aperitief

Zoek naar aperitief in jouw eigen kookboeken

De lekkerste aperitief recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Drinken / aperitief uit Ciao Bella:

Rood en oranje

Ingrediënten:
aperol, campari, olijf, prosecco, sinaasappel, sodawater en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Drinken / aperitief uit Ciao Bella:

Belinni

Ingrediënten:
framboos, prosecco en witte perzik

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Sinaasappelpuntjes met avocadomousse

Ingrediënten:
avocado, cayennepeper, citroensap, gelatine, roomkaas, sinaasappel en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Kipsalade

Ingrediënten:
ananas, bleekselderij, dille, kerriepoeder, kip, mayonaise, peper, toastjes, walnoten en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Fagiolini con prosciutto (boontjes met ham en knoflook)

Ingrediënten:
sperziebonen, knoflook, olijfolie, parmaham, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Drinken / aperitief uit De smaak van Conclusion:

Caipirinna

Ingrediënten:
bruine suiker, cachaca, ijs (water) en limoen

Keuken:
Braziliaans
Soort:
cocktails
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Drinken / aperitief uit Culinaria Italia:

Americano

Ingrediënten:
campari, citroen, ijsblokjes en rode vermout

Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Drinken / aperitief uit Culinaria Italia:

Campari shakerato

Ingrediënten:
campari en ijsblokjes

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Carciofi con il tappo / cacuocciuli cù tappu (artisjokken met een dop)

Ingrediënten:
artisjok, broodkruim, citroen, ei, gezouten ansjovis, knoflook, olijfolie, pecorino, peper, peterselie, provolone dolce, tomatensaus en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Kerstomaatjes met garnalen

Ingrediënten:
citroen, citroensap, grijze garnalen, kerstomaat, mayonaise, peper, peterselie en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Groentebrochettes

Ingrediënten:
bleekselderij, groene paprika, radijsjes, rettich, rode paprika en winterwortel

Soort:
groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Zalmtoastjes met kruidenkaas

Ingrediënten:
groene paprika, kruidenroomkaas, mandarijntjes uit blik, smeerkaas en volkorentoastjes

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Toastjes met radijscrème

Ingrediënten:
bieslook, kruiden, peper, radijsjes, roomkaas, sjalotje, toastjes en zout

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Toastjes met paprika- en kerriekaas

Ingrediënten:
augurk, dille, druivensap, kerriepoeder, ketchup, mandarijntjes uit blik, mosterd, olijven, paprikapoeder, peterselie, room, roomkaas, toastjes, vetstof, worteltjes en zoute crackers

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Kruidenbolletjes of kaastruffels

Ingrediënten:
bieslook, boter, gemalen kaas, kerriepoeder, peper, roggebrood, roomkaas en worcestersaus

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Toastjes met tonijnmousse

Ingrediënten:
bliktonijn, citroensap, gelatine, kerriepoeder, peper, peterselie, slagroom, toastjes, water, witte wijn en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Appelkaastoastjes

Ingrediënten:
appelen, bloemsuiker, citroensap, donkerbruin brood, schimmelkaas, selder, vetstof en walnoten

Soort:
hapjes
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Drinken / aperitief uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Fruit in mousserende wijn

Ingrediënten:
angostura, cognac, fruit, grand marnier, mousserende wijn en suikerklontjes

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Hampakketjes met meloen

Ingrediënten:
aardbeien, meloen en rauwe ham

Soort:
vlees / hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Hamspiesjes

Ingrediënten:
citroen, kiwi, papaja en rauwe ham

Soort:
vlees / hapjes
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Drinken / aperitief uit Culinaria Italia:

Tiziano

Ingrediënten:
blauwe druivensap en prosecco di conegliano

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Drinken / aperitief uit Thermomix Feest:

Frozen Margarita

Ingrediënten:
ijsblokjes, limoen, limoensap, rozemarijn, tequila, triple sec en zout

Soort:
cocktails
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Drinken / aperitief uit Thermomix Feest:

Ananasmocktail

Ingrediënten:
ananas, angosturabitter, citroen, fruitpeper, ginger ale, ijsblokjes, kokoswater, pepermix, spuitwater en zout

Soort:
niet-alcoholische drank
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Drinken / aperitief uit Happy Days met the Naked Chef:

Kerstmis in een glas

Ingrediënten:
champagne, mandarijn, munt en prosecco

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Drinken / aperitief uit Eten met z'n allen:

Kir zonder alcohol

Ingrediënten:
blauwe bessen en ijsklontjes

Soort:
vegetarisch / niet-alcoholische drank
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Drinken / aperitief uit Eten met z'n allen:

Kir royal

Ingrediënten:
blauwe bessen, ijsklontjes en prosecco

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch