voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Diner / voorgerecht uit Marie Claire Crispy:

Groene-papajasalade

Ingrediënten:
gebakken uitjes, groene papaja, javaanse suiker, knoflook, kropsla, limoensap, munt, rode chilipeper en vissaus

Soort:
salade
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Diner / voorgerecht uit Proef! Oranjebloesem:

linzenvenkelsalade met sinaasappelgemberdressing

Ingrediënten:
basilicum, gembersiroop, limoensap, linzen, peper, peterselie, sinaasappelsap, venkelknol, venkelzaad, gember, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / voorgerecht uit Jamie's Italie:

Bruschette met aubergine en munt

Ingrediënten:
aubergine, knoflook, kruidenazijn, munt, peterselie en witte wijnazijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Diner / voorgerecht uit Vis uit Blik:

Schelvislever in sinaasappelsap

Ingrediënten:
baie rose, granaatappelpitten, grof zeezout, limoensap, perssinaasappels, schelvislever en sesamolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Polentafrites met truffel

Ingrediënten:
boter, dijonmosterd, eidooier, grof zeezout, instantpolenta, knoflook, laurier, parmezaanse kaas, tijm, tomatenchutney, truffelolie, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Geroosterde aubergine met zwarte knoflook, pijnboompitten en basilicum

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, cacaopoeder, citroensap, granaatappelmelasse, grof zeezout, olijfolie, pijnboompitjes, rozenharissa, urfachilivlokken, yoghurt en zwarte knoflook

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Diner / voorgerecht uit Zuur:

Zure Makreelsashimi Met In Umesu Ingelegde Laos

Ingrediënten:
kombu, makreelfilets, rijstazijn, steranijs, umesu en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Diner / voorgerecht uit Zuur:

Kabeljauwceviche Met Zoete Aardappel En Oolong

Ingrediënten:
chilipeper, gember, kabeljauwfilet, komkommer, limoenen, rode ui, koriander, knoflook, thee, zoete aardappel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Ingelegde meerforelfilets - filetti di lavarello in carpione

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, laurierblad, meerforelfilet, peper, ui, verse peterselie, wittewijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / voorgerecht uit Culinaria España:

Koude knoflooksoep met amandelen - ajo blanco

Ingrediënten:
amandelen, knoflook, olijfolie, sherryazijn, spaans witbrood, witte druiven en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Gnocchi van ricotta

Ingrediënten:
bloem, eidooier, gedroogde tomaat op olie, kwark, nootmuskaat, parmezaanse kaas, ricotta, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Kebab

Ingrediënten:
kalfsfricandeau, kalfslende, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Pizzoccheri

Ingrediënten:
aardappel, bier, boekweitmeel, boter, palmkool, durum tarwemeel, ei, fontina, grano duro meel, grappa, jong belegen kaas, knoflook, parmezaanse kaas, salie, savooiekool, spinazie en zachte kaas

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Cappelletti al pomodoro

Ingrediënten:
00-meel, basilicum, bleekselderij, brie, durum tarwemeel, ei, extra vergine olijfolie, grano duro meel, knoflook, parmigiano reggiano, pecorino, rode paprika, spinazie, tomatenpuree en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Pasteles en pastelikos de carne - Vleespasteitjes uit Thessaloniki

Ingrediënten:
basis piedeeg 1, bladpeterselie, ei, eidooier, mager rundgehakt, peper, sesamzaad, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Grieks / Sefardisch / Joods
Soort:
pastei
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Kippenlevers in gelei

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfsbotten, kalfspoot, kippenlever, kruidnagel, olijfolie, peper, prei, sherry, ui en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / gevogelte / paté/terrine
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Paarse broccoletti met skordia

Ingrediënten:
aardappel, citroen, citroensap, citroenschil, grof zeezout, knoflook, olijfolie, paarse broccoletti, paarse broccolini, rode chilipeper en witte peper

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Macaroni met mayonaise en kaas

Ingrediënten:
boter, gruyère, macaroni en mayonaise

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Marmouma - Tunesische salade van gebakken paprika's

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, extra vergine olijfolie, karwijzaad, knoflook, peper, rode paprika, suiker, tomaten en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Maischowder met tomaat

Ingrediënten:
bloem, boter, croutons van maïsbrood, druivenpitolie, halfvolle room, lente-ui, maïskorrels, maïsolie, melk, suiker, tomaat uit blik, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Mosselen met knoflook-peterselieboter

Ingrediënten:
boter, knoflook, mosselen, sjalot, tuinkruiden, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Bouillon met visballetjes

Ingrediënten:
bloem, bosui, gemberpoeder, gemberwortel, japanse sojasaus, kabeljauwfilet, visfond en zeewolffilet

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Ajuintaartjes met passendalerkaas

Ingrediënten:
azijn, bladerdeeg, crème fraîche, ei, franse mosterd, melk, nootmuskaat, olie, passendale kaas, peper, slamelange, ui, walnotenolie en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Paddenstoelen en zuurkoolsoep

Ingrediënten:
bulgur, champignons, druivenpitolie, gierst, groentebouillon, jeneverbes, kruidnagel, laurier, maïsolie, shiitake, ui, zout, zuurkool en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch