Turks

Zoek naar Turks in jouw eigen kookboeken

Turks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Icli kofte: Gefrituurde lamsgehaktballetjes met bulgur, pijnboompitten, knoflook en kaneel

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, gedroogde chilipeper, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kruidnagel, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, piment, ui en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Recept uit Turkse kookkunst:

Buğulama balik filetosu - Gestoofde visfilet

Ingrediënten:
citroen, olijfolie, peper, peterselie, tomaat, ui, visfilet, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Turkse gevulde aubergines met gemengde bonen

Ingrediënten:
aubergine, gemengde bonen uit blik, kaneel, knoflook, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, suiker, tomaat en ui

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Turkey Stew with Zucchini Puree - Kalkoenstoof met courgettepuree

Ingrediënten:
bananenpeper, bloem, boter, courgette, dille, groentebouillon, kalkoenvlees, kippenbouillon, knoflook, melk, olijfolie, rode paprika, sjalotten, tijm, tomatenpasta, ui, yellow wax paprika, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Aubergine stuffed with Quail - Met kwartel gevulde aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bloem, gedroogde basilicum, gladde peterselie, hete paprikapoeder, honing, kwartels, olijfolie, rode peperpasta, water, witte wijn, zoete basilicum en zout

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Bijgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Pumpkin Fritters - Pompoenfrites

Ingrediënten:
bloem, dille, ei, frituurolie, gember, lente-ui, mineraalwater, olijfolie, pompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Egg Noodles with Goat Cheese and Walnuts - Eiernoedels met geitenkaas en walnoten

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, harde geitenkaas, walnoten, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Chicken and Almond Pilav - Pilaf met kip en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, boter, gedroogde munt, gedroogde tijm, groentebouillon, hete paprikapoeder, kippenborst, kippenbouillon, lente-ui, rijst, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
rijst
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Bijgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Tomato Pilav - Tomatenpilaf

Ingrediënten:
boter, kippenbouillon, kortkorrelrijst, tomaten, tomatenpasta, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
rijst
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Basisrecept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Octopusbouillon

Ingrediënten:
octopus, rode wijn, sojasaus, suiker en water

Keuken:
Turks
Soort:
bouillon / vis
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Snack of tussendoortje uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Açamuka - Kaaspastei

Ingrediënten:
boter, cerkezkaas, maïsmeel, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / pastei
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Kiymali yumurta - Eieren met gehakt

Ingrediënten:
bloem, ei, margarine, parmezaanse kaas, rundergehakt, ui en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / eieren, kaas en zuivel
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Ontbijt / diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Moro Londen:

Asure of Noachs pudding

Ingrediënten:
blanke amandelen, gedroogde abrikoos, gedroogde vijgen, granaatappelpitten, honing, kaneelstokje, kikkererwten, kortkorrelige rijst, krenten, parelgort, pijnpitten, pistachenoten, rozenwater, sesamzaad, sinaasappel, suiker, sultana's en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
fruit / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Ontbijt uit Turkse kookkunst:

Çilbir yumurtasi - Gepocheerde eieren

Ingrediënten:
azijn, boter, ei, paprikapoeder, water en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / nagerecht uit Turkse kookkunst:

Kabak tatlisi - Pompoendessert

Ingrediënten:
pompoen, suiker en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Peynirli yumurta - Eieren met kaas

Ingrediënten:
boter, ei, kaas en runderbouillon

Keuken:
Turks
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Firinda makarna - Macaroni uit de oven

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, kasar semiharde turkse kaas, macaroni, melk, pasta, peper en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Turkse kookkunst:

Su böreği - Waterstrudel

Ingrediënten:
bloem, boter, dille, ei, melk, paprikapoeder, peterselie, witte kaas, yoghurt en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Peynirli tepsi böreği - Kaasstrudel

Ingrediënten:
boter, dille, ei, eidooier, melk, peterselie, schapenkaas, yoghurt en yufka deeg

Keuken:
Turks
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s / vegetarisch
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / nagerecht uit Turkse kookkunst:

Yoğurt tatlisi - Yoghurt dessert

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, suiker, water en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Tonbaliği buğulamasi - Gestoofde tonijn

Ingrediënten:
citroen, olijfolie, peper, peterselie, tomaat, tonijn, ui, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / nagerecht uit Turkse kookkunst:

Firin sütlaç - Rijstpudding uit de oven

Ingrediënten:
eidooier, melk, rijst, rijstmeel, suiker en zout

Keuken:
Turks
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / nagerecht uit Turkse kookkunst:

Tel kadayif - Deegsliertjes in suikersiroop

Ingrediënten:
boter, citroen, kadayifdeeg, kaneel, pistaches, suiker, walnoten en water

Keuken:
Turks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / nagerecht uit Turkse kookkunst:

Ayva tatlisi - Gebakken kweepeer

Ingrediënten:
fruit, kaneel, slagroom, suiker en water

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / nagerecht uit Turkse kookkunst:

Baklava

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, citroensap, ei, honing, pistachenoten, suiker, walnoten, water en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch