voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit C.J.E. Leenders de Vries - Van piepers tot pasta

Diner / voorgerecht uit Van piepers tot pasta:

Tempura van garnalen en vis

Ingrediënten:
babymaiskolf, bosui, gemberwortel, medium dry sherry, olie, rettich, rijstwijn, scampi, sesamolie, sojasaus, tonijnfilet, visbouillon, vloeibaar frituurvet, zalmfilet en zelfrijzend bakmeel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Geblakerde bosuidip met boerenkool

Ingrediënten:
boerenkool, bosui, citroensap, grof zeezout, knoflook, olijfolie, rode chilipeper, roomkaas, zonnebloemolie, zure room en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Spaanse keuken:

gezouten kabeljauw met alioli

Ingrediënten:
aardappel, bloem, citroensap, ei, gepasteuriseerde eidooier, knoflook, lente-ui, melk, olijfolie, olijfolie extra vergine, sla, stokvis, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witbroodkruim en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Aardbeienrisotto - risotto alle fragole

Ingrediënten:
aardbei, boter, droge witte wijn, groentebouillon, koffieroom, peper, risottorijst, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Carpaccio

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, parmezaanse kaas, peper, roquette, runderhaas, witte truffel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Bisque de homard à l'Américaine - Bisque van kreeft

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cayennepeper, cognac, croutons, dragon, droge witte wijn, gedroogde dragon, kervel, knoflook, kreeftenborststuk, kreeftenboter, kreeftenpoten, kreeftenschalen, laurier, melbatoast, olijfolie, peper, peterselie, rijst, runderbouillon, schelpdiervocht, slagroom, stokbrood, tomaten, ui, visbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / voorgerecht uit Honey & co:

Jeruzalemsalade

Ingrediënten:
bosui, citroensap, knoflook, libanese komkommer, radijs, rode paprika, tomaat, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Pasta Küche, 30 neue Rezeptideen

Diner / voorgerecht uit Pasta Küche, 30 neue Rezeptideen:

Gnocchi-salat mit Ofentomaten, Romanasalat und Parmesan-Dressing / Gnocchisalade met oventomaten, romeinse sla en parmezaandressing

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / pasta/noodles
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / voorgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Witlofsoep met Hollandse garnalen

Ingrediënten:
bieslook, groentebouillonblokje, hollandse garnalen, kruimige aardappel, milde olijfolie, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, slagroom, ui en witlof

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht uit Rijst en risotto:

Gevulde pompoen uit de oven

Ingrediënten:
eierpompoen, muntsaus, olijfolie, sla, verse basilicum, witte langkorrelrijst, zachte geitenkaas, zongedroogde tomaten en zwarte olijven

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / voorgerecht uit Deutsche Küche:

Weinbergschnecken im Flädlerand - Wijnbergslakken in een rand van reepjes pannenkoek

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, bruine boter, cayennepeper, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, ei, gevogeltefond, knoflook, knolselderij, laurier, melk, poedersuiker, prei, room, slagroom, slakken in blik, tijm, witte ui, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / voorgerecht uit Deutsche Küche:

Lister Muscheln im lauwarmen Kräutersud - Mosselen in lauwwarme kruidensaus

Ingrediënten:
aceto balsamico, bieslook, droge riesling, knolselderij, koolzaadolie, mosselen, noilly prat, olijfolie, peper, peterselie, prei, sherryazijn, sjalot, tomaat, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jean-Guillaume Dufour - Tartaar van het mes

Diner / voorgerecht uit Tartaar van het mes:

Tartaar met 3 kruiden

Ingrediënten:
cornichons, eidooier, gemberwortel, ketchup, mager rundvlees, paprikapoeder, rundergehakt, sjalot en tabasco

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / voorgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Maïskorrels met mangochutneysaus

Ingrediënten:
citroensap, maïskolven, mangochutney, mosterd, peper, zout en zure room

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / voorgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Fish Soup with Wheat Berries - Vissoep met tarwekorrels

Ingrediënten:
azijn, boter, citroen, eidooier, harder, munt, peterselie, saffraan, tarwekorrels, tarwezetmeel, water, zeebaars en zout

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / voorgerecht uit Dit is geen kookboek:

Gevulde vijgen

Ingrediënten:
roquefort en vijgen

Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Komkommersoep

Ingrediënten:
boter, bouillon, foelie, groene kruiden, komkommer, margarine, meel, melk, peper, room, suiker, ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Gevulde tomaten

Ingrediënten:
groene paprika, komkommer, maïskorrels, mayonaise, rode paprika, room, ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Spaghetti met doperwten en venusschelpen

Ingrediënten:
boter, doperwten, parmezaanse kaas, sjalot, spaghetti, venusschelpen, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Bisque d'écrivisses - Bisque van rivierkreeftjes

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cayennepeper, cognac, croutons, dragon, droge witte wijn, gedroogde dragon, kervel, knoflook, laurier, melbatoast, olijfolie, peper, peterselie, rijst, rivierkreeftboter, rivierkreeftjes, rivierkreeft staartvlees, runderbouillon, schelpdiervocht, slagroom, stokbrood, tomaten, ui, visbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Artischokensuppe mit Lachsforelle und Zatar / Artisjoksoep met zalmforel en zatar

Ingrediënten:
artisjok, citroenrasp, citroensap, gember, groentebouillon, knoflook, mild chilizout, milde chilipeper, olijfolie, room, zalmforelfilet, za'atar en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / voorgerecht uit Deutsche Küche:

Forelle "Hausmacherart" - Forel op eigen wijze

Ingrediënten:
azijn, forelfilet, honing, jeneverbessen, korianderzaden, laurier, peperkorrels, suiker, tijm, ui, venkel, water, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Blumenkohlsuppe mit gebackenem Taubenleberknödel / Bloemkoolsoep met gebakken duivenlevernoedels

Ingrediënten:
bloemkool, boter, duivenlevernoedel, frituurolie, groentebouillon, kippenbouillon, milde chilipoeder, nootmuskaat, ras el hanout, room en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / noedels / orgaanvlees
Een recept uit Jean-Guillaume Dufour - Tartaar van het mes

Diner / voorgerecht uit Tartaar van het mes:

Kalfstartaar met parmezaan

Ingrediënten:
cornichons, eidooier, kalfsgehakt, kalfsschnitzel, kappertjes, olijfolie, parmezaanse kaas, sjalot en verse basilicum

Keuken:
Frans
Soort:
vlees