene paprika, lamslappen, olie, paprikapoeder edelsusz, pompoen, rijst, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Djuvec

Ingrediënten:
aubergine, groene paprika, lamslappen, olie, paprikapoeder edelsusz, pompoen, rijst, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles
Een recept uit  - Gemüse!

Bijgerecht uit Gemüse! :

Gevulde snijbietrolletjes

Ingrediënten:
citroen, gedroogde munt, groentebouillon, komijnpoeder, krenten, paprikapoeder edelsusz, paprikapuree, peterselie, pijnboompitten, risottorijst, snijbietblad, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vegan / groente
Een recept uit  - Gemüse!

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Gemüse! :

Gevulde koolrabibladrolletjes

Ingrediënten:
citroen, gedroogde munt, groentebouillon, komijnpoeder, koolrabiblad, krenten, paprikapoeder edelsusz, paprikapuree, peterselie, pijnboompitten, risottorijst, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Cevapcici kruidenmix

Keuken:
Balkan
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Dalmatiner vissalade

Ingrediënten:
champignons uit blik, garnalen, grapefruit, komkommer, mayonaise, slibovitch, tuinkruiden, vis, witte wijnazijn, yoghurt en zachtzure appel

Keuken:
Balkan
Soort:
salade
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Servische bonensoep

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, gerookt mager spek, knoflook, olie, paddenstoelenbouillonblokje, paprikapoeder, puntpaprika, scherp paprikapoeder, tomaten uit blik, witte bonen uit blik en zwarte bonen uit blik

Keuken:
Balkan
Soort:
soep/bouillon / aardappelgerecht
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Cottage cheese dumplings - Noedels van cottage cheese

Ingrediënten:
cottage cheese, ei, griesmeel, reuzel, wit broodkruim, zout en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
noedels
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Cabbage dumplings - Koolnoedels

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, gruyère, kool, melk, reuzel, zachte broodjes en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
noedels
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Strapachka - Aardappelnoedels

Ingrediënten:
aardappelen, cottage cheese, doorregen spek, ei, reuzel, volkorenmeel en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
varkensvlees / noedels
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Korhelyleves - Nachtbrakerssoep

Ingrediënten:
bloem, debrecziner worst, gerookte varkenribben, gerookte varkenspoot, paprikapoeder edelsusz, peper, plantaardig vet, reuzel, zout, zure room, zuurkool en zuurkoolsap

Keuken:
Hongaars
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Székelygulyás - Széklergoulash

Ingrediënten:
bloem, gerookt spek, hanenkammen, paprikapoeder, ui, varkensbout, varkensschouder, zure room en zuurkool

Keuken:
Hongaars
Soort:
stoofgerecht / varkensvlees
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Kolozsvári fakott káposzta - Zuurkoollaagjes uit Klausenburg

Ingrediënten:
debricziner worst, ei, paprikapoeder edelsusz, peper, plantaardig vet, reuzel, ui, varkensgehakt, zout, zure room en zuurkool

Keuken:
Hongaars
Soort:
rijst / ovenschotel
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / voorgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Jókai bableves - Bonensoep à la Jókai

Ingrediënten:
azijn, bloem, bonen, gerookte varkenspoot, knoflook, knolselderij, kookworst, laurierblad, paprikapoeder, peterselie, peterseliewortel, plantaardig vet, reuzel, wortel en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Töltött karalábé - Gevulde koolrabi

Ingrediënten:
bloem, boter, dille, ei, koolrabi, koolrabiblad, melk, oud brood, peper, peterselie, rundermergbouillon, varkensgehakt en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Töltött karfiol - Gevulde bloemkool

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, boter, gekookte ham, parmezaanse kaas, peper, zout en zure room

Keuken:
Hongaars
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Rakott krumpli - Aardappelschotel

Ingrediënten:
aardappelen, boter, debrecziner worst, ei, gerookt spek, kookworst, paneermeel en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Túrös derelye - Deegpakketjes met kwarkvulling

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, ei, eidooier, griesmeel, kwark, poedersuiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Bijgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Paprikaschotel

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, gele paprika, groene paprika, rode paprika, suiker, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Diótorta - Notentaart

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, poedersuiker, rum, vanillesuiker en walnoten

Keuken:
Hongaars
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Biscuittaart met mokkacrème

Ingrediënten:
biscuitbodem, bloem, boter, melk, poedersuiker, sterke koffie en vanillesuiker

Keuken:
Hongaars
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Biscuittaart met kastanjecrème

Ingrediënten:
biscuitbodem, boter, kastanjepuree, poedersuiker, rum en vanillesuiker

Keuken:
Hongaars
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Dobos-torta háziasan - Zelfgemaakte Dobos taart

Ingrediënten:
amandelschilfers, biscuitkruim, bloem, boter, cacaopoeder, citroenrasp, citroensap, ei, gemalen amandelen, noten, poedersuiker, rum, suiker, suikerklontjes en vanillesuiker

Keuken:
Hongaars
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / voorgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Tüdós táska - Deegpakketjes met longvulling voor in de soep

Ingrediënten:
bloem, ei, kalfslong, laurier, marjolein, paneermeel, peper, peterselie, plantaardig vet, reuzel, ui, vleesbouillon en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Poesta haantje

Ingrediënten:
appel-ui chutney, droge witte wijn, gele paprika, groene paprika, haan, knoflook, olie, rode paprika, tomatenpuree, ui, zoete paprikapoeder, zout en zwarte peper

Keuken:
Hongaars
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Mamaliga cu brinza - Polenta met kaas

Ingrediënten:
boter, doorregen spek, grof maïsmeel, water, witte zoute kaas en zout

Keuken:
Roemeens
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren