600 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebloemboterbruine basterdsuikercitroeneigemberketjap manisknoflookkomkommerkorianderlaoslimoensapolieolijfoliepeperpeterselieplantaardige olierode uisambal oeleksjalotsuikertomaatvruchtensapwaterwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Gerookte lamskoteletjes met auberginepuree, jalapeñosaus en zoetzure koolrabi

Ingrediënten:
anijsster, aubergine, basmatirijst, citroensap, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, gember, groene jalapeñopeper, grof zeezout, kappertjes, knoflook, koolrabi, koriander, kruidnagel, lamsracks, mirin, olijfolie, rijstazijn, rode ui, tahinpasta, zonnebloemolie, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Gehakte haring met gember

Ingrediënten:
ciderazijn, citroensap, ei, fijne tafelsuiker, gele ui, haringfilet, stemgember, wijnazijn, zonnebloemolie en zure appel

Keuken:
Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Gehakte haring met zure room

Ingrediënten:
bruinbrood, ciderazijn, citroensap, ei, gele ui, haringfilet, wijnazijn, zonnebloemolie, zure appel en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods / Oekraiens
Soort:
vis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Nopi:

Urad dal-puree met scherp-zure aubergine

Ingrediënten:
anijszaad, aubergine, citroensap, geelwortelpoeder, gember, ghee, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, kardemompeulen, kerrieblaadjes, knoflook, koriander, kruidnagels, lichtbruine basterdsuiker, mild kerriepoeder, rode chilipeper, tamarindepulp, ui, urad dal en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Uiensaus bij bruidsduiven

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, foelie, honing, saffraan, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Pens in Franse saus

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, citroensap, cognac, doorregen buikspek, eierdooier, kalfspoot, kalfssnuit, kruidnagel, peper, runderbouillon, runderpens, ui, verse peterselie, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Tarbot met oestermayonaise en komkommersalsa

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, dijonmosterd, dille, eidooier, fijne kristalsuiker, grof zeezout, komkommer, oesters, olijfolie, rijstazijn, rode radijzen, rode ui, tarbotfilet, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Picknick / diner / buffet / voorgerecht uit Moro:

Tuinbonenpuree en favabonenpuree

Ingrediënten:
citroensap, favabonen, knoflook, komijnzaad, olijfolie, tuinbonen, ui, verse dille, verse koriander, verse munt, zeezout, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Egyptisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gefrituurde kikkererwten en gehakte salade

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, kaneel, kerstomaat, kikkererwten uit blik, komijnzaad, komkommer, koolzaadolie, korianderzaad, olijfolie, rode ui, verse chilipepers, verse koriander en zonnebloemolie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / peulvruchten / vegetarisch / frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / buffet / voorgerecht uit 1080 recepten:

Rog in gelei met groene mayonaise

Ingrediënten:
augurk, citroensap, ei, kappertjes, laurierblad, poedergelatine, rogvleugels, sherry, slablad, tomaat, ui, verse peterselie, witte wijnazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / schuim/mousse/gelei
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Witlofsalade met gorgonzola

Ingrediënten:
citroensap, gorgonzola, groene olijven, grove mosterd, olijfolie, peper, pijnboompitten, rode wijnazijn, roodlof, sjalot, witlof, zonnebloemolie, zout en zwarte olijven

Soort:
salade
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Sambal goreng telor

Ingrediënten:
bruine suiker, citroensap, gezeefde tomaat, javaanse suiker, knoflook, kokosmelk, laos, sambal oelek, sereh, tomaten, trassi, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide lever - hati boemboe Bali

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, gefruite uitjes, goela djawa, kemirienoten, knoflook, koenjit, kurkuma, lever, limoensap, maïsolie, sambal oelek, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

hersenen in bechamel

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, eierdooier, kippenbouillon, lamshersenen, melk, ui, verse peterselie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Zalmforel met bulgurtartaar, salsa van ingemaakte citroen en aardperenchips

Ingrediënten:
aardperen, bulgur, citroensap, gemalen piment, groene olijven, grof zeezout, ingemaakte citroenen, komijnzaad, korianderzaad, limoen, olijfolie, peterselie, rode chilipeper, sjalot, zalmfilet, zalmforel, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wild:

Wildsaté

Ingrediënten:
citroensap, ketjap manis, knoflook, suiker, ui, wild, zonnebloemolie en zout

Soort:
barbecue/grill / wild
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Ikan boemboe Bali

Ingrediënten:
bananenblad, citroensap, djeroek poeroet, gember, ketjap, knoflook, kokosolie, makreel, peper, rode peper, salam, serehpoeder, sjalot, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tam konijn met sinaasappel - kelintji berkoeah djeroek manis

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, gemberwortel, goela djawa, jong konijn, ketjap benteng manis, limoensap, maïzena, sambal oelek, sinaasappel, tam konijn, voorjaarsui, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Diner / hoofdgerecht uit De herenkookclub:

Kalfsschnitzel met aardappelsalade

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, citroensap, dijonmosterd, ei, groentebouillon, kalfsschnitzel, komkommer, panko, sushi azijn, ui en zonnebloemolie

Soort:
vlees / aardappelgerecht
Haal meer recepten op...