Turks

Zoek naar Turks in jouw eigen kookboeken

Turks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Icli kofte: Gefrituurde lamsgehaktballetjes met bulgur, pijnboompitten, knoflook en kaneel

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, gedroogde chilipeper, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kruidnagel, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, piment, ui en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / nagerecht uit Mediterrane Odyssee:

Baklava

Ingrediënten:
citroensap, filodeeg, geklaarde boter, griesmeel, kristalsuiker, melk en pistachenoten

Keuken:
Turks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Zoetzure lamsyanhi met zwartoogbonen en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, appelazijn, bladpeterselie, boter, gedroogde zure kersen, gemalen koriander, gemalen piment, honing, kippenbouillon, knoflook, lamsvlees, milde rode chilipeper, olijfolie, plantaardige olie, sjalot, tijm, trostomaten en zwartoogbonen

Keuken:
Turks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Lavoshcrackers

Ingrediënten:
boter, dillezaad, ei, karwijzaad, kristalsuiker, maanzaad, melk, sesamzaad en tarwebloem

Keuken:
Turks
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Schaapherdersspinazie

Ingrediënten:
boter, gedroogde munt, knoflook, kortkorrelige rijst, mager lamsvlees, mild paprikapoeder, scherp paprikapoeder, spinazie, tomatenpuree, ui en water

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Lunch / lunchgerecht uit Turquoise:

Pidebroodjes met spinazie, rozijnen en feta

Ingrediënten:
citroenschil, ei, feta, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, pidedeeg, rozijnen, sjalot en spinazie

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Yaprak ciger - Gebakken kalfslever uit Thracië

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, gedroogde rode chilipepers, isot, kalfslever, komijnpoeder, melk, paprikapoeder, rode ui, sumak en tijm

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Fırında hamsi

Ingrediënten:
ansjovis, bladpeterselie, brood, citroen, groene salade, kerstomaat, olijfolie, rode chilipeper, rucola, sumak, tomatenpuree, ui, versgemalen zwarte peper, zeekraal, zout en zwarte olijven

Keuken:
Turks
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Cacik

Ingrediënten:
citroensap, fijn zeezout, griekse yoghurt, knoflook, komkommer, krenten, melk, olijfolie, pijnboompitten, plantaardige olie, verse munt, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon / eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / nagerecht uit Anatolië:

Incir & Kayisi dolmasi - Gevulde vijgen met walnoten en gevulde abrikozen met amandelen

Ingrediënten:
amandelmeel, gedroogde abrikozen, gedroogde vijgen, kaneelstokje, kruidnagels, melk, pekmez, pistachenoten, plantaardige olie, poedersuiker, slagroom, suiker en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
bonbons
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Pirinçli ispanak

Ingrediënten:
groentebouillon, langkorrelige rijst, olijfolie, paprikapoeder, tomaat, tomatenpuree, turkse rodepaprikapasta, ui, spinazie, versgemalen zwarte peper, volle yoghurt en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / nagerecht uit Anatolië:

Dondurmali helva - Griesmeelhelva met frambozensemifreddo

Ingrediënten:
boter, fijn griesmeel, melk, pijnboompitten, semifreddo en suiker

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Roka salatası

Ingrediënten:
boter, rode chilipeper, rucola, citroensap, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Bijgerecht uit Turquoise:

Tomatenpilav

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, kippenbouillon, langkorrelrijst, sjalot, tijm, tomatenpuree en trostomaten

Keuken:
Turks
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Brunch uit Karsu's Kitchen:

Gepocheerd mei met knoflookyoghurt - Çilbir

Ingrediënten:
azijn, boter, dille, ei, knoflook, pul biber, turks brood, yoghurt en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Bijgerecht uit Turquoise:

Kruidensalade

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, munt, olijfolie, rode ui en sumak

Keuken:
Turks
Soort:
salade
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Mosselpilaki

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, bleekselderij, citroen, citroensap, dille, knoflook, krabbouillon, mosselen, olijfolie, suiker, tijm, tomatenpuree, trostomaat, ui en wortel

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Biber salçası

Ingrediënten:
appelciderazijn, chilipepers, kristalsuiker, olijfolie, plantaardige olie, zout en wittewijnazijn

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Rode taratorsaus

Ingrediënten:
champagneazijn, knoflook, olijfolie, oud witbrood, scherpe turkse rode chilipeperpasta en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Met feta en dille gevulde sardines gebakken in chilibloem

Ingrediënten:
citroenrasp, dille, feta, gedroogde munt, milde rode chilipeper, mild paprikapoeder, olijfolie, rode puntpaprika, sardines, scherp paprikapoeder en tarwebloem

Keuken:
Turks
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Sivri biber

Ingrediënten:
groene pepers en plantaardige olie

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Soğan salatası

Ingrediënten:
zout, sumak en ui

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Kalamar dolma - Gevulde baby-pijlinktvis met roomsaus

Ingrediënten:
babypijlinktvis, boter, dragon, garnalen, jonge geraspte kaas, knoflook, kurkuma, munt, olijfolie, rijst, roomsaus, suiker, vis, witte azijn en witvis

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Tantuni

Ingrediënten:
biefstuk, bladpeterselie, citroen, griekse yoghurt, groene chilipepers, boter, komijnpoeder, lamsgehakt, munt, pitabroodjes, sumak, zout, tomaten, tortillawraps, ui, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner uit Anatolië:

Kirlangiç çorbasi - Schorpioensoep

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, dille, droge witte wijn, eidooier, knoflook, knolselderij, olijfolie, schorpioenvis, tomaat en wortel

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon