Zwitsers

Zoek naar Zwitsers in jouw eigen kookboeken

Zwitsers koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

blasiusbrood

Ingrediënten:
suiker, bloem, gedroogde vruchtjes, gist, roggemeel en zout

Keuken:
Duits / Zwitsers / Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch! vegetarisch

Lunch / bijgerecht uit Koch! vegetarisch:

Aardappel−ui−rösti

Ingrediënten:
boter, peper, rode uien, vastkokende aardappelen en zeezout

Keuken:
Duits / Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Minirösti

Ingrediënten:
boter, ei, peper, vastkokende aardappel en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht uit Ingrediënten:

Biscuitomeletjes met kersen

Ingrediënten:
bloem, eidooier, eiwit, geleisuiker speciaal, kaneelstokje, maïzena, ontpitte kersen, poedersuiker, rumessence, slagroom, suiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
ei/omelet/frittata / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Zwitserse aardappelpoffertjes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gruyère, kruimige aardappel en nootmuskaat

Keuken:
Zwitsers
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Recept uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Bühler pruimengebak

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, kaneel, margarine, paneermeel, pruimen, suiker en zure room

Keuken:
Zwitsers
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Züricher ragoût

Ingrediënten:
boter, champignons, crème fraîche, droge witte wijn, kalfsvlees, maïzena, paprikapoeder, ui, worcestershiresaus, zout en zwarte peper

Keuken:
Zwitsers
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Risotto met tuinbonen en appenzeller

Ingrediënten:
appenzeller, arboriorijst, bieslook, kruidenbouillonblokje, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, sjalotten, tuinbonen, witte wijn en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Ontbijt / diner / voorgerecht uit Recepten voor de wok:

Zwitserse rösti met rozemarijn

Ingrediënten:
aardappel, bacon, kwartelei, nootmuskaat, olijfoliebrood, verse rozemarijn, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vlees / varkensvlees / aardappelgerecht
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Basler leckerli

Ingrediënten:
amandelen, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, gemalen kruidnagel, honing, kaneel, kersenbrandewijn, meel, nootmuskaat, potas en suiker

Keuken:
Europees / Zwitsers
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Kaasfondue

Ingrediënten:
aardappelmeel, droge witte wijn, emmenthaler, gruyère, kirsch, knoflook, nootmuskaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Krokante muesli

Ingrediënten:
ahornsiroop, amandel, cashewnoten, gedroogd fruit, granen, havermout, honing, kaneel, kokosrasp, noten, pecannoot, rozijnen, sesamzaad, walnoten, zaden, zonnebloempitten en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Zwitserse ovenschotel met kaas en groente

Ingrediënten:
aardappel, asperge, boter, broccoli, cantal, cheddar, emmentaler, fontina, gruyère, maïzena, monterey jack kaas, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, spruiten, walnoten, zout en zwarte peper

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch / kaas / ovenschotel
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Raclette met andere kaassoorten

Ingrediënten:
aardappelen, appenzeller, augurk, camembert, reblechon, tilsiter en zilveruitjes

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Raclette

Ingrediënten:
aardappelen, augurk, raclettekaas en zilveruitjes

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Berner rösti

Ingrediënten:
aardappel, komijn, melk, vet spek en zout

Keuken:
Europees / Zwitsers
Soort:
vlees / aardappelgerecht
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Fondue uit Tessin

Ingrediënten:
boter, camembert, kirsch, maïzena, melk, paprikapoeder edelsusz, stokbrood, witte peper, witte wijn en zwitserse kaas

Keuken:
Zwitsers
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Blauwschimmelkaasfondue

Ingrediënten:
blauwschimmelkaas, calvados, emmentaler, gruyère, knoflook, maïzena en water

Keuken:
Zwitsers
Soort:
fondue / vegetarisch / kaas
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Gambas mit Kartoffelpüree à la Fredy Girardet - Gambas met aardappelpuree Fredy Girardet

Ingrediënten:
aardappelpuree girardet, cayennepeper, gamba's, olijfolie, peterselie, saffraanpoeder en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Bijgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Aardappelpuree Girardet

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, knoflook, room, vastkokende aardappelen en zout

Keuken:
Zwitsers
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Bijgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Zwitserse rösti

Ingrediënten:
aardappel, boter, ui, witte peper en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Kaasfondue

Ingrediënten:
emmentaler, gruyère, knoflook, maïzena, parmigiano reggiano, stokbrood en witte wijn

Keuken:
Zwitsers
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Hoe dan?!:

Zwitserse notentaart

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, ei, hazelnoten, rietsuiker, slagroom, walnoten en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Zwitserse uiensalade

Ingrediënten:
azijn, boter, peper, ui en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Koude keuken:

Komkommer-roomsoep op z'n Zwitsers

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroen, dille, karnemelk, knoflook, komkommer, room, suiker, witbrood en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Buffet uit Koude keuken:

Zwitsers buffet

Ingrediënten:
appenzeller, artisjok, boerenworst, bündner fleisch, coppa, druiven, emmentaler, graubünder ham, graubünder worst, gruyère, peper, peterselie en sbrinz

Keuken:
Zwitsers