Turks

Zoek naar Turks in jouw eigen kookboeken

Turks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Icli kofte: Gefrituurde lamsgehaktballetjes met bulgur, pijnboompitten, knoflook en kaneel

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, gedroogde chilipeper, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kruidnagel, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, piment, ui en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Bulgur Köfte (Meatballs) with Yoghurt & Crispy Potatoes - Bulgur gehaktballen met yoghurt en knapperige aardappel

Ingrediënten:
aardappel, allspice, broodkruim, ei, fijne bulgur, gedroogde kikkererwten, gedroogde munt, gedroogde tijm, gladde peterselie, groentebouillon, kalfsgehakt, knoflook, komijn, tomaten, tomatenpasta, ui, yoghurt, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Basil Köfte - Gehaktballen met basilicum

Ingrediënten:
basilicum, broodkruim, ei, kalfsgehakt, knoflook, olijfolie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Pureed Peas with Samphire and Fresh Fava Beans - Erwtenpuree met zeekraal en verse tuinbonen

Ingrediënten:
citroensap, dille, knoflook, natriumbicarbonaat, olijfolie, parmezaanse kaas, suiker, suikerklontjes, tuinbonen, ui, verse doperwten, zeekraal en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Pomegranate Quail Stuffed with Cinnamon Pilav Served with Pumpkin Potato Mash - Granaatappelkwartel met kaneel pilaf, geserveerd met pompoen-aardappel puree

Ingrediënten:
aardappel, boter, granaatappelsaus, granaatappelzaden, kaneel, kwartels, melk, pompoen, rijst, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / nagerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Sesame Apricots - Abrikozen met sesamzaad

Ingrediënten:
citroensap, clotted cream, gedroogde abrikozen, sesamzaad, suiker en water

Keuken:
Turks
Soort:
fruit
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / nagerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Homemade Cherry and Coriander Lokum - Turkish Delight met kersen en koriander

Ingrediënten:
glucose, kersen, korianderzaden, maïzena, pectine en poedersuiker

Keuken:
Turks
Soort:
vegan / snoep
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Sea Bass in Milk Sauce with Vegetable Mashed - Zeebaars in melksaus met groentepuree

Ingrediënten:
aardappel, bloem, citroensap, dille, frituurolie, kappertjes, melk, olijfolie, rode paprika, snijbiet, ui, zeebaarsfilet en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Stewed Octopus with Mastic - Gestoofde octopus met mastiek

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, kaneel, knoflook, mastiek, octopus, olijfolie, rode wijn, rozemarijn, sinaasappelschil, sjalot, witte wijn en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Recept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Tuinbonen

Ingrediënten:
citroensap, dille, gedroogde tuinbonen, olijfolie, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Broiled Red Mullet with Pine Nuts & Sumac Pesto - Gegrilde rode mul met pijnappelpitten en pesto van sumac

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, rode mul, sumac-pesto, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Spicy Calamari with Pickled Turnips - Pittige calamari met ingemaakte knolraap

Ingrediënten:
citroensap, cranberrybonen, extra vergine olijfolie, ingemaakte knolraap, kruidenpasta, pijlinktvis, rozemarijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Recept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Sumac pesto

Ingrediënten:
broodkruim, citroenzest, knoflook, peterselie, pijnappelpitten en sumac-pesto

Keuken:
Turks
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Lakerda (Salted Bonito) and Fava - Lakerda (Zoute bonito) met tuinbonen

Ingrediënten:
bonito, rode ui, steenzout en tuinbonen

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Bijgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Bulgur pilavi - Turkse bulgurschotel

Ingrediënten:
boter, grove bulgur, kippenbouillon, peper, runderbouillon, tomaat, ui en zout

Keuken:
Turks
Soort:
couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Gegrilde kip met kaneel, pilav met tuinbonen, prei en dille en cacik

Ingrediënten:
aleppo-peper, basmatirijst, citroensap, dille, extra vierge olijfolie, kaneelstokje, kip, kippenbouillon, knoflook, komijnzaad, komkommer, prei, tuinbonen en yoghurt

Keuken:
Turks
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Vegetarian Stuffed Grape Leaves - Vegetarische gevulde druivenbladeren

Ingrediënten:
citroensap, druivenbladeren, gedroogde munt, hete paprikapoeder, ingemaakte druivenbladeren, olijfolie, rijst, rode linzen, suiker, ui, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / voorgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Fish Soup with Wheat Berries - Vissoep met tarwekorrels

Ingrediënten:
azijn, boter, citroen, eidooier, harder, munt, peterselie, saffraan, tarwekorrels, tarwezetmeel, water, zeebaars en zout

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / nagerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Pumpkin Tatin with Pistache Ice Cream - Tarte Tatin van pompoen met pistache-ijs

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, bruine suiker, crème anglaise, eidooier, kaneelstokjes, kruidnagel, pistache-ijs, pompoen en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Topik, Layered Chikpea Pâté - Kikkererwtenpaté in laagjes

Ingrediënten:
aardappelen, allspice, gedroogde kikkererwten, kaneel, krenten, paté, pijnappelpitten, suiker, tahini, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Bijgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Spinach Root with Olive Oil - Spinaziestelen met olijfolie

Ingrediënten:
citroensap, groente, groentebouillon, knoflook, olijfolie, spinaziestelen, suiker, tomaat, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Recept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Zucchini au Gratin - Gegratineerde courgette

Ingrediënten:
courgette, dille, gele ui, gevlochten kaas, knoflook, olijfolie, tomaten, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Snack of tussendoortje uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Grilled Halloumi Cheese in Vine Leaves - Gegrilde halloumi in wijnbladeren

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, halloumi, ingemaakte wijnbladeren, wijnbladeren en zoete chilisaus

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Recept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Crème Anglaise

Ingrediënten:
eidooier, suiker, vanille-extract en volle room

Keuken:
Turks
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Duck Mutancana - Eend met Mutancanasaus

Ingrediënten:
abrikozen, blanke amandelen, bloem, boter, eend, honing, mutancanasaus, rode druiven, sjalot, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte