Creools

Zoek naar Creools in jouw eigen kookboeken

Creools koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Rijst uit Louisiana

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, cayennepeper, gehakt, groene paprika, kippenbouillon, kippenlever, knoflook, laurierblad, oregano, paprikapoeder, plantaardige olie, tijm, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst en zout

Keuken:
Cajun / Creools / Noord-Amerikaans
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Dirty rice

Ingrediënten:
bladselderij, bleekselderij, boter, gehakt, groene paprika, kippenbouillon, kippenlever, knoflook, lente-ui, plantaardige olie, tabasco, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte bloem, witte langkorrelrijst en zout

Keuken:
Cajun / Creools / Noord-Amerikaans
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Creoolse Bananensalade

Ingrediënten:
ananas, banaan, bieslook, chilipoeder, citroensap, druiven, mayonaise, mosterd, rode appel, walnoten en zilvervliesrijst

Keuken:
Creools
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Creole jambalaya

Ingrediënten:
cayennepeper, chorizo, droge worst, garnalen, ham, kippenbouillon, knoflook, kruidnagelpoeder, laurierblad, olie, paprika, rijst, selderij, tabasco, tijm, tomaten in blik, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Creools
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / hoofdgerecht uit Het literaire eetboek:

Gumbo met garnalen, ham en okra

Ingrediënten:
bruine roux, chilipeper, garnalen, knoflook, laurier, okra, rauwe ham, spekvet, tijm, tomaat, ui en zout

Keuken:
Creools
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Jambalaya

Ingrediënten:
cayennepeper, chorizo, garnalen, groene paprika, ham, kippenbouillontablet, knoflook, langkorrelrijst, olie, sugar snaps, ui, verse peterselie en vleestomaat

Keuken:
Creools
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Recept uit Groot handboek vegetarisch koken:

Creoolse rijst

Ingrediënten:
gele paprika, groene paprika, groentebouillon, knoflook, korianderblaadjes, langkorrelrijst, limoensap, olie, rode kidneybonen, tabasco, tijm, tomaten, tomatenpuree en ui

Keuken:
Creools
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Ontbijt / bij de koffie uit Rijst en risotto:

Calas

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroenrasp, crème fraîche, ei, frituurolie, gemalen kaneel, gemberpoeder, jam, kortkorrelige rijst, melk, nootmuskaat, poedersuiker, suiker, water en zout

Keuken:
Creools / Noord-Amerikaans
Soort:
rijst / koek en gebak / frituur
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Jambalaya met kip en garnalen

Ingrediënten:
gepelde rauwe garnalen, gerookte ham, groene paprika, kip, knoflook, reuzel, tabasco, tijm, tomaat, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water, witte bloem, witte langkorrelrijst en zout

Keuken:
Creools / Noord-Amerikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Gumbo met zeevruchten uit Louisiana

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, gerookte pikante worst, groene paprika, knoflook, krab, lente-ui, mosselen, ongepelde rauwe garnalen, plantaardige olie, tabasco, ui, verse peterselie, witte bloem, witte langkorrelrijst en zout

Keuken:
Creools / Noord-Amerikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / bijgerecht / tussengerecht uit Culinaria U.S.A.:

Salade met Franse dressing - green salad with french dressing

Ingrediënten:
kropsla, mosterd, olijfolie, peper, rode wijnazijn, tomaat en zout

Keuken:
Creools / Amerikaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Pompano en papillote

Ingrediënten:
boter, champignon, citroensap, limoensap, pompanofilet, regenboogforelfilet, sjalot, verse peterselie, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Creools / Amerikaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria U.S.A.:

Oesters à la Bienville - oysters bienville

Ingrediënten:
boter, broodkruim, cayennepeper, champignon, citroensap, eidooier, garnalen, grof zout, lente ui, oester, paprikapoeder, parmezaanse kaas, peper, witte wijn, zout en zure room

Keuken:
Creools / Amerikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Creoolse vissoep - Court bouillon

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, knoflook, laurierblad, olie, paprika, peper, selderij, tomaten in blik, ui, verse basilicum, verse peterselie, visbouillon, zalmmoot en zout

Keuken:
Creools / Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Currykip met tomaten - chicken country captain

Ingrediënten:
bloem, groene paprika, kerriepoeder, kip, knoflook, krenten, paprikapoeder, plantaardige olie, rijst, rozijnen, tijm, tomaat, ui, verse bacon, verse peterselie, witte amandelen, witte peper en zout

Keuken:
Creools / Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / rijst / gevogelte
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Pilaf met garnalen - shrimp purloo

Ingrediënten:
bakbacon, cayennepeper, gamba, kippenbouillon, knoflook, langkorrelrijst, tomaten, ui, verse peterselie, worcestersaus en zout

Keuken:
Creools / Amerikaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Fritto misto di pesce

Ingrediënten:
ansjovis, bier, bloem, calamari, courgette, garnaal, inktvisjes, mineraalwater, octopus, sardines, venkel, wortel en zout

Keuken:
Creools / Italiaans
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Kentucky maaltijdsoep - burgoo

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, cayennepeper, kalfsborst, kalfsbotten, kalfsschenkel, lamsborst, laurierblad, limabonen, maïskorrels, okra, paprika, rode paprika, rode peper, runderbotten, runderschenkel, soepkip, tabasco, tijm, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water, winterwortel, worcestersaus en zout

Keuken:
Creools / Amerikaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / gevogelte
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Jambalaya

Ingrediënten:
ananas, droogkokende rijst, groene paprika, kipfilet, knoflook, mager ontbijtspek, margarine, rode spaanse peper, saffraan, steurgarnalen, tomaat, ui, water en zout

Keuken:
Cajun / Creools
Soort:
rijst / gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Ontbijt / brunch / lunch uit Culinaria U.S.A.:

Hussarde-eieren - eggs hussarde

Ingrediënten:
beschuit, boter, cayennepeper, ei, engelse muffins, hollandaisesaus, marchand de vin saus, rodewijnsaus, rugspek en tomaat

Keuken:
Creools / Amerikaans
Soort:
vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Bijgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Rode-wijnsaus - marchand de vin sauce

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, ham, knoflook, laurierblad, rode wijn, runderbouillon, selderijmousseline, sjalot, ui, verse peterselie, worcestersaus, zout en zwarte peper

Keuken:
Creools / Amerikaans
Soort:
vlees / saus/dressing/jus
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / nagerecht uit Culinaria U.S.A.:

Geflambeerde bananen - bananas foster

Ingrediënten:
bananen, bananenlikeur, boter, bruine rum, bruine suiker, kaneel en vanille-ijs

Keuken:
Creools / Amerikaans
Soort:
fruit / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Bijgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Hollandaisesaus met cayennepeper - hollandaise sauce with cayenne

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, eidooier, rodewijnazijn, water en zout

Keuken:
Creools / Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Pabellon criollo - Rundvlees met rijst en zwarte bonen

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, peper, runderklapstuk, tomaat, ui, zout en zwarte bonen

Keuken:
Creools / Venezuolaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Carbonada a la criolla - Casserole met perzik en peer

Ingrediënten:
aardappel, laurier, maïskolf, majoraan, olijfolie, oregano, peer, peper, perzik, pompoen, runderbouillon, runderlappen, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zoete aardappel en zout

Keuken:
Argentijns / Creools
Soort:
stoofgerecht