voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Diner / voorgerecht uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Strangozzi alla Norcina

Ingrediënten:
boter, knoflook, parmezaanse kaas, strangozzi, tagliatelle, witte truffel en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht uit Provence:

Gebakken garnalen - crevettes grises à la persillade

Ingrediënten:
citroen, crevettes grises, garnalenstaarten, knoflook, olijfolie, persillade, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Misosoep met groente

Ingrediënten:
andijvie, hatcho miso, kombu dashi, lente-ui, miso, spinazie en zijdetofu

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / voorgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Gekarameliseerde prei met verse kaas en emulsie van olijfolie

Ingrediënten:
olijfolie, parmezaanpoeder, peper, prei, verse kaas, witte wijnazijn, zout en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / voorgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Warme bloemkoolmousse met kalfszwezerikkroketjes en emulsie van pekelcitroen

Ingrediënten:
bloemkool, carrageen, citroenemulsie, kalfszwezerikkroketjes, melk, peper, slagroom en zout

Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / voorgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Cappuccino van topinamboer met gerookte melk, Morteauworst en chips

Ingrediënten:
gerookte melk, kippenconsommé, peper, salie, sjalot, topinamboer, topinamboerchips en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht uit Provence:

Moestuinsoep - hourtête

Ingrediënten:
bouillon, eierdooier, knoflook, olijfolie, oud stokbrood, snijbiet, spinazie, ui, verse bladselderij, verse kervel, versgemalen zwarte peper, zout en zuring

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / voorgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Morieljes in Vin Jaune, paddenstoelengelei en selderij

Ingrediënten:
fleur de sel, knolselderij, morieljes, olijfolie, paddenstoelengelei, peper, sjalot, slagroom en vin jaune

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / voorgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Slakken, fijne peterselie en gentiaancrème

Ingrediënten:
agar-agar, boter, gentiaancrème, knoflookpuree, peper, peterseliejus, platte peterselie, sjalot, slakken, sojalethicine en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / voorgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Kikkerbillenschnitzel met daslook blanc-manger

Ingrediënten:
agar-agar, daslook, gevogeltebouillon, hazelnootolie, melk, melk, peper, schapenmelk, schnitzelkruim, sjalot en zout

Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / voorgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Gepocheerde kwarteleitjes op een strook geschaafde groenten met gebruinde boter

Ingrediënten:
bergamotbloemen, boter, casinobrood, doperwten, fleur de sel, groene asperge, hazelnootolie, kervel, komkommer, kwarteleitjes, molsla, peper, rauwe gele biet, rauwe rode biet, rode radijs, witte asperge en witte wijnazijn

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / voorgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Foie gras

Ingrediënten:
foie gras, peper en zout

Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / voorgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Met mangogelei gemarmerde eendenlever met mango, Savagnin, kerrie, geroosterde amandelen en salsa

Ingrediënten:
carrageen, eendenlever, mangopuree, salsa, savagnincoulis, specerijenzout en zoute amandelen

Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / voorgerecht uit De Smaakbijbel:

Artisjokkenpastei met doperwten

Ingrediënten:
artisjokbodems, bloem, boter, doperwten, eidooier, kruimeldeeg, parmezaanse kaas en pecorino

Keuken:
Italiaans
Soort:
bouillon / vegetarisch / pastei
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / voorgerecht uit De Smaakbijbel:

Avocado's met aardbeienvinaigrette

Ingrediënten:
aardbeien, amandelschaafsel, avocado, olijfolie, peper, suiker, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Brits
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / voorgerecht uit De Smaakbijbel:

Salade met blauwe kaas en vijgen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, blauwschimmelkaas, gedroogde vijgen, honing, olijfolie, peper, port, sla en zout

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit J.M. Bellver - Wereldkeuken Italie

Diner / voorgerecht uit Wereldkeuken Italie:

Artisjokken met morieljes in truffelsaus - carciofi con spugnole in salsa di tartufo

Ingrediënten:
artisjok, citroensap, foie gras, knoflook, morielje, room, tomatensaus, ui, witte wijn en zwarte truffelpasta

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente / orgaanvlees / paddenstoelen
Een recept uit J.M. Bellver - Wereldkeuken Italie

Diner / voorgerecht uit Wereldkeuken Italie:

Uiensoep - zuppa di cipolle

Ingrediënten:
bloem, boter, brood, groentebouillon, parmezaanse kaas en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit J.M. Bellver - Wereldkeuken Italie

Diner / voorgerecht uit Wereldkeuken Italie:

Aubergines met parmezaan - melanzane alla parmigiana

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, mozzarella, parmezaanse kaas, tomaat en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Ravioli met gamba's, Thaise basilicum en tamarinde

Ingrediënten:
cederappel, chinese bieslook, citroengras, djeroek poeroet, eidooier, gamba's, gember, gyozavellen, heldere schaaldierenbouillon, olijfolie, radijs, rijstazijn, shii-takes, suiker, tamarindepasta, thaise basilicum, vietnamese koriander en water

Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Diner / voorgerecht uit Marie Claire Crispy:

Gegrilde haloumi

Ingrediënten:
citroensap, haloumi, komkommer, munt, olijfolie en rode ui

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Spaghetti met rozemarijn - spaghetti al rosmarino

Ingrediënten:
bloem, knoflook, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, spaghetti, tomaten uit blik, verse chilipeper, verse rozemarijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Salade van coquilles met kaaskrullen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, brood, citroensap, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, sint-jakobsschelp, waterkers en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Pompoensoep met gember

Ingrediënten:
bleekselderij, gemberwortel, knoflook, olijfolie, oranje pompoen, rode peper en ui

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch