voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Marianne Meijerink, Ina van Wijngaarden en M. Meijerink - Wat het Groene Hart schaft 1 notitie

Diner / voorgerecht uit Wat het Groene Hart schaft:

Kaaskroketjes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, frituurolie, leidse kaas, melk, paneermeel, peper, peterselie en selderijzout

Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / voorgerecht uit Noedels:

Salade van groene papaja en mango met glasvermicelli, zalm en zeebaars

Ingrediënten:
citroen, fijn zeezout, glasnoedels, limoen, mango, papaja, rode chilipeper, sla, thaise dressing, zalmfilet, zeebaars en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / pasta/noodles / vis
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / voorgerecht uit Noedels:

Kipwontons met geroosterde tomaat

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, geklaarde boter, gember, jonge prei, kastanjes, kipfilet, knoflook, nam pla, pindaolie, tomaat, vissaus, wontonvel, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Gerookte kip met hartige fruitsalade

Ingrediënten:
ananas, banaan, bruine suiker, citroenmelisse, citroensap, gerookte kipfilet, ketjap manis, kokosmelk, mango, sambal oelek en verse munt

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / fruit / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Flespompoen met gembertomaten en limoenyoghurt

Ingrediënten:
cashewnoten, donkere ruwe rietsuiker, flespompoen, gebakken uitjes, gemalen kardemom, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, knoflook, koriander, limoen, olijfolie, rode chilipeper, romatomaat en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / voorgerecht uit Culinaria España:

Koude knoflooksoep met amandelen - ajo blanco

Ingrediënten:
amandelen, knoflook, olijfolie, sherryazijn, spaans witbrood, witte druiven en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Bouillon met visballetjes

Ingrediënten:
bloem, bosui, gemberpoeder, gemberwortel, japanse sojasaus, kabeljauwfilet, visfond en zeewolffilet

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Gnocchi van ricotta

Ingrediënten:
bloem, eidooier, gedroogde tomaat op olie, kwark, nootmuskaat, parmezaanse kaas, ricotta, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Kebab

Ingrediënten:
kalfsfricandeau, kalfslende, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Groentesoep met citroen en kokos

Ingrediënten:
alfalfa, djeroek poeroet, groentebouillon, kokosmelk, laos, laospoeder, limoensap, limoenschil, nam pla, rode spaanse peper, serehpoeder, serehstengel, slagroom, spinazie, thaise vissaus en zout

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Misosoep met gember

Ingrediënten:
gember, hatcho miso, kombu dashi, lente-ui, miso en zijdetofu

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Marmouma - Tunesische salade van gebakken paprika's

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, extra vergine olijfolie, karwijzaad, knoflook, peper, rode paprika, suiker, tomaten en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Garnalensoep met Chinese kool

Ingrediënten:
bosui, chinese kool, eiwit, nam pla, nuoc mam, roze garnalen, spekreepjes, suiker, thaise vissaus, versgemalen zwarte peper, vietnamese vissaus, visbouillon en zout

Keuken:
Vietnamees
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / voorgerecht uit Liever lokaal:

Artisjok met vinaigrette van zelfgemaakte frambozenazijn

Ingrediënten:
artisjokken, citroensap, frambozenazijn, honing, mosterd, olie, sinaasappelsap, walnotenolie en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Sambousak bi tawa - Pasteitjes met een vulling van kikkererwten

Ingrediënten:
cayennepeper, eidooier, kerrie, kikkererwten, komijn, kookvocht van kikkererwten, kurkuma, linzen, paprikapoeder, peper, ui, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
vegan / pastei
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / voorgerecht uit Keukenlab:

Mayonaisesoufflé

Ingrediënten:
basilicum, bietensap, chips, eiwit, rode biet, truffeltapenade en zonnebloemolie

Soort:
vegan
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / voorgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Koude waterkerssoep

Ingrediënten:
bleekselderij, groentebouillontablet, kipkarkassen, laurier, prei, room, ui en waterkers

Keuken:
Europees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Pompoensoep met brood en water

Ingrediënten:
boter, butternutpompoen, calabaza pompoen, druivenpitolie, eikelpompoen, kabochapompoen, knoflook, maïsolie, oud brood, pompoen, reuzepompoen, turkse muts, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Griekse spanakopita

Ingrediënten:
bruin brood, citroensap, ei, feta, filodeeg, hazelnoot, knoflook, olijfolie, poedersuiker, rode paprika, rucola, sjalot en spinazie

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Snelle kaassoep met prei

Ingrediënten:
boter, kippenbouillon, licht belegen hollandse kaas, margarine, peterselie, prei en slagroom

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Mosselsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, mosselen, ontbijtspek, peper, prei, slagroom, visbouillon, witte wijn, zaanse mosterd en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Diner / voorgerecht uit Zuur:

Zure Haring

Ingrediënten:
azijn, dille, dunne crackers, gele biet, haring, jeneverbessen, korianderzaad, mierikswortel, rode ui, suiker, water, zout, zure room en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Aardappelgalettes met gerookte zalm

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, bloemkool, chinese bieslook, citroensap, creme fraiche, gemengde salade, gerookte zalm, kerriepoeder, nootmuskaat, notenolie, olijfolie, volle yoghurt, wasabi en zalmeitjes

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Thaise salade met papaja en garnalen

Ingrediënten:
grote garnalen, ijsbergsla, knoflook, koriander, lente ui, limoensap, nam pla, olijfolie, papaja, rode spaanse peper en thaise vissaus