voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Sorbet van dille

Ingrediënten:
dillesap, gelatine, glucosepoeder, glycerine, limoensap, spinaziesap, suiker en venkelsap

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Sorbet

Ingrediënten:
bierazijn, geuze mariage parfait, glycerine, ijspoeder, moutpoeder en palatinose

Keuken:
Belgisch
Soort:
ijs
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Eidooier

Ingrediënten:
eidooier, peper en zout

Keuken:
Internationaal
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Emulsie van champignons

Ingrediënten:
champignonpoeder, champignons, chardonnayazijn, citroensap, dashi, dashiazijn, druivenpitolie, eiwit en xantana

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Makreel

Ingrediënten:
korianderzaad, makreelfilet, suiker, vlierbloesem en zeezout

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Salade van witlof, eendeborst en appelbeignets

Ingrediënten:
bloem, citroensap, eendenborst, ei, kippenlever, maïsolie, melk, peper, rode wijnazijn, sla, ui, witlof, zonnebloemolie, zout en zure appel

Keuken:
Hollands
Soort:
salade
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

IJspastille van sake

Ingrediënten:
citroengras, gelatine, limoenrasp, limoensap, sake, sakeazijn, suikerwater, xantana en zout

Keuken:
Japans / Belgisch
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / voorgerecht uit Moleculair koken:

Warme parmezaannoedels in kippenconsommé

Ingrediënten:
agar-agar, groentebouillon, kippenconsommé en parmezaanse kaas

Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Hammousse

Ingrediënten:
bloem, bouillon, gekookte ham, gelatine, melk, room, tomaten, tuinkruiden en vetstof

Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Peterselieroomsoep

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, halfvolle room, olijfolie, peterselie, sjalot, slagroom, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Terrine van boschampignons

Ingrediënten:
champignons, eikenbladsla, gelatine, ossentong, peper, peterselie, runderbouillon, vetstof, walnoten en zout

Soort:
rundvlees
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Koude courgettesoep met garnalen en grapefruit

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, courgette, garnaal, peper, slagroom, tijm en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / bouillon
Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / voorgerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

Pompoensoep met gefrituurde groentereepjes

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, frituurolie, gevogeltefond, kerriepoeder, knoflook, knolselderij, nootmuskaat, pompoen, pompoenpitolie, pompoenpitten, prei, room, sjalot, slagroom, witte wijn en wortel

Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / voorgerecht uit Het literaire eetboek:

Algonquinsoep

Ingrediënten:
boter, eidooier, kerriepoeder, kippenbouillon en room

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / voorgerecht uit Het literaire eetboek:

Romige soep van verse champignons

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, champignons, kalfsbouillon, peper, prei, room, ui en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Oester

Ingrediënten:
gelatine, oesternat, oesters, sakeazijn en sambal

Keuken:
Japans
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / voorgerecht uit Moleculair koken:

Appelkaviaar met appelrepen en dragon

Ingrediënten:
appelgel, appelsap, calciumlactaat, dragon, natriumalginaat en water

Soort:
vegan
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Haringtartaar met bieslookroom

Ingrediënten:
bieslook, biet, citroensap, ei, haring, komkommer, lente ui, peper, slagroom, vis en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
groente / mosterd
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Aardappelsouffle met gerookte paling

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, boter, citroensap, ei, gerookte paling, melk, peper, sjalot, vis en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Soep van groene kool en eend

Ingrediënten:
boter, groene kool, knoflook, peper, room, tijm, ui, water, wild, wilde eend en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / groente
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / voorgerecht uit Varkensvlees:

Varkensrisotto

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, laurier, peper, rijst, salamiworstjes, ui, varkensbotten, varkensvlees, wortel en zout

Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / voorgerecht uit Een jaar in Toscane:

Frittata affogata - Gesmoorde omelet

Ingrediënten:
basilicum, ei, olijfolie, tomatensaus, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / voorgerecht uit Jamie's Italie:

Crostini met geprakte cannellinebonen en knoflook

Ingrediënten:
cannellinibonen, knoflook, rode wijnazijn en rozemarijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Mousse van gerookte vis

Ingrediënten:
bloem, gelatine, gerookte forel, gerookte zalm, melk, room, sla, spruitgroente, vetstof en visbouillon

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren