Turks

Zoek naar Turks in jouw eigen kookboeken

Turks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Icli kofte: Gefrituurde lamsgehaktballetjes met bulgur, pijnboompitten, knoflook en kaneel

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, gedroogde chilipeper, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kruidnagel, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, piment, ui en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Hünkar beğendi

Ingrediënten:
bladpeterselie, bot, citroensap, zout, bloem, boter, gedroogde oregano, gedroogde tijm, aubergine, kaas, lamsstoofvlees, melk, schenkel, tomaten, tomatenpuree, turkse kaas, ui, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Sumaklı köfte

Ingrediënten:
bladpeterselie, broodkruimels, ei, komijnpoeder, paprikapoeder, plantaardige olie, rundergehakt, sumak, zout, tomatenpuree, turkse rodepaprikapasta, turkse yoghurt, ui en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Lunch / lunchgerecht uit Anatolië:

Salik ekmek - Broodje wijting met tarator en rucolasalade

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, citroensap, knoflook, olijfolie, plantaardige olie, rucolasalade, spuitwater, walnoten en wijting

Keuken:
Turks
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Lunch / lunchgerecht uit Anatolië:

Gavurdag - Lepelsalade van tomatenblokjes, walnoot en sumak

Ingrediënten:
appelazijn, bladpeterselie, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, groene chilipeper, groene puntpaprika, munt, olijfolie, rode ui, sumak, tomaten en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Asure - Pudding van Noach

Ingrediënten:
blanke amandelen, gedroogde abrikozen, gedroogde kikkererwten, gedroogde vijgen, granaatappelpitten, hazelnoten, honing, kaneel, krenten, kruidnoten, maïzena, melk, parelgort, pistachenoten, rozijnen, sesamzaad, sinaasappelschil, suiker, walnoten en witte bonen

Keuken:
Turks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Mersimek köftesi - Rode linzenballetjes

Ingrediënten:
bindsla, bladpeterselie, chilivlokken, citroen, fijne bulgur, gedroogde rode linzen, komijnpoeder, lente-ui, olijfolie, paprikapuree, plantaardige olie, tomatenpuree en ui

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Kisir - Bulgursalade met munt en augurk

Ingrediënten:
augurk, augurkenvocht, bladpeterselie, chilivlokken, citroensap, fijne bulgur, granaatappelmelasse, groene chilipeper, lente-ui, munt, olijfolie, paprikapuree, tomaten, tomatenpuree en witte peper

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Topik - Gevulde Armeense kikkererwtenballetjes

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, gedroogde kikkererwten, kaneelpoeder, krenten, olijfolie, pijnboompitten, pimentpoeder, suiker en tahin

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Çig köfte - Tartaar van hert à la Nimrod

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipoeder, chilivlokken, extra fijne bulgur, hertenlende, ijsblokjes, kaneelpoeder, knoflook, komijnpoeder, lente-ui, munt, paprikapuree, tomatenpuree en ui

Keuken:
Turks
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Koç yumurtasi - Ramstestikels

Ingrediënten:
blanke amandelen, boter, casinobrood, citroensap, isot, knoflook, komijnpoeder, melk, olijfolie, ramstestikel, sumak en witte azijn

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Kuru fasulye

Ingrediënten:
brood, cannellinibonen, boter, groene paprika, komijnzaad, rijst, tomaat, tomatenpuree, turkse rodepaprikapasta, ui, versgemalen zwarte peper, water, witte bonen en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / nagerecht uit Anatolië:

Güllaç - Ramadanbaklava met rijstpapier

Ingrediënten:
eetbaar rijstpapier, granaatappelpitjes, hazelnoten, melk, pistachenoten, rozenwater en suiker

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / nagerecht uit Anatolië:

Frambozensemifreddo

Ingrediënten:
ei, frambozen, slagroom, suiker en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / nagerecht uit Anatolië:

Chocoladecustard

Ingrediënten:
bloem, cacaopoeder, eidooier, maïzena, melk, pure chocolade en suiker

Keuken:
Turks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Moro Londen:

Salade van radijs, koolrabi en mooli

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, koolrabi, mooli, peper, radijs, sinaasappelbloesemwater, turkse chilipepervlokken, verse munt, zout en zwart uienzaad

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / nagerecht uit Anatolië:

Hindi gögsü - Kalkoenpudding

Ingrediënten:
boter, kalkoenfilet, kaneelpoeder, maïzena, mastiekgom, melk, rijstmeel, suiker en vanillestokje

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Tavada patates salatası

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilivlokken, olijfolie, pul biber, tomatenpuree, ui, vastkokende aardappelen, versgemalen zwarte peper, citroensap en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Deniz börülcesi

Ingrediënten:
boter, gehakt, olijfolie, citroensap en zeekraal

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Freekenpilav met lamsvlees, groene groenten, kikkererwten en zoete specerijen

Ingrediënten:
andijvie, bladpeterselie, bliktomaten, citroensap, citroenschil, freekeh, gemalen komijn, granaatappelsiroop, groene chilipepers, kikkererwten, kippenbouillon, knoflook, lamsbout, olijfolie, rode ui, scherp paprikapoeder en tijm

Keuken:
Turks
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Pittige kisirsalade

Ingrediënten:
bindsla, bladpeterselie, bosuien, citroensap, fijne bulgur, granaatappelsiroop, groene chilipeper, munt, olijfolie, scherpe turkse rode chilipeperpasta, tomatenpuree, trostomaten en water

Keuken:
Turks
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Konijnkebabs in slabladeren

Ingrediënten:
botersla, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, gemalen piment, kaneel, konijnenpoot, luchtige fetadipsaus, olijfolie, scherp paprikapoeder, trostomaat en ui

Keuken:
Turks
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Brunch / lunch uit Karsu's Kitchen:

Ei met spinazie - Ispanakli Yumurta

Ingrediënten:
ei, olijfolie, rode paprika, rode peper, spinazie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Pittige leverkebabs met ui- en sumaksalade

Ingrediënten:
citroen, gemalen komijn, lamslever, olijfolie, platbrood, salade van ui en sumak, scherpe turkse rode chilipeperpasta, scherp paprikapoeder en sumak

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Kırmızı lahana salatası

Ingrediënten:
zout en citroensap

Keuken:
Turks