voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Grosse soupe aux légumes frais - Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, bouquet garni, kaas, knoflook, kool, mager rundvlees, meiknol, peper, peterselie, prei, tomaat, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - de snelle keuken

Diner / voorgerecht uit de snelle keuken:

Korenaarasperges met parmigiano

Ingrediënten:
citroen, korenaarasperges, olijfolie extra vergine, parmigiano reggiano, veldsla en 
zout en peper

Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / voorgerecht uit De grote Kleyn:

Oeufs en meurette

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, knoflook, laurier, mager spek, oud stokbrood, rode wijn, rode wijnazijn, runderfond, sjalot en tijm

Keuken:
Frans
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [5]:

Shrimp Cocktail: Steamed Live Spot Prawn with Passion Fruit Brown Butter Fluid Gel, Passion Fruit Soy Sauce Vinaigrette, Sous Vide Baby Beet and Pressure-Cooked Sesame Seeds

Ingrediënten:
gestoomde levende amerikaanse garnalen, limoenzest, mierikswortel, munt, sesamzaad, passiefruit bruine boter vloeibare gel, passiefruit sojasaussvinaigrette, babybietjes en taai passievrucht-leer

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Hot Blood Pudding Custard

Ingrediënten:
gedroogde gember, kaneelstokje, kardemom, room, szechuanpeper, steranijs, suiker, varkensbloed en zout

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Cheese slice for baking (raclette analog)

Ingrediënten:
citras, gruyère, magere melkpoeder, natriumfosfaat en water

Soort:
kaas
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / voorgerecht uit La Mère Brazier:

Paté van wild, kip of kalf en croute met madeiragelei

Ingrediënten:
bloem, cognac, eidooier, foie gras, kalf, kip, madeira, pasteideeg, truffel, varkensvlees, wild en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Diner / voorgerecht uit Allerhande kerstclassics 2012:

Jamies garnalenpotjes

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroen, dille, hollandse garnalen, nootmuskaat, bladpeterselie en venkelzaad

Soort:
schaal- en schelpdieren / feestdagen
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Diner / voorgerecht uit Allerhande kerstclassics 2012:

Rivierkreeftjescocktail

Ingrediënten:
bieslook, ketchup, mayonaise, rivierkreeft, rucola, tabasco, tomaat en whiskey

Soort:
schaal- en schelpdieren / feestdagen
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Diner / voorgerecht uit Allerhande kerstclassics 2012:

Simpele kaasfondue

Ingrediënten:
blauwschimmelkaas, cheddar, cider, crème fraîche, gruyère, sjalot en tijm

Soort:
vegetarisch / kaas / feestdagen
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht uit Made in Italy:

Testina di vitello - Salade van kalfskop

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, bloem, kalfskop, laurier, lente-ui, peper, sjalotvinaigrette, ui, witte wijnazijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, garnaal, paprika, ijsbergsla, mayonaise, romatomaat, tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Siphoned Souffle a Ia Lorraine

Ingrediënten:
bacon, boter, eidooier, eiwit, maïzena, maltrin m1000®, propyleenglycolalginaat, suiker, ui, volle melk, wijnsteenzuur en zout

Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Diner / voorgerecht uit Vis uit Blik:

Koude spaanse soep met ansjovis

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, cayennepeper, ei, knoflook, olijfolie, oud stokbrood, rode wijnazijn, trostomaat en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Indische mosselen

Ingrediënten:
amandelen, banaan, engelse kerrie, mayonaise, mosselen uit blik, paprikapoeder, pistaches, room, stemgember en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit C.J.E. Leenders de Vries - Van piepers tot pasta

Diner / voorgerecht uit Van piepers tot pasta:

Salade met paprikatimbaaltje

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, boter, ei, hot peppersauce, jongbelegen kaas, lollo rosso, olijfolie, rode paprika, room en rucola

Soort:
salade
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Diner / voorgerecht uit Kooktechnieken:

Carpaccio-variaties

Ingrediënten:
aardappelblokjes, basilicum, extra vergine olijfolie, knoflook, paprika, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, runderfilet, verse tuinkruiden en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Eieren met mosterd

Ingrediënten:
boter, dille, ei, knoflook, paprikapoeder, room, scherpe mosterd, witbrood, zachte mosterd en zout

Keuken:
Duits
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

"Parma" eierpasteitjes

Ingrediënten:
bladerdeegbakjes, cayennepeper, ei, kalfsleverpastei, mayonaise, parmaham, peterselie en salie

Keuken:
Italiaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Meguena - Terrine van groente en kalfshersenen

Ingrediënten:
champignons, citroen, doperwten, ei, kalfshersenen, lamshersenen, nootmuskaat, peper, sperziebonen en wortel

Keuken:
Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
azijn / orgaanvlees
Een recept uit C.J.E. Leenders de Vries - Van piepers tot pasta

Diner / voorgerecht uit Van piepers tot pasta:

Gegrilde auberginesandwich

Ingrediënten:
aubergine, azijn, basilicum, boter, jong belegen kaas, olijfolie, rode pesto, rucola en veldsla

Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

St Jacobsschelpdieren

Ingrediënten:
citroenschil, coquilles, kerrie, knoflook, laurier, olijfolie, paprikapoeder, peper, peperkorrels, sjalot, tomatenpuree, ui, witte wijn, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / voorgerecht uit De grote Kleyn:

Coquilles met witte peper en paprika-kokossaus

Ingrediënten:
coquilles, knoflook, kokosmelk, lichte sojasaus, thaise vissaus, turkse paprikapasta en witte peper

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Diner / voorgerecht uit Vis uit Blik:

Sardines met gekonfijte tomaatjes

Ingrediënten:
balsamicoazijn, cherrytomaatjes, knoflook, olijfolie, sardines, tijm, zout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren