Turks

Zoek naar Turks in jouw eigen kookboeken

Turks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Icli kofte: Gefrituurde lamsgehaktballetjes met bulgur, pijnboompitten, knoflook en kaneel

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, gedroogde chilipeper, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kruidnagel, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, piment, ui en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Kuzu kapama - Lamsbout met groente uit de oven

Ingrediënten:
boter, citroensap, knoflook, lamsbout, olijfolie, peper, sla, tomaat, ui, wortel en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vlees
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Beurreck met kaas

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, flensjes zonder suiker, kaas, melk, nootmuskaat, olijfolie, paneermeel, peper, room en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Burghul pilav - Pilav van Bulgur

Ingrediënten:
boter, bulgur, ui en zout

Keuken:
Turks
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Turkse yoghurtsoep

Ingrediënten:
citroensap, eieren, kippenbouillon, munt en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon / rijst
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Patatesli omlet - Omeletrolletjes

Ingrediënten:
aardappelen, ei, knoflook, lamsvlees, mosterd, olijfolie, room, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch / snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Groentebeignets

Ingrediënten:
bloem, courgette, ei, munt, olijfolie, ui en wortel

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / nagerecht uit Turks kookboek:

İrmik tatlisi - Griesmeelpudding

Ingrediënten:
amandelen, boter, hazelnoten, pure chocolade, semolina, suiker en water

Keuken:
Turks
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Şiş kebap - Vlees op stokjes

Ingrediënten:
amandelschaafsel, aubergine, citroen, groene paprika, knoflook, lamsvlees, langkorrelrijst, laurier, olijfolie, rode paprika, rozijnen, sjalot, tijm, tomaat, ui, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / nagerecht uit Turks kookboek:

Bisküvi acibadem - Amarettocake

Ingrediënten:
amandelen, amaretto, boter, bruine basterdsuiker, ei, walnootolie, walnoten en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Turks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / nagerecht uit Turks kookboek:

Hanim göbeği - De navel van een dame

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ei, olijfolie, suiker, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / nagerecht uit Turks kookboek:

Olem - Vanilleyoghurt

Ingrediënten:
citroen, saroma vanille, slagroom, suiker en turkse yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / nagerecht uit Turks kookboek:

Panna cotta - Vanilleroom

Ingrediënten:
slagroom, suiker, vanillestokje en witte gelatine

Keuken:
Turks
Soort:
pudding
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Dil baliği - Tong

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, ei, tong, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Çheli - Paling

Ingrediënten:
olijfolie, paling, paprikapoeder, spinazie, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Firinda köpek baliği - Gebakken haai

Ingrediënten:
bloem, citroenen, ei, hondshaai, olie, zandhaai, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Karidesli pilav - Rijst met garnalen

Ingrediënten:
boter, citroen, rijst, garnaal, knoflook, komijnpoeder, peterselie, saffraan, selderij, suiker, tomaten, ui, visbouillon, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Schaapherdersspinazie

Ingrediënten:
boter, gedroogde munt, knoflook, kortkorrelige rijst, mager lamsvlees, mild paprikapoeder, scherp paprikapoeder, spinazie, tomatenpuree, ui en water

Keuken:
Turks
Een recept uit Jane FAERBER - Het complete keto-dieet kookboek

Diner uit Het complete keto-dieet kookboek:

Turkse kebab met shoarmachili en bloemkooltabouleh

Ingrediënten:
bloemkool, chilipoeder, chilivlokken, citroensap, geconcentreerde tomatenpuree, gemalen koriander, kaneelpoeder, keto, knoflook, kokosolie, komijn, lamsgehakt, olie, olijfolie, peper, peterselie, rode ui, rundergehakt, tomaat, verse muntblaadjes, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vlees
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Menemen

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilivlokken, eieren, feta, groene paprika, boter, lente-uien, peper, platbrood, pul biber, stokbrood, tomaat, tomatenpuree, turkse rodepaprikapasta en witbrood

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Karpuz salatası

Ingrediënten:
citroensap, feta, munt, pitten, watermeloen en zwarte olijven

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Ezo gelin çorbası

Ingrediënten:
bladpeterselie, bulgur, chilivlokken, citroen, bloem, boter, gedroogde munt, boter, groentebouillon, haloumi, mozzarella, rode chilipeper, rode linzen, zout, tomatenpuree, ui, versgemalen zwarte peper, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Recept uit De Smaakbijbel:

Tarator

Ingrediënten:
bouillon, citroensap, knoflook, notenolie, olijfolie, peper, rode wijnazijn, walnoten, witbrood en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Cılbır

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilivlokken, dille, boter, griekse yoghurt, mild paprikapoeder, platbrood, pul biber, stokbrood, citroensap, versgemalen zwarte peper, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / nagerecht uit Mediterrane Odyssee:

Baklava

Ingrediënten:
citroensap, filodeeg, geklaarde boter, griesmeel, kristalsuiker, melk en pistachenoten

Keuken:
Turks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding