voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Salmorejo met garnalen, tomaten en avocado

Ingrediënten:
avocado, kerstomaat, noorse garnalen, rode ui, salmorejosaus, sherryazijn en oregano

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / voorgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Ravioli di patate (ravioli met aardappel)

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappelen, ei, eierdooier, groentebouillon, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, parmaham, parmezaanse kaas, peper, rozemarijn, zout en peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Soufflé met butternutpompoen

Ingrediënten:
bloem, boter, butternutpompoen, cayennepeper, ei, melk, mosterdpoeder, parmezaanse kaas en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Soep van geglaceerde wortel met knoflook, tequila en Limoen

Ingrediënten:
boter, druivenpitolie, esdoornsiroop, gember, groentebouillon, honing, kervel, maïsolie, peterselie, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, suiker, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes

Diner / voorgerecht uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Warme kakisalade met gorgonzola dolce

Ingrediënten:
basilicum, boter, citroensap, gorgonzola, kaki, olijfolie, peper, pistachenootjes, roze peperbessen en zout

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Driekleurige soep - minestra tricolore

Ingrediënten:
doperwten, ei, gezouten tong, olijfolie, parmezaanse kaas, vleesbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / voorgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Wortelsoep - potage crécy

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, jonge wortel, langkorrelrijst, prei, slagroom, ui, peper, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch / groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Sopa de chayote - Chayotesoep

Ingrediënten:
bloem, boter, chayotte pompoen, croutons, kippenbouillon, kippenvlees, knoflook, peper, ui, water en zout

Keuken:
Nicaraguaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Salade van kreeft en meloen

Ingrediënten:
bouquet garni, citroensap, droge witte wijn, gemalen roze peperkorrel, kanteloepmeloen, kreeft, olijfolie, prei, sla, sperziebonen, ui, verse bieslook, verse dille, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Sardienen in buideltjes uit de oven

Ingrediënten:
boter, citroen, filodeeg, knoflook, sardientjes uit blik, slablad, tomaat, verse basilicum, verse bieslook en vinaigrette

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / voorgerecht uit Home Made winter:

Zachte soep van prei & kastanje

Ingrediënten:
aardappel, bier, boter, brood, kastanjes, kippenbouillon, prei en slagroom

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / voorgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Maccheroncini alla Nunzia (zwanenzangpasta, nou ja, de laatste in dit boek)

Ingrediënten:
courgette, courgettebloemen, garnaal, knoflook, maccheroncini, olijfolie, peper, peterselie, room, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Omeletjes gevuld met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bloem, ei, gruyère, melk, suiker, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Gehakte haring met mariabisuitjes

Ingrediënten:
ciderazijn, citroensap, ei, gele ui, haringfilet, mariabiscuits, wijnazijn, zonnebloemolie en zure appel

Keuken:
Russisch / Zuid-Afrikaans / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Tagliatellenestjes met kwartelei

Ingrediënten:
belegen kaas, cayennepeper, kippenbouillontablet, kwartelei, ontbijtspek, prei, slagroom, tagliatelle, verse bieslook, worcestersaus en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vlees / pasta/noodles / ei/omelet/frittata
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappel en preisoep met parmezaanse kaas

Ingrediënten:
aardappel, boter, groentebouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, prei, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappel en preisoep

Ingrediënten:
aardappel, boter, groentebouillon, olijfolie, prei, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / voorgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Pompoensoep - soupe de potiron

Ingrediënten:
boter, kippenbouillon, melk, pompoen, prei, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / soep/bouillon / groente
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Doperwtensoep met knoflook en munt

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, kippenbouillon, knoflook, sjalot, verse doperwten en verse munt

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht uit Provence:

Eenogige bouillabaisse - bouillabaisse borgne

Ingrediënten:
aardappel, bouquet garni, cayennepeper, ei, knoflook, olijfolie, oud brood, prei, saffraandraadjes, sinaasappelschil, takje venkel, tomaat, witte ui en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Langoustines in saus

Ingrediënten:
cognac, knoflook, langoustines, laurierblad, olijfolie, prei, rijst, tomaat, ui, verse dragon en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Italiaanse bloemkoolsoep met tomaat

Ingrediënten:
bloemkool, chilivlokken, croutons, groentebouillon, knoflook, olijfolie, roerei, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappel en preisoep met asperge of doperwten

Ingrediënten:
aardappel, asperges, boter, doperwten, groentebouillon, olijfolie, prei, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / voorgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Ravioli di vitello (ravioli met kalfsgehakt)

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, droge paddestoelen, droge witte wijn, ei, eigeel, kalfsfond, kalfsvlees, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, salieblaadjes, sinaasappelzest, sjalot, tarwebloem en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles