230 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemboterbroodeidooierkaneelknoflookkorianderkruidenmager rundergehaktmelkmosterdnootmuskaatolieolijfoliepaneermeelparmezaanse kaaspeperpeterselietomatenpureeuivleeswortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Steak tartare - tartara di manzo

Ingrediënten:
ansjovisfilets op olie, citroen, eierdooier, franse mosterd, kappertjes, mager rundergehakt, olijfolie, ui en verse bladpeterselie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Italiaanse polpette

Ingrediënten:
bladpeterselie, broodkruim, ei, extra vergine olijfolie, parmezaanse kaas, rundergehakt, spaghetti, tomatensaus, zeezout en zwarte peper

Soort:
pasta/noodles / rundvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Picknick / diner / buffet / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Maakoude à la viande - Tunesische vleesomeletten

Ingrediënten:
bladpeterselie, boterhammen, citroen, ei, kalfsgehakt, knoflook, lamsgehakt, peper, piment, plantaardige olie, rundergehakt, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit  - 101 ballen

Snack of tussendoortje uit 101 ballen:

Pittige Spaanse balletjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, brood, ei, extra vergine olijfolie, kalfsgehakt, kaneel, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, medjouldadels, nootmuskaat, quinoa, rode chilipeper, rundergehakt, tomatensaus, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
kalfsvlees / rundvlees
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

gehaktballetjes in tomatensaus

Ingrediënten:
ei, gladde peterselie, kortkorrelige rijst, lamsgehakt, olijfolie, runderbouillon, rundergehakt, sinaasappel, tomaten uit blik, uien, verse salieblaadjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Boerensnoepjes - caramelle rustiche

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, boter, broodkruim, ei, eierdooier, kalfsgehakt, melk, mortadella, parmezaanse kaas, peper, rundergehakt, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Pimientos rellenos

Ingrediënten:
ei, half-om-halfgehakt, knoflook, olijfolie, rijst, rode paprika, rundergehakt, tomatenblokjes uit blik, ui, verse bladpeterselie en witte wijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst / groente
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Zoetzure gehaktballetjes

Ingrediënten:
casinobrood, ei, kalfsgehakt, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, bladpeterselie, rundergehakt, suiker, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jean-Guillaume Dufour - Tartaar van het mes

Diner / voorgerecht uit Tartaar van het mes:

Klassieke tartaar met saus

Ingrediënten:
béarnaisesaus, cornichons, eidooier, kappertjes, mager rundergehakt, mayonaise, pepersaus, rodewijnsaus, sjalot, verse bieslook en verse peterselie

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Turkse pides met gehakt

Ingrediënten:
ei, eidooier, bladpeterselie, suiker, bloem, gehakt, instantgist, peper, rode puntpaprika, rundergehakt, tomatenpuree, trostomaat, ui, peper, volle melk, zonnebloemolie en zout

Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gehaktballen met ansjovis - polpette alle acciughe

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, eierdooier, fijn paneermeel, knoflook, mager rundergehakt, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, spinazie, verse bladpeterselie, zacht broodje en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / rundvlees / vis
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Gehaktballetjes met groentesaus (Couscous met)

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, broodkruim, champignons, eidooier, extra vergine olijfolie, gedroogde couscous, groentebouillon, groentesaus, kippenbouillon, knoflook, plantaardige olie, rundergehakt, tijm, ui, zout en zwarte peper

Soort:
rundvlees / couscous
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Ovenschotel met vleesvulling en aardappelpuree

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, ei, gemalen kardemom, kaneel, kardemomzaaddozen, kerrie, komijn, koriander, kruimige aardappels, mager rundergehakt, nootmuskaat, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Urug patata - Aardappelchaps - Gevulde aardappelcakejes

Ingrediënten:
bladpeterselie, ei, frituurolie, gemalen kardemom, kaneel, kardemomzaaddozen, kerrie, komijn, koriander, kruimige aardappels, mager rundergehakt, matsemeel, nootmuskaat, paneermeel, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Marokkaanse gevulde aardappelcakejes

Ingrediënten:
amandelen, bladpeterselie, ei, frituurolie, gemalen kardemom, kaneel, kardemomzaaddozen, kerrie, komijn, koriander, kruimige aardappels, mager rundergehakt, nootmuskaat, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Haal meer recepten op...