voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Soep van wilde knolvenkel - minestra di finocchi selvatici

Ingrediënten:
boter, bouillon, grof boerenbrood, knolvenkel, olijfolie, peper, ricotta, verse witte kaas, wilde venkel en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch / groente
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / voorgerecht uit Turks kookboek:

Yaprak sarma - Gevulde wijnbladeren

Ingrediënten:
citroensap, kaneel, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, rijst, rozijnen, tomaten, ui, water, wijnbladeren en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / voorgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Mulligatawny met Knolgroenten

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, groentebouillon, kerrie, koolraap, mager lamsvlees, milde currypasta, pastinaak, peterselie, ui, volle melk, witte knolraap en wortel

Keuken:
Engels / Indiaas
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Diner / voorgerecht uit De Dikke van Dam:

Humus van tuinbonen (Bissara)

Ingrediënten:
chilipeper, citroen, dille, knoflook, komijn, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, rund, suiker, tuinbonen en ui

Soort:
groente
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Thom kha kai-kroketten - Stefan van Sprang, 2014

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenblad, gelatine, gele currypasta, gember, gembersiroop, groene currypasta, kara kokosroom, kerrie, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, rode peper, sereh, sushi-seasoning, ui en yuzusap

Keuken:
Thais / Nederlands
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / voorgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Carpaccio van artisjok met yoghurt en oost-indische kers

Ingrediënten:
ansjovis, arbequina olijfolie, artisjokhart, cabernet sauvignon-azijn, chilivlokken, citroen, coppa di parma, groene olijf, munt, oost-indische kers blad, parmezaanse kaas, pijnboompitjes en yoghurt

Soort:
salade
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Diner / voorgerecht uit De Dikke van Dam:

Gravad Makrel

Ingrediënten:
dille, makreel, suiker en zout

Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Uiensoep

Ingrediënten:
bloem, boter, cognac, goudse kaas, gruyère, knoflook, noilly prat, peper, runderbouillon, stokbrood en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / voorgerecht uit Home made zomer:

Frambozendressing voor bij oesters

Ingrediënten:
frambozenazijn, sjalot en versgemalen zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Croquettes, 1830

Ingrediënten:
beschuit, boter, ei, eidooier, garnalen, melk, nootmuskaat, peterselie, room en zwezerik

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Kipkroketten - Paul Bocuse, 1976

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, gebonden kippensoep, gevogeltevlees, kippenvlees, magere gekookte ham, oud broodkruimels, paneermeel en truffel

Keuken:
Frans
Een recept uit  - Tomaten Special, 40 Rezepte, Alles auf Rot

Diner / voorgerecht uit Tomaten Special, 40 Rezepte, Alles auf Rot:

Karamellisierte Aprikosenhälften mit Tomaten-Käse-Creme gefüllt / Gekarameliseerde halve abrikozen met vulling van tomaten-kaascrème

Keuken:
Duits
Soort:
fruit / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Toscane

Diner / voorgerecht uit Toscane:

Spinaziesoep

Ingrediënten:
boter, brood, ei, nootmuskaat, parmezaanse kaas, spinazie, vleesbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Croquetten van de visser 2; zalm - Gaston Clément, 1958

Ingrediënten:
aardappel, boter, eidooier, eiwit, frituurvet, kaas, paneermeel, peper, peterselie, tomatensaus, zalm en zout

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Polpette alla Fiorentina - Giuliano Bugialli, 1977

Ingrediënten:
aardappel, broodkruim, citroen, ei, frituurvet, kipfilet, knoflook, melk, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rundvlees, witbrood en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Kroketten van gropene thee en doperwten - Adam Liaw, 2012

Ingrediënten:
bloem, boter, doperwten, ei, matchapoeder, mayonaise, panko, plantaardige olie, ui, witte peper en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Paddenstoelenkroketten - Johan Freud

Ingrediënten:
aardappelpuree, boter, ei, frituurolie, paddenstoelen, paneermeel, panko, peper, sjalot, spek en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Vegetarische paddenstoelenkroketten - Johan Freud

Ingrediënten:
aardappelpuree, boter, ei, frituurolie, paddenstoelen, paneermeel, panko, peper, sjalot en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Toscane

Diner / voorgerecht uit Toscane:

Italiaanse tomaten

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, mozzarella, mozzarellavocht, olijfolie, peper, tomaat en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Braziliaanse canja

Ingrediënten:
groene paprika, kippenbouillon, knoflook, langkorrelrijst, olie, peterselie, rode peper en tomaten

Keuken:
Braziliaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Tomaten special, 35 Rezepte

Diner / voorgerecht uit Tomaten special, 35 Rezepte:

Tomatenterrine mit Ziegenkäse - Tomatenterrine met geitenkaas

Keuken:
Mediterraans / Duits / Italiaans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Croquettes de bouilli - M. Cardelli, 1822

Ingrediënten:
aardappelen, boter, broodkruim, fijn broodkruim, gestoofd rundvlees, kruiden, melk, pikante saus en worstvlees

Keuken:
Frans

Diner / voorgerecht van Thomas de Beer:

Compotte van kunquats met gevogeltelevercrème

Ingrediënten:
boter, kaneelstokje, kardemom, kippenlever, kumquats, olie, rode chilipeper, rode port, room, sinaasappel, steranijs en suiker

Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Croquetten van gepofte aubergine met sesampasta en rozemarijn - Edwin Kats, 2006

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, cayennepeper, groentebouillon, knoflookpuree, paprikapoeder, peper, rozemarijn, tahin en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch / groente