voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / voorgerecht uit Koken voor twee:

Ijsbergsla 'Ijsland'

Ingrediënten:
augurk, cayennepeper, dragon, ijsbergsla, mayonaise, peper, tomatenketchup, ui, zout en zure room

Keuken:
Europees
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Macaroni met tomaten-auberginesaus - maccaruneddi con salsa rossa e melanzane

Ingrediënten:
aubergine, bloem, macaroni, olijfolie, tomatensaus en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / voorgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Eierstich met kruiden en eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, boter, eekhoorntjesbrood, ei, knoflook, laurierblad, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peterselie, room, rozemarijn, salie en sjalot

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Diner / voorgerecht uit Het grote vegetarische kookboek:

snelle bonensoep

Ingrediënten:
chilipoeder, ei, gemengde bonensaus, groentebouillon, look, peper, peterselie, tomatenpuree, ui en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / voorgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Gebakken geitenkaas met paprika en munt-vinaigrette

Ingrediënten:
belegen geitenkaas, bloem, ei, muntvinaigrette, olijfolie, rode puntpaprika, tijm en zwarte olijf

Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Soupe de moules - Mosselsoep

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, lamsoren, mosselen, peper, peterselie, prei, saffraan, sjalot, slagroom, tijmsaus, tomaat, visbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / voorgerecht uit Varkensvlees:

Lauwwarme salade van varkensfilet met gekonfijte vruchten, balsamico-azijn en brisighella-olie

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bleekselderij, kastanjes, kruidnagelpoeder, laurierpoeder, olijfolie, oranjesnippers, peper, pijnappelpitten, prei, rauwe ham, rozijnen, sukadesnippers, varkensfilet, varkensnet, wortel en zout

Soort:
salade
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / voorgerecht uit Moleculair koken:

Schaaldierenbisque met chorizoschuim

Ingrediënten:
chorizo, schaaldierenbisque, slagroom en volle melk

Soort:
soep/bouillon / saus
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Zoetzure venkel

Ingrediënten:
azijn, water, jeneverbes, knoflook, kruidnagel, steranijs, suiker, tijm, venkelsap en zout

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Bisque de crevettes - Bisque van garnalen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cayennepeper, cognac, croutons, dragon, droge witte wijn, garnalenboter, gedroogde dragon, kervel, knoflook, laurier, melbatoast, olijfolie, peper, peterselie, rauwe ongepelde garnalen, rijst, runderbouillon, schelpdiervocht, slagroom, stokbrood, tomaten, ui, visbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / voorgerecht uit Het literaire eetboek:

Romige soep van verse champignons

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, champignons, kalfsbouillon, peper, prei, room, ui en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / voorgerecht uit De truffel:

Warme oesters in eendenlevercrème

Ingrediënten:
eendenlevercrème, oesters, olijfolie en witte truffel

Keuken:
Frans
Een recept uit Anne Wilson - Verrassende groentegerechten

Diner / voorgerecht uit Verrassende groentegerechten:

Pompoensoep met kerrie

Ingrediënten:
bieslook, boter, kerriepoeder, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, melk, nootmuskaat, pompoen, room, suiker en ui

Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / voorgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Zuppa di borlotti (borlottibonensoep)

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, borlottibonen, chilipeper, gemalen chilipeper, kerstomaat, olijfolie, peper, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / voorgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Condimento di sarde e finocchio (garnituur van sardien en venkel)

Ingrediënten:
ansjovis, boompitten, olijfolie, rozijnen, sardienfilet, ui en venkelknol

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Koude courgettesoep met garnalen en grapefruit

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, courgette, garnaal, peper, slagroom, tijm en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Minipijlinktvis met amandeltarator en limoenrelish

Ingrediënten:
blanke amandelen, fijne kristalsuiker, gedroogde chilivlokken, gemalen kardemomzaadjes, gemberwortel, grof zeezout, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, limoen, minipijlinktvis, olijfolie, pedro ximénez sherryazijn, rode chilipeper, sherryazijn, tamarindepasta, venkelzaad, volle melk, zonnebloemolie, zuurdesembrood en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / voorgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Spaghetti San Bernardo (spaghetti tegen de honger)

Ingrediënten:
ansjovisfilet, droge spaghetti, broodkruimels, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / voorgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Raviolone di ricotta e spinaci (raviolone van ricotta en spinazie)

Ingrediënten:
ei, eigeel, spinazie, knoflook, tarwebloem, tomatensaus, verse ricotta en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Tomatensoep met komijn en vijgen

Ingrediënten:
gedroogde vijgen, groene paprika, knoflook, komijnzaad, olijfolie, olijfolie extra vergine, suiker, tomaat, tomaten uit blik, ui, verse vijg, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Bloemkoolsoep met komijn

Ingrediënten:
bloemkool, boter, groentebouillon, kaneel, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, melk, olijfolie, peper, pijnboompitten, pikant paprikapoeder, uien en zout

Keuken:
Afrikaans / Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Salade van witlof, eendeborst en appelbeignets

Ingrediënten:
bloem, citroensap, eendenborst, ei, kippenlever, maïsolie, melk, peper, rode wijnazijn, sla, ui, witlof, zonnebloemolie, zout en zure appel

Keuken:
Hollands
Soort:
salade
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

IJspastille van sake

Ingrediënten:
citroengras, gelatine, limoenrasp, limoensap, sake, sakeazijn, suikerwater, xantana en zout

Keuken:
Japans / Belgisch
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / voorgerecht uit Moleculair koken:

Warme parmezaannoedels in kippenconsommé

Ingrediënten:
agar-agar, groentebouillon, kippenconsommé en parmezaanse kaas

Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles