459 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideolieazijnbloembotercitroensapeigemberkippenbouillonknoflookkomkommerlente-uilichte sojasausmaïzenanam plaolieolijfolieplantaardige oliesojasaustomaattomatenpureeuiwaterwitte peperwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Gewokte garnalen en paksoi met rijstnoedels en gember

Ingrediënten:
arachideolie, bosui, brede rijstnoedels, droge sherry, eiernoedels, gember, japanse sojasaus, knoflook, paksoi, sesamolie, shaoxing-rijstwijn, suiker, tijgergarnalen, zout en zwarte peper

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Lise Finckenhagen - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Gevulde Chinese ‘Pannenkoekslakken’

Ingrediënten:
chinese kool, knoflook, knoflookpoeder, water, komijnpoeder, lente-ui, olie, sesamzaad, sojasaus, spitskool, suiker, tarwebloem, sesamolie, varkensgehakt, peper, vijfkruidenpoeder en zout

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gestoomde gyoza met zeewier en edamame

Ingrediënten:
droge sherry, edamamebonen, ei, gember, gyozavellen, lente ui, peper, ponzusaus, rijstwijn, sesamolie, sojasaus, suiker, wakame, wontonvellen en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Hoisin-Soße - Hoisinsaus

Ingrediënten:
amerikaanse hot saus, honing, knoflook, lichte chinese sojasaus, pindaboter, poedersuiker, rijstazijn, sesamolie, tabasco, vijfkruidenpoeder, water en zwarte peper

Keuken:
Chinees / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Bijgerecht / avondmaal uit Noedels:

Vegetarische udonstoofschotel

Ingrediënten:
broccoli, chilipoeder, chinese kool, kastanjechampignons, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, paksoi, pindaolie, sesamolie, sesampasta, shii-take, sjalot, suiker, tahin, udonnoedels, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch / groente
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Huang gua chao roupian - Geroerbakte komkommer met varkensvlees

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, chilibonensaus, chilipepervlokken, donkere sojasaus, droge sherry, knoflook, komkommer, lichte sojasaus, mager varkensvlees, maïsmeel, rijstwijn, roze peperkorrels, sesamolie, suiker, witte rijstazijn en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesie:

Gestoomde balletjes van garnalen gehakt uit Makasar - perkedel oedang makasar

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, ei, goela djawa, maïzena, makreelfilet, noorse garnalen, peper, sambal trassi, sesamolie, steurgarnaal, verse garnalen, wijtingfilet, zeevisfilet, zeezout en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / stomen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Koude hete noedels

Ingrediënten:
azijn, chilisaus, eiermie, komkommer, koriander, lente ui, neutrale olie, pinda, radijs, rijstwijnazijn, sesamolie, sojasaus, spaanse peper, suiker, tabasco, taugé, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Mie met kip

Ingrediënten:
bosui, eiermie, gekookte ham, gember, kipfilets, kippenbouillon, knoflook, maïzena, margarine, olie, peper, peultjes, sesamolie, sherry, suiker, ve-tsin en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
noedels
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Xue cai mao dou - Groene sojabonen met sneeuwgroente

Ingrediënten:
bakolie, bamboescheuten, fijne tafelsuiker, gember, gepekelde bamboescheuten, groene sojabonen, ingelegde mizuna, knoflook, mager varkensvlees, sesamolie, shaoxingwijn, witte peper en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
groente
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Thuis bij Jamie:

Aziatische salade van pompoen met krokante eend

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, extra vierge olijfolie, gedroogde rode spaanse pepertjes, kaneel, knoflook, korianderzaad, lente-uitjes, limoen, munt, muskuskalebas, olijfolie, rood spaans pepertje, sesamolie, sojasaus, tamme eend, zeezout en zwarte peper

Soort:
salade / wild / gevogelte
Een recept uit Kylie Kwong - Food for thought

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Food for thought:

Geroerbakte maïs met rode ui en lap cheong

Ingrediënten:
arachideolie, bruine rijstazijn, bruine suiker, doorregen spek, gember, knoflook, lap cheong, lichte sojasaus, maïskolven, rode chilipeper, rode ui, sesamolie, shaoxingwijn, witte peper en zeezout

Keuken:
Chinees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Koude sesam- of pindanoedels

Ingrediënten:
azijn, eiermie, gember, komkommer, lente ui, linguine, pindakaas, rijstwijnazijn, sesamolie, sojabonen, sojasaus, suiker, tabasco, tahin, tempeh, tofu, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Snack of tussendoortje uit De Shanghai-keuken:

Cai rou da hun dun - Wontons met varkensvlees en groente uit Shanghai

Ingrediënten:
boerenkool, fijne kristalsuiker, gedroogde kleine garnalen, gedroogde shii-takes, gedroogd laver zeewier, gember, herderstasje, ingelegde mosterdwortel, lente-ui, olie, reuzel, rijstdeegvellen, sesamolie, shaoxingwijn, spinazie, vet varkensgehakt, witte peper en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
bouillon
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Roergebakken brede mie - guay teow pad se-iew

Ingrediënten:
broccoli, ei, knoflook, kratiem, maïzena, nam pla, oestersaus, olie, rundvlees, sen yai, sesamolie, suiker, thaise vissaus, verse rijstmie, wijn, witte peper, wortel en zoete ketjap

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / pasta/noodles / pekel en marinades
Haal meer recepten op...