aperitief

Zoek naar aperitief in jouw eigen kookboeken

De lekkerste aperitief recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Drinken / aperitief uit Ciao Bella:

Rood en oranje

Ingrediënten:
aperol, campari, olijf, prosecco, sinaasappel, sodawater en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Drinken / aperitief uit Ciao Bella:

Belinni

Ingrediënten:
framboos, prosecco en witte perzik

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Crostini di fave e pecorino (crostini met tuinbonen en pecorino)

Ingrediënten:
brood, olijfolie, pecorino, peper en tuinbonen

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Alex Hoffler en Stacey O'Gorman - Meringue

Drinken / aperitief uit Meringue:

Schuimcanapés met granaatappelprosecco

Ingrediënten:
frambozen, granaatappelpitjes, granaatappelsap, poedersuiker, prosecco, schuimpjes en slagroom

Soort:
zoet / zoete hapjes / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Peperonata (caponata van paprika)

Ingrediënten:
bleekselderij, fijne suiker, groene olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, paprika, peper, rozijnen, tomatensaus, ui, witte wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Verdure grigliate (gegrilde groenten)

Ingrediënten:
aubergine, courgette, knoflook, olijfolie, oregano, peper, tomaat, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Caponata di melanzane (caponata van aubergine)

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, fijne suiker, groene olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, peper, rozijnen, tomatensaus, ui, witte wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Baccalà mantecato (stokviscrème)

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, citroensap, extra vierge olijfolie, geweekte stokvis, knoflook, laurierblad, peper, peterselie, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Bignè di cucunci (beignets van kapperappeltjes)

Ingrediënten:
bier, bloem, ei, kapper-appeltjes, koolzuurhoudend bronwater en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Drinken / aperitief uit Culinaria Italia:

Negroni

Ingrediënten:
campari, citroen, gin, ijsblokjes, rode vermout en sinaasappel

Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Kaassoesjes

Ingrediënten:
bieslook, brie, frambozen, geitenkaas, peper, pijnboompitten, room, roquefort en zout

Soort:
hapjes / kaas
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Involtini di melanzane (auberginerolletjes)

Ingrediënten:
aubergine, bloem, gekookte ham, olie, olijfolie, olijven, peper, provolone dolce, tomatensaus en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Peperoni arrostiti (geroosterde, gemarineerde paprika)

Ingrediënten:
gele paprika, kappertjes, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Drinken / aperitief uit De smaak van Conclusion:

Caipirinna

Ingrediënten:
bruine suiker, cachaca, ijs (water) en limoen

Keuken:
Braziliaans
Soort:
cocktails
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Pittige hamrolletjes

Ingrediënten:
augurk, gekookte ham, gevulde olijven, koffieroom, peper, rode paprika, roomkaas, zilverui en zout

Soort:
vlees / hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Basisdeeg voor soesjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, eieren, vetstof, water en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Komkommer gevuld met een hammousse

Ingrediënten:
cayennepeper, cognac, gekookte ham, komkommer, peper, rode paprika, room, tomatenpuree en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Gevulde champignons

Ingrediënten:
champignons, gorgonzola, peper, peterselie, platte kaas, walnoten en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Hamrolletjes met broccoli

Ingrediënten:
broccoli, crackers, peper, peren uit blik, rauwe ham, slagroom en zout

Soort:
vlees / hapjes
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Drinken / aperitief uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Kir Royal

Ingrediënten:
champagne brut en crème de cassis

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Drinken / aperitief uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Short-drink met pernod, sherry en gin

Ingrediënten:
citroenschil, droge sherry, dry gin, ijsblokjes en pernod

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Drinken / aperitief uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Short-drink met pernod en wodka

Ingrediënten:
augurk, ijsgruis, pernod en wodka

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Crostini all'eoleana (eoleanaanse crostini)

Ingrediënten:
ansjovisfilet, basilicum, brood, amandel, kapper-appeltjes, kappers, kerstomaat, knoflook, munt, olijfolie, peper, siciliaanse pecorino en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Carciofi con il tappo / cacuocciuli cù tappu (artisjokken met een dop)

Ingrediënten:
artisjok, broodkruim, citroen, ei, gezouten ansjovis, knoflook, olijfolie, pecorino, peper, peterselie, provolone dolce, tomatensaus en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Carciofi alla villanella (artisjokken villanella)

Ingrediënten:
citroen, knoflook, olijfolie, paarse artisjok, peper, peterselie, water, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Parmigiana di melanzane (parmigiana van aubergine)

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, buffelmozzarella, knoflook, olijfolie, pecorino, peper, ui, vleestomaat en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch