voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Macaroni met tomaten-auberginesaus - maccaruneddi con salsa rossa e melanzane

Ingrediënten:
aubergine, bloem, macaroni, olijfolie, tomatensaus en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Salade de hareng nouveau - Salade van nieuwe haring

Ingrediënten:
appel, bieslook, ciderdressing, crème fraîche, kropsla, nieuwe haring, peper, rode biet, vis, zalmeitjes en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade
Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Diner / voorgerecht uit Het grote vegetarische kookboek:

champignonsoep

Ingrediënten:
bloem, champignons, groentebouillon, melk, peterselie, ui en zure room

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - de snelle keuken

Diner / voorgerecht uit de snelle keuken:

Sint-jakobsmosselen met cantharellen en lof

Ingrediënten:
boter, cantharellen, slagroom, sint-jakobsschelp, witlof en zout

Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Potage Dubarry - Bloemkoolsoep

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, boter, kalfsbouillon, peper, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / voorgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Octopus feijoda

Ingrediënten:
bleekselderij, borlottibonen, chourico worst, inktvis, knoflook, laurierblad, olijfolie, peterselie, piri piri poeder, rode wijn, tomatenpuree, ui en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Paté de caneton d'Amiens - Eendenpaté "Amiens"

Ingrediënten:
boter, champignons, cognac, eend, eendenbotten, eendenlever, ei, fond, ganzenlever, kippenlever, konijnenvlees, korstdeeg, laurier, madeira, mager varkensvlees, peper, tijm, truffel, vet spek, vet varkensvlees en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / voorgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Eierstich met kruiden en eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, boter, eekhoorntjesbrood, ei, knoflook, laurierblad, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peterselie, room, rozemarijn, salie en sjalot

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / voorgerecht uit Raapsteeltje:

Paling in het groen

Ingrediënten:
boter, citroenmelisse, citroensap, dragon, eidooier, kervel, paling, peterselie, pimpernel, salie, sjalot en zuring

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / voorgerecht uit Raapsteeltje:

Tartaar van brandrode MRIJ-rund met gepocheerde kwarteleitjes en Goudse oplegkaas

Ingrediënten:
boeren-goudse oplegkaas, crème fraîche, kappertjes, kogelbiefstuk, kwarteleitjes, olijfolie, sjalot en ui

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht uit Made in Italy:

Zuppa di broccoli e gnocchetti di ricotta - Broccolisoep met ricotta-kaasnoedels

Ingrediënten:
aardappel, broccoli, groentebouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, prei, ricotta en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Sardientjes met tomatensaus - sardine al pomodoro

Ingrediënten:
bloem, olijfolie extra vergine, tomaat, ui, verse sardientjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / voorgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Gebakken geitenkaas met paprika en munt-vinaigrette

Ingrediënten:
belegen geitenkaas, bloem, ei, muntvinaigrette, olijfolie, rode puntpaprika, tijm en zwarte olijf

Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Grosse soupe aux légumes frais - Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, bouquet garni, kaas, knoflook, kool, mager rundvlees, meiknol, peper, peterselie, prei, tomaat, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Diner / voorgerecht uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Melonensalat mit Parma-Schinken und Orangen-Vinaigrette / Meloensalade met parmaham en sinaasappelvinaigrette

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
fruit / varkensvlees
Een recept uit  - de snelle keuken

Diner / voorgerecht uit de snelle keuken:

Nieuwe haring met romige saus

Ingrediënten:
dille, korenwijn, mascarpone, nieuwe haringen en vis

Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Diner / voorgerecht uit Het grote vegetarische kookboek:

franse uiensoep

Ingrediënten:
bloem, boter, groentebouillon, gruyère, oude kaas, peper, stokbrood, suiker, ui en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Diner / voorgerecht uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Scampi-Salat - Salade met langoustines

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
salade / pasta, rijst, granen en deegwaren / schaal- en schelpdieren
Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Diner / voorgerecht uit Het grote vegetarische kookboek:

wortel-sinaasappelsoep

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, nootmuskaat, peper, sinaasappelsap, tijm, ui, wortel, zout en zure room

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - de snelle keuken

Diner / voorgerecht uit de snelle keuken:

Snelle antipasto

Ingrediënten:
artisjokharten, olijfolie extra vergine, parmigiano, pijnboompitten, rodewijnazijn, slamelange, zeezout, zongedroogde tomaten en 
zout en peper

Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht uit Provence:

Knoflooksoep - aïgo bouido

Ingrediënten:
gruyère, knoflook, laurierblad, olijfolie, oud brood, parmezaanse kaas, verse salieblaadjes, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / voorgerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

Heldere minestrone van tomaat en selderij, cantharellen, Europese kreeft

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, cantharel, glasnoedels, knoflook, komkommer, olijfolie, tomaat en zeekreeft

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / voorgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Rijst met zeevruchten

Ingrediënten:
boter, groene paprika, groentebouillon, inktvisjes, knoflook, krabpoten, langkorrelige rijst, laurierblad, moscardini, mosselen, olijfolie, peterselie, pijlinktvis, piri piri poeder, garnaal, tomatenpassata, ui, venusschelpen en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Salade d'asperges au saumon fumé - Aspergesalade met gerookte zalm

Ingrediënten:
asperge, champagnedressing, gerookte zalm, kaviaar, kervel, krulandijvie, kwartelei en zalmeitjes

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vis