Pasta

Pasta (Italiaans voor deeg) is in de Italiaanse keuken de benaming voor deegwaren van harde tarwe. Pasta is er gedroogd en vers en heeft vele vormen en bereidingswijzen. Recentelijk is er pasta van spelt verkrijgbaar, evenals meergranen- of glutenvrije varianten.

Varianten buiten Italië

Al veel langer is de naam noedels bekend, waar de Italiaanse pasta toe behoort maar waarmee men verwante producten aanduidt die niet van Italiaanse oorsprong zijn. Zo worden noedels gegeten in de hele Noord- en Oost-Europese keuken (knödel), evenals in het Midden-Oosten en in Oost- en Zuidoost-Azië (bami). Italiaanse migranten introduceerden de pasta in de Verenigde Staten. In 2005 werden in de Chinese provincie Qinghai 4000 jaar oude noedels gevonden, die waarschijnlijk uit gierst waren bereid.

Uit Wikipedia, foto Pixabay

Alternatieve naam: verse pasta.

Zoek naar pasta in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met pasta in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste pasta recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient pasta:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Recept uit Ciao Bella:

Zeeduivel & bavettelasagna

Ingrediënten:
bavettepasta, bloem, boter, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, peperoncino, peterselie, tijm, tomatenpassata, ui, witte wijn en zeeduivel

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit M.B. Clark, M. Clark en Martin Brigdale - Trattoria

Recept uit Trattoria:

Bonensoep met pasta

Ingrediënten:
cannellinibonen, kippenbouillon, knoflook, pasta, peterselie, tomaat en witte bonen

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Kippenlever met pasta

Ingrediënten:
bacon, balsamicoazijn, droge sherry, gele kerstomaat, kippenbouillon, kippenlever, knoflook, olijfolie, pasta, rode kerstomaat, rode ui, tomatenpuree en verse spinazie

Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Pasta met inktvisinkt

Ingrediënten:
droge witte wijn, inktvis, knoflook, linguine, olijfolie, platte peterselie, rode chilipeper, tomaten, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / voorgerecht / avondmaal uit Hoe te eten:

Pasta met ansjovissaus

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bladpeterselie, marsala, olijfolie, pasta, ui en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Pasta met paddestoelen

Ingrediënten:
droge witte wijn, gedroogde porcini, groentebouillon, kastanjechampignons, knoflook, olijfolie, pasta, peterselie, rucola, water, zongedroogde tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Voorgerecht / hoofdgerecht uit Twaalf:

Pasta met bonen

Ingrediënten:
bleekselderij, cannellinibonen, ditalini, extra vierge olijfolie, gedroogde rode chilipeper, knoflook, olijfolie, pasta, rozemarijn, tomatenpuree, ui, witte bonen en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / pasta/noodles
Een recept uit Paolo Roberto - Pizza & pasta

Recept uit Pizza & pasta:

Pasta Met Pistache8 Ham8 Tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, citroen, fusilli, gerookte ham, ham, kaas, kerstomaten, kno:ook, knoᬟook, noten, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, pistachenoten, prei, tomaten, water, water, zout, zout en peper en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Serveersuggestie Pasta met mascarponesaus

Lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Maak van de noot een deugd:

Pasta met mascarponesaus

Ingrediënten:
bouillon, knoflook, kruidnoten, mascarpone, olijfolie, pasta, peper, rode wijn, rundergehakt, tomaat in blik, tomatenpuree, ui en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Paolo Roberto - Pizza & pasta

Recept uit Pizza & pasta:

Pasta Met Ricottaballetjes

Ingrediënten:
boerenbrood, brood, broodkruimels, ei, eieren, ei, kno:ook, knoᬟook, kokend water, koud water, olijfolie, parmezaanse kaas, passata, pasta, pecorino, penne, peterselie, ricotta, rigatoni, tomatensaus, zout, zout en peper en zwarte peper

Een recept uit Paolo Roberto - Pizza & pasta

Recept uit Pizza & pasta:

Pasta Met Ansjovis8 Tomatensaus

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovisboter, ansjovispasta, boter, chili, chilipeper, boter, gedroogde chilipepers, kno:ook, knoᬟook, kokend water, look, olijfolie, pasta, penne, peper, peterselie, tomatensaus, vis en zout

Een recept uit Jamie Oliver, Marton Deuchars, David Loftus en Chris Terry - Jamie's dinners

Recept van Jamie's dinners:

Ragu pasta

Ingrediënten:
gestoofde lamsschouder, parmezaanse kaas, peterselie, sinaasappel, spaghetti en tagliatelle

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Paolo Roberto - Pizza & pasta

Recept uit Pizza & pasta:

Pasta Met Inktvissaus

Ingrediënten:
chilipeper, citroenrasp, gedroogde chilipeper, peterselie, inktvis, inktvis, kerstomaten, kno:ook, knoᬟook, kokend water, olijfolie, paccheri, pasta, peterselie, pijlinktvis, puree, tomaten, tomatenpuree, wijn, witte wijn, zout, zout en peper en zwarte peper

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Recept uit Ciao Bella:

Soep met pasta

Ingrediënten:
groentebouillon, parmezaanse kaas en spaghetti

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Anneke Ammerlaan, Clara ten Houte de Lange en Yolanda van der Jagt - Twaalf maanden lekker eten

Hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Pasta met hüttenkäse

Ingrediënten:
hüttenkäse, olijfolie, ontbijtspek, penne, rode ui, verse peterselie en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Jamie Oliver, Marton Deuchars, David Loftus en Chris Terry - Jamie's dinners

Recept uit Jamie's dinners:

Pasta peperonata

Ingrediënten:
balsamicoazijn, creme fraiche, extra vierge olijfolie, gele paprika, knoflook, mascarpone, parmezaanse kaas, penne, peterselie, rigatoni, rode paprika, rode ui, rode wijnazijn en spaghetti

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles