voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Knoflook-pastasoep

Ingrediënten:
broodkruim, capellini, fideo, groentebouillon, knoflook, koriander, peterselie, pimenton, welriekende ganzenvoet, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / vegan
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Salade van gekonfijte eend

Ingrediënten:
dille, eikenbladsla, franse kwark, gekonfijte eendenbouten, mosterdvinaigrette, sjalot en sperziebonen

Keuken:
Frans
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Pestosoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, cheddar, eidooier, eiwit, emmental, melk, monterey jack, mosterdpoeder, parmezaanse kaas, pesto, roquefort, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans / Frans
Soort:
vegetarisch / soufflé
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Mergpijp met courgette

Ingrediënten:
citroenrasp, courgette, knoflook, krulpeterselie, mergpijpjes, nootmuskaat, peper, tijm, ui en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Provençaalse salade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroenrasp, citroensap, courgette, extra vierge olijfolie, knoflook, radijzen, rode paprika, sperziebonen, tomaten, venkel en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
salade
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Spinaziesoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, melk, mosterdpoeder, nootmuskaat, parmezaanse kaas, spinazie, ui en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / soufflé
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Soufflé van geitenkaas en gedroogde abrikoos

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, eidooier, eiwit, gedroogde abrikoos, geitenkaas, melk, mosterdpoeder, parmezaanse kaas, pecorino, pistache, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / soufflé
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Erwtensoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, doperwten, ei, melk, mosterdpoeder, munt, parmezaanse kaas en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / soufflé
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Diner / voorgerecht uit Lekker Hollands:

Gekookte asperges met mimosadressing

Ingrediënten:
asperges, bladpeterselie, bosui, ei, olijfolie en witte-wijnazijn

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Diner / voorgerecht uit Lekker Hollands:

Hollandse kropsla met tuinbonen en muntolie

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, kropsla, munt, olijfolie en tuinboon

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Diner / voorgerecht uit Lekker Hollands:

Posteleinsalade met hazelnoten

Ingrediënten:
hazelnoot, hazelnootolie, rode ui, rode-wijnazijn en winterpostelein

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Pindasoep uit Virginia

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, geroosterde pinda's, groentebouillon, halfvolle room, laurier, lichte room, pindakaas met stukjes pinda, room, russet aardappel, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Champignons gevuld met kruidenboter

Ingrediënten:
boter, kastanjechampignons, knoflook, krulpeterselie, peper, sjalot, stokbrood, venkel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Kastanjesoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, kastanjes, melk, mosterdpoeder, parmezaanse kaas en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / soufflé
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Polenta of gierstsoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, gierstpuree, knoflook, melk, mosterdpoeder, munt, polenta en zwarte peper

Keuken:
Italiaans / Frans
Soort:
vegetarisch / soufflé
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Soufflé met tuinbonen

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, melk, mosterdpoeder, parmezaanse kaas, tuinbonen en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / soufflé
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Soufflé met limabonen

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, limabonen, melk, mosterdpoeder, parmezaanse kaas en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / soufflé
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Runderbouillon met gevulde knolletjes

Ingrediënten:
cederappel, chinese bieslook, citroensap, doorregen spek, gember, japanse knolraap, koriander, mostarda di frutta, munt, nuoc mam, peper, runderbouillon, soepvlees, stoofvlees, thaise basilicum, yuzu kosho en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Eierbloemsoep met kruiden

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, dille, ei, groentebouillon, kervel, knoflook, koriander, lente-ui, melk, olijfolie, peterselie, venkelgroen, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraan
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Bouillon met weidekringzwammen en gevulde courgettebloemen

Ingrediënten:
bieslook, boter, citroengras, courgettebloemen, daslookblad, doperwten, gevogeltefilet, kipfilet, olijfolie, peper, satépoeder, shii-take, slagroom, thaise basilicum, thaise koriander, tom kha kai van gevogelte, weidekringzwammen, witte erwtenbloemen, zeeasterbladen en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Groene crèmesoep - crema verde

Ingrediënten:
aardappel, boter, brood, groentebouillon, nootmuskaat, peper, prei, slagroom, waterkers en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Preisoep - minestra con i porri

Ingrediënten:
bleekselderij, langkorrelige rijst, olijfolie, parmezaanse kaas, prei, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Hollandse kaassoep

Ingrediënten:
boter, jong belegen boerenkaas, kippenbouillon, lente-uitje, prei, slagroom en zaanse mosterd

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Konijnpaté

Ingrediënten:
appelcider, calvados, ei, kippenlever, knoflook, konijn, niervet, reuzel, roze zeezout, sjalot, slagroom, tijm, varkensvet, vet spek, vierkruidenpoeder, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine