Turks

Zoek naar Turks in jouw eigen kookboeken

Turks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Icli kofte: Gefrituurde lamsgehaktballetjes met bulgur, pijnboompitten, knoflook en kaneel

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, gedroogde chilipeper, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kruidnagel, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, piment, ui en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Ontbijt / brunch / lunch uit Tomaten:

Menemen

Ingrediënten:
aleppo-pepervlokken, eieren, g boter, gladde peterselie, groene paprika, lente-uitjes, olijfolie, tomatenpuree, verse tijmblaadjes, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Turks
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Turkse gevulde aubergines met lamsvlees

Ingrediënten:
aubergine, kaneel, knoflook, lamsgehakt, olijfolie, peterselie, suiker, tomaat en ui

Keuken:
Turks
Soort:
groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Turkse gevulde aubergines met mozzarella en bleekselderij

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, kaneel, knoflook, mozzarella, olijfolie, peterselie, suiker, tomaat en ui

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Turkse rijstschotel met kip

Ingrediënten:
amandelen, doperwten, gemalen komijn, ketoembar, kippenbouillon, kippenbout, knoflook, olie, rijst, rode paprika ½, rozijnen, saffraan, tomaat uit blik, tomatenpuree, ui, witte wijn, zongedroogde tomaat en zwarte olijven

Keuken:
Turks
Soort:
rijst
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Kisir

Ingrediënten:
bulgur, citroen, feta, komijn, komkommer, koriander, lente-uien, munt, paprika, peterselie, rode peper, sla, tomatenpuree, tomaten uit blik, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Turkse aubergines

Ingrediënten:
aubergine, azijn, knoflook, laurier, olijfolie, peperkorrels, schapenkaas, ui, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Schoonmoeders gehaktballen

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, bulgur, gedroogde tijm, knoflook, komijnpoeder, korianderpoeder, lamsgehakt, olijfolie, paprikapoeder, pistachenoten, rode chilipeper, ui, walnoten, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turkse kookkunst:

Pastirma

Ingrediënten:
boter, gebakken ei en pastirma

Keuken:
Turks
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / bijgerecht / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 101 ballen:

Salade van gegrilde aubergine & paprika

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, citroensap, granaatappelsiroop, knoflook, lente-ui, olijfolie, rode paprika's, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / voorgerecht uit Turkse kookkunst:

Mayonezli karides salatasi - Garnalensalade met mayonaise

Ingrediënten:
garnalen, mayonaise, peper, peterselie, tomaten, tomatenpuree, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
salade / schaal- en schelpdieren
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Muntsaus

Ingrediënten:
knoflook, munt en turkse yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
saus
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Recept uit Turkse kookkunst:

Domates salata - Tomaten salade

Ingrediënten:
citroensap, komkommer, olie, tomaat, ui en zout

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegan
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turkse kookkunst:

Cacik - Komkommer met yoghurt

Ingrediënten:
dille, knoflook, komkommer, olie, water, yoghurt en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turkse kookkunst:

Çerkez tavuğu - Çerkez kip

Ingrediënten:
broodjes, cayennepeper, kip, knoflook, olijfolie, walnoten, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Recept uit Turkse kookkunst:

Pancar salatasi - Rode bietsalade

Ingrediënten:
azijn, knoflook, rode bieten en water

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegan
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Recept uit Turkse kookkunst:

Kirmizi lahana salatasi - Rode koolsalade

Ingrediënten:
azijn, olijfolie, rode kool en zout

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Bijgerecht uit Het kleine fornuis:

Hapje Turks

Ingrediënten:
aubergine, boter, cayennepeper, olie, yoghurt en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Levine van Doorne - Meer brood uit eigen oven

Recept uit Meer brood uit eigen oven:

Simit - Turkse bagels

Ingrediënten:
droge gist, olijfolie, pekmez, sesamzaadjes, suiker, tarwebloem, warm water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Recept uit Turkse kookkunst:

Zeytinyağli Barbunya - Rode bonensalade met olijfolie

Ingrediënten:
aardappelen, chilipeper, knoflook, olijfolie, rode bonen, suiker, tomaat, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegan
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turkse kookkunst:

Patlican ezmesi - Auberginepuree

Ingrediënten:
aubergine, chilipeper, citroensap, knoflook, olijfolie, olijven, suiker, tomaten, ui en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / voorgerecht uit Turkse kookkunst:

Patates köftesi - Aardappelballetjes

Ingrediënten:
aardappelen, bloem, ei, eidooier, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Baklava

Ingrediënten:
blanke amandelen, citroen, filodeeg, kaneel, roomboter, sinaasappel, suiker, vloeibare honing en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Gevulde aubergines

Ingrediënten:
aubergine, gemalen gedroogde chilipeper, kaneel, knoflook, krenten, mager rundergehakt, olijfolie, oregano, pomodoritomaat, ui en verse peterselie

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Turks lamsvlees met rijst

Ingrediënten:
cashewnoten, gedroogde abrikoos, knoflook, lamsbout, pitabroodje, tzatziki, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst, zonnebloemolie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / rijst