40 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: amandelappelbakpoederbloemboterbruine suikercitroenschileifilodeeghoningkaneelstokjekruidnagelnootmuskaatnotenoranjebloesemwaterpistachesplantaardige olierozenwaterslagroomwaterwortelzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Baklava met walnoten

Ingrediënten:
boter, citroensap, fijne tafelsuiker, filodeeg, kaneel, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker, walnoten, water en zonnebloemolie

Keuken:
Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Annemiek Verweij

Recept van KeukenLiefde:

Appelcake met walnoten

Ingrediënten:
appel, bakpoeder, eieren, elstar, bloem, gehakt, honing, roomboter, citroensap, kaneel, vanille-extract, walnoten, witte basterdsuiker en zout

Een recept uit Annemiek Verweij

Recept van KeukenLiefde:

Appelcake met walnoten

Ingrediënten:
appel, bakpoeder, eieren, elstar, bloem, gehakt, honing, roomboter, citroensap, kaneel, vanille-extract, walnoten, witte basterdsuiker en zout

Een recept uit Modeste Herwig - IJs in elk seizoen

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit IJs in elk seizoen:

Honingijs met walnoten en tijm

Ingrediënten:
citroensap, druivensuiker, eidooier, kristalsuiker, gehakt, boter, groene appels, kaneel, melk, slagroom, tijm, tijmhoning en walnoten

Soort:
zoet / vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / basisrecept uit De dikke vegetariër:

Rijstmeel-kruimellaagje

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, citroensap, kaneel, pecannoot, rijstmeel, volkorenmeel en walnoten

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / basisrecept uit De dikke vegetariër:

Zoet kruimellaagje

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine suiker, citroensap, kaneel, pecannoot, volkorenmeel en walnoten

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Recept uit Vegan Genial:

Appelvulling

Ingrediënten:
abrikozenmarmelade, appel, appelmoes, bruine suiker, citroensap, gedroogde cranberries, kaneel, kardemom, vanille, walnoten en water

Soort:
vegan / fruit
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Belila - Tarwe of gerst met suikerwater en noten

Ingrediënten:
amandelen, amandelschaafsel, citroensap, kaneel, oranjebloesemwater, parelgort, pistaches, rozenwater, rozijnen, suiker, verse tarwe en walnoten

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegan
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / voorgerecht / nagerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Tetilla met vijgen-walnotenjam

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, kaneelstokje, kristalsuiker, membrillo, tetilla kaas, verse zwarte vijgen en walnoten

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Filo met noten - baklava

Ingrediënten:
amandel, boter, citroensap, filodeeg, gemalen kaneel, kaneelpijpje, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker, walnoten en water

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / noten
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Farka - Tunesische cake met couscous, dadels en noten

Ingrediënten:
amandelen, arachideolie, citroensap, fijne tafelsuiker, gedroogde dadels, hazelnoten, kaneel, oranjebloesemwater, pistaches, plantaardige olie, poedersuiker en walnoten

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegan / couscous
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / nagerecht uit Koude keuken:

Appelsalade "Eva"

Ingrediënten:
amandelen, appel, arak, citroensap, citroenschil, gekonfijte kers, honing, kaneel, kokosrasp, pistaches, suiker en walnoten

Keuken:
Duits
Soort:
vegan / fruit
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Ingrediënten:

Baklava

Ingrediënten:
boter, citroensap, fillobladerdeeg, honing, kaneelpoeder, kaneelstokje, kruidnagelpoeder, margarine, suiker en walnoten

Keuken:
Grieks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / nagerecht uit De Joodse keuken:

Lokshen kugel mit eppel met specerijen

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, ei, eiernoedels, kaneel, krenten, kruidnagel, nootmuskaat, rozijnen, rum, suiker, walnoten, zout en zure appels

Keuken:
Pools / Duits / Russisch / Asjkenazisch / Joods
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / pudding / vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / nagerecht uit Grieks koken:

Baklava

Ingrediënten:
amandelen, basterdsuiker, boter, citroensap, filodeeg, kaneel, kruidnagels, olijfolie, piment, suiker, walnoten en water

Keuken:
Grieks
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / nagerecht uit Morito:

Walnotencake

Ingrediënten:
amandelmeel, bakpoeder, boter, citroenrasp, citroensap, grove polenta, kaneel, nootmuskaat, scharrelei, walnoten, witte basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie en zuiveringszout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Appelstrudel

Ingrediënten:
boter, broodkruim, citroensap, filodeeg, gele rozijnen, gemalen amandelen, kaneel, plantaardige olie, poedersuiker, suiker, walnoten en zure appels

Keuken:
Midden-europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Haroset uit Italië

Ingrediënten:
appel, citroensap, dadel, gedroogde vijgen, gekonfijte citrusschil, gekonfijte sinaasappelschil, gele rozijnen, gemalen amandelen, gember, gemberpoeder, honing, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, peer, pijnboompitten, pistaches, pruimedanten, sinaasappelsap, suiker, walnoten en zoete wijn

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Haal meer recepten op...