voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Diner / voorgerecht uit Marie Claire Crispy:

Groene-papajasalade

Ingrediënten:
gebakken uitjes, groene papaja, javaanse suiker, knoflook, kropsla, limoensap, munt, rode chilipeper en vissaus

Soort:
salade
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Diner / voorgerecht uit Proef! Oranjebloesem:

linzenvenkelsalade met sinaasappelgemberdressing

Ingrediënten:
basilicum, gembersiroop, limoensap, linzen, peper, peterselie, sinaasappelsap, venkelknol, venkelzaad, gember, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / voorgerecht uit Jamie's Italie:

Bruschette met aubergine en munt

Ingrediënten:
aubergine, knoflook, kruidenazijn, munt, peterselie en witte wijnazijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Geroosterde aubergine met zwarte knoflook, pijnboompitten en basilicum

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, cacaopoeder, citroensap, granaatappelmelasse, grof zeezout, olijfolie, pijnboompitjes, rozenharissa, urfachilivlokken, yoghurt en zwarte knoflook

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Ingelegde meerforelfilets - filetti di lavarello in carpione

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, laurierblad, meerforelfilet, peper, ui, verse peterselie, wittewijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Polentafrites met truffel

Ingrediënten:
boter, dijonmosterd, eidooier, grof zeezout, instantpolenta, knoflook, laurier, parmezaanse kaas, tijm, tomatenchutney, truffelolie, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / voorgerecht uit Een jaar in Toscane:

Sformato di piselli - Doperwtensformato

Ingrediënten:
bloem, boter, doperwten, ei, melk, parmezaanse kaas, prosciutto en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
soufflé / bouillon / groente
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Diner / voorgerecht uit Marie Claire Crispy:

Wraps met rijstpapier

Ingrediënten:
bieslook, knoflook, koriander, limoen, limoensap, mango, munt, rijstpapier, rode paprika, rode peper, suiker en vissaus

Keuken:
Aziatisch
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / voorgerecht uit De Smaakbijbel:

Artisjokbodems met tuinbonen en doperwten

Ingrediënten:
artisjokbodems, doperwten, olijfolie, pancetta, peper, tuinbonen, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Diner / voorgerecht uit Vis uit Blik:

Krab met mango, avocado en geraspte gember

Ingrediënten:
avocado, cayennepeper, gember, krabvlees, limoen, mango, perssinaasappels, sesamolie, thaise vissaus en zoute sojasaus

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Diner / voorgerecht uit Vis uit Blik:

Schelvislever in sinaasappelsap

Ingrediënten:
baie rose, granaatappelpitten, grof zeezout, limoensap, perssinaasappels, schelvislever en sesamolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi 1 notitie

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Scherp-pittige watermeloensoep

Ingrediënten:
ajowanzaad, bird's-eye chilipeper, ciderazijn, fijne kristalsuiker, geel mosterdzaad, geelwortelpoeder, gemberwortel, grof zeezout, kaneelstokje, knoflook, koriander, kruidnagels, rawit, rijstazijn, selderijzaad, venkelzaad, watermeloen, zonnebloemolie, zwarte kardemompeul, zwarte peperkorrels en zwart komijnzaad

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Willy Dufresne's Hanger Steak Tartare with Bearnaise ice-cream

Ingrediënten:
béarnaise-ijs en longhaastartaar

Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Cacik

Ingrediënten:
citroensap, fijn zeezout, griekse yoghurt, knoflook, komkommer, krenten, melk, olijfolie, pijnboompitten, plantaardige olie, verse munt, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon / eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Met feta en dille gevulde sardines gebakken in chilibloem

Ingrediënten:
citroenrasp, dille, feta, gedroogde munt, milde rode chilipeper, mild paprikapoeder, olijfolie, rode puntpaprika, sardines, scherp paprikapoeder en tarwebloem

Keuken:
Turks
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Verse tomatensoep met orzo en gruyerecroutons

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroensap, gruyère, honing, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, mild paprikapoeder, olijfolie, orzo, oud stokbrood, sjalot, tomatenpuree en trostomaten

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Pompoensoep met yoghurtkrul

Ingrediënten:
boter, gemalen kardemom, kaneel, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, muskaatpompoen, olijfolie, pekmez, prei, rode chilipeper en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Shrimp Cocktail

Ingrediënten:
dragon, frambozengazpacho, garnaal, gelatine, knoflook, mierikswortel, olijfolie, groene olijven, piquillopeper en selderij

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Gehakte lever mt paprikapoeder en gemalen komijn

Ingrediënten:
bladgroente, gemalen komijn, griekse yoghurt, kalfslever, knoflook, olijfolie, peper, platbrood, spaanse ui, wilde kruiden, zeezout, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Niertjes met morieljes en kaneelyoghurt

Ingrediënten:
boter, farika, griekse yoghurt, kaneelstokje, knoflook, lamsnier, lichte kippenbouillon, morieljes, olijfolie, peper, pimentbessen, verse bladpeterselie, verse dragon en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
Een recept uit  - Geflügel, 35 Rezepte rund um Ente, Gans & Co

Diner / voorgerecht uit Geflügel, 35 Rezepte rund um Ente, Gans & Co:

Polentasüppchen mit geräucherter Entenbrüst - Polentasoepje met gerookte eendenborst

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Courgette-yoghurtsoep

Ingrediënten:
boter, bouillon, courgette, courgettebloemen, eidooier, fijn zeezout, griekse yoghurt, knoflook, maïzena, olijfolie, peper, turkse chilipepervlokken en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch / groente
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Bietengazpacho

Ingrediënten:
groene paprika, knoflook, komkommer, olijfolie extra vergine, rode biet, rodewijnazijn, ui, witbrood, zoete tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Geoduck Sous Vide

Ingrediënten:
zwanenhalsmossel

Soort:
schaal- en schelpdieren