voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Gepocheerd ei op spinaziecrème met sojasausglazuur en toastjes van zuurdesembrood

Ingrediënten:
ei, gezouten boter, mirin, sake, sojasaus, spinazie en zuurdesembrood

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / voorgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Zoutgekruide varkenskrabbetjes

Ingrediënten:
gekruid zout, maïsolie, maïzena, marinade voor varkensribbetjes en varkenskrabbetjes

Keuken:
Chinees
Een recept uit M.B. Clark, Martin Brigdale en M. Clark - Trattoria

Diner / voorgerecht uit Trattoria:

Gegratineerde mosselen met krokante broodkruim

Ingrediënten:
broodkruim, citroen, knoflook, mosselen, peterselie, ui en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Allerkerst

Diner / voorgerecht uit Allerkerst:

Pompoencappuccino

Ingrediënten:
boter, kippenbouillon, melk, paprikapoeder, poedersuiker, pompoen, slagroom, ui, witbrood en zonnebloemolie

Soort:
soep/bouillon / feestdagen
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Gevulde komkommers

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, broodkruim, citroensap, droge witte wijn, ham, komkommer, paddestoelen, peper, suiker, tomaat, ui, verse peterselie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht uit Rijst en risotto:

Avgolemono

Ingrediënten:
citroen, citroensap, eidooier, kippenbouillon, langkorrelrijst, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 3 - Salades

Diner / voorgerecht uit AH eetboekenreeks 3 - Salades:

Salade van frisée met gegrilde geitenkaas

Ingrediënten:
bettine blanc, friséesla, mosterd, olijfolie, peper, vloeibare honing, witbrood, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
salade / barbecue/grill / vegetarisch / kaas
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Diner / voorgerecht uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Garnalen met komkommer en dille

Ingrediënten:
cocktailgarnalen, crème fraîche, komkommer, olie, peper, verse dille en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / voorgerecht uit Varkensvlees:

Worst van varkenszwoerd met gestoofde kool

Ingrediënten:
bonenkruid, citroenschil, eendenlever, framboos, gedroogde tomaten, kool, knoflook, kruidenfarce, peper, rode wijnazijn, sjalot, tijm, varkensfond, varkensschouder, varkenszwoerd, witte wijn en zout

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / voorgerecht uit Twaalf:

Gemengde groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, courgette, extra vierge olijfolie, parmezaanse kaas, rode ui, snijbiet, spinazie, tomaat en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit J. van der Lee-van der Heijden - AH eetboekenreeks 2 - Pasta

Diner / voorgerecht uit AH eetboekenreeks 2 - Pasta:

Salade van lasagne, gerookte kip en tonijnsaus

Ingrediënten:
citroensap, gerookte kipfilet, lasagne, mayonaise, rucola, tabasco, tonijn uit blik en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / voorgerecht uit Varkensvlees:

Rijst met fijngestampte varkensworst en kool

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, buikspek, gehakt, groene kool, knoflook, rijst, rode wijn, ui, varkensschouder, water en zout

Soort:
bouillon
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Taartje van gekonfijte ganzenbout met jonge gember, sojasaus en kropsla

Ingrediënten:
boter, gekonfijte ganzebout, gevogeltefond, jonge gemberwortel, panko, sesamolie, shii-take, sla, sojasaus en taugé

Keuken:
Japans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Salade van runderschenkel gemarineerd in sojasaus, steranijs en chili met krokante groentesalade en sesam-rijstkoekjes

Ingrediënten:
bosui, daikonkers, komkommer, rijstazijn, rode chilipeper, runderschenkel, sesam-rijstkoekjes, sojasaus, steranijs, taugé, winterpeen en zonnebloemolie

Keuken:
Japans
Soort:
vlees
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Erwtensoep met stokvis, schuim van sojasaus met peterselie

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, bleekselderij, boter, selderijknol, slagroom, sojasaus, spliterwten, stokvis en ui

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Moules à la Portugaise - Portugese mosselen

Ingrediënten:
chorizo, knoflook, koriander, mosselen, olijfolie, peper, bladpeterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Moules marinières - Mosselen van de zeeman

Ingrediënten:
boter, mosselen, peper, bladpeterselie, sjalot, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Allerkerst

Diner / voorgerecht uit Allerkerst:

Gevogeltebouillon met quenelles van kip

Ingrediënten:
bleekselderij, crème fraîche, ei, gerookte kip, gevogeltefond, peterselie, prei en ui

Soort:
soep/bouillon / feestdagen
Een recept uit M.B. Clark, Martin Brigdale en M. Clark - Trattoria

Diner / voorgerecht uit Trattoria:

Focaccia al rosmarino

Ingrediënten:
bloem, gist en rozemarijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Anne Cazor, Julien Attard en Christine Lienard - De kunst van het moleculair koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het moleculair koken:

Bijenkorfje. honingparels, camembert uit de oven

Ingrediënten:
agar-agar, camembert, vloeibare honing, water en zonnebloemolie

Een recept uit Tamara Verheij en Koen de Groote - Literalicious

Diner / voorgerecht uit Literalicious:

Gazpacho de sandía

Ingrediënten:
belegen sherryazijn, extra vierge-olijfolie, feta, kerstomaat, komkommer, rode paprika, tijm, watermeloen en zuurdesembrood

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Aardappelsalade met mierikswortelsaus en zeebaars

Ingrediënten:
bonitopoeder, crème fraîche, amandel, japans bieslook, mierikswortel, nieuwe aardappel, room, sojasaus, ui, wasabi en zeebaarsfilet

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / voorgerecht uit Varkensvlees:

Plakjes gemarineerde varkenslende met rode sla en zwarte olijven

Ingrediënten:
basterdsuiker, jeneverbessen, knoflook, laurier, olijfolie, peperkorrels, rode sla, rozemarijn, salie, tijm, varkenslende, venkelloof, water, witte wijn, zout en zwarte olijven in olijfolie

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Koude fussili met rucolapesto

Ingrediënten:
balsamicoazijn, fusilli, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en tomaat