335 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliecitroensapeigemberketjap manisknoflookkokosmelkkomkommerlente-uilichte sojasauslimoenlimoensapolieolijfoliepepersesamoliesjalotsuikertaugéuiwaterwortelzonnebloemoliezwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Het insectenkookboek:

Tjap tjoy

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, champignon, gele paprika, kippenbouillon, knoflook, koriander, lente ui, limoen, meelwormen, mirin, noedels, rode currypasta, sherry, sjalot, sojasaus, sperziebonen, sprinkhanen, vissaus, winterwortel, zonnebloemolie en zout

Soort:
insecten
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken paprika en ui Aziatische stijl

Ingrediënten:
arachideolie, champignons, druivenpitolie, gele paprika, gember, koriander, maïsolie, rode paprika, shiitake, sojasaus, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tofoepannenkoeken op z'n Indiaas

Ingrediënten:
arachideolie, bieslook, bloem, gemberwortel, knoflook, koriander, neutrale olie, peterselie, rijstmeel, sambarpoeder, sojamelk, sojasaus, tofu, volkorenmeel en zout

Keuken:
Aziatisch / Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Koreaanse komkommersalade

Ingrediënten:
blanke azijn, gember, jalapeñopeper, knoflook, komkommer, koriander, rijstazijn, serrano chilipeper, sojasaus, suiker, thaise peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / snack of tussendoortje / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tofoepannenkoeken

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum, bieslook, dille, koriander, lente ui, neutrale olie, peterselie, rijstmeel, sojamelk, sojasaus, tahin, tofu en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gesmoorde tofoe met aubergine en shiitake

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, chilipasta, donkere sesamolie, gemberwortel, groentebouillon, knoflook, koriander, lente ui, peper, sesamzaad, shiitake, sojasaus, tofu en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Zeesla

Ingrediënten:
chilivlokken, komkommer, kool, koriander, mayonaise, paprika, pinda's, rijstazijn, sojasaus, suiker, vegannaise, wakame, zout en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Bijgerecht uit Thuis in de keuken:

Tahindressing

Ingrediënten:
agavesiroop, citroensap, dressing, honing, knoflook, koriander, munt, bladpeterselie, pompoenpitten, sojasaus, tahini, water, yoghurt en zout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Koude hete noedels

Ingrediënten:
azijn, chilisaus, eiermie, komkommer, koriander, lente ui, neutrale olie, pinda, radijs, rijstwijnazijn, sesamolie, sojasaus, spaanse peper, suiker, tabasco, taugé, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Buffet / bijgerecht uit Eten en zo:

Coleslaw met vijf geuren

Ingrediënten:
chinees vijfkruidenpoeder, koriander, lichte sojasaus, limoensap, mayonaise, sesamzaad, witte kool en zout

Soort:
salade / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Geroosterde en gelakte slaharten

Ingrediënten:
citroenrasp, fleur de sel, hoisinsaus, koriander, little gemsla, peper, rode nerf zuring, sesamzaad, sojasaus, thaise basilicum en zonnebloemolie

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het insectenkookboek:

Dim sum

Ingrediënten:
bleekselderij, buffalo's, eiwit, gemalen komijn, groentebouillon, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, lente ui, meelwormen, notenolie, risottorijst, sambal oelek, sesamolie, sherry, shiitake, sjalot, sojasaus, sprinkhanen, witte peper, wontonvel, zonnebloemolie en zout

Soort:
insecten
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tofoepannenkoeken met kimchi

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum, bieslook, bloem, chilipasta, dille, donkere sesamolie, kimchi, koriander, neutrale olie, peterselie, rijstmeel, sojamelk, sojasaus, tofu, volkorenmeel en zout

Keuken:
Aziatisch / Koreaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tofoepannenkoeken

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum, bieslook, bloem, dille, koriander, neutrale olie, peterselie, rijstmeel, sojamelk, sojasaus, tahin, tofu, volkorenmeel en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Quinoasalade met tempé

Ingrediënten:
arachideolie, druivenpitolie, gember, knoflook, koriander, lente-ui, maïsolie, quinoa, rijstwijnazijn, sesamolie, sojasaus, taugé, tempeh, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Knapperig gebakken taugé

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, cayennepeper, chilipeper, chilivlokken, koriander, limoen, maïzena, peper, pinda, rijstmeel, sojasaus, taugé en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Lunch / avondmaal uit Noedels:

Chow mein-garnalen uit Szechuan

Ingrediënten:
chilipoeder, chinese rijstwijn, droge sherry, eiernoedels, gemberwortel, knoflook, koriander, lente-ui, pindaolie, scampi, sjalot, sojasaus, suiker, szechuanpeper, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Spareribs met barbecuesaus

Ingrediënten:
barbecuesaus, bruine suiker, cajunkruiden, dijonmosterd, gember, knoflook, koriander, peper, sherry, sla, sojasaus, spareribs, tomatenketchup, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kwartel met honing en groentesalade

Ingrediënten:
acaciahoning, babymaiskolf, koriander, kwartels, olijfolie, peper, rammenas, selderij, sherryazijn, sjalotjes, sojasaus, vetstof, wildfond, wortelen en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Haal meer recepten op...