29 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: avocadoazijncitroencitroensapdijonmosterdeidooiergarumgrove mosterdkikkererwtenknoflookkorianderzaadolieolijfoliepeperpeterseliequinoasjalotuiveldslavloeibare honingwalnotenzachte geitenkaaszonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Bonen!:

Kleurige zwarte bonensalade met wortel, quinoa & geitenkaas

Ingrediënten:
citroen, dijonmosterd, extra vergine olijfolie, honing, munt, peper, quinoa, spinazieblaadjes, veldsla, winterpostelein, winterwortel, witte wijnazijn, zachte geitenkaas, zout en zwarte bonen

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Basisrecept uit Fresh en light:

Dressings (diverse variaties)

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, citroensap, citroenschil, dijonmosterd, gemberwortel, honing, karnemelk, kikkererwten, knoflook, komijn, korianderblaadjes, mayonaise, mirin, misopasta, parmezaanse kaas, peper, rijstazijn, sesamolie, tahin, wittewijnazijn en zout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Bonen!:

Aardappelsalade met gebakken kikkererwten

Ingrediënten:
aardappel, extra vergine olijfolie, honing, kikkererwten, mosterd, oregano, peper, peterselie, pimenton picante, plantaardige olie, ui, wittewijnazijn en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Bonen!:

Bietensalade met mosterdlinzen

Ingrediënten:
azijn, basilicum, biet, bruine linzen, dijonmosterd, extra vergine olijfolie, honing, peper, rodewijnazijn en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Bijgerecht uit Bonen!:

Regenboogsalade met linzen & pinda's

Ingrediënten:
bruine linzen, citroen, friszure appel, honing, komijn, koolzaadolie, mosterd, peper, peterselie, rode kool, winterwortel, witte kool, wittewijnazijn, zout en zoute pinda’s

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Lekkere recepten van het land

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Lekkere recepten van het land:

Groentetaart uit mijn moestuin

Ingrediënten:
courgette, diepvriesbladerdeeg, doperwten, ei, hazelnootolie, honing, olijfolie, scherpe mosterd, snijbiet, tuinbonen, wilde spinazie, wittewijnazijn, zachte geitenkaas en zwarte peper

Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Recept uit Wild:

Bruine saus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, bruine roux, bruine suiker, citroensap, gevogelteglace, honing, mosterd, peper, rode wijn, sjalot, tijm, water, wijnazijn, wildglace en zout

Soort:
saus/dressing/jus / wild
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Liever lokaal:

Bietensalade met hertshoornweegbree

Ingrediënten:
aardbeispinazie, barbarakruid, bietjes, broodcroutons, cranberrysiroop, duindoornsiroop, fenegriekkaas, hertshoornweegbree, honing, olijfolie, peper, veldsla, waddenmosterd, walnoten, wijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Liever lokaal:

Speltsalade met wortellinten, sinaasappel en zalm

Ingrediënten:
azijn, hazelnootolie, hazelnoten, honing, knoflook, mosterd, olie, peper, pimentkorrels, sinaasappel, spelt, winterwortel, wittewijnazijn, wortelsap, zalm, zeezout en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vis
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / lunch / voorgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Friseesalade met geitenkaas

Ingrediënten:
bruin brood, citroensap, mosterd, olijfolie, peper, peterselie, tomaat, ui, vloeibare honing, wijnazijn, zachte geitenkaas en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus voor zwijn

Ingrediënten:
azijn, dillezaad, garum, korianderzaad, honing, karwij, lavas, mosterd, olie, oregano, peper, selderijzaad, tijm en ui

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey Goodness

Recept uit Smokey Goodness:

Grilled peach & burrata salad

Ingrediënten:
burrata, chipolte-tabasco, croutons, grove mosterd, hazelnoten, honing, olijfolie, perzik, rode ui, rucola, witlof, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Artisjokkenrhart met mosterdvinaigrette

Ingrediënten:
bretonse artisjokken, gekonfijte tomaat, graanmosterd, granaatappel, honing, lange sjalotten, limoen, mosterdblad, olijfolie, peper, pijnboompitten, sinaasappelsap, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit Elsje Bruijnesteijn - De wilde kalender

Picknick / diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit De wilde kalender:

Lentesalade

Ingrediënten:
azijn, beukenblaadjes, broodjes, daslookbloemen, duizendblad, hondsdraf, hopscheuten, knoflookcroutons, koolzaadolie, kwarteleitjes, lente-ui, lindeblaadjes, look-zonder-look, maartse viooltjes, madelief, meidoornbloesem, mosterd, peper, pinksterbloemen, pompoenpitten, raapzaadolie, schapenzuring, verse meikaas, vlierbloesemazijn, vogelmuur en voorjaarsbloemenhoning

Soort:
salade / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Recept uit Dressings en marinades:

Citroenvinaigrette

Ingrediënten:
citroenmelisse, citroenrasp, citroensap, franse mosterd, honing, olijfolie, witte wijnazijn, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Haal meer recepten op...