Turks

Zoek naar Turks in jouw eigen kookboeken

Turks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Bijgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Tabbouleh: bulgursalade met tomaten, peterselie en munt

Ingrediënten:
bindsla, bosui, bulgur, citroensap, extra vierge olijfolie, little gem, munt, peterselie en trostomaat

Keuken:
Turks
Soort:
salade
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Elbasan tava - Geitenvlees en dadels in gebakken yoghurt

Ingrediënten:
basilicum, bloem, boter, cress, dadels, eidooier, geitenvlees, knoflook, laurier, mild paprikapoeder, runderbouillon, sjalot, yoghurt en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Ôrdek sarma - Snijbietpakketjes met eend

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, chilipoeder, droge sherry, eendenbout, freekeh, gedroogde zuurbessen, kaneelpoeder, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, paprikapuree, rode paprika, snijbietblad, tomatenpuree, ui en yoghurtsaus

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Kaburga dolmasi - Geroosterde lamsribbenkast

Ingrediënten:
basilicum, boter, gedroogde chilivlokken, gedroogde cranberry's, grove bulgur, kaneelpoeder, lamslever, lamsribbenkast met vel, olijfolie, oregano, paprikapuree, pimentpoeder, pistachenoten, ui en yoghurt

Keuken:
Turks
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Paticlan salata - Salade van gegrilde aubergine

Ingrediënten:
appelciderazijn, aubergines, bladpeterselie, citroensap, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, lente-uien, olijfolie en rode paprika

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Bazlama - In de pan gebakken brood

Ingrediënten:
bloem, gedroogde gist, plantaardige olie, suiker en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Dana pirzola - Geroosterde kalfskoteletten met bloemkoolpuree

Ingrediënten:
bloemkoolpuree, boter, dadelmelasse, droge rode wijn, kalfskoteletten, knoflook, knolselderij, komijnpoeder, olijfolie, pekmez, sjalot, tijm, ui, venkelzaad en wortels

Keuken:
Turks
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Baklali enginar - Gestoofde artisjokken met tuinbonen

Ingrediënten:
artisjokken, citroen, dille, lente-ui, olijfolie, suiker en tuinbonen

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Tamarasaus

Ingrediënten:
citroenen, harderkuit, knoflook, olijfolie, plantaardige olie en witbrood

Keuken:
Turks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Zeebrasem in knolselderijmelknog invullen

Ingrediënten:
bieslook, bladselderij, citroensap, dragon, droge witte wijn, kapperappeltjes, knolselderij, melk, slagroom, snijbiet, witte ui en zeebrasem

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Recept uit Anatolië:

yoghurtsaus

Ingrediënten:
gerookt paprikapoeder, knoflook, olijfolie en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Midye dolma - Gevulde mosselen van de straatventer

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipoeder, citroen, dille, kaneelpoeder, kortkorrelige rijst, krenten, mosselen, olijfolie, paprikapuree, pijnboompitten, plantaardige olie, tomaten, tomatenpuree en ui

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Lunch / lunchgerecht uit Anatolië:

Samsun pide - Pide met vier kazen

Ingrediënten:
bloem, durumbloem, ei, feta, gedroogde gist, gorgonzola, groene puntpaprika, kasar semiharde turkse kaas, melk, plantaardige olie, suiker, tomaten en tulum

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Tursu kavurna - Gebakken ingelegde sperziebonen

Ingrediënten:
grof zout, kikkererwten, knoflook, paprikapuree, plantaardige olie, rode chilipepers, sperziebonen, ui en witte azijn

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Sucuklu yumurta - pittige worst met eieren

Ingrediënten:
boter, chilivlokken, ei, gedroogde oregano, gerookt paprikapoeder, kalfsgehakt, knoflook, komijnpoeder, lamsgehakt, paprikapuree en sucuk pittig turks worstje

Keuken:
Turks
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Midye tava - Mosselen à la Bosporus met tamara

Ingrediënten:
citroensap, harderkuit, knoflook, olijfolie, plantaardige olie en witbrood

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Asmada zargana - Gegrilde geep in wijnbladeren

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, geep, knoflook, munt, olijfolie, pijnboompitten en wijnbladeren

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Muhammarasaus

Ingrediënten:
citroensap, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, knoflook, komijnpoeder, olijfolie, paprikapuree, rode puntpaprika’s en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Lunch / lunchgerecht uit Anatolië:

Tekirdag köfte - Kalfsgehaktballetjes met een salade van witte bonen en tahin

Ingrediënten:
broodkruim, chilivlokken, ei, fijn griesmeel, gele chilipepers, kalfsgehakt, knoflook, komijnpoeder, pimentpoeder, ui, witte bonen - tahinsalade en zuiverginszout

Keuken:
Turks
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Borani - Worteldip met armeluissaffraan

Ingrediënten:
dille, karwijzaad, knoflook, kurkuma, olijfolie, wortel en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Specerijenmix voor burgers

Ingrediënten:
chilipoeder, gedroogde oregano, komijnpoeder, korianderpoeder, laurier, mild paprikapoeder, scherp paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Eierpasta

Ingrediënten:
durumbloem, ei en melk

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / beslag/deeg
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Lunch / lunchgerecht uit Anatolië:

Karniyarik - Gespleten buik (gebakken aubergine gevuld met rundvlees)

Ingrediënten:
aubergine, kerstomaat, knoflook, milde chilipeper, paprikapuree, plantaardige olie, rijstpilav, rundergehakt, suiker, tomaat, tomatenpuree en ui

Keuken:
Turks
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Bijgerecht uit Anatolië:

Auberginepuree

Ingrediënten:
aubergines, boter, citroensap, kasar semiharde turkse kaas, nootmuskaat, slagroom en witte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Hamsi kusu - Sardinevogels

Ingrediënten:
citroenschil, ei, hazelnoten, maïsmeel, olijfolie, rijst, sardines, suiker, ui, vis en wilde rucola

Keuken:
Turks