voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Natacha Arnoult, M. Belin, S. Giacobetti en N. le Foll - Vis en schaaldieren

Diner / voorgerecht uit Vis en schaaldieren:

Tompoes van boekweitflensjes en zalm met dille

Ingrediënten:
boekweitflensjes, citroensap, crème fraîche, dille, gerookte zalm, peper en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / voorgerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

Pompoensoep met gefrituurde groentereepjes

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, frituurolie, gevogeltefond, kerriepoeder, knoflook, knolselderij, nootmuskaat, pompoen, pompoenpitolie, pompoenpitten, prei, room, sjalot, slagroom, witte wijn en wortel

Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / voorgerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

Zeeuwse kokkels, Thaise salade en crunch van pinda

Ingrediënten:
chilipeper, enokipaddestoelen, kokkels, komkommer, koriander, limoen, miniwortel, munt, olijfolie, palmsuiker, pinda, rietsuiker, sjalot, snijbiet, sojascheuten, spinazie en vissaus

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / voorgerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

Krokante courgettes met bloem en een salade van courgettestelen

Ingrediënten:
bieslook, citroen, courgette, frituurolie, kappertjes, olijfolie, sjalot en tempurameel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Mosselsoep - sopa de mejilones

Ingrediënten:
aardappelmeel, droge witte wijn, eierdooier, knoflook, laurierblad, melk, mosselen, olijfolie, peper, ui, verse peterselie, verse tijm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Diner / voorgerecht uit Het grote vegetarische kookboek:

groentestrüdel

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, boter, courgette, filodeeg, groene paprika, olijfolie, oude geraspte kaas, peper, rode paprika, sesamzaad, spinazie, ui en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / voorgerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

Gefrituurde risotto met Hollandse garnalen, mozzarella, paprika en dragon

Ingrediënten:
buffelmozzarella, dragonblaadjes, eiwit, frituurolie, hollandse garnalen, olijfolie, paneermeel, risotto, rode paprika, sjalot, visbouillon en witte wijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / voorgerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

Warme en koude sardines met kikkererwtencrème, rammenas en groeneaspergesalade

Ingrediënten:
citroen, granny smith, groene asperge, kikkererwten, olijfolie, rammenas, room, sardines, tempurameel, witte wijnazijn en zure room

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / voorgerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

Sweet basil's clam chowder

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bloem, boter, knoflook, mais, mosselen, olijfolie, selderij, slagroom, spaanse ui, spek, tijm, venusschelp, visbouillon en witte wijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Natacha Arnoult, M. Belin, S. Giacobetti en N. le Foll - Vis en schaaldieren

Diner / voorgerecht uit Vis en schaaldieren:

Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing

Ingrediënten:
avocado, citroensap, gomasio, garnaal, olijfolie, peper, roze grapefruits en sesamzaad

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / voorgerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

Lauwwarme bereiding van hamachi, komkommer en groene appel met een ponzujus en bonitoschaafsel

Ingrediënten:
bonito, borage cress, boter, citroen, granny smith, hamachi, komkommer, ponzu chanpon, tuinkers en zeebaars

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Diner / voorgerecht uit Fratello & Sorella:

Tortellini in Brodo - Tortelini in bouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, ei, kip, mortadella, nootmuskaat, prei, runderborst, runderribbetjes, tomaten, ui, varkenslende en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles / rundvlees
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / voorgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Eierstich met kruiden en eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, boter, eekhoorntjesbrood, ei, knoflook, laurierblad, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peterselie, room, rozemarijn, salie en sjalot

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Soupe de moules - Mosselsoep

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, lamsoren, mosselen, peper, peterselie, prei, saffraan, sjalot, slagroom, tijmsaus, tomaat, visbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / voorgerecht uit Raapsteeltje:

Paling in het groen

Ingrediënten:
boter, citroenmelisse, citroensap, dragon, eidooier, kervel, paling, peterselie, pimpernel, salie, sjalot en zuring

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Diner / voorgerecht uit Het grote vegetarische kookboek:

snelle bonensoep

Ingrediënten:
chilipoeder, ei, gemengde bonensaus, groentebouillon, look, peper, peterselie, tomatenpuree, ui en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Salade d'asperges au saumon fumé - Aspergesalade met gerookte zalm

Ingrediënten:
asperge, champagnedressing, gerookte zalm, kaviaar, kervel, krulandijvie, kwartelei en zalmeitjes

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vis
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Grosse soupe aux légumes frais - Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, bouquet garni, kaas, knoflook, kool, mager rundvlees, meiknol, peper, peterselie, prei, tomaat, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Diner / voorgerecht uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Melonensalat mit Parma-Schinken und Orangen-Vinaigrette / Meloensalade met parmaham en sinaasappelvinaigrette

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
fruit / varkensvlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / voorgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gaspacho a portuguesa

Ingrediënten:
bleekselderij, gedroogde oregano, groene paprika, grof zout, knoflook, komkommer, laurierblad, olijfolie, peterselie, piri piri olie, piri piri saus, port, rode paprika, rode ui, rode wijnazijn en tomaten

Keuken:
Portugees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / voorgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Sperziebonen en -aardappelsoep

Ingrediënten:
aardappel, knoflook, lamsschenkel, olijfolie, prei, runderschenkel, sperziebonen en ui

Keuken:
Portugees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Diner / voorgerecht uit Vegan, Schnell Schnell:

Rettichsalat mit Tempeh und Gurke / Rettichsalade met tempeh en komkommer

Ingrediënten:
agavesiroop, edamamebonen, gember, ketchup, komkommer, olie, paprikavlokken, rettich, sesamolie, tempeh, tuinbonen, witte sojasaus en zout

Soort:
salade / vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Diner / voorgerecht uit Vegan, Schnell Schnell:

Birnen-Pilztatar / Peer/paddenstoelentartaar

Ingrediënten:
artisjokken uit blik, champignons, ciabattabrood, citroensap, knoflook, kruisdisteloesterzwam, olijfolie, peer, peper, peterselie, pijnappelpitten, sjalot, walnootolie, williams peer en zout

Soort:
vegan / fruit / paddenstoelen
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Oester

Ingrediënten:
gelatine, oesternat, oesters, sakeazijn en sambal

Keuken:
Japans