Zwitsers

Zoek naar Zwitsers in jouw eigen kookboeken

Zwitsers koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

blasiusbrood

Ingrediënten:
suiker, bloem, gedroogde vruchtjes, gist, roggemeel en zout

Keuken:
Duits / Zwitsers / Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch! vegetarisch

Lunch / bijgerecht uit Koch! vegetarisch:

Aardappel−ui−rösti

Ingrediënten:
boter, peper, rode uien, vastkokende aardappelen en zeezout

Keuken:
Duits / Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kaastaartje - Schweizer käsetörtchen

Ingrediënten:
boter, ei, emmentaler, gruyère, meel, melk, room, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Zwitsers
Soort:
quiche / vegetarisch / kaas
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Risotto met tuinbonen en appenzeller

Ingrediënten:
appenzeller, arboriorijst, bieslook, kruidenbouillonblokje, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, sjalotten, tuinbonen, witte wijn en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Recept uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Bühler pruimengebak

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, kaneel, margarine, paneermeel, pruimen, suiker en zure room

Keuken:
Zwitsers
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Kaasfondue

Ingrediënten:
aardappelmeel, droge witte wijn, emmenthaler, gruyère, kirsch, knoflook, nootmuskaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Basler leckerli

Ingrediënten:
amandelen, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, gemalen kruidnagel, honing, kaneel, kersenbrandewijn, meel, nootmuskaat, potas en suiker

Keuken:
Europees / Zwitsers
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Züricher ragoût

Ingrediënten:
boter, champignons, crème fraîche, droge witte wijn, kalfsvlees, maïzena, paprikapoeder, ui, worcestershiresaus, zout en zwarte peper

Keuken:
Zwitsers
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Zwitserse aardappelpoffertjes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gruyère, kruimige aardappel en nootmuskaat

Keuken:
Zwitsers
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Ontbijt / diner / voorgerecht uit Recepten voor de wok:

Zwitserse rösti met rozemarijn

Ingrediënten:
aardappel, bacon, kwartelei, nootmuskaat, olijfoliebrood, verse rozemarijn, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vlees / varkensvlees / aardappelgerecht
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Lunch / snack of tussendoortje uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Gevulde of Berner worstjes

Ingrediënten:
emmentaler, gerookt spek, mosterd en worstjes

Keuken:
Zwitsers
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Bieslooksoep

Ingrediënten:
bieslook, ei en meel

Keuken:
Zwitsers
Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Berner rösti

Ingrediënten:
aardappel, komijn, melk, vet spek en zout

Keuken:
Europees / Zwitsers
Soort:
vlees / aardappelgerecht
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Brood met emmentaler kaas

Ingrediënten:
boter, bruinbrood, emmentaler, paprikapoeder en ui

Keuken:
Zwitsers
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Tilsiter brood met ananas

Ingrediënten:
ananas uit blik, boter, cayennepeper, cocktailkers, tilsiter en witbrood

Keuken:
Zwitsers
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Zwitserse kalfsvleesragout

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, droge witte wijn, kalfsfricandeau, olie, peper, slagroom, ui en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vlees
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Fondue uit Tessin

Ingrediënten:
boter, camembert, kirsch, maïzena, melk, paprikapoeder edelsusz, stokbrood, witte peper, witte wijn en zwitserse kaas

Keuken:
Zwitsers
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Kruidige muesli

Ingrediënten:
ahornsiroop, amandel, anijspoeder, cashewnoten, gedroogd fruit, gemberpoeder, granen, havermout, honing, kaneel, kardemompoeder, kokosrasp, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, noten, pecannoot, rozijnen, sesamzaad, vanille-essence, walnoten, zaden, zonnebloempitten en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Gember-melasse muesli

Ingrediënten:
ahornsiroop, amandel, amandelspijs, cashewnoten, geconfijte gember, gedroogde abrikoos, gedroogde kersen, gedroogd fruit, gemberkoekjes, gemberwortel, granen, havermout, honing, kaneel, marsepein, noten, pecannoot, rozijnen, sesamzaad, sultanarozijnen, walnoten, zaden, zonnebloempitten en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Krokante muesli

Ingrediënten:
ahornsiroop, amandel, cashewnoten, gedroogd fruit, granen, havermout, honing, kaneel, kokosrasp, noten, pecannoot, rozijnen, sesamzaad, walnoten, zaden, zonnebloempitten en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Rotbarsch auf Grenobler art - Roodbaars als in Grenoble

Ingrediënten:
boter, citroen, gekookte aardapelen, kappertjes, roodbaarsfilet en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vis
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Gambas mit Kartoffelpüree à la Fredy Girardet - Gambas met aardappelpuree Fredy Girardet

Ingrediënten:
aardappelpuree girardet, cayennepeper, gamba's, olijfolie, peterselie, saffraanpoeder en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Bijgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Aardappelpuree Girardet

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, knoflook, room, vastkokende aardappelen en zout

Keuken:
Zwitsers
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Zwitserse ovenschotel met kaas en groente

Ingrediënten:
aardappel, asperge, boter, broccoli, cantal, cheddar, emmentaler, fontina, gruyère, maïzena, monterey jack kaas, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, spruiten, walnoten, zout en zwarte peper

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch / kaas / ovenschotel
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Snack of tussendoortje / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Taartjes met gruyèrekaas op Zwitserse wijze

Ingrediënten:
bechamelsaus, bladerdeegbakjes, boter, eieren, gruyère, room en sbrinz

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Raclette

Ingrediënten:
aardappelen, augurk, raclettekaas en zilveruitjes

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch