134 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroengrasgehaktgemberknoflookkokosmelkkomkommerlente-uilimoenlimoensapmuntolieolijfoliepindakaasrijstazijnsesamoliesesamzaadsojasaussuikertaugéuivissauswaterzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Lunch / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Zoet-zure visballetjes

Ingrediënten:
ananas op siroop, basmatirijst, brood, chilisaus, chinees vijfkruidenpoeder, doperwtjes, ei, garnalen, gele paprika, gember, inktvis, koriander, lente-ui, maïsmeel, olijfolie, rode paprika, sojasaus, tomatenpuree, wittewijnazijn en wortel

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Bespaar met Jamie:

Sticky chicken Chinese noedels

Ingrediënten:
ananasschijven op siroop, chinees vijfkruidenpoeder, chinese kool, eiernoedels, honing, kippendijfilets, knoflook, koriander, limoen, maïsmeel, olijfolie, rode spaanse peper, sojasaus, ui, wittewijnazijn, wortel en zwarte bonen

Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Het insectenkookboek:

Tjap tjoy

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, champignon, gele paprika, kippenbouillon, knoflook, koriander, lente ui, limoen, meelwormen, mirin, noedels, rode currypasta, sherry, sjalot, sojasaus, sperziebonen, sprinkhanen, vissaus, winterwortel, zonnebloemolie en zout

Soort:
insecten
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / voorgerecht uit De flair van eenvoud:

Gegrilde Sint-Jakobsmosselen met Thaise koolsalade

Ingrediënten:
cayennepeper, citroengras, djeroek poeroet, gember, knoflook, koriander, rijstnoedels, rijstwijnazijn, rode paprika, savooiekool, sesamolie, sint-jakobsschelp, sojasaus, thaise vissaus, ui, witte wijnazijn, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Op Chinese wijze gestoomde vis

Ingrediënten:
bosui, cayennepeper, gemberwortel, knoflook, koriander, sesamolie, sojasaus, vis, wortel, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Omeletsoep

Ingrediënten:
ei, groentebouillon, savooiekool, sojasaus, suiker, verse koriander en wortel

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Geroerbakte zaden en groenten

Ingrediënten:
courgette, gember, knoflook, oesterzwam, palmsuiker, pompoenzaad, rijstazijn, sesamzaad, sojasaus, spinazie, verse koriander, verse munt, waterkers, wortel, zonnebloempitten en zwartebonensaus

Keuken:
Thais
Soort:
groente
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Thaise keuken:

Mie met zoete, pittige groenten

Ingrediënten:
bamboescheuten, daikon, gember, knoflook, limoen, palmsuiker, pruimensaus, rijstmie, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, taugé, thaise vissaus, verse koriander, witte kool en wortel

Keuken:
Thais
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Thaise keuken:

Mie met groenten in kokossaus

Ingrediënten:
broccoli, citroengras, courgette, eiermie, groentebouillon, kokosmelk, savooiekool, sojasaus, thaise rode currypasta, thaise vissaus, ui, verse koriander en wortel

Keuken:
Thais
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Keda Black en Nathalie Carnet - Balletjes

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Balletjes:

Kippengehaktballetjes in bouillon

Ingrediënten:
chilipeper, citroengras, ei, gember, kipfilet, kippenbouillon, kippendij, knoflook, limoensap, maïzena, olijfolie, biet, sojasaus, suiker, verse koriander, wortel en zoete aardappel

Soort:
gevogelte
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Recept uit Groot handboek vegetarisch koken:

Eirol met aziatische groente

Ingrediënten:
arachideolie, bladspinazie, bleekselderij, bloem, chilipeper, ei, gember, knoflook, korianderblaadjes, lente-ui, olie, rijstwijnazijn, sesamzaad, sojasaus, suiker, taugé, tofu, ui, witte kool, wortel en zoete thaise chilisaus

Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch / groente
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Geroosterde kip - gai yang

Ingrediënten:
bai pak chee, cognac, gember, groente, kip, knoflook, kokosmelk, kratiem, nam pla, raak pak chee, rijstwijn, sojasaus, thaise vissaus, verse koriander, verse korianderwortel, whisky, witte peper en zout

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Tien groenten stoofpot - tom jabchai

Ingrediënten:
bai pak chee, bleekselderij, chinese broccoli, knoflook, kratiem, lente-ui, moeraskool, olie, paksoi, savooiekool, snijbiet, sojasaus, spinazie, suiker, varkenslapjes, verse koriander, water, witte kool, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Thais
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Kruidige pijlinktvis - pla muk pad ped

Ingrediënten:
bai pak chee, chinese sla, inktvis, knoflook, komkommer, kratiem, maïzena, nam pla, olie, sojasaus, sla, suiker, thaise vissaus, tomaat, verse koriander, witte peper, witte wijn en wortel

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Buffet / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Vietnamese pindarijst en tofu met citroengras

Ingrediënten:
citroengras, suiker, jasmijnrijst, koriander, limoen, munt, pinda’s, plantaardige olie, rode spaanse peper, sesamolie, slablaadjes, sojasaus, knoflook, thais basilicum, zout, tofu, kruiden, water en wortel

Keuken:
Aziatisch / Vietnamees
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Lunch / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Báhn mì met pindakaas

Ingrediënten:
agavesiroop, citroengras, ei, maïzena, gebakken uitjes, gemalen komijnzaad, knoflook, mayonaise, pindakaas, plantaardige olie, rijstazijn, sla, sojasaus, srirachasaus, zout, tofu, verse koriander, vijfkruidenpoeder, water en wortels

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Geroosterde eend

Ingrediënten:
bospeen, chinees vijfkruidenpoeder, chinese pannekoekjes, clementine, cranberry's, eend, gember, honing, knoflook, komkommer, koriander, lente-ui, limoen, mandarijn, munt, olijfolie, rijstazijn, rode peper, rode ui en sojasaus

Soort:
wild en gevogelte / feestdagen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Valse pho

Ingrediënten:
arachideolie, broccoli, broccoli, chinese kool, druivenpitolie, edamameboontjes, gemalen anijszaad, gemalen korianderzaad, gemalen kruidnagel, gember, kaneel, knoflook, koriander, laurier, lente-ui, limoen, maïsolie, munt, nootmuskaat, paksoi, raap, rijstvermicelli, roerei, sareptamosterd, sojasaus, sperziebonen, stevige tofu, taugé, thaise basilicum, tofu, tofuvellen, wortel, zijdetofu, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Vietnamees
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Jook met groente

Ingrediënten:
chinese kool, donkere sesamolie, doperwten, gember, pinda, ijsbergsla, koriander, kortkorrelrijst, kropsla, lente-ui, groene kool, shiitake, sojasaus, spinazie, wortel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Thaise groentesoep

Ingrediënten:
citroengras, djeroek poeroet, groentebouillon, koriander, limoensap, oesterzwam, paddenstoelenbouillon, peultjes, sojasaus, stevige tofu, suiker, thaise chilipeper, wortel, zijdetofu en zwarte peper

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Aziatisch rundvlees

Ingrediënten:
alfalfa, cashewnoten, ingelegde gember, komkommer, koriander, lendestuk, lente-ui, limoen, olijfolie, radijs, rijstnoedels, rode spaanse peper, romaine sla, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, tuinkers, vijfkruidenpoeder, vissaus, wortel en zonnebloempitten

Soort:
salade / vlees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Zoetzure groenten

Ingrediënten:
ananas, babymaiskolf, bruine rijst, chilisaus, citroen, ei, gember, groene asperge, honing, knoflook, koriander, limoen, maïzena, munt, paprika, rode spaanse peper, sesamolie, sherryazijn, sojasaus, sugarsnaps, szechuanpeper, taugé en wortel

Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...