voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Bouillon van zeeslakken uit de Faröer met ingelegd zuur

Ingrediënten:
arctische tijm, eikhaas, graanolie, kruiden, zaden, zeeslak en zeewierextract

Keuken:
Internationaal / Deens
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Potage untel - Groene soep van meiknolletjes

Ingrediënten:
boter, citroensap, diepvriesspinazie, eidooier, griesmeel, groen van meiknollen, kippenbouillon, meiknol, melk, peper, spinazie, suiker, water, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Salade van tijgergarnaal en mango

Ingrediënten:
appel, ciderazijn, groene asperges, ijsbergsla, kerriepoeder, limoensap, mango, notenolie, olijfolie, peper, peterselie, pijnboompitten, prinsessenbonen, sjalotje, tijgergarnalen, veldsla, vetstof en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Hartige salade met garnalen, gerookte forel en spekjes

Ingrediënten:
bieslook, gerookte forelfilets, gerookt spek, grijze garnalen, hazelnootolie, hazelnoten, kerstomaat, komkommer, krulsla, olie, peper, vetstof, waterkers, wijnazijn en zout

Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Groentesoep met citroen en kokos

Ingrediënten:
alfalfa, djeroek poeroet, groentebouillon, kokosmelk, laos, laospoeder, limoensap, limoenschil, nam pla, rode spaanse peper, serehpoeder, serehstengel, slagroom, spinazie, thaise vissaus en zout

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / voorgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Chickpea Soup with Spinach - Kikkererwtensoep met spinazie

Ingrediënten:
kikkererwten, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, runderbotten, spinazie, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / voorgerecht uit 101 ballen:

Quinoaballetjes met boerenkool

Ingrediënten:
boerenkool, citroen, dipsaus, ei, eikenbladsla, kokosolie, lijnzaad, lollo verde, paprikapoeder, quinoa, radicchio, tapioca, ui, vlaszaad, wortel, zeezout, zoete aardappels en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Nest egg

Ingrediënten:
ei, eierschaal, gerookte boter, ongzouten boter, paddenstoelen, peterselie, rook en slagroom

Keuken:
Internationaal / Brits
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Asperge met creme van borage en venkel met koolzaadbloemen, korenbloemen en geschaafde eidooier

Ingrediënten:
borage, eidooier, koolzaadbloemen, korenbloemen, miso, olie, salade en venkel

Keuken:
Internationaal / Deens
Soort:
vegan / groente
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Cactusvijg met marsala en melk

Ingrediënten:
cactusvijg, masala en melk

Keuken:
Internationaal / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Klipvis met yoghurt en inktvisinkt

Ingrediënten:
inktvisinkt, klipvis en yoghurt

Keuken:
Internationaal / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Sangiovese, cacao, pijnappelpitten en foie gras

Ingrediënten:
cacao, foie gras, pijnappelpitten en sangiovese-wijn

Keuken:
Internationaal / Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Groene asperges met gedroogde zwarte krenten, zeewierolie en biergist

Ingrediënten:
biergist, bietenpoeder, eetbare bloemen, gedroogde zwarte krenten, gemengse slabladeren, groene asperges, salade en zeewierolie

Keuken:
Internationaal / Deens
Soort:
vegan / groente
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Papaya, foie gras en cacao

Ingrediënten:
cacao, foie gras, papaya en toast

Keuken:
Internationaal / Italiaans
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Gevulde mandarijn

Ingrediënten:
gemarineerde zalmeitjes, mandarijn en zee-egelkuit

Keuken:
Japans / Amerikaans / Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Koolrabi, yoghurt, inmaak van de laatste zomer, rabarbersap en zwarte bessenhoutolie

Ingrediënten:
dennennaalden, gepekelde koolrabi, gerookt hennepzaad, gezouten rabarber, hangop, ingemaakte onrijpe kruisbessen, ingemaakte vlierbessen, olie geinfuseerd met hout van zwarte bessenstruiken, rabarbersap, rode algen, rode snijbiet en ulva

Keuken:
Nederlands / Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Timbaal variaties

Ingrediënten:
aspergepunten, béarnaisesaus, bloem, boter, champignons, cognac, eidooier, ham, kalkoen, kip, kreeft, madeira, melk, peper, port, sauce aurore, sauce brune à lestragon, sauce madère, sauce périgeux, sint-jakobsschelpen, slagroom, spinazie, truffel, zalm, zout en zwezerik

Keuken:
Frans
Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Soufflé aux blanc d'oeufs - Kaassoufflé met alleen eiwitten

Ingrediënten:
bloem, boter, eiwit, kaas, gruyère, nootmuskaat, peper, room en zout

Soort:
soufflé / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Soufflé de poisson - Vissoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, droge witte wijn, eidooier, eiwit, gepocheerde scholfilet, gepocheerde tongfilet, gruyère, lente-ui, melk, mousseline-sabayonsaus, peper, sjalot, slagroom, visvocht en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Met truffel gegratineerde camembert

Ingrediënten:
camembert en zwarte truffel

Keuken:
Internationaal / Deens
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit  - 30 rezepte von Deutschlands Spitzenköchen

Diner / voorgerecht uit 30 rezepte von Deutschlands Spitzenköchen:

Kalbsfuss mit Oliven-Birnen-Kompott / Kalfspoot met compote van peer en olijf

Keuken:
Duits
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit  - 30 rezepte von Deutschlands Spitzenköchen

Diner / voorgerecht uit 30 rezepte von Deutschlands Spitzenköchen:

Tomatensuppe mit Flusskrebsen und Zucchiniblüte - Tomatensoep met rivierkreeftjes en courgettebloemen

Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - 30 rezepte von Deutschlands Spitzenköchen

Diner / voorgerecht uit 30 rezepte von Deutschlands Spitzenköchen:

Pata Negra mit Erbsen, Minze und Holzkohle-Öl / Pata negra met doperwten, munt en houtskoololie

Keuken:
Spaans
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Diner / voorgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Focaccia mit Aubergine und Räucheraal / Focaccia met aubergine en gerookte paling

Ingrediënten:
aubergine, balsamicoazijn, basilicum, bloem, citroensap, focacia, gerookte palingfilet, olijfolie, tabasco en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis