Boerenkool

Boerenkool wordt beschouwd als donkere kool.

Boerenkool is een makkelijk bladgewas dat op alle grondsoorten geteeld kan worden en een typische wintergroente is. Er is een herfst- en een winterteelt.

In Vlaanderen noemt men dit soms ook krulkool of krolkool.

Er zijn twee typen boerenkool:

Wikipedia

Alternatieve naam: boerenkoolblad.

Zoek naar boerenkool in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met boerenkool in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste boerenkool recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient boerenkool:

Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Recept uit Piri piri & sardientjes:

Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, boerenkool, courgette, olijfolie, snijbiet, spinazie, ui en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
soep/bouillon