47 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebotercitroengrascitroensapdunne kokosmelkeikerriepoederknoflookkorianderkurkumalaoslimoensapoliepepersambal oeleksuikeruiwortelzonnebloemolie
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

Chicken Saté Spring Rolls

Ingrediënten:
bruine suiker, gember, gemberpoeder, kerriepoeder, kippendijen, kokosmelk, komijnzaad, korianderzaad, kruidenzout, kruidnagel, limoen, loempiavellen, nootmuskaat, peperkorrels, pinda’s, plantaardige olie, rode peper, sjalot, sla, sojasaus, steranijs, suiker, zout en zwarte peperkorrels

Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Choco Coco*

Ingrediënten:
amandelmeel, basterdsuiker, bawang goreng, bosui, boter, cake, chocolade, citroensap, djahé, eidooier, eieren, eiwit, fruit, boter, ui, gula djawa, kentjur, ketjap, ketjap asin, korianderpoeder, knoflook, water, kokosmelk, kunyit, lichte basterdsuiker, limoenen, limoenrasp, limoensap, lombok, olie, paksoi, selderij, suiker, knoflook, tomaat, trassi, ui, vis, visbouillon, wortel, zeevis, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Gule Telor

Ingrediënten:
asem, basterdsuiker, bloem, boter, djahé, ei, eieren, ei, eigeel, eigelen, eiwit, eiwitten, boter, gula djawa, kaneel, kardemom, kardemomzaadjes, korianderpoeder, klei, kokosmelk, kruidenbouillon, kruidnagel, kunyit, laos, lombok, nootmuskaat, olie, roomboter, boter, salamblaadjes, santen, sjalotten, spekkoek, steranijs, knoflook, vanille, witte basterdsuiker, witte peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Lekker vegetarisch:

Pompoensoep

Ingrediënten:
boter, suiker, fruit, gemberpoeder, groentebouillon, hokkaidopompoen, kerriepoeder, kokosmelk, slagroom, wortels en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Bijgerecht uit Bonen!:

Tempeh curry

Ingrediënten:
azijn, chilipepervlokken, chilipoeder, gemalen koriander, gember, ketjap asin, knoflook, kokosmelk, komijn, kurkuma, plantaardige olie, suiker, tempeh, tomatenpuree, ui en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Curry met gegrilde aubergine en kokos

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, chilipeper, courgette, dikke yoghurt, fenegriekzaad, gemalen kurkuma, gemberwortel, kardemomzaad, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, mangochutney, kokosmelk, plantaardige olie, rode paprika, rode ui, suiker, tomaat, tomaten uit blik, verse koriander, zeezout en zoete aardappel

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Rendang

Ingrediënten:
gemberpoeder, djeroek poeroet, gemberpoeder, knoflook, koenjit, kokosmelk, laos, laospoeder, limoenschil, magere runderlappen, olie, salamblad, sambal oelek, serehpoeder, serehstengel, suiker, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Pikante Indiase tomatensaus

Ingrediënten:
boter, chilipeper, chilipoeder, garam masala, gemberwortel, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, mosterdzaad, neutrale olie, peper, room, suiker, tomaat, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Thaise wortelsoep

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, citroengras, druivenpitolie, gember, knoflook, kokosmelk, koriander, limoen, maïsolie, suiker, wortel en zout

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Bánh xèo

Ingrediënten:
bosui, bruine basterdsuiker, ei, enokipaddestoelen, geelwortelpoeder, gember, groene chilipeper, knoflook, kokosmelk, koriander, limoensap, mooli, munt, peultjes, rijstebloem, rijstwijnazijn, rode chilipeper, sesamolie, taugé, thais basilicum, wortel, zoete sojasaus, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Gekruide kip in kokossaus - ajam rendang

Ingrediënten:
dikke kokosmelk, drumsticks, dunne kokosmelk, gemberwortel, kippenbout, kippendelen, knoflook, koenjit, kurkuma, laos, peper, sambal oelek, suiker, ui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Kip in gekruide kokossaus - ajam kelapa

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, daoen salam, dikke kokosmelk, drumsticks, gemberwortel, kippendelen, knoflook, koenjit, kurkuma, sambal oelek, suiker, ui, voorjaarsui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gepocheerde eieren - goelai telor molaboh

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, dunne kokosmelk, ei, gemberwortelpoeder, goela djawa, knoflook, maïsolie, sambal oelek, sambal trassi, taugé, ui, verse bladselderij, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Javaanse gebraden kip - ajam goreng djawa

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroengras, daoen salam, dikke kokosmelk, djahé, djinten, drumsticks, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketoembar, knoflook, koenjit, komijn, koriander, kurkuma, laos, sambal oelek, serehstengel, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip op Balinese wijze - ajam Bali

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroensap, dunne kokosmelk, geklaarde boter, gemberwortel, ghee, goela djawa, kemirienoten, ketjap benteng manis, knoflook, sambal oelek, ui, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip in gekruide klappersaus - opor ajam

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, djahé, djinten, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketoembar, knoflook, komijn, koriander, laos, peper, pijpkaneel, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Garnalen met eieren in kruidige saus - goelai oedang dan telor

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, ei, gemberwortel, goela djawa, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, noorse garnalen, peper, sambal oelek, steurgarnaal, tomaat, ui, verse garnalen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gebakken vis in kokossaus - ikan boemboe santen

Ingrediënten:
arachideolie, asemvocht, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, gemberwortel, goela djawa, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, makreelfilet, mulfilet, rode poonfilet, rode spaanse peper, sambal oelek, sambal trassi, ui, verse garnalen, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Garnalencurry - kari oedang

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, dunne kokosmelk, gemberwortel, gemberwortelpoeder, goela djawa, kemirienoten, koenjit, kurkuma, limoensap, noorse garnalen, peper, sambal trassi, ui, verse garnalen, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis op Balinese wijze 1 - ikan bali 1

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dunne kokosmelk, gemberwortel, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, laos, limoensap, makreelfilet, sambal trassi, ui, voorjaarsui, wortel, zeevisfilet, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide groenten met garnalen - sajoer kari daging oedang

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, djinten, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketoembar, kippenbouillon, koenjit, komijnpoeder, koriander, kurkuma, laos, noorse garnalen, peultjes, prei, sambal trassi, verse garnalen, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente / schaal- en schelpdieren
Haal meer recepten op...