Zonnewortel

Zonnewortel wordt beschouwd als knolgroenten.

De smaak van zonnewortel is vergelijkbaar met die van de wortelknollen van de aardpeer (topinamboer). De wortelstokken van de zonnewortel worden vanaf oktober geoogst. Ze kunnen maar enkele dagen worden bewaard, want ze worden snel zacht als ze aan de lucht worden blootgesteld.

Zoek naar zonnewortel in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met zonnewortel in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste zonnewortel recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient zonnewortel:

Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Tartaar van eend & kaki

Ingrediënten:
eendenborstfilet, eierdooier, gember, groene chilipepers, hazelnoot, kaki, knoflook, koriander, limoen, miso, rapadura, romanesco, sesamolie en zonnewortel

Soort:
carpaccio/tartaar / vlees
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Bouillon met zonnewortel, nori en bonito

Ingrediënten:
aardpeer, bonitovlokken, citroengras, galangawortel, knoflook, lavas, nori jam, norivel, olijfolie, peper, sesamolie, tom kha kai, zonnewortel en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Groentebouillon met kruiden en groentechips

Ingrediënten:
aardpeer, appelazijn, beukenzwam, bieslook, champignons, citroengras, djeroek poeroet, druivenpitolie, fijn zout, groentebouillon, knoflookstengels, roseval aardappel, sjalot, zoete aardappel en zonnewortel

Soort:
soep/bouillon / veganistisch
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Langzaam gegaarde lamsbout

Ingrediënten:
acaciahoning, bladpeterselie, ciderazijn, donker bier, gezouten citroen, grove mosterd, knolgroenten, lamsbout, olijfolie, peer, peper, sjalot, tijm, water, wortel en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Hertenbouillon

Ingrediënten:
bladpeterselie, bospaddenstoelen, graankorrels, hertenbotten, jeneverbes, knoflook, knolgroenten, knolselderij, laurier, olijfolie, peper, spruitjes, tijm, tomaat, ui, water, wortel, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Deens
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / bijgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Groentegratin

Ingrediënten:
aardpeer, biet, bladgroenten, bleekselderij, boter, ei, groentebouillon, haverwortel, kaas, knoflook, knolgroenten, koolzaadolie, melk, pastinaak, peper, raapstelen, rabarber, rucola, slagroom, snijbiet, stengelgroenten, kruiden, zevenblad en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente