Tomaat

De tomaat is een vrucht, afkomstig van de tomatenplant (Solanum lycopersicum, synoniem: Lycopersicon esculentum). De populaire vrucht is culinair gezien een groente.

Meer informatie op Wikipedia

Alternatieve namen: b-tomaat, tomaatblokjes, tomaten en tomatenblokjes.

Zoek naar tomaat in jouw kookboeken en blogs

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met tomaat in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, je favoriete blogs en je zelf verzamelde recepten.

De lekkerste tomaat recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient tomaat:

Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Tomaten met robiola

Ingrediënten:
bieslook, boter, gorgonzola, paprikapoeder, peper, pruimtomaten, robiola, tomaat, wodka en zout

Keuken:
Italiaans

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Lunch / buffet / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Broodsoep met tomaat

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, brood, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, tomaat en zout

Keuken:
Italiaans

Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Bruschetta met tomaat

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge olijfolie, knoflook, oregano, tomaat en wit boerenbrood

Keuken:
Italiaans

Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

Steak Tomate

Ingrediënten:
amsterdamse uitjes, augurkjes, azijn, bloemen, cress, dijonmosterd, eetbare bloemen, ei, kappertjes, lichte sojasaus, mosterd, peper, peterselie, radijsjes, sjalot, tabasco, tartaar, tomaat, tomatenpuree, water, worcestersaus en zout