voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Marianne Meijerink, Ina van Wijngaarden en M. Meijerink - Wat het Groene Hart schaft

Diner / voorgerecht uit Wat het Groene Hart schaft:

Kaassoep

Ingrediënten:
bleekselderij, boeren leidse kaas, boter, groentebouillon, kapucijners, kerriepoeder, korianderzaad, maïzena, room, tuinkers en ui

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / voorgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Gerookte zalmpaté

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, dille, extra vierge-olijfolie, garnalen, gerookte zalm, rode peper, rode ui, roomkaas, selderijhart, wit krabvlees, zalmkaviaar en zuurdesembrood

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / feestdagen
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / voorgerecht uit Honey & co:

Perziken en geitenkaas met geroosterde amandelen

Ingrediënten:
amandel, koriander, kropsla, olijfolie, rietsuiker, sinaasappelbloesemwater, wilde perziken, witte wijnazijn, zachte geitenkaas, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Eendenleverterrine met druiven en arrope

Ingrediënten:
arrope evt, boter, citroensap, eendenlever, extra vergine olijfolie, ganzenlever, gedroogde muskaatdruiven, knoflook, lamsoren, medium oloroso, peper, sherryazijn, sherry pedro ximenez, zeezout en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / gevogelte / paté/terrine
Een recept uit J.M. Bellver - Wereldkeuken Italie

Diner / voorgerecht uit Wereldkeuken Italie:

Bonensoep - zuppa di fagioli

Ingrediënten:
borlottibonen, bruine bonen, croutons, olie, olijfolie, pancetta, peper, selder, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / peulvruchten
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Ghawan mushi; Japanse gestoomde custard

Ingrediënten:
blanke kippenbouillon, dashi, edamamebonen, ei, gamba, kippendijfilet, lichte sojasaus, mirin, shiitake, waterkers en wortel

Soort:
gevogelte
Een recept uit J.M. Bellver - Wereldkeuken Italie

Diner / voorgerecht uit Wereldkeuken Italie:

Spaghetti met broodkorst, witte asperge en inktvis - spaghetti alla crosta di pane, asparagi bianchi e seppia

Ingrediënten:
boter, broodkorst, cacao, ei, extra vierge-olijfolie, gekonfijte tomaat, inktvis, meel, olie, water, witte aspergepunten, witte peper, witte ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / voorgerecht uit De complete keuken van Italie:

Carpaccio

Ingrediënten:
biefstuk, citroensap, dijonmosterd, eierdooier, kappertjes, olijfolie, peper, slagroom, tabasco en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
carpaccio/tartaar / rundvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Mexicaanse aardappelsoep

Ingrediënten:
arachideolie, avocado, druivenpitolie, gedroogde anchopeper, groentebouillon, knoflook, koriander, limoen, maïsolie, monterey jack kaas, oregano, ovenfrites, poblano chilipeper, queso fresco, radijs, stevige tofu, tomaat, tomaat uit blik, ui, welriekende ganzenvoet, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Marianne Meijerink, Ina van Wijngaarden en M. Meijerink - Wat het Groene Hart schaft 1 notitie

Diner / voorgerecht uit Wat het Groene Hart schaft:

Kaaskroketjes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, frituurolie, leidse kaas, melk, paneermeel, peper, peterselie en selderijzout

Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / voorgerecht uit Made in Sicily :

Zuppa di ceci e calamari - Kikkererwtensoep met inktvis

Ingrediënten:
bleekselderij, gedroogde kikkererwten, groentebouillon, inktvis, knoflookolie, laurier, olijfolie, prezzemoli e aglio, rozemarijn, salie, ui, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / voorgerecht uit Made in Sicily :

Zuppa di fave e finocchio - Tuinbonen en venkelsoep

Ingrediënten:
bleekselderij, gedroogde tuinbonen, olijfolie, tuinbonen, ui, venkelzaad, wilde venkel, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit J.M. Bellver - Wereldkeuken Italie

Diner / voorgerecht uit Wereldkeuken Italie:

Gemengde groenteschotel - minestra di verdure

Ingrediënten:
aardappel, artisjok, courgette, knoflook, pancetta, peterselie, prei, prinsessenbonen, selder, tomaat, ui, vet en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit J.M. Bellver - Wereldkeuken Italie

Diner / voorgerecht uit Wereldkeuken Italie:

Salade van rucola, parmezaan en peer - insalata di rucola, parmigiano e pera

Ingrediënten:
balsamicoazijn, olijfolie, parmezaanse kaas, peer, roze peperkorrels, rucola en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch / kaas
Een recept uit Elizabeth Wolf-Cohen en L. Wolf-Cohen - De liefde van de man ...

Diner / voorgerecht uit De liefde van de man ...:

Garnalencocktail

Ingrediënten:
chilisaus, citroensap, mierikswortelpasta en tomatenketchup

Een recept uit M.B. Clark, Martin Brigdale en M. Clark - Trattoria

Diner / voorgerecht uit Trattoria:

Omgekeerde tomatentaart met basilicum

Ingrediënten:
basilicum, bladerdeeg, knoflook, oregano en pruimtomaten

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Groentesoep uit het Zuidwesten

Ingrediënten:
aardappel, chipotlepeper, courgette, druivenpitolie, gemalen komijnzaad, groentebouillon, knoflook, koriander, maïskorrels, maïsolie, oregano, tomaat, tomatillo, ui, welriekende ganzenvoet, zomerpompoen, zout, zwarte bonen en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Groentesoep uit het Zuidwesten met avocado

Ingrediënten:
aardappel, avocado, chipotlepeper, courgette, druivenpitolie, gemalen komijnzaad, groentebouillon, knoflook, koriander, limoensap, maïskorrels, maïsolie, oregano, tomaat, tomatillo, ui, welriekende ganzenvoet, zomerpompoen, zout, zwarte bonen en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Tortillasoep

Ingrediënten:
arachideolie, avocado, druivenpitolie, gedroogde anchopeper, groentebouillon, knoflook, koriander, limoen, maïsolie, monterey jack kaas, oregano, poblano chilipeper, queso fresco, radijs, stevige tofu, tomaat, tomaat uit blik, tortilla's, ui, welriekende ganzenvoet, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / voorgerecht uit Lekker Hollands:

Gekookte asperges met mimosadressing

Ingrediënten:
asperges, bladpeterselie, bosui, ei, olijfolie en witte-wijnazijn

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / voorgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Rigatoni con broccoli e acciughe (rigatoni met broccoli en ansjovis)

Ingrediënten:
ansjovisfilet, broccoli, chilipeper, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, rigatoni en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Diner / voorgerecht uit Kooktechnieken:

Graved lachs

Ingrediënten:
citroenmelisse, dille, forelfilet, kervel, peper, suiker, zalmfilet en zout

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Aubergines en pistouille, froides - Koude aubergines à la greque, met tomaat en basilicum

Ingrediënten:
aubergines, basilicum, citroensap, gedroogde basilicum, knoflook, korianderzaad, laurier, lente-ui, olijfolie, peterselie, sjalot, tijm, tomaten, water en zout

Keuken:
Grieks / Frans / Provençaals
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Timbales de foie de volaille - Kippenlevermousse in vormpjes

Ingrediënten:
béarnaisesaus, bloem, boter, cognac, eidooier, kippenlever, madeira, melk, peper, port, sauce aurore, sauce brune à lestragon, sauce madère, sauce périgeux, slagroom, tuffel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schuim/mousse/gelei