Sukade

Sukade wordt beschouwd als cederappel.

Sukade is de gesuikerde schil van de vrucht van de sukadeboom, Citrus medica. Het is een citrusvrucht, die ook wel cederappel, cedercitroen, sukadecitroen, cedraat of muskuscitroen wordt genoemd. De vrucht bestaat grotendeels uit schil, en lijkt wel wat op een citroen of sinaasappel.

Meestal is sukade, soms ook cedraat genoemd, in stukjes gehakt of als een halve schil te koop. De kleur is doorschijnend geelachtig of groenachtig. Soms wordt de sukade echter in fellere kleuren groen, geel of rood gekleurd. Goede sukade is zacht en smaakt enigszins naar sinaasappel, maar het is minder bitter dan de schil van sinaasappelen.

Alternatieve naam: sukadesnippers.

Zoek naar sukade in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met sukade in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste sukade recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient sukade:

Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Granentaart

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ei, eierdooier, kaneel, melk, oranjebloesemwater, poedersuiker, ricotta, sinaasappelsap, suiker, sukade, tarwekorrels en vanillesuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Diner / nagerecht uit Eten in Italie:

Traditionele Toscaanse koek

Ingrediënten:
amandel, bloem, gekonfijte pompoen, gemalen koriander, honing, kaneel, nootmuskaat, pecannoten, poedersuiker, rijstpapier, sukade, vanillesuiker en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Diner / nagerecht uit Allerhande kerstclassics 2012:

Chocobombe

Ingrediënten:
frambozenjam, ingemaakte kersen, krentenbrood, mandarijn, pistache, pure chocolade, sukade, vanilleroomijs en vin santo

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Bij de koffie uit De smaak van Conclusion:

Ierse koek

Ingrediënten:
donkerbruine basterdsuiker, ei, thee, krenten, rozijnen, speculaaskruiden, sukade en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Iers
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Mostarda di Venezia

Ingrediënten:
kweepeer, mosterdpoeder, suiker, sukade en witte wijn

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch