Turks

Zoek naar Turks in jouw eigen kookboeken

Turks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Icli kofte: Gefrituurde lamsgehaktballetjes met bulgur, pijnboompitten, knoflook en kaneel

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, gedroogde chilipeper, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kruidnagel, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, piment, ui en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Uskumru dolmasi - Gevulde makreel

Ingrediënten:
dille, droog broodkruim, ei, hazelnoten, kaneel, makreel, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, rozijnen, ui, walnoten, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Yoghurtsaus met munt

Ingrediënten:
boter, citroensap, ei, gedroogde munt, gemalen piment, griekse yoghurt, kippenbouillon, knoflook, maïzena, olijfolie, paprikapoeder, rode chilipeper, snijbietblad, ui en water

Keuken:
Turks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Filodeegblaadjes

Ingrediënten:
filodeeg, geklaarde boter, honing en poedersuiker

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Pizza met haloumi, crème fraiche en spinazie

Ingrediënten:
citroenschil, crème fraîche, gedroogde munt, haloumi, sjalot, spinazie, turks pizzadeeg en witte peper

Keuken:
Turks
Soort:
quiche
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Turks pizzadeeg

Ingrediënten:
durum tarwemeel, gedroogde gist, griekse yoghurt, olijfolie en water

Keuken:
Turks
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Pittige auberginerelish

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, gemalen komijn, knoflook, kristalsuiker, mild paprikapoeder, olijfolie, rode chilipepers, trostomaten en ui

Keuken:
Turks
Soort:
inmaak
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Yoghurtkoekjes met sesamzaad en pistachenoten

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, ei, eidooier, griekse yoghurt, melk, pistachenoten, poedersuiker, sesamzaad, vanillestokje en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Turks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Zoete ingelegde knoflook

Ingrediënten:
honing, knoflook, korianderzaad, krenten, water, witte peperkorrels en witte wijnazijn

Keuken:
Turks
Soort:
inmaak
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Gestoofd lamsvlees met kweeperen

Ingrediënten:
bladpeterselie, gemalen piment, granaatappelsiroop, kaneel, kruidnagel, kweeperen, lamsschouderkarbonade, milde turkse rode chilipeperpasta, olijfolie, tomatenpuree en ui

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Lunch / lunchgerecht uit Turquoise:

Pide broodjes met kaas, ei en ui

Ingrediënten:
ei, eidooier, gedroogde munt, gemalen sumak, haloumi, melk, mozzarella, olijfolie, pidedeeg en sjalot

Keuken:
Turks
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Snack of tussendoortje uit Turquoise:

Gözleme met pastirma en geitenkaas

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, gedroogde munt, olijfolie, pastirma, yufkavellen en zachte geitenkaas

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Abrikozen met dikke roomvulling

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde abrikozen, kaneelstokje, kardemompeul, kaymak, kristalsuiker, pekmez, pistaches en water

Keuken:
Turks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Sprookjesschoorstenen

Ingrediënten:
eiwit, kristalsuiker, maïzena, poedersuiker, slagroom en vanille-extract

Keuken:
Turks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Sinaasappelsiroop

Ingrediënten:
kristalsuiker, maisstroop, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en water

Keuken:
Turks
Soort:
siroop
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Specerijenmix voor köfte

Ingrediënten:
gedroogde munt, gedroogde oregano, gemalen komijn, gemalen zwarte peper, mild paprikapoeder en scherp paprikapoeder

Keuken:
Turks
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Specerijenmix voor lamsvlees

Ingrediënten:
gemalen komijn, gemalen zwarte peper, mild paprikapoeder, nootmuskaat en scherp paprikapoeder

Keuken:
Turks
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Etli lahana dolmasi - Koolbladeren met vlees

Ingrediënten:
lamsgehakt, peper, peterselie, rijst, ui, water, witte kool en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / groente
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Istanbul caciği - Yoghurtgerecht uit Istanbul

Ingrediënten:
dikke yoghurt, knoflook, komkommer, olijfolie en zout

Keuken:
Turks
Soort:
azijn / zuivel
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / nagerecht uit Turks kookboek:

Kayisi tatlisi - Gevulde abrikozen

Ingrediënten:
amandelen, gedroogde abrikozen, kokosrasp, slagroom en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Yağli kağitta levrek - Zeebaars in folie

Ingrediënten:
citroen, groene pepers, olie, olijfolie, peper, peterselie, tomaten, ui, zeebaars en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Balik çorbasi - Vissoep

Ingrediënten:
aardappel, citroen, knolselderij, peen, peper, peterselie, rijst, ui, water, witvis en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Domatesli omlet - Tomaten-omelet

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, ei, knoflook, peterselie, tomaat, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Menemen - Roerei met tomaten en paprika's

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, olijfolie, rode paprika, tomaat, ui en zout

Keuken:
Turks
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Sucuklu yumurta - Gebakken eieren met sudschuk-worst

Ingrediënten:
boter, ei, sucuk pittig turks worstje en water

Keuken:
Turks
Soort:
eieren, kaas en zuivel