Turks

Zoek naar Turks in jouw eigen kookboeken

Turks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Icli kofte: Gefrituurde lamsgehaktballetjes met bulgur, pijnboompitten, knoflook en kaneel

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, gedroogde chilipeper, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kruidnagel, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, piment, ui en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Paprika-room bloemkool

Ingrediënten:
acuka, bloemkool, geroosterde en gezouten macadamianoten, koolzaadolie, peper, peterselie, ui, volkorentoast, zout en zure room

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Turkse courgettepannenkoek

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, courgette, dille, ei, feta, lente-ui, olie, oregano, peper, peterselie en zout

Keuken:
Turks
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Pilav met pompoen-kastanjeragout

Ingrediënten:
bieslook, boter, champignons, gember, groentebouillon, hokkaido-pompoen, kastanjes, knoflook, koriandergroen, langkorrelrijst, laurier, olijfolie, peterselie, rijstnoedels, rode peperoni, room, tijm, ui, zoete aardappel, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / eenpansgerecht
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Ankara'nin mercimek çorbasi - Linzensoep uit Ankara

Ingrediënten:
azijn, knoflook, linzen, olijfolie, rozemarijn, ui, vleestomaten, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Kuru fasuye - Wittebonensoep

Ingrediënten:
azijn, olijfolie, selderij, ui, vleestomaten, water, witte bonen, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Yumurta soslu pirasa - Prei in eiersaus

Ingrediënten:
citroensap, ei, olijfolie, prei, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Efendi begenov - Gestoofde runderwang met auberginepuree

Ingrediënten:
auberginepuree, groene olijven, groene puntpaprika, knoflook, komijnzaad, olijfolie, rode wijn, runderbouillon, runderwang, tomaten, tomatenpuree en ui

Keuken:
Turks
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Balsamico-linzen met pompoen en halloumi

Ingrediënten:
aceto balsamico, berglinzen, groentebouillon, halloumi, hokkaido-pompoen, honing, kastanjes, kerstomaat, olijfolie, peper, peterselie, pul biber, rode wijnazijn, salieblaadjes, sjalot en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Cacik - Yoghurtgerecht met knoflook en komkommer

Ingrediënten:
ciftlik yoghurt, dille, knoflook, komkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Iskembe çorbasi - Soep van pens

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, cayennepeper, kalfspens, knoflook en lamspens

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon / orgaanvlees
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Dranken / fondue / drinken / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Turkse koffie

Ingrediënten:
gemalen koffie, suiker en water

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Kuzu kapama - Pastei van lamsschouder

Ingrediënten:
aardappel, droge rode wijn, granaatappelmelasse, kaneelstokje, kardemonpeulen, knoflook, knolselderij, lamsschouder, laurier, olijfolie, runderbouillon, specerijenmarinade, steranijs, ui, wortels en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
schuim/mousse/gelei / quiche
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / nagerecht uit Anatolië:

Ayva tatlisi - Gepocheerde kweeperen met zure kersen en room

Ingrediënten:
bevroren zure kersen, citroensap, kaneelstokje, kaymak, kruidnagel, kweeperen, pistachenoten, suiker en walnoten

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Recept uit Anatolië:

vTulumba - Ottomaanse donuts

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ei, griesmeel, maïzena, plantaardige olie en suiker

Keuken:
Turks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Fasulye püresi - Bonenpuree

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde bonen, olijfolie, suikerklontjes, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Zeytinyağli bakla - Tuinbonen met olijfolie

Ingrediënten:
citroensap, dille, olijfolie, suiker, tuinbonen, ui, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Patates islim - Gestoofde aardappelen

Ingrediënten:
aardappelen, knoflook, olijfolie, tomaat en ui

Keuken:
Turks
Soort:
vegan / aardappelgerecht
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Peynirpita - Kaaspasteitjes

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, ei, feta, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Firinda ispanak - Spinazie uit de oven

Ingrediënten:
aardappelen, boter, ei, olijfolie, parmezaanse kaas, spinazie, vers paneermeel, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Knoflooksaus

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, knoflook, melk, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
saus
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Tavuk - Kip

Ingrediënten:
kipkarbonades, olijfolie, olijven, rode paprika's, rode wijn, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Sarimsakli köfte - Gehakt in knoflooksaus

Ingrediënten:
knoflook, knoflooksaus, köftekruiden, lamsgehakt, peterselie, rundergehakt en ui

Keuken:
Turks
Soort:
rundvlees / lamsvlees
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Sarigi burma - Opgerolde baklava van de Zwarte Zee

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakpoeder, bloem, boter, citroensap, ei, melk, plantaardige olie, suiker, walnoten, witte azijn en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Kavala kurabiyesi - Kavalakoekjes

Ingrediënten:
amandelen, amandelmeel, bakpoeder, bloem, boter, ei, plantaardige olie, poedersuiker en vanillestokje

Keuken:
Turks
Soort:
koek en gebak