Turks

Zoek naar Turks in jouw eigen kookboeken

Turks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Icli kofte: Gefrituurde lamsgehaktballetjes met bulgur, pijnboompitten, knoflook en kaneel

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, gedroogde chilipeper, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kruidnagel, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, piment, ui en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Turkse ravioli met pittig lamsvlees en yoghurt - manti

Ingrediënten:
boter, chilipepervlokken, ei, gemalen komijn, griekse yoghurt, harde tarwebloem, kaneel, kippenbouillon, knoflook, rode puntpaprika, lamsgehakt, munt, oregano, paprikapoeder, piment, ui, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gevulde aubergine

Ingrediënten:
aubergine, citroen, knoflook, olijfolie, peterselie, suiker, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Makreelkebab, walnoten en chilipeper

Ingrediënten:
boter, citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, ingelegde chilipeper, karwijzaad, knoflook, makreelfilet, melk, pitabroodje, platbrood, rode chilipeper, tahin, verse bladpeterselie, verse munt, walnoten, water, witte kool en zout

Keuken:
Turks
Soort:
brood en broodgerecht / vis
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Pilav met pijnboompitten, rozijnen en dille

Ingrediënten:
basmatirijst, bosui, boter, gemalen piment, pijnboompitten, rozijnen, verse dille, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Börek

Ingrediënten:
ei, eidooier, feta, kaas, nootmuskaat, peper, peterselie, strudeldeeg en yufka deeg

Keuken:
Turks
Soort:
mezze
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Bijgerecht uit De flair van eenvoud:

Gesmoorde groenten op Turkse wijze

Ingrediënten:
aardappel, citroen, dille, extra vierge olijfolie, knolraap, peper, prei, ui, wortel en zeezout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Imam bayildi - De flauwgevallen imam

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, piment, suiker, tomaat, ui en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Dolmas - Gevulde wijnbladeren

Ingrediënten:
citroensap, dille, lamslappen, olijfolie, peper, peterselie, rijst, ui, wingerdblad en zout

Keuken:
Turks
Soort:
mezze
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Baklava

Ingrediënten:
amandel, boter, citroensap, filodeeg, kaneel, oranjebloesemwater, pistache, strudeldeeg, suiker, vruchtensuiker, walnoten en yufka deeg

Keuken:
Turks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Sjisj kebak - Vleesspies

Ingrediënten:
citroen, lamsbout, olijfolie, peper, piment en ui

Keuken:
Turks
Soort:
vlees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Turkse schapenbout

Ingrediënten:
citroensap, kardamom, knoflook, kruidnagelpoeder, olie, rode wijn, schapenbout, ui, witte peper en zout

Keuken:
Turks
Soort:
schapenvlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Turkse rijstschotel met kip

Ingrediënten:
amandelen, doperwten, gemalen komijn, ketoembar, kippenbouillon, kippenbout, knoflook, olie, rijst, rode paprika, rozijnen, saffraan, tomaat uit blik, tomatenpuree, ui, witte wijn, zongedroogde tomaat en zwarte olijven

Keuken:
Turks
Soort:
rijst
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Kisir

Ingrediënten:
bulgur, citroen, feta, komijn, komkommer, koriander, lente-uien, munt, paprika, peterselie, rode peper, sla, tomatenpuree, tomaten uit blik, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Turkse gevulde aubergines met mozzarella en bleekselderij

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, kaneel, knoflook, mozzarella, olijfolie, peterselie, suiker, tomaat en ui

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Turkse gevulde aubergines met lamsvlees

Ingrediënten:
aubergine, kaneel, knoflook, lamsgehakt, olijfolie, peterselie, suiker, tomaat en ui

Keuken:
Turks
Soort:
groente
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Turkse aubergines

Ingrediënten:
aubergine, azijn, knoflook, laurier, olijfolie, peperkorrels, schapenkaas, ui, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turkse kookkunst:

Çerkez tavuğu - Çerkez kip

Ingrediënten:
broodjes, cayennepeper, kip, knoflook, olijfolie, walnoten, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turkse kookkunst:

Cacik - Komkommer met yoghurt

Ingrediënten:
dille, knoflook, komkommer, olie, water, yoghurt en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Recept uit Turkse kookkunst:

Zeytinyağli Barbunya - Rode bonensalade met olijfolie

Ingrediënten:
aardappelen, chilipeper, knoflook, olijfolie, rode bonen, suiker, tomaat, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegan
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Recept uit Turkse kookkunst:

Domates salata - Tomaten salade

Ingrediënten:
citroensap, komkommer, olie, tomaat, ui en zout

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegan
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Recept uit Turkse kookkunst:

Kirmizi lahana salatasi - Rode koolsalade

Ingrediënten:
azijn, olijfolie, rode kool en zout

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegan
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Recept uit Turkse kookkunst:

Pancar salatasi - Rode bietsalade

Ingrediënten:
azijn, knoflook, rode bieten en water

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegan
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Muntsaus

Ingrediënten:
knoflook, munt en turkse yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
saus
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / voorgerecht uit Turkse kookkunst:

Mayonezli karides salatasi - Garnalensalade met mayonaise

Ingrediënten:
garnalen, mayonaise, peper, peterselie, tomaten, tomatenpuree, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
salade / schaal- en schelpdieren