aperitief

Zoek naar aperitief in jouw eigen kookboeken

De lekkerste aperitief recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Drinken / aperitief uit Ciao Bella:

Rood en oranje

Ingrediënten:
aperol, campari, olijf, prosecco, sinaasappel, sodawater en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Drinken / aperitief uit Ciao Bella:

Belinni

Ingrediënten:
framboos, prosecco en witte perzik

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Drinken / aperitief uit Het kookboek van Tip Culinair:

Garnalenkroketjes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, garnalen, kerriepoeder, kervel, mierikswortelpuree, paneermeel, peterselie, sjalot, slankroom, visbouillon en zure room

Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Peperonata (caponata van paprika)

Ingrediënten:
bleekselderij, fijne suiker, groene olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, paprika, peper, rozijnen, tomatensaus, ui, witte wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alex Hoffler en Stacey O'Gorman - Meringue

Drinken / aperitief uit Meringue:

Schuimcanapés met granaatappelprosecco

Ingrediënten:
frambozen, granaatappelpitjes, granaatappelsap, poedersuiker, prosecco, schuimpjes en slagroom

Soort:
zoet / zoete hapjes / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Caponata di melanzane (caponata van aubergine)

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, fijne suiker, groene olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, peper, rozijnen, tomatensaus, ui, witte wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Prosciutto e anguria (watermeloen met krokante ham en een honing venkelzaad saus)

Ingrediënten:
citroensap, kastanjehoning, parmaham, venkelzaad en watermeloen

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Baccalà mantecato (stokviscrème)

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, citroensap, extra vierge olijfolie, geweekte stokvis, knoflook, laurierblad, peper, peterselie, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Bignè di cucunci (beignets van kapperappeltjes)

Ingrediënten:
bier, bloem, ei, kapper-appeltjes, koolzuurhoudend bronwater en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Verdure grigliate (gegrilde groenten)

Ingrediënten:
aubergine, courgette, knoflook, olijfolie, oregano, peper, tomaat, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Crostini di fave e pecorino (crostini met tuinbonen en pecorino)

Ingrediënten:
brood, olijfolie, pecorino, peper en tuinbonen

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Drinken / aperitief uit Delicious. Het kookboek!:

Gekruide cider

Ingrediënten:
appel, calvados, cider, citroen, cognac, gemberwortel, honing, kaneelstokje, kruidnagel en sinaasappel

Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Involtini di melanzane (auberginerolletjes)

Ingrediënten:
aubergine, bloem, gekookte ham, olie, olijfolie, olijven, peper, provolone dolce, tomatensaus en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Peperoni arrostiti (geroosterde, gemarineerde paprika)

Ingrediënten:
gele paprika, kappertjes, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Drinken / aperitief uit Culinaria Italia:

Negroni

Ingrediënten:
campari, citroen, gin, ijsblokjes, rode vermout en sinaasappel

Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Millefeuille van rauwe ham en bloemkoolroom

Ingrediënten:
bloemkool, kippenbouillon, peper, piment d'espelette, rauwe ham, zout en zure room

Soort:
feestdagen
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Drinken / aperitief uit Het kookboek van Tip Culinair:

Gevulde komkommerbakjes

Ingrediënten:
bladselderij, bleekselderij, gerookte forelfilet, komkommer, pistachenoten, roomkaas en sjalot

Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Gelakt hammetje met sake

Ingrediënten:
chilipoeder, hammetje, pindanoten, sake, sesamolie en zoete sojasaus

Soort:
feestdagen

Drinken / aperitief van anita van h:

Cockney champagne cocktail ****

Ingrediënten:
champagne, citroensap, gin en suikersiroop

Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Drinken / aperitief uit Het kookboek van Tip Culinair:

Groentebaconrolletjes met honingsaus

Ingrediënten:
bakbacon, chilisaus, groene asperge, honing, japanse sojasaus, shiitake en wortel

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Drinken / aperitief uit Het kookboek van Tip Culinair:

Romige pasteitjes met zalmeitjes

Ingrediënten:
bloem, eierdooier, saffraanpoeder, visbouillon, witte wijn en zalmeitjes

Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Koude hapjes met ham, verse kaas en meloen

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, meloen, olijfolie, peper, rauwe ham, verse kaas en zout

Soort:
feestdagen
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Drinken / aperitief uit Eten met z'n allen:

Kir zonder alcohol

Ingrediënten:
blauwe bessen en ijsklontjes

Soort:
vegetarisch / niet-alcoholische drank
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Drinken / aperitief uit Eten met z'n allen:

Kir royal

Ingrediënten:
blauwe bessen, ijsklontjes en prosecco

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Drinken / aperitief uit Happy Days met the Naked Chef:

Kerstmis in een glas

Ingrediënten:
champagne, mandarijn, munt en prosecco

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Kaassoesjes

Ingrediënten:
bieslook, brie, frambozen, geitenkaas, peper, pijnboompitten, room, roquefort en zout

Soort:
hapjes / kaas