Midden-Amerikaans

Zoek naar Midden-Amerikaans in jouw eigen kookboeken

Midden Amerikaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Carne en jocon - Rundvlees in tomaat-pepersaus

Ingrediënten:
chilipeper, groene tomaat, knoflook, kruidnagel, laurier, oregano, peper, rode paprika, runderbouillon, runderlappen, slaolie, tomaat, tortilla, ui en zout

Keuken:
Midden-Amerikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Buffet / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Bonen-kaasempanada's

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, bonen, cotija, masa harina, melk, monterey jack kaas, olie, queso fresco en zout

Keuken:
Spaans / Midden-Amerikaans / Caraïbisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Hete krab met groente - callaloo

Ingrediënten:
knoflook, krab, madame jeanette peper, olie, taroblad, ui en water

Keuken:
Amerikaans / Caraïbisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Ontbijt / brunch / diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Jamie's Amerika:

Egyptisch gevuld platbrood

Ingrediënten:
citroen, ei, extra vierge olijfolie, gevogelte, hummus, komijnzaad, lente-ui, munt, olijfolie, paprikapoeder, platbrood, sumak, vlees, yoghurt, zahtar, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Amerikaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / voorgerecht uit Jamie's Amerika:

Mijn astoriasoep

Ingrediënten:
bloemtortilla, bulgur, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, gevogeltebouillon, kerstomaat, knoflook, limoen, munt, olijfolie, paprika, rode ui, sumak, tomaat in blik, zahtar, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / voorgerecht uit Jamie's Amerika:

Ali's wraps met eend

Ingrediënten:
chilipoeder, eend, gemalen komijn, granaatappelpitten, hoisinsaus, ijsbergsla, koriander, limoen, munt, olijfolie, paprikapoeder, radijs, rode spaanse peper, rode ui, sumak, zahtar, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Amerikaans
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Romige Caraïbische vis met ananas en munt

Ingrediënten:
amandelschaafsel, ananas op sap, crème fraîche, gemalen kokos, gemberwortel, knoflook, milde currypasta, peper, rode ui, scholfilet en zout

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Diner / hoofdgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Caribische varkensrollade

Ingrediënten:
bruine rum, donkere basterdsuiker, lichte basterdsuiker, limoenrasp, limoensap, olie, piment, rumessence, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, tijm en varkensrollade

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
barbecue/grill / varkensvlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zwaardvis met zwartebonen-maissalsa

Ingrediënten:
gember, honing, koriander, korianderpoeder, Maïs uit blik, olijfolie, sinaasappelsap, visbouillon, zwaardvissteak en zwarte bonen

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zalm met uiensalsa

Ingrediënten:
gemberpoeder, jalapeñopeper, Jerk-seasoning, koriander, lente-ui, limoensap, olijfolie, rode ui, sinaasappelsap, tequila en zalmfilet

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zwaardvis met avocadomangosalsa

Ingrediënten:
avocado, gemberpoeder, jalapeñopeper, Jerk-seasoning, koriander, lente-ui, limoensap, mango, olijfolie, sinaasappelsap, tequila en zwaardvissteak

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
vis
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Bijgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Ananassalsa

Ingrediënten:
ananas, jalapeñopeper, koriander, limoenrasp, limoensap en olijfolie

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
barbecue/grill / vegan / saus
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Arroz Guatemalteo - Guamalteekse rijst

Ingrediënten:
doperwten, rijst, rode paprika, selderij, slaolie en wortel

Keuken:
Guatemalteeks
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zwaardvis met sinaasappel-mangosalsa

Ingrediënten:
gemberpoeder, jalapeñopeper, Jerk-seasoning, koriander, lente-ui, limoensap, mango, olijfolie, sinaasappel, sinaasappelsap, tequila en zwaardvissteak

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Honing -gembertilapia met zwartebonen-maissalsa

Ingrediënten:
Jerk-seasoning, koriander, korianderpoeder, limoensap, Maïs uit blik, olijfolie, sinaasappelsap, tequila, tilapiafilet en zwarte bonen

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
vis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Romige bananensoep met gember

Ingrediënten:
ananassap, gemberbolletjes op siroop, kerriepoeder, kippenbouillon, limoensap, overrijpe banaan, slagroom, tabasco, verse koriander en zout

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / nagerecht uit Koude keuken:

Caraïbische vruchtensalade

Ingrediënten:
ananas, citroen, grapefruit, ijsblokjes, melk, papaja, sinaasappel, suiker, suikermeloen en vanillestokje

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken zwarte bonen met kerrie

Ingrediënten:
anastazibonen, appaloosabonen, banaan, chilipeper, gele bakbanaan, gemberwortel, kerrieblad, kidneybonen, olijfolie, peper, pintobonen, tomaten, ui, zout, zwarte bonen en zwartoogbonen

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kippenpoten met bruine rum, papaja, mango en banaan

Ingrediënten:
banaan, bruine rum, gemberwortel, kippenbouillon, kippenpoot, knoflook, mango, nootmuskaat, papaja, saffloerolie, slagroom, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit  - Desserts nieuwe stijl

Diner / nagerecht uit Desserts nieuwe stijl:

Piña colada-ijs

Ingrediënten:
banaan, bruine rum, eiwit, karnemelk, kokossnippers, suiker en verse ananas

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Mousse uit Martinique

Ingrediënten:
cacaopoeder, eidooier, eiwit, melk, puddingpoeder, rum en vruchtensuiker

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht uit Ingrediënten:

Mangocalada met kokosijs

Ingrediënten:
kokosijs, malibu-ijs, mango en rum

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
fruit / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Fondue / drinken / cocktails / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Rumcocktail

Ingrediënten:
ananas, curaçao, grapefruitsap en rum

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
vegan
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Fondue / drinken / cocktails / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Rumcocktail 2

Ingrediënten:
ananassap, citroen, ijsblokjes, rum en tonic

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
vegan
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Geurige rijst met garnalen en cayennepeper

Ingrediënten:
basilicum, boter, cayennepeper, gamba's, groene chilipeper, knoflook, kruidenbouillonblokje, olijfolie, pandanrijst, peper, uien en zout

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
rijst / schaal- en schelpdieren
Een recept uit J.D.T. Eekma - Elseviers cocktail en longdrink boek

Drinken / cocktails uit Elseviers cocktail en longdrink boek:

Swizzle

Ingrediënten:
citroensap, ijs, rum en suikerstroop

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails