Zwitsers

Zoek naar Zwitsers in jouw eigen kookboeken

Zwitsers koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Vanessa van Koppen en Simone van den Berg - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

blasiusbrood

Ingrediënten:
el suiker, g bloem, gedroogde vruchtjes, gist, roggemeel en tl zout

Keuken:
Duits / Zwitsers / Hollands
Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch! vegetarisch

Lunch / bijgerecht uit Koch! vegetarisch:

Aardappel−ui−rösti

Ingrediënten:
boter, peper, rode uien, vastkokende aardappelen en zeezout

Keuken:
Duits / Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Serveersuggestie Zwitserse aardappelpoffertjes

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Zwitserse aardappelpoffertjes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gruyère, kruimige aardappel en nootmuskaat

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch / aardappelgerecht
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Ontbijt / diner / voorgerecht uit Recepten voor de wok:

Zwitserse rösti met rozemarijn

Ingrediënten:
aardappel, bacon, kwartelei, nootmuskaat, olijfoliebrood, verse rozemarijn, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vlees / varkensvlees / aardappelgerecht
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / lunch / hoofdgerecht / lunchgerecht uit Koken voor twee:

Kaasbroodjes op Walliser wijze

Ingrediënten:
boerenbrood, boter, goudse kaas, paprikapoeder, peer, peper, raclettekaas, tilsiter kaas en witte wijn

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / brood en broodgerecht / kaas
Serveersuggestie Rösti

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Rösti

Ingrediënten:
boter, ei en kruimige aardappel

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch / aardappelgerecht
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Hoe dan?!:

Zwitserse notentaart

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, ei, hazelnoten, rietsuiker, slagroom, walnoten en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Zwitserse vleesrolletjes

Ingrediënten:
appenzeller, augurk, ei, italiaanse salami, mayonaise, peterselie, rode paprika uit pot, tomaten en varkensbout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Cordon blue, koud geserveerd

Ingrediënten:
citroensap, cognac, kalfsvlees, peren, roquefort, walnoten en zoete kruidenmosterd

Keuken:
Zwitsers
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Worstsalade op z'n Zwitsers

Ingrediënten:
augurk, emmentaler, jachtworst, knoflookpoeder, mosterd, olie, tabasco, ui, wijnazijn en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
salade
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Zwitserse boter

Ingrediënten:
boter, emmentaler, gekookte ham, nootmuskaat, paprikapoeder, peper en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Koude keuken:

Komkommer-roomsoep op z'n Zwitsers

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroen, dille, karnemelk, knoflook, komkommer, room, suiker, witbrood en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Kaasfondue

Ingrediënten:
emmentaler, gruyère, knoflook, maïzena, parmigiano reggiano, stokbrood en witte wijn

Keuken:
Zwitsers
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Zwitserse uiensalade

Ingrediënten:
azijn, boter, peper, ui en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Pikante Zwitserse salade

Ingrediënten:
aardappel, azijn, bieslook, emmentaler, groene paprika, hamworst, olie, scherpe mosterd, selderijzout en zwarte peper

Keuken:
Zwitsers
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Basler leckerli

Ingrediënten:
amandelen, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, gemalen kruidnagel, honing, kaneel, kersenbrandewijn, meel, nootmuskaat, potas en suiker

Keuken:
Europees / Zwitsers
Soort:
vegetarisch / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Anneke Ammerlaan, Clara ten Houte de Lange en Yolanda van der Jagt - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Zwitserse geschnetzeltes op wortelblini

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, bosui, boter, droge witte wijn, ei, kastanjechampignons, nootmuskaat, olie, slagroom, ui, varkensschnitzel en winterwortel

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kaastaartje - Schweizer käsetörtchen

Ingrediënten:
boter, ei, emmentaler, gruyère, meel, melk, room, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Zwitsers
Soort:
vegetarisch / quiche / kaas
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Zürcher geschnetzeltes - Kalfsvlees in roomsaus

Ingrediënten:
boter, kalfsfricandeau, peper, slagroom, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Rösti

Ingrediënten:
aardappel, olie en ontbijtspek

Keuken:
Zwitsers
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Zwitserse kalfsvleesragout

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, droge witte wijn, kalfsfricandeau, olie, peper, slagroom, ui en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vlees
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Bijgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Zwitserse rösti

Ingrediënten:
aardappel, boter, ui, witte peper en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Fondue uit Tessin

Ingrediënten:
boter, camembert, kirsch, maïzena, melk, paprikapoeder edelsusz, stokbrood, witte peper, witte wijn en zwitserse kaas

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch / eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Tilsiter brood met ananas

Ingrediënten:
ananas uit blik, boter, cayennepeper, cocktailkers, tilsiter en witbrood

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Brood met emmentaler kaas

Ingrediënten:
boter, bruinbrood, emmentaler, paprikapoeder en ui

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Tropische muesli

Ingrediënten:
amandel, cashewnoten, geconfijte gember, gedroogde ananas, gedroogde banaan, gedroogde mango, gedroogde papaja, gedroogd fruit, granen, havermout, kaneel, kokosmelk, kokosrasp, macadamianoten, noten, pecannoot, sesamzaad, walnoten, zaden, zonnebloempitten en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch