137 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bruine suikerchilipepercitroensapeigemberkaneelkippenbouillonknoflookkokosmelkkomijnkomijnzaadkorianderkorianderzaadkurkumamosterdzaadnootmuskaatolijfoliespecerijenuivetwaterwortelzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Curry met gegrilde aubergine en kokos

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, chilipeper, courgette, dikke yoghurt, fenegriekzaad, gemalen kurkuma, gemberwortel, kardemomzaad, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, mangochutney, kokosmelk, plantaardige olie, rode paprika, rode ui, suiker, tomaat, tomaten uit blik, verse koriander, zeezout en zoete aardappel

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Feestelijk tafelen:

Wortelcakejes met zuidvruchten

Ingrediënten:
bakpoeder, fijne kristalsuiker, gedroogde dadel, gedroogde vijgen, gemalen kaneel, gemengde specerijen, rozijnen, scharrelei, gember op siroop, water, wortel, zelfrijzend bakmeel en soda

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten met z'n allen:

Rendang

Ingrediënten:
citroengras, gember, kokosmelk, komijnzaadjes, korianderzaadjes, laos, palmsuiker, rode pepers, runderstoofvlees, steranijs, knoflook, uien en zonnebloemolie

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Bijgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Perenpickle

Ingrediënten:
ciderazijn, donkere moscovadesuiker, fenegriekzaad, geel mosterdzaad, gemalen komijn, gember, kardemompeul, knoflook, kurkuma, peren, rode peper, rode ui, stoofappels, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Recept uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Piccalilly

Ingrediënten:
ananas, bloem, bloemkool, engelse mosterd, gemalen komijn, gember, handappels, knoflook, kurkuma, laurier, lichtbruine basterdsuiker, mango, nootmuskaat, olijfolie, rode peper, wittewijnazijn en zwart mosterdzaad

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gegrilde-uienchutney

Ingrediënten:
bruine suiker, groene chilipeper, jalapeños, komijn, korianderzaad, mosterdzaad, neutrale olie, rode chilipeper en ui

Soort:
vegan / vegetarisch / chutney
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Pikante Indiase tomatensaus

Ingrediënten:
boter, chilipeper, chilipoeder, garam masala, gemberwortel, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, mosterdzaad, neutrale olie, peper, room, suiker, tomaat, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Geroosterdepaprikachutney

Ingrediënten:
bruine suiker, citroensap, geroosterde paprika uit pot, groene chilipeper, jalapeños, komijn, korianderzaad, limoensap, mosterdzaad, neutrale olie, rode chilipeper en ui

Soort:
vegan / vegetarisch / chutney
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gekaramelliseerdemeloenchutney

Ingrediënten:
bruine suiker, groene chilipeper, honingmeloen, jalapeños, kanteloepmeloen, komijn, korianderzaad, mosterdzaad, neutrale olie, rode chilipeper en ui

Soort:
vegan / vegetarisch / chutney
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kikkererwtensoep met gnocchi van kikkererwten en ricotta

Ingrediënten:
bloem, chilipeper, chilipoeder, citroen, citroensap, garam masala, geleisuiker speciaal, gemberwortel, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, mosterdzaad, neutrale olie, nootmuskaat, oregano, peper, ricotta, room, tahin, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Plenty:

Preikoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, citroensap, ei, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, koriander, kristalsuiker, melk, olijfolie, peterselie, prei, rode chilipeper, sjalot, zelfrijzend bakmeel, zout en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht uit Plenty:

Vindaloo van twee soorten aardappel

Ingrediënten:
appelazijn, bruin mosterdzaad, fenegriekzaad, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gember, kaneel, kardemompeul, kerrieblaadjes, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kruidnagel, mild paprikapoeder, munt, plantaardige olie, rode chilipeper, rode paprika, sjalot, tomaat, vastkokende aardappel, water, zoete aardappel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Saté van geitenvlees: saté kambing

Ingrediënten:
chilipeper, citroensap, djinten, gember, groentebouillon, javaanse suiker, ketjap asin, ketjap manis, ketoembar, knoflook, koenjit, mager geitenvlees, pindakaas, santen, tamarinde, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gegrilde makreel met zoete-aardappelpickles en muntyoghurt

Ingrediënten:
anijsster, citroen, fijne kristalsuiker, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoen, makreelfilets, minikomkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipeper, tamarindepasta, venkelzaad, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Harissa

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, nigellazaad, pimentón dulce, piquillopeper, rode chilipeper, rodewijnazijn, suiker en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Rogan josh (Lamscurry uit Kashmir)

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, chilipeper, garam masala, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, kippenbouillon, knoflook, koriander, kurkuma, lamsvlees, suiker, tomaat uit blik, ui en yoghurt

Keuken:
Indiaas
Soort:
vlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Kip dhansak met spinazie

Ingrediënten:
chilipoeder, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, kerrie, kippenbouillon, kippenbout, knoflook, koriander, kurkuma, linzen, olie, rode chilipeper, rode ui, sojasaus, spinazie, suiker en tomaat uit blik

Keuken:
Indiaas
Soort:
gevogelte
Haal meer recepten op...