Turks

Zoek naar Turks in jouw eigen kookboeken

Turks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Icli kofte: Gefrituurde lamsgehaktballetjes met bulgur, pijnboompitten, knoflook en kaneel

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, gedroogde chilipeper, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kruidnagel, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, piment, ui en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Recept uit Karsu's Kitchen:

Kousenband in tomatensaus - Libiye

Ingrediënten:
knoflook, kousenband, olijfolie, pul biber, rode parika, rode peper, tomaten, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Recept uit Karsu's Kitchen:

Lamspiesjes met uiensalade - Çöp sis

Ingrediënten:
bonenkruid, cherrytomaten, groene pepers, knoflook, komijn, lamsbout, olijfolie, paprika, paprikapoeder, pul biber, rode pepers, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
barbecue/grill / lamsvlees
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Recept uit Karsu's Kitchen:

Gevulde snijbiet - Zilk sarmasi

Ingrediënten:
bladpeterselie, bonenkruid, citroensap, granaatappelmelasse, knoflook, munt, olijfolie, pijnboompitten, pul biber, snijbietblad, sultana's, sumak, tomatem, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Recept uit Karsu's Kitchen:

Bulgur met groende linzen - Mercimekli as & cacik

Ingrediënten:
bulgur, groene linzen, knoflook, komkommer, munt, olijfolie, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Gestoofde kip met groene chilipeper, sucuk, koolraap en prei-"spaghetti"

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, groene chilipeper, kippenbouillon, kippendij, knoflook, koolraap, laurier, mild paprikapoeder, olijfolie, prei, preikookvocht, rode ui, sucuk pittig turks worstje en trostomaat

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Yoghurt-honingijs

Ingrediënten:
crème fraîche, glucose, griekse yoghurt, honing, kristalsuiker, limoensap, slagroom en water

Keuken:
Turks
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Zurekersensorbet

Ingrediënten:
bloedsinaasappelsap, citroensap, gedroogde zure kersen, kristalsuiker, vloeibare glucose en water

Keuken:
Turks
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Banketbakkersroom

Ingrediënten:
bloem, eidooier, maïzena, melk, poedersuiker en vanillestokje

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Recept uit Karsu's Kitchen:

Bulgursalade - Sarmiçi

Ingrediënten:
bladpeterselie, bulgur, gerookte peperpuree, granaatappelmelasse, komijn, lente-ui, little gems, olijfolie, rode ui, slaolie en tomaten

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Luchtige avocado-yoghurtsaus met kruiden

Ingrediënten:
avocado, bladpeterselie, gemalen komijn, griekse yoghurt, knoflook, limoensap, munt, olijfolie, prei, scherpe turkse rode chilipeperpasta, trostomaat, ui en water

Keuken:
Turks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Pittige çig köfte

Ingrediënten:
bindsla, bladpeterselie, citroen, gedroogde munt, gerookt paprikapoeder, ijsblokjes, mager lamsvlees, mild paprikapoeder, munt, olijfolie, rode chilipeper, sjalot en witte peper

Keuken:
Turks
Soort:
carpaccio/tartaar
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Börek-sigaren met hersenen

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroen, citroenrasp, ei, eidooier, frituurolie, gedroogde munt, haloumi, kaneelstokje, knoflook, kruidnagel, lamshersenen, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie, sjalot, ui, water en yufkavellen

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / nagerecht uit Turquoise:

Bloem van Malatya

Ingrediënten:
abrikozenijs, citrusbloemen, filodeegblaadjes, gedroogde abrikozen, pekmez, pistaches en poedersuiker

Keuken:
Turks
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Circassiaanse luchtige börek met kaas en dille

Ingrediënten:
citroenrasp, dille, ei, feta, olijfolie, parmezaanse kaas, plantaardige olie, ui en yoghurtdeeg

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Balikli ekmek - maïsbrood van de zwarte zee met prei en sprotjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bladpeterselie, boter, dille, gedroogde munt, koud gerookte sprotjes, maïsmeel, olijfolie, prei, snijbiet en ui

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Taai Turks ijs

Ingrediënten:
citroenschil, kristalsuiker, mastiekgom, salep, sinaasappelschil, slagroom en volle melk

Keuken:
Turks
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Eierpastadeeg 2

Ingrediënten:
bloem en ei

Keuken:
Turks
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Pilavtaart

Ingrediënten:
amandelen, bladerdeeg, bleekselderij, boter, citroen, eidooier, kaneel, kaneelstokje, kip, kippenbouillon, langkorrelrijst, laurier, olijfolie, pistachenoten, sjalot, tijm, ui, witte peperkorrels en zuurbessen

Keuken:
Turks
Soort:
quiche
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Bulgurpilav met artisjokken, zuurbessen en gefrituurde mosselen

Ingrediënten:
artisjokken, bier, dille, gedroogde munt, grove bulgur, ijsklontjes, kippenbouillon, knoflook, mosselen, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipeper, sjalotje, tarwebloem, trostomaat, zelfrijzend bakmeel, zuiverginszout en zuurbessen

Keuken:
Turks
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Gouden zeevruchtenpilav

Ingrediënten:
boter, dille, gemalen venkelzaad, kippenbouillon, langkorrelrijst, mosselen, munt, olijfolie, rode mul, saffraan, sjalot, tijgergarnalen en trostomaat

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Witlof-radicchiosalade met ceasardressing, pastrami en zachtgekookte eieren

Ingrediënten:
bladpeterselie, caesardressing, ei, pastirma, radicchio, sjalot en witlof

Keuken:
Turks
Soort:
salade
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Gehakte bindsla met groene kruiden

Ingrediënten:
bindsla, bladpeterselie, bosuien, citroensap, dille, gedroogde munt, knoflook, munt, olijfolie en rucola

Keuken:
Turks
Soort:
salade
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Tomaat-granaatappeldressing

Ingrediënten:
granaatappelsiroop, knoflook, olijfolie, rode wijnazijn, sjalot, tijm en trostomaat

Keuken:
Turks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Pistachenoten-halva-ijs

Ingrediënten:
citroenschil, eidooier, kristalsuiker, pistachehalva, pistachenoten, slagroom, vanillestokje en volle melk

Keuken:
Turks
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta