aperitief

Zoek naar aperitief in jouw eigen kookboeken

De lekkerste aperitief recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Drinken / aperitief uit Ciao Bella:

Rood en oranje

Ingrediënten:
aperol, campari, olijf, prosecco, sinaasappel, sodawater en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Drinken / aperitief uit Ciao Bella:

Belinni

Ingrediënten:
framboos, prosecco en witte perzik

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Drinken / aperitief uit Culinaria España:

Agua de Valencia (wodka)

Ingrediënten:
cointreau, rum, sinaasappelsap en wodka

Keuken:
Spaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Drinken / aperitief uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Short-drink met pernod, sherry en gin

Ingrediënten:
citroenschil, droge sherry, dry gin, ijsblokjes en pernod

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Drinken / aperitief uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Short-drink met pernod en wodka

Ingrediënten:
augurk, ijsgruis, pernod en wodka

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Drinken / aperitief uit Home made:

Cassis & vermoutcocktail

Ingrediënten:
citroen, creme de cassis, spuitwater en witte vermout

Soort:
vegetarisch / drank (alcoholisch)
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Drinken / aperitief uit Het kookboek van Tip Culinair:

Vietnamese voorjaarsrolletjes

Ingrediënten:
citroen, gekookte garnalen, gemberwortel, glasnoedels, kipfilet, knoflook, lente ui, muntblaadjes, rijstvellen, sla, tauge en thaise vissaus

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Drinken / aperitief uit Het kookboek van Tip Culinair:

Gefrituurd zeebanket

Ingrediënten:
ansjovis, citroensap, frituurolie, grote garnalen, knoflook, mayonaise, pijlinktvis, sardientjes en tempurameel

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Drinken / aperitief uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Communard

Ingrediënten:
crème de cassis en rode bourgogne

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Drinken / aperitief uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Kir Royal

Ingrediënten:
champagne brut en crème de cassis

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Drinken / aperitief uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Fruit in mousserende wijn

Ingrediënten:
angostura, cognac, fruit, grand marnier, mousserende wijn en suikerklontjes

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / drank (alcoholisch)
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Toastjes met radijscrème

Ingrediënten:
bieslook, kruiden, peper, radijsjes, roomkaas, sjalotje, toastjes en zout

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Toastjes met paprika- en kerriekaas

Ingrediënten:
augurk, dille, druivensap, kerriepoeder, ketchup, mandarijntjes uit blik, mosterd, olijven, paprikapoeder, peterselie, room, roomkaas, toastjes, vetstof, worteltjes en zoute crackers

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Toastjes met een mousse van oesterzwammen

Ingrediënten:
bieslook, bloem, gelatine, melk, oesterzwammen, peper, rauwe ham, sjalot, toastjes, vetstof en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Toastjes met tonijnmousse

Ingrediënten:
bliktonijn, citroensap, gelatine, kerriepoeder, peper, peterselie, slagroom, toastjes, water, witte wijn en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Appelkaastoastjes

Ingrediënten:
appelen, bloemsuiker, citroensap, donkerbruin brood, schimmelkaas, selder, vetstof en walnoten

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Kruidenbolletjes of kaastruffels

Ingrediënten:
bieslook, boter, gemalen kaas, kerriepoeder, peper, roggebrood, roomkaas en worcestersaus

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Toastjes met paté van gerookte forel

Ingrediënten:
citroen, dille, gerookte forel, lompviseitjes, peper, roomkaas, toastjes en vetstof

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Gevulde witloofhapjes

Ingrediënten:
blauwschimmelkaas, druiven, geitenkaas, kiwi, mandarijn, mosterd, peper, platte kaas, vetstof, walnoten, witloof en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Kerstomaatjes met garnalen

Ingrediënten:
citroen, citroensap, grijze garnalen, kerstomaat, mayonaise, peper, peterselie en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Groentebrochettes

Ingrediënten:
bleekselderij, groene paprika, radijsjes, rettich, rode paprika en winterwortel

Soort:
groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Zalmtoastjes met kruidenkaas

Ingrediënten:
groene paprika, kruidenroomkaas, mandarijntjes uit blik, smeerkaas en volkorentoastjes

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Verrassingstomaatjes

Ingrediënten:
geitenkaas, gevulde olijven, ham, jonge kaas, kerstomaat, kruidenazijn, mosterd, olie, peper en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Kipsalade

Ingrediënten:
ananas, bleekselderij, dille, kerriepoeder, kip, mayonaise, peper, toastjes, walnoten en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Tomaatjes gevuld met geitenkaas

Ingrediënten:
bieslook, geitenkaas, groene kruiden, kerstomaat, peper, room en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Komkommer gevuld met een hammousse

Ingrediënten:
cayennepeper, cognac, gekookte ham, komkommer, peper, rode paprika, room, tomatenpuree en zout

Soort:
hapjes