voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Knoflook-pastasoep

Ingrediënten:
broodkruim, capellini, fideo, groentebouillon, knoflook, koriander, peterselie, pimenton, welriekende ganzenvoet, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / vegan
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Salade van gekonfijte eend

Ingrediënten:
dille, eikenbladsla, franse kwark, gekonfijte eendenbouten, mosterdvinaigrette, sjalot en sperziebonen

Keuken:
Frans
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Pestosoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, cheddar, eidooier, eiwit, emmental, melk, monterey jack, mosterdpoeder, parmezaanse kaas, pesto, roquefort, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans / Frans
Soort:
vegetarisch / soufflé
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Mergpijp met courgette

Ingrediënten:
citroenrasp, courgette, knoflook, krulpeterselie, mergpijpjes, nootmuskaat, peper, tijm, ui en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Provençaalse salade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroenrasp, citroensap, courgette, extra vierge olijfolie, knoflook, radijzen, rode paprika, sperziebonen, tomaten, venkel en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
salade
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Spinaziesoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, melk, mosterdpoeder, nootmuskaat, parmezaanse kaas, spinazie, ui en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / soufflé
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Soufflé van geitenkaas en gedroogde abrikoos

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, eidooier, eiwit, gedroogde abrikoos, geitenkaas, melk, mosterdpoeder, parmezaanse kaas, pecorino, pistache, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / soufflé
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Erwtensoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, doperwten, ei, melk, mosterdpoeder, munt, parmezaanse kaas en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / soufflé
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Diner / voorgerecht uit Lekker Hollands:

Gekookte asperges met mimosadressing

Ingrediënten:
asperges, bladpeterselie, bosui, ei, olijfolie en witte-wijnazijn

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Diner / voorgerecht uit Lekker Hollands:

Hollandse kropsla met tuinbonen en muntolie

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, kropsla, munt, olijfolie en tuinboon

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Diner / voorgerecht uit Lekker Hollands:

Posteleinsalade met hazelnoten

Ingrediënten:
hazelnoot, hazelnootolie, rode ui, rode-wijnazijn en winterpostelein

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Pindasoep uit Virginia

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, geroosterde pinda's, groentebouillon, halfvolle room, laurier, lichte room, pindakaas met stukjes pinda, room, russet aardappel, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Champignons gevuld met kruidenboter

Ingrediënten:
boter, kastanjechampignons, knoflook, krulpeterselie, peper, sjalot, stokbrood, venkel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Kastanjesoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, kastanjes, melk, mosterdpoeder, parmezaanse kaas en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / soufflé
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Polenta of gierstsoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, gierstpuree, knoflook, melk, mosterdpoeder, munt, polenta en zwarte peper

Keuken:
Italiaans / Frans
Soort:
vegetarisch / soufflé
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Soufflé met tuinbonen

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, melk, mosterdpoeder, parmezaanse kaas, tuinbonen en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / soufflé
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Soufflé met limabonen

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, limabonen, melk, mosterdpoeder, parmezaanse kaas en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / soufflé
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Artisjokkencrèmesoep - crema di carciofi

Ingrediënten:
aardappel, artisjok, bleekselderij, boter, citroensap, eierdooier, kippenbouillon, parmezaanse kaas, peper, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kaviaarrisotto - risotto al caviale

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, kaviaar, peper, risottorijst, slagroom, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vis
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Shabu shabu

Ingrediënten:
atchara, balsamicoazijn, chinese bieslook, citroengras, djeroek poeroet, japanse knolraap, kruisdisteloesterzwam, mango, olijfolie, runderbouillon, runderlende, sake, sojasaus, thaise basilicum en yuzu

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Cappucino van paddenstoelen, verse kruiden in tempura

Ingrediënten:
champignons, chinese bieslook, citroengras, frituurolie, gedroogd eekhoorntjesbrood, gedroogde shiitake, olijfolie, peper, pistacheolie, salieblaadjes, satépoeder, tempurameel, tom kha kai van gevogelte, water en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Bouillon met cantharellen, weidekringzwammen en wilde asperges

Ingrediënten:
boter, cantharellen, citroengras, knoflook, olijfolie, peper, sjalot, thaise basilicum, tom kha kai van gevogelte, tuinbonen, voorjaarspronkridders, weidekringzwammen, wilde asperges en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / voorgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Koteletten met kweeperen in phyllodeegpakjes

Ingrediënten:
boter, bruine fond, citroensap, extra vergine olijfolie, honing, kaneelpoeder, kastanjes, kippenbouillon, kweeperen, kweeperenconserve, lamskoteletten, phyllodeeg, pijpkaneel, suiker, zout en zwarte peper

Soort:
lamsvlees
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / voorgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamsvlees met zomergroenten in aspic

Ingrediënten:
eiwit, haricots verts, kappetjes, kervel, kropsla, krulandijvie, laurier, madeira, mager lamsvlees, pastinaak, peterselie, poedergelatine, prei, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
lamsvlees / paté/terrine