voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Diner / voorgerecht uit Het grote vegetarische kookboek:

spinazie-linzensoep

Ingrediënten:
bruine linzen, citroenschil, gemalen komijn, groentebouillon, koriander, look, olijfolie, spinazie en ui

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Macaroni met tomaten-auberginesaus - maccaruneddi con salsa rossa e melanzane

Ingrediënten:
aubergine, bloem, macaroni, olijfolie, tomatensaus en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Soupe de moules - Mosselsoep

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, lamsoren, mosselen, peper, peterselie, prei, saffraan, sjalot, slagroom, tijmsaus, tomaat, visbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Salade de hareng nouveau - Salade van nieuwe haring

Ingrediënten:
appel, bieslook, ciderdressing, crème fraîche, kropsla, nieuwe haring, peper, rode biet, vis, zalmeitjes en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / voorgerecht uit Raapsteeltje:

Tartaar van brandrode MRIJ-rund met gepocheerde kwarteleitjes en Goudse oplegkaas

Ingrediënten:
boeren-goudse oplegkaas, crème fraîche, kappertjes, kogelbiefstuk, kwarteleitjes, olijfolie, sjalot en ui

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Diner / voorgerecht uit Het grote vegetarische kookboek:

franse uiensoep

Ingrediënten:
bloem, boter, groentebouillon, gruyère, oude kaas, peper, stokbrood, suiker, ui en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Diner / voorgerecht uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Scampi-Salat - Salade met langoustines

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
salade / pasta, rijst, granen en deegwaren / schaal- en schelpdieren
Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Diner / voorgerecht uit Het grote vegetarische kookboek:

wortel-sinaasappelsoep

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, nootmuskaat, peper, sinaasappelsap, tijm, ui, wortel, zout en zure room

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - de snelle keuken

Diner / voorgerecht uit de snelle keuken:

Nieuwe haring met romige saus

Ingrediënten:
dille, korenwijn, mascarpone, nieuwe haringen en vis

Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / voorgerecht uit A propos bistro:

Aspic uit mijn jeugd

Ingrediënten:
beenham, ei, gelatine, kervel, kippenbouillon, peper en tomaat

Keuken:
Frans
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit  - de snelle keuken

Diner / voorgerecht uit de snelle keuken:

Snelle antipasto

Ingrediënten:
artisjokharten, olijfolie extra vergine, parmigiano, pijnboompitten, rodewijnazijn, slamelange, zeezout, zongedroogde tomaten en 
zout en peper

Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Grosse soupe aux légumes frais - Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, bouquet garni, kaas, knoflook, kool, mager rundvlees, meiknol, peper, peterselie, prei, tomaat, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - de snelle keuken

Diner / voorgerecht uit de snelle keuken:

Gerookte zalm met asperges en taugé

Ingrediënten:
asperges, bieslook, garnalen, slagroom, taugé, zalm, zonnebloemolie en 
zout en peper

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Soep van prei en aardappelen

Ingrediënten:
aardappel, kippenbouillonblokje, olijfolie, prei en zout

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / gevogelte
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Diner / voorgerecht uit De banketbakker:

Kaasragout in bladerdeeg

Ingrediënten:
bladerdeeg, ei en kaasragout

Soort:
kaas
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / voorgerecht uit Raapsteeltje:

Paling in het groen

Ingrediënten:
boter, citroenmelisse, citroensap, dragon, eidooier, kervel, paling, peterselie, pimpernel, salie, sjalot en zuring

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / voorgerecht uit De grote Kleyn:

Gekonfijte kippenlevers met PX en hoornen des overvloeds

Ingrediënten:
chilipoeder, kikkoman-sojasaus, kippenlever, peterselie, rode ui, roomboter, sherry pedro ximenez en trompettes de la mort

Keuken:
Spaans
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Paté de caneton d'Amiens - Eendenpaté "Amiens"

Ingrediënten:
boter, champignons, cognac, eend, eendenbotten, eendenlever, ei, fond, ganzenlever, kippenlever, konijnenvlees, korstdeeg, laurier, madeira, mager varkensvlees, peper, tijm, truffel, vet spek, vet varkensvlees en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Sardientjes met tomatensaus - sardine al pomodoro

Ingrediënten:
bloem, olijfolie extra vergine, tomaat, ui, verse sardientjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / voorgerecht uit Koken voor twee:

Ijsbergsla 'Ijsland'

Ingrediënten:
augurk, cayennepeper, dragon, ijsbergsla, mayonaise, peper, tomatenketchup, ui, zout en zure room

Keuken:
Europees
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Diner / voorgerecht uit Het tapas boekje:

Strandgapers in tomaten-saffraansaus almejas a la marinera

Ingrediënten:
amandelen, cayennepeper, droge sherry, knoflookzout, olijfolie, saffraandraadjes, strandgapers, tomatenpuree, ui, verse peterselie en zoet gerookt paprikapoeder

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / hapjes
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Diner / voorgerecht uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Melonensalat mit Parma-Schinken und Orangen-Vinaigrette / Meloensalade met parmaham en sinaasappelvinaigrette

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
fruit / varkensvlees
Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Diner / voorgerecht uit Het grote vegetarische kookboek:

chilisoesjes met groentecurry

Ingrediënten:
bloem, boter, chilipoeder, citroensap, ei, milde currypasta, oesterzwammen, peultjes, pompoen, ui, water en wortel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / voorgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Eierstich met kruiden en eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, boter, eekhoorntjesbrood, ei, knoflook, laurierblad, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peterselie, room, rozemarijn, salie en sjalot

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch