Turks

Zoek naar Turks in jouw eigen kookboeken

Turks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Icli kofte: Gefrituurde lamsgehaktballetjes met bulgur, pijnboompitten, knoflook en kaneel

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, gedroogde chilipeper, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kruidnagel, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, piment, ui en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Recept uit Turkse kookkunst:

Kirmizi lahana salatasi - Rode koolsalade

Ingrediënten:
azijn, olijfolie, rode kool en zout

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegan
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turkse kookkunst:

Patlican ezmesi - Auberginepuree

Ingrediënten:
aubergine, chilipeper, citroensap, knoflook, olijfolie, olijven, suiker, tomaten, ui en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Muntsaus

Ingrediënten:
knoflook, munt en turkse yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
saus
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / voorgerecht uit Turkse kookkunst:

Mayonezli karides salatasi - Garnalensalade met mayonaise

Ingrediënten:
garnalen, mayonaise, peper, peterselie, tomaten, tomatenpuree, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
salade / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / voorgerecht uit Turkse kookkunst:

Patates köftesi - Aardappelballetjes

Ingrediënten:
aardappelen, bloem, ei, eidooier, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Recept uit Turkse kookkunst:

Zeytinyağli Barbunya - Rode bonensalade met olijfolie

Ingrediënten:
aardappelen, chilipeper, knoflook, olijfolie, rode bonen, suiker, tomaat, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegan
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turkse kookkunst:

Çerkez tavuğu - Çerkez kip

Ingrediënten:
broodjes, cayennepeper, kip, knoflook, olijfolie, walnoten, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Recept uit Turkse kookkunst:

Mercimek çorbasi - Rode linzensoep

Ingrediënten:
eidooier, meel, melk, rode linzen, runderbouillon, ui en witbrood

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / nagerecht uit Turks kookboek:

Yoğurt tatlisi - Yoghurtcake

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ei, gist, suiker, water en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / nagerecht uit Turks kookboek:

Yassi kadayif - Deegdessert met siroop

Ingrediënten:
citroensap, ei, hazelnoten, kadayif deeg, melk, olie, suiker en water

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / nagerecht uit Turks kookboek:

Portokalli yoğurt - Sinaasappelyoghurt met basilicum en pijnboompitten

Ingrediënten:
basilicum, honing, pijnboompitten, sinaasappelsap en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Türkçe bortsj tabak - Turkse bortsj

Ingrediënten:
aardappelen, bieten, boter, citroensap, dillezaad, groene paprika, knoflook, komijnzaad, laurier, peterselie, rode spaanse peper, runderbouillon, selderijblad, tomaten, ui, witte kool, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Domates dolmasi - Gevulde tomaten

Ingrediënten:
aardappelen, gehakt, olie, rijst, ui, vleestomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Bulgurpilav met lamsvlees, amamdelen en pistachenoten

Ingrediënten:
aleppo-peper, amandel, geklaarde boter, grove bulgur, knoflook, munt, olijfolie, ontbeende lamsbout, pistachenoten, rode paprika, tomatenpuree, turkse rodepaprikapasta en ui

Keuken:
Turks
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Belek baliğli - Vis uit Belek

Ingrediënten:
bloem, oblada, olijfolie, rozemarijn, wijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Warme yoghurtsoep met kipdraden en maïskorrels

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroen, ei, gedroogde munt, kaneelstokje, kipfilet, kippenbouillon, kortkorrelige rijst, laurier, maïskorrels, maïzena, rode chilivlokken, tijm, turkse yoghurt, ui en witte peperkorrels

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Börek - Gevuld Turks deeggerecht

Ingrediënten:
amandelen, diepvriesspinazie, feta, filodeeg, knoflook, olijfolie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Karides - Garnalen

Ingrediënten:
feta, gepelde grote garnalen, knoflook, laurier, olijfolie, suiker, ui, vleestomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Bijgerecht uit Turks kookboek:

Nuray'in pilavi - Rijst van Nuray

Ingrediënten:
boter, bouillonblokje, geelwortel, knoflook, koriander, rijst, ui, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / vegetarisch
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Recept uit Turkse kookkunst:

Paynirli ekmek çorbasi - Broodsoep met kaas

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, kaas, kippenbouillon, paprikapoeder, runderbouillon, witbrood en zout

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

İç pilav - Stoofschotel van rijst

Ingrediënten:
boter, dille, krenten, lamslever, peper, pijnappelpitten, rijst, tomatenpuree, ui, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
rijst
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Recept uit Turkse kookkunst:

Paça çorbasi - Lammervoetjessoep

Ingrediënten:
citroenen, lammervoetjes, olijfolie, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Dolma - Gevulde zomergroenten

Ingrediënten:
dille, olijfolie, paprika, pijnboompitten, rijst, rozijnen, tomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Kippensoep met vermicelli, ei en citoen

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroensap, eidooier, groene chilipeper, kipfilet, kippenbouillon, olijfolie, pikant paprikapoeder, rode ui, vermicelli en witte peper

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon