Turks

Zoek naar Turks in jouw eigen kookboeken

Turks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Icli kofte: Gefrituurde lamsgehaktballetjes met bulgur, pijnboompitten, knoflook en kaneel

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, gedroogde chilipeper, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kruidnagel, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, piment, ui en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Stuffed Swiss Chard - Gevulde snijbietbladeren

Ingrediënten:
dille, gedroogde munt, gehakt, gele ui, gladde peterselie, hete paprikapoeder, komijn, margarine, rijst, snijbietblad, tomaat, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Snack of tussendoortje uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Açamuka - Kaaspastei

Ingrediënten:
boter, cerkezkaas, maïsmeel, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / pastei
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Egg Noodles with Goat Cheese and Walnuts - Eiernoedels met geitenkaas en walnoten

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, harde geitenkaas, walnoten, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Vegan, Schnell Schnell:

Pilzkebab / Paddentstoelenkebab

Ingrediënten:
cayennepeper, champignons, dille-humus, knoflook, komkommer, olie, oregano, paprikapoeder, radijs, sambal oelek, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Diner / lunch / nagerecht uit Nigella bijt:

Turks-fruitsyllabub

Ingrediënten:
citroensap, cointreau, double cream, fijne tafelsuiker, oranjebloesemwater, pistaches en rozenwater

Keuken:
Turks
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Yoghurtsoep met komkommer

Ingrediënten:
citroensap, kerriepoeder, kerriepoeder, komkommer, melk, munt, pistache, pompoenpitten, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Turks
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Ispanakli kol böregi - Deegrolletjes gevuld met spinazie en feta

Ingrediënten:
chilivlokken, ei, feta, gedroogde munt, lente-ui, melk, plantaardige olie, spinazie, ui, yoghurt en yufkavellen

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Kürt böregi - Koerdische deegpakketjes met hazelnoten

Ingrediënten:
bakpoeder, banketbakkersroom, bladerdeeg, bloem, boter, ei, kaneel, plantaardige olie, poedersuiker en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Hamsi kusu - Sardinevogels

Ingrediënten:
citroenschil, ei, hazelnoten, maïsmeel, olijfolie, rijst, sardines, suiker, ui, vis en wilde rucola

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Kuzu kapama - Pastei van lamsschouder

Ingrediënten:
aardappel, droge rode wijn, granaatappelmelasse, kaneelstokje, kardemonpeulen, knoflook, knolselderij, lamsschouder, laurier, olijfolie, runderbouillon, specerijenmarinade, steranijs, ui, wortels en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
schuim/mousse/gelei / quiche
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Efendi begenov - Gestoofde runderwang met auberginepuree

Ingrediënten:
auberginepuree, groene olijven, groene puntpaprika, knoflook, komijnzaad, olijfolie, rode wijn, runderbouillon, runderwang, tomaten, tomatenpuree en ui

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / nagerecht uit Anatolië:

Ayva tatlisi - Gepocheerde kweeperen met zure kersen en room

Ingrediënten:
bevroren zure kersen, citroensap, kaneelstokje, kaymak, kruidnagel, kweeperen, pistachenoten, suiker en walnoten

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Bijgerecht uit Anatolië:

Auberginepuree

Ingrediënten:
aubergines, boter, citroensap, kasar semiharde turkse kaas, nootmuskaat, slagroom en witte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Lunch / lunchgerecht uit Anatolië:

Su Boregi - Waterbörek met feta en boerenkool

Ingrediënten:
bladpeterselie, boerenkoolblad, boter, durumbloem, ei, harde feta, knoflookscheuten, olijfolie en yoghurt

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Lunch / lunchgerecht uit Anatolië:

Cevizli Eriste - Eierpasta met walnoot en bottarga

Ingrediënten:
boter, bottarga, dragon, eierpastadeeg, gerijpte feta, kurkuma, slagroom en walnoten

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Paprikasaus

Ingrediënten:
boter, granaatappelmelasse en paprikapuree

Keuken:
Turks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Sigara Böregi - Deegsigaren gevuld met feta en peterselie

Ingrediënten:
bladpeterselie, ei, eiwit, frituurolie, luchtige fetadipsaus, mild paprikapoeder, munt en yufkavellen

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Karides güveç - Stoofpotje met garnalen en halloumi

Ingrediënten:
boter, champignons, cherrytomaten, garnalen, groene chilipepers, groene puntpaprika, halloumi, knoflook, plantaardige olie en ui

Keuken:
Turks
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Tursu kavurna - Gebakken ingelegde sperziebonen

Ingrediënten:
grof zout, kikkererwten, knoflook, paprikapuree, plantaardige olie, rode chilipepers, sperziebonen, ui en witte azijn

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Midye dolma - Gevulde mosselen van de straatventer

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipoeder, citroen, dille, kaneelpoeder, kortkorrelige rijst, krenten, mosselen, olijfolie, paprikapuree, pijnboompitten, plantaardige olie, tomaten, tomatenpuree en ui

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Lunch / lunchgerecht uit Anatolië:

Ezo gelin - Ezo de bruid (Rode linzensoep met bulgur)

Ingrediënten:
boter, fijne bulgur, munt, paprikapuree, rawit, risottorijst, rode linzen, runderbouillon, scherp paprikapoeder, tomatenpuree, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Lunch / lunchgerecht uit Anatolië:

Karniyarik - Gespleten buik (gebakken aubergine gevuld met rundvlees)

Ingrediënten:
aubergine, kerstomaat, knoflook, milde chilipeper, paprikapuree, plantaardige olie, rijstpilav, rundergehakt, suiker, tomaat, tomatenpuree en ui

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Lunch / lunchgerecht uit Anatolië:

Kul asi - Rundergoulash

Ingrediënten:
bladselderij, bloem, chilivlokken, groene puntpaprika, knoflook, komijnpoeder, laurier, mager rundvlees, paprikapuree, pastinaak, plantaardige olie, rijstpilav, tomaten, tomatenpuree, ui, vastkokende aardappels en wortel

Keuken:
Turks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Lunch / lunchgerecht uit Anatolië:

Türlü - stoofpot van zomergroenten

Ingrediënten:
aubergine, courgette, gemberwortel, groene puntpaprika, knoflook, okra, olijfolie, rijstpilav, rode paprika, sperziebonen, tomaten, ui, vastkokende aardappel en wortel

Keuken:
Turks
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch