aperitief

Zoek naar aperitief in jouw eigen kookboeken

De lekkerste aperitief recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Drinken / aperitief uit Ciao Bella:

Rood en oranje

Ingrediënten:
aperol, campari, olijf, prosecco, sinaasappel, sodawater en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Drinken / aperitief uit Ciao Bella:

Belinni

Ingrediënten:
framboos, prosecco en witte perzik

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Remouladevulling

Ingrediënten:
ansjovisfilet, augurk, eieren, kappertjes, mayonaise, peper, peterselie, zilveruitjes en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Kaascrème rolletjes

Ingrediënten:
ei, oude geraspte kaas, peper, vetstof en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Zalmrolletjes

Ingrediënten:
citroen, gerookte zalm, mosterd, peper en preiwit

Soort:
brood en broodgerecht / hapjes
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Drinken / aperitief uit Het kookboek van Tip Culinair:

Mosselspiesjes

Ingrediënten:
citroen, citroensap, gedroogde peper, jonge kaas, knoflook, mosselen, olijfolie, rozemarijnnaaldjes en sherry

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Drinken / aperitief uit Het kookboek van Tip Culinair:

Smörrebröd

Ingrediënten:
bruin brood, dille, gerookte zalm, kappertjes, kruidenboter, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, radicchiosla, rosbief, tomatenboter en witbrood

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Verrassingstomaatjes

Ingrediënten:
geitenkaas, gevulde olijven, ham, jonge kaas, kerstomaat, kruidenazijn, mosterd, olie, peper en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Tomaatjes gevuld met geitenkaas

Ingrediënten:
bieslook, geitenkaas, groene kruiden, kerstomaat, peper, room en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Gevulde selderijstukjes

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, ketchup, koffieroom, peper, plattekaas, roomkaas en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Drinken / aperitief uit Culinaria Italia:

Campari shakerato

Ingrediënten:
campari en ijsblokjes

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Drinken / aperitief uit Culinaria Italia:

Farmacia

Ingrediënten:
fernet branca, groene crème de menthe, ijsblokjes en rode vermout

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Drinken / aperitief uit Culinaria Italia:

Rossini

Ingrediënten:
aardbeienpuree en prosecco di conegliano

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Carciofi con il tappo / cacuocciuli cù tappu (artisjokken met een dop)

Ingrediënten:
artisjok, broodkruim, citroen, ei, gezouten ansjovis, knoflook, olijfolie, pecorino, peper, peterselie, provolone dolce, tomatensaus en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Carciofi alla villanella (artisjokken villanella)

Ingrediënten:
citroen, knoflook, olijfolie, paarse artisjok, peper, peterselie, water, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Drinken / aperitief uit Home made:

Champagne & citruspunch

Ingrediënten:
champagne, cognac, grapefruitsap, limoensap, munt, sinaasappelsap, suiker en water

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Drinken / aperitief uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Bramen of bosbessen in grappa

Ingrediënten:
bosbessen, bramen, fijne tafelsuiker en grappa

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Drinken / aperitief uit Het kookboek van Tip Culinair:

Fillobakjes met gemberroom

Ingrediënten:
boter, citroensap, filodeeg, gemberwortel, knoflook, korianderblad, margarine en mascarpone

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Drinken / aperitief uit Het kookboek van Tip Culinair:

Soesjes

Ingrediënten:
bloem, boter en ei

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Drinken / aperitief uit Het kookboek van Tip Culinair:

Pittige kippenleverpaté

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bleekselderij, boter, droge witte wijn, kappertjes, kippenlever, knoflook, olijfolie, selderijblad, sjalot, slagroom en stokbrood

Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Drinken / aperitief uit De smaak van Conclusion:

Caipirinna

Ingrediënten:
bruine suiker, cachaca, geschaafd ijs en limoen

Keuken:
Braziliaans
Soort:
cocktails
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Drinken / aperitief uit Het kookboek van Tip Culinair:

Baba ghannouj

Ingrediënten:
aubergine, citroen, knoflook, korianderpoeder, olijfolie, peterselie, pitabroodje, tahin en turks brood

Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Drinken / aperitief uit Culinaria Italia:

Negroni

Ingrediënten:
campari, citroen, gin, ijsblokjes, rode vermout en sinaasappel

Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Komkommer gevuld met een hammousse

Ingrediënten:
cayennepeper, cognac, gekookte ham, komkommer, peper, rode paprika, room, tomatenpuree en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Gevulde champignons

Ingrediënten:
champignons, gorgonzola, peper, peterselie, platte kaas, walnoten en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Drinken / aperitief uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Short-drink met pernod, sherry en gin

Ingrediënten:
citroenschil, droge sherry, dry gin, ijsblokjes en pernod

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
drank (alcoholisch)