voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / voorgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Parijse aardappel-preisoep - potage parisien

Ingrediënten:
aardappel, boter, peper, prei, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Diner / voorgerecht uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten:

Groentepasteitjes van vleesresten

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, ei, groenten, margarine, peper, ui, vlees, water, witbrood en zout

Keuken:
Nederlands / Internationaal
Soort:
pastei
Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / voorgerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

Aubergine- en mozzarellatimbaal met dressing van chorizo en rode paprika, dungesneden witte courgette

Ingrediënten:
aubergine, chorizo, koriander, mozzarella, olijfolie, rode paprika, witte courgette en witte wijnazijn

Soort:
vlees
Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / voorgerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

Makreel met venkelsalade

Ingrediënten:
aceto balsamico, extra vierge-olijfolie, makreel en venkel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / voorgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Pastataartje met spinazie en gemengde paddestoelen

Ingrediënten:
boter, lasagne, notenolie, paddestoelen, peper, poedersuiker, rode wijn, sjalot, tijm, wilde spinazie en zout

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - Bamix gebruiksaanwijzing en recepten 1 notitie

Diner / voorgerecht uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten:

Russische eieren

Ingrediënten:
ansjovis, ei, italiaanse salade, kappertjes, kaviaar, mayonaise, peterselie, sla en tomaat

Keuken:
Nederlands / Internationaal
Soort:
salade
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Eierbloemsoep, Italiaanse stijl

Ingrediënten:
basilicum, ei, groentebouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, tomaten uit blik, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Eierbloemsoep

Ingrediënten:
ei, groentebouillon, knoflook, koriander, lente-ui, melk, olijfolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Eierbloemsoep, mexicaanse stijl

Ingrediënten:
anchopeper, cheddar, ei, groentebouillon, knoflook, koriander, lente-ui, monterey jack kaas, olijfolie, queso fresco, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Macaroni met mosselen en kerrie

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, gruyère, kaas, kerrie, macaroni, melk, mosselen, sjalot, verse peterselie, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Macaroni met tonijn uit blik

Ingrediënten:
boter, gruyère, knoflook, macaroni, suiker, tomaat, tonijn uit blik, ui, verse gemengde kruiden, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / voorgerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

Met brood gebakken sardines, saus van geitenkaas, tomaat, komkommerkruid

Ingrediënten:
dille, geitenkaas, kippenfond, komkommerkruid, olijfolie, sardines, tasty tom tomaat en wit casinobrood

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / voorgerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

Avocado met salsa en feta

Ingrediënten:
avocado, feta, koriander, nali-saus, peterselie, sla en tomaten

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Orechiette met walnotenpesto

Ingrediënten:
walnoten, knoflook, olijfolie, orecchiette, parmezaanse kaas en verse basilicum

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Koude appelsoep

Ingrediënten:
appel, citroenrasp, citroensap, aardappel, kaneelstokje, suiker, water, witte wijn en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Pompoensoep

Ingrediënten:
aardappels, melk, oranje pompoen, suiker, witte peper, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Mulligatawny-soep

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, citroensap, friszure appel, gemberwortel, granny smith, kerriepoeder, kippenbouillon, kippendijfilet, knoflook, kokoscrème, korianderblaadjes, mangochutney, rode linzen, uien, winterpeen en zonnebloemolie

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Tapiocasoep - tapioca

Ingrediënten:
kropsla, parmezaanse kaas, slagroom, tapioca, vleesbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / voorgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Minestra di lenticchie (linzensoep)

Ingrediënten:
bleekselderij, extra vierge olijfolie, knoflook, laurierblad, linzen, pasta, rozemarijn, tomaat, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / voorgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Pasta melanzane, pesce spada e menta (pasta met aubergine, zwaardvis en munt)

Ingrediënten:
aubergine, chilipeper, droge witte wijn, knoflook, korte pasta, munt, peper, suiker, tomatensaus, zonnebloemolie, zout en zwaardvis

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Loempia I

Ingrediënten:
korianderpoeder, loempiavellen, nootmuskaat, peper, varkenslappen en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Griesmeelsoep - semolino

Ingrediënten:
boter, eierdooier, griesmeel, parmezaanse kaas en vleesbouillon

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Geroosterde haring met ansjovis

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, mosterd, olijfolie, panharing en verse peterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill / samengestelde boter
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / voorgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Warme oesters - huîtres chaudes

Ingrediënten:
boter, cognac, crème fraîche, kerriepoeder, oester, sjalot en witte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill