Zuid-Oostazië

Zoek naar Zuid-Oostazië in jouw eigen kookboeken

Zuid Oostazië koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Gele curry-pasta

Ingrediënten:
citroengras, gedroogde chilipeper, gemalen komijn, gemalen kurkuma, korianderwortel en sjalot

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Rode currypasta

Ingrediënten:
citroengras, djeroek poeroet, gedroogde chilipeper, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, laos, rode thaise ui en trassi

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Scherp-zure noedelsoep

Ingrediënten:
basilicum, bruine basterdsuiker, citroengras, groentebouillon, komkommer, koriander, lichte sojasaus, lotuswortel, paprikapoeder, plantaardige olie, rawit, rijstsiroop, rode chilipeper, rode ui, rondkorrelrijst, tamarindepasta, vietnamese munt, zeewiervlokken en zout

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
soep/bouillon / vegan / noedels
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Geroerbakte noedels & taugé

Ingrediënten:
cellofaannoedels, dipsaus, geroosterde gezouten pindas, glasnoedels, groentebouillonpoeder, knoflookbieslook, koriander, lichte sojasaus, munt, olie, rawit, taugé, thaise sjalotjes, water, witte wijn en zwarte peper

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
noedels
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Bijgerecht uit Hapjes:

Satésaus

Ingrediënten:
citroensap, honing, knoflook, kokosmelk, lichte sojasaus, pindakaas, tabasco en water

Keuken:
Aziatisch / Zuid-Oostazië
Soort:
warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Rundvleessaté

Ingrediënten:
anijspoeder, arachideolie, bruine suiker, citroengras, citroensap, gember, gemberwortel, honing, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, lichte sojasaus, pindakaas, runderbiefstuk, runderlende, sjalot, sojasaus, tabasco en water

Keuken:
Aziatisch / Zuid-Oostazië
Soort:
barbecue/grill / rundvlees
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Bijgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Zoetzure prei met spaanse peper

Ingrediënten:
azijn, bouillonpoeder, gembersiroop, groente, ketjap manis, knoflook, olie, prei, rode peper, selderij en suiker

Keuken:
Zuid-Oostazië
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Chaat masala

Ingrediënten:
ajowanzaad, amchur, asant, gedroogde granaatappelzaden, gedroogde munt, gedroogde rode chilipeper, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, zout, zwarte peperkorrels en zwart steenzout

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Garam masala

Ingrediënten:
groene kardemompeulen, kaneelblad, kaneelstokje, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, zwarte kardemompeulen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Gebakken mie met pikante kip

Ingrediënten:
bieslook, eiermie, garnalen, gedroogde pili-pili, gember, grof zeezout, kerriepoeder, kipfilet, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoensap, margarine, olie, rode spaanse peper, santen, serehpoeder, sjalot, water en witte peperkorrels

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
gevogelte / noedels
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Rode currypasta

Ingrediënten:
citroengras, djeroek lemonschil, galangal, garnalenpasta, gedroogde rode chilipeper, karwijzaad, knoflook, korianderzaad, thaise rode ui en water

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Gele currypasta

Ingrediënten:
citroengras, gedroogde rode chilipeper, komijnzaad, korianderwortel, kurkumapoeder, sjalot en water

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Singapore-saus

Ingrediënten:
ananas, angustora-bitter, bruine suiker, citroensap, gegeleerde vleesjus, gembernat en ketjap

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
saus
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Muizenoortjessalade

Ingrediënten:
andijvie, chili-olie, citroensap, koriander, muizenoortjes, nam pla, rode pepers en rode ui

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Sterk gekruide maaltijdsoep met kip - soto ajam pedas

Ingrediënten:
arachideolie, bladselderij, braadkuiken, daoen salam, djahé, ei, gemberpoeder, gemberwortel, kippenbout, kippendelen, knoflook, mihoen, rijstvermicelli, rode ui, sambal badjak, sambal oelek, ui, voorjaarsui, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Maleisisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht uit Maleisie:

Kerriegerecht met groenten - sajoer masak lemak 22

Ingrediënten:
aardappel, chinese kool, citroensap, dunne kokosmelk, kerrie djawa, ketjap benteng manis, knoflook, koenjit, kurkuma, limoensap, milde kerrie, sambal oelek, sambal trassi, tomaat, ui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht uit Maleisie:

Groenten in zoetzuur - atjar koening

Ingrediënten:
arachideolie, blanke azijn, bloemkool, broccoli, gemberwortel, groene spaanse peper, haricots verts, kerrie djawa, knoflook, koenjit, komkommer, kurkuma, milde kerrie, rode spaanse peper, sperziebonen, suiker, winterwortel, wortel en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
inmaak / vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht uit Maleisie:

Gebakken bloemkool - sambal goreng kol

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, groentenat, kippenbouillon, knoflook, prei, sambal oelek, ui, voorjaarsui, water en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
gevogelte / vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht uit Maleisie:

Kerriegerecht met groenten 2 - sajoer masak lemak dan boontjes

Ingrediënten:
citroensap, dunne kokosmelk, haricots verts, kerrie djawa, knoflook, koenjit, kurkuma, limoensap, milde kerrie, sambal oelek, sperziebonen, taugé, ui, witte kool en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / groente
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Thaise rijstsoep met ballen

Ingrediënten:
chinese kool, fijne kristalsuiker, gember, kippenbouillon, lente-ui, mihoen, rijstnoedels, rondkorrelrijst, sesamolie, varkensgehaktballetjes, varkensvlees en vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Avondmaal uit Fresh en light:

Pikante Thaise kipgehaktsalade met zoetzure komkommer

Ingrediënten:
chilipasta, fijne kristalsuiker, gemberwortel, kipgehakt, knoflook, komkommer, koriander, limoensap, plantaardige olie, rijstazijn, rode chilipeper en vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht / tussengerecht uit Ingrediënten:

Gemarineerde kipspiesjes met pindasaus

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, gemberwortel, kippenbouillon, knoflook, limoensap, maiskipfilet, nam pla, rode spaanse peper, sesamolie, thaise vissaus, verse koriander en zoute pinda’s

Keuken:
Thais
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Avondmaal uit Fresh en light:

Thaise groene curry-kipspiezen met gemberquinoa

Ingrediënten:
gemberwortel, kipfilet, kokosroom, korianderblaadjes, limoen, munt, sesamolie, stengelui, thaise groene currypasta en witte quinoa

Keuken:
Aziatisch / Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Thaise groentesoep

Ingrediënten:
citroengras, djeroek poeroet, groentebouillon, koriander, limoensap, oesterzwam, paddenstoelenbouillon, peultjes, sojasaus, stevige tofu, suiker, thaise chilipeper, wortel, zijdetofu en zwarte peper

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Pad thai noedels

Ingrediënten:
bosui, ei, jonge boerenkool, lichte sojasaus, pinda, tamarindepasta, taugé, thaise rijstnoedels, verse koriander, wortel, zoete chilisaus en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch