voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Chili-bisque

Ingrediënten:
chipotlepeper, gedroogde anchopepers, groentebouillon, knoflook, langkorrelrijst, laurier, olijfolie, room, zout en zwarte peper

Keuken:
Tex-mex
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Diner / voorgerecht uit Thermomix Feest:

Aardappelsalade met wortelcouscous en tomatenpistou

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, boter, citroensap, forelfilet, griekse yoghurt, knoflook, koolzaadolie, laurier, lente ui, mayonaise, olijfolie, peper, peterselie, pijnboompitjes, sjalot, trostomaat, wortelen, zongedroogde tomaten en zout

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Diner / voorgerecht uit Thermomix Feest:

Fishsticks met brandade van gerookte heilbot en basilicumolie

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bloem, ei, gerookte heilbot, kabeljauwfilet, knoflook, koolzaadolie, olijfolie, panko, peper, room, ui en zout

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Diner / voorgerecht uit Thermomix Feest:

Kabeljauw met gekaramelliseerde tomaat

Ingrediënten:
balsamicoazijn, citroentijm, gekonfijte tomaat, gevogeltebouillon, kabeljauwhaasje, limoenpeper, olijfolie, rietsuiker, sjalot, tijm, tomaat en zout

Een recept uit  - Gemüse!

Diner / voorgerecht uit Gemüse! :

Peterseliewortel-blauwschimmel-kaastaartjes met uienconfiture

Ingrediënten:
blauwschimmelkaas, bloem, boter, ei, eidooier, peterseliewortel, room, uienconfituur en zout

Soort:
hartige taart
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Qroquetjes - Elisabeth Vrijdag, 1790-1857

Ingrediënten:
beschuit, brood, ei, ham, melk, nootmuskaat, peper, peterselie, spek en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Nieren-croquetten - Elisabeth, 1930

Ingrediënten:
ei, frituurvet, kalfsnier, paneermeel, peterselie, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Witte misosoep met boudin blanc van kip en enoki

Ingrediënten:
dunne darm, eiwit, enoki, kipfilet, kippenbouillon, slagroom, sojasaus, witte miso en zonnebloemolie

Keuken:
Japans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Zuurkoolsoep

Ingrediënten:
bulgur, druivenpitolie, gierst, groentebouillon, jeneverbes, kruidnagel, laurier, maïsolie, zure appel, ui, zout, zuurkool en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Argentijnse pompoensoep

Ingrediënten:
boter, butternutpompoen, calabaza pompoen, druivenpitolie, eikelpompoen, gedroogde abrikozen, groentebouillon, kabochapompoen, maïskorrels, maïsolie, pompoen, reuzepompoen, rode paprika, rozemarijn, salie, slagroom, tomaat, tomaten uit blik, turkse muts, ui, wasachtige aardappel, zout en zwarte peper

Keuken:
Argentijns
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Pompoensoep met chipotle

Ingrediënten:
boter, butternutpompoen, calabaza pompoen, druivenpitolie, eikelpompoen, groentebouillon, halfvolle room, hete salsa roja, kabochapompoen, knoflook, maïsolie, pompoen, reuzepompoen, rozemarijn, salie, slagroom, turkse muts, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Tex-mex
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Diner / voorgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Focaccia mit Tatar und Sauce verte / Focaccia met tartaar en groene saus

Ingrediënten:
basilicum, citroenpeper, focaccia, groene saus, knoflook, olijfolie, runderlende, tabasco, witte balsamicoazijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
rundvlees
Een recept uit Jean-Guillaume Dufour - Tartaar van het mes

Diner / voorgerecht uit Tartaar van het mes:

Tartaar van kabeljauw met mango

Ingrediënten:
kabeljauwrug, limoensap, mango, olijfolie, pikant paprikapoeder, piment d'espelette en verse bieslook

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Jean-Guillaume Dufour - Tartaar van het mes

Diner / voorgerecht uit Tartaar van het mes:

Tartaar uit Modena

Ingrediënten:
balsamicoazijn, cornichons, kappertjes, ketchup, rundergehakt en sjalot

Keuken:
Frans / Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Zeemanssoep - sopa marinera

Ingrediënten:
noedels, garnalen, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, prei, saffraandraadjes, tomaat, ui, zeeduivel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Vissoep met grouper

Ingrediënten:
aardappel, bouquet garni, croutons, eierdooier, grouperfilet, melk, olijfolie, prei, uien, verse peterselie, visafval, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Ning bo kao cai - Groente in sojasaus uit Ningbo

Ingrediënten:
bakolie, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gedroogde shiitake, lente-ui, lichte sojasaus, sesamolie, shanghai-paksoy en shaoxingwijn

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Ganzenbloemrollen met duizend vellen

Ingrediënten:
gekroonde ganzenbloem, sesamolie, stevige tofu en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Komkommer met zoete gefermenteerde dipsaus

Ingrediënten:
komkommer en zoete gefermenteerde dipsaus

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegratineerde peterselieroomsoep

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, halfvolle room, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, sjalot, slagroom, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Ravioli gevuld met kreeft op een salade van rucola met sojadressing

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bosui, crème fraîche, eidooier, extra vergine olijfolie, gari, gember, japanse raviolivelletjes, komkommer, koriander, kreeftenstaart, olijfolie, rucola, sjalot, sojasaus en zwarte olijven

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Eenpansgerecht van kleine haantjes, ui, knoflook, gekonfijte aubergine, grote garnalen en mosseltjes

Ingrediënten:
boerenbrood, boter, garnaal, gekonfijte japanse berggroenten, gevogeltefond, haan, knoflook, koriander, kruidnagelpoeder, mosseltjes, nootmuskaat, olijfolie, jonge prei, sojasaus en ui

Keuken:
Japans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / voorgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Spinatsuppe mit Knoblauch - Spinaziesoep met knoflook

Ingrediënten:
knoflook, parmezaanse kaas, peper, runderbouillon, spinazie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / voorgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Gurkensuppe mit frischem Lachs - Kokkommersoep met verse zalm

Ingrediënten:
boter, chilipeper, citroensap, dille, kerrie, kippenbouillon, komkommer, room, zalm en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon