Turks

Zoek naar Turks in jouw eigen kookboeken

Turks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Icli kofte: Gefrituurde lamsgehaktballetjes met bulgur, pijnboompitten, knoflook en kaneel

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, gedroogde chilipeper, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kruidnagel, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, piment, ui en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Zoetzure lamsyanhi met zwartoogbonen en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, appelazijn, bladpeterselie, boter, gedroogde zure kersen, gemalen koriander, gemalen piment, honing, kippenbouillon, knoflook, lamsvlees, milde rode chilipeper, olijfolie, plantaardige olie, sjalot, tijm, trostomaten en zwartoogbonen

Keuken:
Turks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Schaapherdersspinazie

Ingrediënten:
boter, gedroogde munt, knoflook, kortkorrelige rijst, mager lamsvlees, mild paprikapoeder, scherp paprikapoeder, spinazie, tomatenpuree, ui en water

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Lunch / lunchgerecht uit Turquoise:

Pidebroodjes met spinazie, rozijnen en feta

Ingrediënten:
citroenschil, ei, feta, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, pidedeeg, rozijnen, sjalot en spinazie

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / nagerecht uit Mediterrane Odyssee:

Baklava

Ingrediënten:
citroensap, filodeeg, geklaarde boter, griesmeel, kristalsuiker, melk en pistachenoten

Keuken:
Turks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Yalanci lavaş

Ingrediënten:
bloem, water en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Karpuz salatası

Ingrediënten:
citroensap, feta, munt, pitten, watermeloen en zwarte olijven

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Pide ekmeği of ramazan pidesi

Ingrediënten:
droge gist, bloem, kristalsuiker, water, maïsmeel, melk, nigellazaad, olijfolie, polenta, sesamzaad en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Cılbır

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilivlokken, dille, boter, griekse yoghurt, mild paprikapoeder, platbrood, pul biber, stokbrood, citroensap, versgemalen zwarte peper, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Ezo gelin çorbası

Ingrediënten:
bladpeterselie, bulgur, chilivlokken, citroen, bloem, boter, gedroogde munt, boter, groentebouillon, haloumi, mozzarella, rode chilipeper, rode linzen, zout, tomatenpuree, ui, versgemalen zwarte peper, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Etli börek

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilivlokken, boter, kaneel, komijnpoeder, pul biber, rundergehakt, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

İncir reçeli

Ingrediënten:
citroen, geleisuiker en vijgen

Keuken:
Turks
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Pirasa pastati - Preitaart

Ingrediënten:
dille, ei, feta, gerstbloem, melk, olie en prei

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Lahmacun

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, droge gist, suiker, bloem, komijnzaad, korianderzaad, lamsgehakt, water, maïsmeel, olijfolie, peterselie, polenta, sumak, zout, tomaat, tomatenpuree, turkse rodepaprikapasta, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Pide

Ingrediënten:
cheddar, chorizo, droge gist, suiker, bloem, kaas, maïsmeel, melk, olijfolie, polenta en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Sigara böreği

Ingrediënten:
bladpeterselie, ei, feta, lente-ui en olie

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Kabaklı lahmacun

Ingrediënten:
chilivlokken, courgette, droge gist, suiker, feta, bloem, water, lente-uien, maïsmeel, olijfolie, polenta, pul biber, zout en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Turks
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Morito:

Gözleme met prei en feta

Ingrediënten:
aleppochilivlokken, deeg, bloem, boter, chilipoeder, chilivlokken, deeg, feta, gemalen komijn, olijfolie, oregano, prei en verse munt

Keuken:
Turks
Soort:
brood en broodgerecht / quiche / vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Islim tavuk - Gestoofde kip

Ingrediënten:
kip, olijfolie, tomaten, ui, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Tavuklu makarna - Kip met macaroni

Ingrediënten:
kip, knoflook, macaroni, olijfolie, oregano, oude geraspte kaas, peper, peterselie, tomaten, ui, wijn en zout

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Kuzu etli sebze çorbasi - Lamssoep met groenten

Ingrediënten:
boter, laurier, peterselie, prei, selderij, sjalot, ui, water, wortel, yoghurt en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon / lamsvlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Tavuk çorbasi - Kippensoep

Ingrediënten:
citroen, ei, kip, peen, peterselie, rijst, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Gâvurdağı salatası

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, gehakt, tomaat, granaatappelmelasse, olijfolie, sumak, versgemalen zwarte peper, walnoten en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Fava

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilivlokken, dille, boter, olijfolie, pul biber, tuinbonen en ui

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Arpa salatası

Ingrediënten:
bladpeterselie, gehakt, granaatappel, granaatappelmelasse, granaatappelpitjes, olijfolie, parelgerst, rode chilipeper, versgemalen zwarte peper, walnoten en zout

Keuken:
Turks