370 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbladpeterseliebloembotercitroensapeikaneelknoflookkoriandermelknootmuskaatolijfoliepaneermeelpeperpeterseliepimentplantaardige olierundvleessuikertomatenpureeuivleeswaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Oxtail Consomme

Ingrediënten:
champignons, gin, kalfsmerg, laurierextract, lavasblad, olie, ossenstaart, bruine runderfond, rundergehakt, selderij, steranijsextract, supermethylcellulose® sga159, uienjus en spaanse ui

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Lamsschouder met rijstvulling en abrikozensaus

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde abrikozen, gedroogde zure kersen, krenten, lamsschouder, langkorrelrijst, peper, pijnboompitten, rozijnen, rundergehakt, ui, water, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Syrisch / Orientaals / Sefardisch / Joods
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Picknick / diner / buffet / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Uevos kon karne - Spaande vleesomeletten

Ingrediënten:
bladpeterselie, ei, kalfsgehakt, lamsgehakt, peper, piment, plantaardige olie, rundergehakt, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans / Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Picknick / diner / buffet / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Ajji bi lahma - Vleesomeletten

Ingrediënten:
bladpeterselie, ei, kalfsgehakt, lamsgehakt, peper, piment, plantaardige olie, rundergehakt, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Orientaals / Sefardisch / Joods
Een recept uit Janneke Philippi - Soep bij Janneke thuis

Diner / lunch / voorgerecht uit Soep bij Janneke thuis:

Maissoep met sloppy joe-sandwich

Ingrediënten:
chilipoeder, crème fraîche, groene peper, groentebouillon, kerriepoeder, knoflook, lamsgehakt, mais in blik, munt, peterselie, rundergehakt, tomatenpuree, ui, venkelzaad, zonnebloemolie en zuurdesembrood

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Griekse gehaktballetjes in tomatensaus

Ingrediënten:
honing, kalfsgehakt, kaneel, knoflook, lamsgehakt, peper, piment, rundergehakt, tomaten, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Orientaals / Sefardisch / Joods
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bonen!:

Gehaktballetjes met linzen

Ingrediënten:
boter, bruine linzen, extra belegen kaas, komijn, peterselie, plantaardige olie, rundergehakt, sambal oelek, tomatenpuree en zout

Soort:
vlees
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Indiase knoflookballetjes

Ingrediënten:
chilipoeder, gember, kaneelstokje, kardemompeulen, kerrieblaadjes, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kurkumapoeder, plantaardige olie, rundergehakt, scherp paprikapoeder, tomatenblokjes uit blik, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
rundvlees
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Frikadellen

Ingrediënten:
aardappel, ei, knoflook, nootmuskaat, peper, prei, rundergehakt, selderij, suiker, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Zoetzure gehaktballen

Ingrediënten:
azijn, bruine suiker, citroensap, gemberbolletjes op siroop, knoflook, peper, rundergehakt, tomaten, tomaten in blik, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Lunch / snack of tussendoortje uit Jeruzalem:

Kubbeh hamusta

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, citroen, courgette, gemalen piment, kippenbouillon, knoflook, rundergehakt, semolina, snijbiet, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Picknick / diner / buffet / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Maakoude à la viande - Tunesische vleesomeletten

Ingrediënten:
bladpeterselie, boterhammen, citroen, ei, kalfsgehakt, knoflook, lamsgehakt, peper, piment, plantaardige olie, rundergehakt, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gehaktballetjes - albóndigas

Ingrediënten:
bloem, ei, knoflook, olijfolie, paneermeel, rundergehakt, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse peterselie, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Haal meer recepten op...