voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / voorgerecht uit De truffel:

Warme charolais in een jasje van truffel

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, charolais, druivenpitolie, eidooier, mesclun, olijfolie, piment d'espelette, zout en zwarte truffel

Keuken:
Frans
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Zoetzure venkel

Ingrediënten:
azijn, water, jeneverbes, knoflook, kruidnagel, steranijs, suiker, tijm, venkelsap en zout

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Potage untel - Groene soep van meiknolletjes

Ingrediënten:
boter, citroensap, diepvriesspinazie, eidooier, griesmeel, groen van meiknollen, kippenbouillon, meiknol, melk, peper, spinazie, suiker, water, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Soufflé de poisson - Vissoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, droge witte wijn, eidooier, eiwit, gepocheerde scholfilet, gepocheerde tongfilet, gruyère, lente-ui, melk, mousseline-sabayonsaus, peper, sjalot, slagroom, visvocht en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / vis
Een recept uit C.J.E. Leenders de Vries - Van piepers tot pasta

Diner / voorgerecht uit Van piepers tot pasta:

Gestoomde tahoesalade met sojadressing

Ingrediënten:
earl grey thee, komkommer, lapsang souchong, limoensap, medium sherry, sojasaus, tahoe, taugé en waterkers

Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / voorgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Pasta con acciughe e arancia (pasta met ansjovis en sinaasappel)

Ingrediënten:
ansjovisfilet, droge spaghetti, droge witte wijn, knoflook, olijfolie, ontzouten kappertjes, peper, rode wijn, sinaasappel, venkelknol en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / voorgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Pasta Paolina (pasta Paolina)

Ingrediënten:
ansjovisfilet, caciocavallo, droge spaghetti, gemalen kruidnagel, tomaat, kaneel, knoflook, munt, olijfolie, verse pasta en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / voorgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Pasta Norma (pasta Norma)

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, extra vierge olijfolie, kerstomaat, knoflook, pasta, peper, ricotta infornata, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / voorgerecht uit Moleculair koken:

Warme parmezaannoedels in kippenconsommé

Ingrediënten:
agar-agar, groentebouillon, kippenconsommé en parmezaanse kaas

Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

IJspastille van sake

Ingrediënten:
citroengras, gelatine, limoenrasp, limoensap, sake, sakeazijn, suikerwater, xantana en zout

Keuken:
Japans / Belgisch
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / voorgerecht uit Varkensvlees:

Varkensrisotto

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, laurier, peper, rijst, salamiworstjes, ui, varkensbotten, varkensvlees, wortel en zout

Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / voorgerecht uit Het literaire eetboek:

Romige soep van verse champignons

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, champignons, kalfsbouillon, peper, prei, room, ui en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Oester

Ingrediënten:
gelatine, oesternat, oesters, sakeazijn en sambal

Keuken:
Japans
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / voorgerecht uit Het literaire eetboek:

Algonquinsoep

Ingrediënten:
boter, eidooier, kerriepoeder, kippenbouillon en room

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / voorgerecht uit De truffel:

Warme oesters in eendenlevercrème

Ingrediënten:
eendenlevercrème, oesters, olijfolie en witte truffel

Keuken:
Frans
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / voorgerecht uit Varkensvlees:

Lauwwarme salade van varkensfilet met gekonfijte vruchten, balsamico-azijn en brisighella-olie

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bleekselderij, kastanjes, kruidnagelpoeder, laurierpoeder, olijfolie, oranjesnippers, peper, pijnappelpitten, prei, rauwe ham, rozijnen, sukadesnippers, varkensfilet, varkensnet, wortel en zout

Soort:
salade
Een recept uit Anne Wilson - Verrassende groentegerechten

Diner / voorgerecht uit Verrassende groentegerechten:

Pompoensoep met kerrie

Ingrediënten:
bieslook, boter, kerriepoeder, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, melk, nootmuskaat, pompoen, room, suiker en ui

Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Consommé geparfumeerd met lavaskruid-infusie

Ingrediënten:
consommé, water en lavas

Keuken:
Belgisch
Soort:
garnituur
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / voorgerecht uit Moleculair koken:

Schaaldierenbisque met chorizoschuim

Ingrediënten:
chorizo, schaaldierenbisque, slagroom en volle melk

Soort:
soep/bouillon / saus
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Emulsie van champignons

Ingrediënten:
champignonpoeder, champignons, chardonnayazijn, citroensap, dashi, dashiazijn, druivenpitolie, eiwit en xantana

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Sorbet van dille

Ingrediënten:
dillesap, gelatine, glucosepoeder, glycerine, limoensap, spinaziesap, suiker en venkelsap

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Sorbet

Ingrediënten:
bierazijn, geuze mariage parfait, glycerine, ijspoeder, moutpoeder en palatinose

Keuken:
Belgisch
Soort:
ijs
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Makreel

Ingrediënten:
korianderzaad, makreelfilet, suiker, vlierbloesem en zeezout

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Eidooier

Ingrediënten:
eidooier, peper en zout

Keuken:
Internationaal