voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Soufflé met pastinaak

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, melk, mosterdpoeder, parmezaanse kaas, pastinaak en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Kippenlevers in gelei

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfsbotten, kalfspoot, kippenlever, kruidnagel, olijfolie, peper, prei, sherry, ui en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / gevogelte / paté/terrine
Een recept uit Natacha Arnoult, M. Belin, S. Giacobetti en N. le Foll - Vis en schaaldieren

Diner / voorgerecht uit Vis en schaaldieren:

Gerookte zalm en aardappels in dille-honingdressing

Ingrediënten:
aardappel, acaciahoning, dille, gerookt zalmhaasje, kruidenmosterd, peper, roze peperkorrels, sherryazijn, suiker, zonnebloemolie en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Natacha Arnoult, M. Belin, S. Giacobetti en N. le Foll - Vis en schaaldieren

Diner / voorgerecht uit Vis en schaaldieren:

Romige pompoensoep met coquilles

Ingrediënten:
coquilles, gevogeltebouillon, kervel, knoflook, maanzaad, olijfolie, paprikapoeder, peper, pompoen en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Natacha Arnoult, M. Belin, S. Giacobetti en N. le Foll - Vis en schaaldieren

Diner / voorgerecht uit Vis en schaaldieren:

Salade van inktvis

Ingrediënten:
citroensap, inktvis, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika en zout

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Natacha Arnoult, M. Belin, S. Giacobetti en N. le Foll - Vis en schaaldieren

Diner / voorgerecht uit Vis en schaaldieren:

Zalmpakketjes in het groen

Ingrediënten:
bietensap, garnaal, gemberwortel, groene sla, gerookte zalm, granaatappelsap, koriander, kwark, notenolie, peper, scherpe mosterd en sherryazijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Natacha Arnoult, M. Belin, S. Giacobetti en N. le Foll - Vis en schaaldieren

Diner / voorgerecht uit Vis en schaaldieren:

Currysoep met garnalen

Ingrediënten:
gele currypasta, groentebouillon, garnaal, kerrie, kokosmelk, koriander, limoensap en olijfolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

In Arganöl Mariniertes Kaninchen / In arganolie gemarineerd konijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bruine boter, cantharellen, citroenrasp, citroensap, citroenschil, gedroogde champignons, gedroogde chilipeper, gelatine, gemalen karwijzaad, gember, gerookt paprikapoeder, kaneelstokje, kardamompeul, kippenbouillon, knoflook, konijnenbout, kruidnagel, kurkuma, laurier, marinade voor konijn, paprikapoeder edelsusz, peper, peterselie, saffraan, suiker, ui, veldsla, wortel en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
wild / couscous
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Rosa gebratenes Rehfilet mit Schwarzwurzeln und Walnuss-Granatapfel-Dip / Rosé gebraden reefilet met schorseneren en walnoot-granaatappeldip

Ingrediënten:
bruine boter, gember, groene asperges, jeneverbessen, korianderkorrels, mild chilizout, pimentkorrels, reefilet, schorseneren, sinaasappelschil, walnoot-granaatappeldip, wild en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht uit Made in Italy:

Insalata de ravanelli e bottarga de muggine - Salade van harderbottarga en radijs

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, harderbottarga, olijfolie, peper, radijs en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / voorgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Terrine van paling en cantharellen - le pressé d'anguilles de Gironde aux girolles

Ingrediënten:
azijn, cantharel, hazelnootolie, kervel, laurierblad, olie, paling, sesamzaad, sherry-azijn, sojaolie, peper, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / paté/terrine
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / voorgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Witlofsalade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, appel, bieslook, mayonaise, peper, pijnboompitten, witlof en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade
Een recept uit Natacha Arnoult, M. Belin, S. Giacobetti en N. le Foll - Vis en schaaldieren

Diner / voorgerecht uit Vis en schaaldieren:

Grote blini met spinazie en gerookte zalm

Ingrediënten:
boekweitmeel, boter, citroensap, crème fraîche, ei, fijn zout, gerookte zalm, gist, jonge spinazie, tarwebloem, tuinkers en volle melk

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Natacha Arnoult, M. Belin, S. Giacobetti en N. le Foll - Vis en schaaldieren

Diner / voorgerecht uit Vis en schaaldieren:

Gamba's, verse mango en avocado

Ingrediënten:
avocado, citroensap, daikon, druivenpitolie, gamba, lente ui, mango, olijfolie, rode ui, sesamolie en umeboshi

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / voorgerecht uit Moleculair koken:

Kruidige garnalenworstjes

Ingrediënten:
cayennepeper, gekarameliseerde sjalot, gepelde rauwe garnalen, gerookt paprikapoeder, knoflookpasta, tijm, transglutaminase (activa®), worcestershiresaus en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Soufflé met zoete aardappel

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, melk, mosterdpoeder, parmezaanse kaas, zoete aardappel en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / vegetarisch
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / voorgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Tompouce van wild zwijn en zuurkool met kweepeer

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, eendenvet, eiwit, jeneverbes, knoflook, kruidnagel, kweepeer, mosterd, olijfolie, rozemarijn, sjalot, spekblokjes, suiker, tijm, wild, wildzwijnsbil, witte wijn en zuurkool

Keuken:
Frans
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / voorgerecht uit Rijst & risotto:

Risotto met truffel

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, knoflook, olijfolie, parmigiano reggiano, peper, runderbouillon, truffel uit blik, witte wijn en zoutvlokken

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Gemakkelijke spätzlesoep

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, ei, ei, groentebouillon, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Saladefantasie

Ingrediënten:
aardappel, avocado, mayonaise en waterkers

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / voorgerecht uit Sous-vide thuis:

Sashimi van coquilles met grapefruit-yuzuvinaigrette

Ingrediënten:
avocado, coquilles, fleur de sel, mirin, olijfolie, rode yuzu kosho, roze grapefruit, roze grapefruitsap, shisoblaadjes, shoyu, witlof en yuzusap

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / sous-vide
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / voorgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Blinis met tonijn, roomkaas en dragon

Ingrediënten:
bieslook, blinis, dragon, mosterd, roomkaas, sjalot, slagroom en tonijn

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Natacha Arnoult, M. Belin, S. Giacobetti en N. le Foll - Vis en schaaldieren

Diner / voorgerecht uit Vis en schaaldieren:

Salade van gezouten kabeljauw

Ingrediënten:
ei, gezouten kabeljauw, groene olijven, nieuwe aardappelen, olijfolie, peterselie, ui en zwarte olijven

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Natacha Arnoult, M. Belin, S. Giacobetti en N. le Foll - Vis en schaaldieren

Diner / voorgerecht uit Vis en schaaldieren:

Boekweitblini's met gerookte zalm, waterkers en selderij

Ingrediënten:
boekweitmeel, boter, crème fraîche, ei, gerookte zalm, jonge waterkers, kasha, knolselderij en kruidenmosterd

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren