voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Ossenstaartsoep

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, jeneverbessen, knolselderij, kruidnagels, laurier, ossenstaart, peper, prei, rapen, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Erwtensoep met Belgische mosterd en tijm

Ingrediënten:
belgische mosterd, bladpeterselie, boter, doperwten, groentebouillon, hazelnootboter, knoflook, peper, tijm, ui en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / voorgerecht uit Deutsche Küche:

Gemüsesuppe mit pfifferlingklöβchen und Petersilienpesto - Groentesoep met cantharelnoedels en peterseliepesto

Ingrediënten:
cantharelnoedels, erwten, gerookt buikspek, gevogeltefond, groentefond, koolrabi, peterseliepesto, peterseliewortel, prei, savooiekool, witte kool en wortel

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Witloofsalade

Ingrediënten:
citroen, mandarijntjes uit blik, olie, peper, preischeuten, selderijzout, tijm, tuinkers en witloof

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Boyos de cebollas - Uienpasteitjes

Ingrediënten:
eidooier, olijfolie, parmezaanse kaas, pitadeeg, ui en water

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Hartige salade met garnalen, gerookte forel en spekjes

Ingrediënten:
bieslook, gerookte forelfilets, gerookt spek, grijze garnalen, hazelnootolie, hazelnoten, kerstomaat, komkommer, krulsla, olie, peper, vetstof, waterkers, wijnazijn en zout

Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Kräutersuppe

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, boter, cocktailworstjes, dille, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, peterselie, roomkaas, slagroom, tuinkers, vleesbouillon en zalmsnippers

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Variaties op aardappel-preisoep met meegekookte groenten

Ingrediënten:
aardappelen, bieslook, bonen, boter, erwten, koolraap, linzen, peterselie, prei, slagroom, tomaten, tomaten uit blik, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / voorgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Ceviche van zeebaars met passievrucht

Ingrediënten:
bleekselderij, eetbare bloemen, extra vergine olijfolie, gember, knoflook, koriander, limoenen, passievruchten, rode peper, rode ui, witte ui, zeebaars en zeezout

Keuken:
Peruaans
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / voorgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Beef tataki

Ingrediënten:
biefstuk, eetbare bloemen, gember, komkommer, koriander, lentekool, olijfolie, radijsloof, rijstazijn, rode peper, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, suiker, witte wijnazijn en wortelen

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / voorgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Harissa-aubergine met feta-yoghurtdip

Ingrediënten:
aubergines, citroenen, extra vergine olijfolie, feta, granaatappelpitten, griekse yoghurt, harissa, knoflook, munt en sesamzaad

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit  - Pasta Special, 30 leichte Rezepte

Diner / voorgerecht uit Pasta Special, 30 leichte Rezepte:

Rinder-Tomaten-Brühe mit Ricotta-Tortellini / Runder-tomatenbouillon met ricotta-tortellini

Ingrediënten:
gevulde pasta

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles
Een recept uit  - Pasta Special, 30 leichte Rezepte

Diner / voorgerecht uit Pasta Special, 30 leichte Rezepte:

Hühnerbrühe mit geriebene Nudeln und Liebstöckel - Kippenbouillon met geschaafde noedels en lavasblad

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / voorgerecht uit Baru Belanda:

Salam goreng telor nieuwe stijl - Sambal goteng met ei nieuwe stijl

Ingrediënten:
citroenblaadjes, cress, ei, eiwit, fijne suiker, garnalenpasta, gemberwortel, knoflook, kokosvlokken, limoenrasp, limoensap, panko, plantaardige olie, sambal bajak, tomaten en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / voorgerecht uit Noedels:

Kipwontons met geroosterde tomaat

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, geklaarde boter, gember, jonge prei, kastanjes, kipfilet, knoflook, nam pla, pindaolie, tomaat, vissaus, wontonvel, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / voorgerecht uit Deutsche Küche:

Rote-Bete-Terrine mit geräuchertem Saibling - Rode bietenterrine met gerookte zalmforel

Ingrediënten:
aceto balsamico, cayennepeper, champagneazijn, citroensap, distelolie, fleur de sel, gelatine, gerookte forelfilet, gerookte zalmforelfilet, kalfsfond, karwijzaad, knoflook, koolzaadolie, mierikswortelmousse, peper, rode bieten, runderfond, sherryazijn, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Diner / voorgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Sushi mit Lachs / Sushi met zalm

Ingrediënten:
gember op siroop, komkommer, mirin, norivellen, sushirijst, zalmfilet en zout

Keuken:
Duits
Soort:
rijst / vis
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Diner / voorgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Carpaccio vom Rind mit Salat und Wintertrüffel / Rundercarpaccio met salade en wintertruffel

Ingrediënten:
bieslook, dragon, dragonmosterd, eekhoorntjesbrood, groentebouillon, kastanjechampignons, kervel, limoenolijfolie, lollo bianco, lollo rosso, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, radijsjes, runderfilet, walnootolie, witte balsamicoazijn, zout, zwarte peper en zwarte wintertruffel

Keuken:
Duits
Soort:
rundvlees
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Diner / voorgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Risotto mit Entenleber-Bolognese und rotem Chicorée / Risotto met eendenleverbolognese en rode witlof

Ingrediënten:
boter, eendenleverbolognese, gevogeltefond, kippenbouillon, olijfolie, risottorijst, rode witlof, sjalot, witte peper en witte wijn

Keuken:
Duits
Soort:
risotto
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Diner / voorgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Jakobsmuscheln mit Fenchel-Granatapfel-Salat und Pinienkernvinaigrette / Coquilles met venkel-granaatappelsalade en pijnappelpit-vinaigrette

Ingrediënten:
coquilles, granaatappel, limoensap, olijfolie, pijnboompittenvinaigrette, raapolie, venkelgroen, venkelknol, witte balsamicoazijn, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Diner / voorgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Sushi mit Langoustinen / Sushi met langoustine

Ingrediënten:
gember, grof gemalen witte peper, koriander, langoustinestaart, mirin, norivellen, olijfolie, sushirijst en zout

Keuken:
Duits
Soort:
rijst / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Diner / voorgerecht uit Gesund Geniessen:

Ingwer-Gurken-Suppe mit spicy Reisnudelsalat / Gember-komkommersoep met pittige rijstnoedelsalade

Ingrediënten:
gember, komkommer, munt, olijfolie, peper, rietsuiker, rijstnoedelsalade, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Nigel Slater - Greenfeast 50x snel & vega

Diner / voorgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:

Aspergetaart met citroen en creme fraiche

Ingrediënten:
asperges, bladerdeeg, bladpeterselie, citroen, parmezaanse kaas en slagroom

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Kleurrijke salade

Ingrediënten:
bieslook, gele tomaat, gemengde slasoorten, olijf, peterselie, rode ui, tomaat en zwarte tomaat

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade