137 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebloemboterbruine suikercitroencitroensapeigemberkaneelkippenbouillonknoflookkorianderlamsgehaktlamsschouderolijfoliepepertijmtomaattomatenpureeuivleeswaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Komshuyani - Vlees met kweeperen

Ingrediënten:
citroensap, gember, kweeperen, lamsvlees, peper, piment, suiker, tomaten, ui, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods / Georgisch / Iraaks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Lam met appelen

Ingrediënten:
appelsap, boter, cider, citroenrasp, citroensap, knoflook, kruidnagel, lamsvlees, moesappel, olijfolie, peper, room, suiker en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Loubia - Stoofschotel van ogenboontjes

Ingrediënten:
gedroogde ogenboontjes, kaneel, knoflook, lamsvlees, peper, piment, rundvlees, suiker, tomaten, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Navarin printanier - Stoofpot van lam met voorjaarsgroenten

Ingrediënten:
aardappelen, bloem, bruine lamsfond, doperwten, knoflook, lamsborst, lamskotelet, lamsnek, lamsschouder, laurier, meiknolletjes, olie, peper, reuzel, rozemarijn, runderbouillon, runderfond, sperziebonen, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, water, winterwortelen, witte uien en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Kofta bil karaz - Gehaktballetjes met morellensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, boterhammen, citroensap, gedroogde zure kersen, kaneel, kersencompote, kersen op siroop, mager lamsvlees, morellen, peper, pijnboompitten, piment, plantaardige olie, suiker, tamarindepasta, ui en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Saté

Ingrediënten:
bruine suiker, citroengras, djinten, gember, goela djawa, hamlappen, ketoembar, knoflook, lamsbout, lamsschouder, pindakaas, sambal oelek, santen, schouderkarbonade, sjalot, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
barbecue/grill / varkensvlees / lamsvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Avas - Gestoofde witte boontjes

Ingrediënten:
citroen, citroensap, gedroogde witte bonen, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, rundvlees, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Grieks / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Gegrilde vleesmix aan de spies

Ingrediënten:
ananassap, ananas uit blik, aubergine, bacon, bieslook, champignons, citroensap, djinten, fricandeau, kipfilet, knoflook, lamsvlees, lever, olie, oregano, paprika, sjalot, sla, suiker, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / gevogelte
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Indische lamsfilet

Ingrediënten:
boter, kerrie, lamsfilet, lamslendelapje, mangochutney, olie, slagroom, suiker, ui, vleesbouillon, witte peper, zout en zure appel

Soort:
vlees
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Recept uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamsworstjes aan pennen

Ingrediënten:
eiwit, extra vergine olijfolie, kappertjes, lamsbout, lamslende, lente-ui, magere yoghurt, oregano, oud brood, peterselie, rode wijnazijn, suiker, tomaat, zout en zwarte peper

Soort:
lamsvlees
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Belegd roggebrood

Ingrediënten:
acaciahoning, anijszaad, ciderazijn, dillezaad, dragon, geitenkaas, grof zout, jeneverbes, jonge bietjes, korianderzaad, lamsfilet, peper, raapzaadolie, rietsuiker, roggebrood, venkelzaad, wortel, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Deens
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Gebraden lamszadel met pruimensaus

Ingrediënten:
basterdsuiker, blauwe pruimen, bruine suiker, citroensap, extra vergine olijfolie, handappel, kippenbouillon, lamszadel, pijpkaneel, rode wijn, zout en zwarte peper

Soort:
lamsvlees / ovenschotel
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Lamsschouder met yoghurt en kardemom

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroenrasp, citroensap, griekse yoghurt, kardemompeul, knoflook, lamsschouder, olijfolie, saffraandraadjes, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / feestdagen
Haal meer recepten op...