Meer dan 1000 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbloembotercitroensapeigemberkaneelknoflookkokosmelkkorianderlaoslente-uilimoensapmaïzenamelkoliepeperplantaardige oliepoedersuikersambal oeleksjalotsojasaustomaattrassiuiwaterwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Sfenj - Sinaasappel-donuts

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, ei, frituurolie, gedroogde gist, plantaardige olie, poedersuiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en suiker

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Gebakken aubergine - terong goreng

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, bruine basterdsuiker, citroensabayon, goela djawa, ketjap benteng manis, limoensap, olie, sambal oelek, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Farka - Tunesische cake met couscous, dadels en noten

Ingrediënten:
amandelen, arachideolie, citroensap, fijne tafelsuiker, gedroogde dadels, hazelnoten, kaneel, oranjebloesemwater, pistaches, plantaardige olie, poedersuiker en walnoten

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegan / couscous
Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Bijgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Uitjes met gember en honing

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, gemberwortel, goela djawa, honing, ketjap benteng manis, ui, limoensap, olie, sambal oelek, zilverui en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Aziatisch / Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Bijgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Groentecurry in kokosmelk

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, broccoli, gedroogde rode peper, kerriepoeder, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, koriander, kurkuma, lichte sojasaus, olie, sjalot, sperziebonen, suiker en zoete aardappel

Een recept uit Kylie Kwong - Food for thought

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Food for thought:

Omelet met zoet-zure tomatensaus

Ingrediënten:
arachideolie, bruine rijstazijn, bruine suiker, ei, gele kerstomaat, gember, knoflook, lente-ui, plantaardige olie, rode kerstomaat, sesamolie, shaoxingwijn en shoyu

Keuken:
Chinees
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Bijgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Uitjes in sojasaus

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, djahé, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketjap benteng asin, ketjap benteng manis, ui, knoflook, olie, sambal oelek, verse peterselie, zilverui, zoete indonesische sojasaus en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Aziatisch / Indonesisch / Maleisisch / Filipijns
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Zoetzure tempé - tempe batjem

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, knoflook, limoensap, olie, sambal oelek, tempé en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht / basisrecept uit Indonesie:

Standaarddressing lalab gerechten

Ingrediënten:
arachideolie, azijn, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, knoflookpoeder, limoensap, olie, sambal oelek, verse koriander en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tahoe met ui - tahoe goreng bawang

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, laospoeder, limoensap, olie, tahoe, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Noedels met oosterse pesto

Ingrediënten:
arachideolie, biefstuk, bruine basterdsuiker, gemberwortel, pinda, japanse sojasaus, knoflook, koriander, limoenschil, olie, rijstnoedels, rode peper, sesamolie, sinaasappelschil, verse korianderblaadjes en verse muntblaadjes

Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Diner / voorgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Kippesoep met gember

Ingrediënten:
ananas uit blik, arachideolie, droge sherry, gemberwortel, groene paprika, mager kippenvlees, olie, peper, rode paprika, sambal oelek, suiker, verse bladselderij en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesie:

Gefrituurde gehaktpakjes uit Java - pangsit goreng Borobudur

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, gemberwortel, goela djawa, ketjap benteng asin, ketjap benteng manis, kippengehakt, knoflook, limoensap, maïzena, olie, pangsitvelletjes, rode peperolie, sambal oelek, verse garnalen, zoete indonesische sojasaus, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Javaans
Soort:
gevogelte / hartige hapjes / schaal- en schelpdieren / frituur
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Varkenskrabbetjes - spare ribs

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, gemberwortel, goela djawa, ketjap benteng asin, ketjap benteng manis, knoflook, olie, ui, varkenskrabbetjes, zoete sojasaus, zout, zoute sojasaus en gemalen zwarte peper

Keuken:
Filipijns
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Diner / hoofdgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Kippenbouten in gembersaus

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, drumsticks, gemberwortel, goela djawa, groene paprika, kippenbout, knoflook, maïzena, olie, sambal oelek, sherry, ui en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Aziatisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Diner / hoofdgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Kippenbouten in gekruide saus

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, drumsticks, gemberwortelpoeder, goela djawa, kippenbouillon, kippenbout, knoflook, maïzena, olie, sambal oelek, ui, verse bladselderij, zoete indonesische sojasaus en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Aziatisch
Soort:
gevogelte
Haal meer recepten op...