22 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemcitroensapfijne kristalsuikerfruitgriekse yoghurtgula djawakomijnzaadkorianderkorianderpoederlaoslimoenlombokolieolijfolierode lomboktomatenpureetrassiuiwaterzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gegrilde makreel met zoete-aardappelpickles en muntyoghurt

Ingrediënten:
anijsster, citroen, fijne kristalsuiker, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoen, makreelfilets, minikomkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipeper, tamarindepasta, venkelzaad, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Ayam Boemboe Bali

Ingrediënten:
asem, djahé, djinten, fruit, gemalen kokos, water, gula djawa, ketjap, korianderpoeder, kip, knoflook, kokos, laos, laoswortel, lombok, olie, tomaat, rode lombok, salamblaadjes, serehstengels, sjalot, sjalotjes, sjalotten, knoflook, tomaten, trassi, water, wijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Dadar Gulung

Ingrediënten:
asem, djahé, djinten, eieren, fruit, gehakt, kokosnootvruchtvlees, half-om-halfgehakt, juruk purut, korianderpoeder, knoflook, kokos, laos, lombok, olie, peper, rode lombok, sambal, sjalotten, suiker, knoflook, trassi en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Atjar Tjampoer

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, groente, groenten, gula djawa, haricots verts, juruk purut, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, kokos, komkommer, kool, kunyit, laos, lombok, olie, pinda’s, rode lombok, salamblaadje, sereh, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, witte kool, wortel, zout, 
zout en peper en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sambal MatahSambal Badjak

Ingrediënten:
banaan, bouillon, chardonnay, chocolade, djinten, fruit, gewürztraminer, gula djawa, ketjap, ketjap manis, kip, knoflook, limoen, limoensap, lomboks, merlot, olie, rawits, rode wijn, salamblad, sereh, sjalotten, tamarinde, knoflook, tomaat, tomaten, tomatenpuree, trassi, tropisch fruit, varkensvlees, water, wijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sayur Bayam

Ingrediënten:
djinten, eieren, fruit, groene lomboks, gula djawa, juruk purut, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, kunyit, laos, lombok, lomboks, mais, maïskorrels, olie, rode lombok, rode ui, salamblaadje, salamblaadjes, santen, sjalotten, spinazie, suiker, knoflook, trassi, ui, water, wilde spinazie, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Kuping Gaja

Ingrediënten:
asem, bloem, bosui, bosuitjes, bouillon, cacao, citroensap, djinten, eieren, fruit, gehakt, gula djawa, juruk purut, kaneel, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, koekjes, water, lombok, olie, peper, pinda’s, prei, prei, runderbouillon, runderlever, selderij, soepvlees, suiker, tarwebloem, taugé, knoflook, trassi, ui, vanillestokje, vanillesuiker, vlees, water, witte kool, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Ongol-Ongol

Ingrediënten:
bananenblad, djinten, fruit, gula djawa, juruk purut, korianderpoeder, kip, kippenbouillon, kippendijen, kleefrijst, knoflook, kokos, kunyit, laos, olie, pandanbladeren, rijst, rode lombok, santen, olie, citroengras, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, vanille, water, water, witte kleefrijst, witte peper, zonnebloemolie, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Nasi Putih

Ingrediënten:
asem, citroen, citroensap, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, gula djawa, juruk purut, korianderpoeder, knoflook, kruiden, kruidnagel, kunyit, laos, lomboks, olie, pure chocolade, rijst, runderlappen, salamblaadjes, santen, sereh, knoflook, uien, vlees, water, wijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gegrilde makreel met zoete-aardappelpickles en muntyoghurt

Ingrediënten:
anijsster, citroen, fijne kristalsuiker, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoen, makreelfilets, minikomkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipeper, tamarindepasta, venkelzaad, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje / hoofdgerecht uit Indonesie:

Drooggebakken rundvlees - empal daging

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroen, daoen salam, djinten, goela djawa, ketjap benteng manis, ketoembar, knoflook, komijn, koriander, limoen, olie, runderlappen, ui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Picknick / diner / buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / snack en tussendoortje / hoofdgerecht uit Indonesie:

Drooggebakken rundvlees, extra gekruid - empal pedas

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroen, daoen salam, djinten, goela djawa, ketjap benteng manis, ketoembar, knoflook, komijn, koriander, limoen, olie, runderlappen, sambal oelek, ui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Bijgerecht uit Plenty more:

Pikante meiknolletjes

Ingrediënten:
appelazijn, citroensap, fijne kristalsuiker, gedroogde anchopeper, ingemaakte citroenen, kardemom, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, koriander, meiknolletjes, olijfolie, rode chilivlokken, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Bijgerecht uit Plenty more:

gevulde courgettes

Ingrediënten:
citroen, courgette, fijne kristalsuiker, gedroogde munt, gemalen komijnzaad, gemalen pimentkorrels, granaatappelmelasse, griekse yoghurt, groentebouillon, knoflook, koriander, munt, olijfolie, rondkorrelrijst, tomaat, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht / avondmaal uit Plenty more:

Gort en linzen met paddestoelen en zoete specerijen

Ingrediënten:
bloem, bruine linzen, citroen, dille, fijne kristalsuiker, gedroogde munt, gedroogde porcini, gemalen komijn, gemalen piment, gort, kaneel, olijfolie, peterselie, portobellopaddestoelen, ui, zonnebloemolie, zout, zure room en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / voorgerecht uit Jeruzalem:

Zalmsteaks in chraimeh saus

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, citroen, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, groene chilipeper, kaneel, karwijzaad, knoflook, koriander, mild paprikapoeder, tomatenpuree, zalmsteak, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht uit Jeruzalem:

Cannellinibonensoep met lamsvlees

Ingrediënten:
brood, cannellinibonen, citroen, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gemalen komijn, kardemompeulen, knoflook, koriander, lamsstoofvlees, pintobonen, selderijknol, tomatenpuree, ui, vastkokende aardappelen, zhoug, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jeruzalem:

Ka'ach bilmalch

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroen, ei, gemalen komijn, griekse yoghurt, instantgist, knoflook, peterselie, sesamzaad, suiker, tahinpasta, venkelzaad, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht uit Jeruzalem:

Soep van geblakerde aubergine & mograbieh

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bouillon, citroen, dille, knoflook, komijnzaad, mograbieh, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

VIDEO: 4 gangen kerstmenu in 2 uur

Ingrediënten:
azijn, basilicum, bloemkool, citroen, crème fraîche, dressing, ei, eieren, filodeeg, flespompoen, bloem, boter, gemalen komijn, gort, griekse yoghurt, ijs, kastanjes, knoflook, komijn, kruiden, kruidensalade, kurkuma, marinade, zout, munt, olie, olijfolie, paddenstoelen, paprikapoeder, parmezaanse kaas, pasta, peren, peterselie, bladpeterselie, pompoen, rietsuiker, rucola, vruchtensap, spruiten, spruitjes, steaks, suiker, knoflook, tijm, bakpoeder, kardemompoeder, ui, water, waterkers en witte wijnazijn

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Perzische keuken: Tahcheen met aubergine en portobello

Ingrediënten:
aubergine, aubergines, basmatirijst, boter, cayennepeper, eidooier, fruit, boter, griekse yoghurt, kaneelpoeder, knoflook, komijnzaad, kurkumapoeder, paddenstoelen, peper, piment, pistachenoten, portobello, portobello, rijst, saffraan, saffraandraadjes, suiker, taart, knoflook, ui, vet, water, yoghurt, zeezout, zonnebloemolie, zout, zuurbessen en zwarte peper