Meer dan 1000 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembotercitroencitroensapcourgetteeiknoflookkorianderlaurierolieolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterselierode paprikarode uisuikertijmtomaatuiwaterwitte wijnwortelzeezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

kreeftenfond

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, brandy, cognac, karkas van kreeft, knoflook, laurier, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, visfumet, witte wijn, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

mayonaise met tomaat en cognac

Ingrediënten:
citroensap, cognac, dijonmosterd, ei, tomatenpuree, worcestersaus en zout

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / koude sauzen en bouillons / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Buffet / bijgerecht uit Tomaten:

Tomatenpilav met amandelen

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, amandel, kaneelstokje, kardemompeulen, sjalot, tomatenpuree, verse koriander en zout

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Moussaka met tahin

Ingrediënten:
aubergines, bladpeterselie, kikkererwten, ui, olijfolie, tahin, knoflook, tomaten, tomatenpuree, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Oost-Duitse paprikastoverij

Ingrediënten:
tomaat in blik, gerookte spekblokjes, komijn, olijfolie, peper, runderbouillon, scherp paprikapoeder, knoflook, tomatenpuree, uien, vleestomaten, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Duits
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Recept uit Wokken met Ming:

Noedels happy family

Ingrediënten:
asperge, bosui, buikspek, gelakte eend, gember, kantonese noedels, kippenbouillon, knoflook, olie, rijstwijn, scampi, suiker, tomatenpuree, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees / pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Hyacint van vis

Ingrediënten:
bosui, gember, kippenbouillon, knoflook, olie, pijnboompitten, rijstwijn, suiker, tomatenpuree, visfilet, witte azijn, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Kreeft met gember

Ingrediënten:
bosui, gember, kippenbouillon, knoflook, kreeft, olie, peper, rijstwijn, suiker, tomatenpuree, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Buffet / avondmaal uit Tomaten:

Griekse gevulde tomaten

Ingrediënten:
dille, munt, gladde peterselie, ui, langkorrelige rijst, olijfolie, tl geraspte citroenschil, tomatenpuree, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Kip cacciatore

Ingrediënten:
bloem, droge witte wijn, gehakt, gele paprika, kipdrumsticks, kippendijen, olijfolie, pancetta, rozemarijn, knoflook, tomatenpuree, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Recept uit Tomaten:

Tomatendal met tarka

Ingrediënten:
bruine suiker, chilipoeder, gember, gehakt, ghee, kerrieblaadjes, komijnzaad, olie, rode linzen, knoflook, knoflook, kurkumapoeder, tomatenpuree en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / voorgerecht uit Home made:

Bisque à ma facon

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, cognac, knoflook, knolselderij, laurier, paprikapoeder, peen, peper, prei, rozemarijn, sjalot, soepkreeft, tijm, tomatenpuree, venkelzaad, visbouillon, witte vermout en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gesmoorde Kip Met Sperziebonen

Ingrediënten:
gehakt, gemalen piment, kaneel, kipfilets, kippenbouillon, olijfolie, sperziebonen, knoflook, tomaten, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Pasta met inktvisinkt

Ingrediënten:
droge witte wijn, inktvis, knoflook, linguine, olijfolie, bladpeterselie, rode chilipeper, tomaten, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

kreeftensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, cognac, garnalenkoppen, kreeftenfond, kreeftenkoppen, kreeftenschalen, laurier, peper, prei, room, sjalot, tijm, tomatenpuree, ui, water, witte wijn, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Garnalencocktail

Ingrediënten:
citroensap, cognac, dijonmosterd, ei, kropsla, rauwe ongepelde garnalen, tomatenpuree, worcestersaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Ontbijt / brunch / lunch uit Tomaten:

Menemen

Ingrediënten:
aleppo-pepervlokken, eieren, boter, gladde peterselie, groene paprika, lente-uitjes, olijfolie, tomatenpuree, verse tijmblaadjes, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Turks
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Buffet / avondmaal uit Tomaten:

Jollofrijst

Ingrediënten:
bouillon, gehakt, gladde peterselie, kipfilets, langkorrelige rijst, rode paprika, sperziebonen, knoflook, tomatenpuree, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Afrikaans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Lunch / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit #watetenwevandaag:

Gevulde druivenbladeren

Ingrediënten:
citroen, knoflook, lamsgehakt, maydanoz, munt, olijfolie, rundergehakt, tomatenpuree, ui, wijnbladeren, witte rijst, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vlees
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Mediterrane vispot

Ingrediënten:
chilivlokken, garnalen, gehakt, heilbot, wortel, laurierbladeren, olijfolie, paprika's, saffraan, sjalot, bleekselderij, suiker, knoflook, tomaten, tomatenpuree, tong, ui, venkelknol, basilicum, peper, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Mayonaise met tomaat zonder ei

Ingrediënten:
amandelen, bleekselderij, citroensap, melk, tomatenpuree, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / koude sauzen en bouillons / vegetarisch
Haal meer recepten op...