222 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroensapgemberknoflookkomijnkomkommerlente-uilimoenoliepeperplantaardige oliepreirijstsambal oeleksojasaussuikertaugétomaatuiwaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Thaise stoofpot met ei

Ingrediënten:
arachideolie, djeroek poeroetblaadjes, ei, kippenbouillon, kokosmelk, koriander, laoswortel, lente ui, rietsuiker, rode currypasta, rode paprika, sereh, sperziebonen, taugé, thaise vissaus, witte kool en zonnebloemolie

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken rijst, met of zonder ei

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, doperwten, ei, gember, knoflook, koriander, lente ui, neutrale olie, pandanrijst, paprika, peper, sesamolie, shaoxingwijn, sherry, sojasaus, tofu, ui, witte rijst, witte wijn, zilvervliesrijst en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Kardemomrijst met gepocheerde eieren en yoghurt

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, ei, geelwortelpoeder, griekse yoghurt, groene chilipeper, kardemompeulen, kerrieblaadjes, knoflook, koriander, korianderzaad, limoensap, peterselie, ui, water, witte wijnazijn, zeezoutvlokken en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Groentegerecht met ei en pindasaus - gado-gado

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, asempasta, blanke azijn, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, ei, emping belindjoe, gele kool, goela djawa, groene kool, haricots verts, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, komkommer, kool, kroepoek oedang, limoensap, oelek, olie, pindakaas, slablad, sperziebonen, spitskool, taugé, ui, verse koriander, verse peterselie, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Visgerecht met eieren en kokos - otak otak pipih

Ingrediënten:
arachideolie, dikke kokosmelk, ei, garnalen, gedroogde kokos, kabeljauwfilet, ketoembar, klapper, knoflook, koriander, laos, slablad, suiker, tomaat, ui, zeevisfilet en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tahoe met ei (omelet) - tahoe dadar

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, krulpeterselie, limoensap, olie, peper, prei, sambal oelek, tahoe, verse koriander, voorjaarsui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Garnalen met eieren in kruidige saus - goelai oedang dan telor

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, ei, gemberwortel, goela djawa, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, noorse garnalen, peper, sambal oelek, steurgarnaal, tomaat, ui, verse garnalen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gebakken tahoe met kippenlevers - tahoe goreng

Ingrediënten:
arachideolie, ei, frituurolie, ketoembar, kippenlever, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, rijstebloem, tahoe en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
orgaanvlees / frituur / soja
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / bijgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Thaise viskoekjes

Ingrediënten:
arachideolie, dipsaus bij viskoekjes, ei, koriander, lente-uien, nam pla, rijstbloem, rode pepers, sperziebonen, thaise rode currypasta, witvisfilet en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Soort:
vis
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Diner / hoofdgerecht uit AH wereldkeukens China:

Roergebakken garnalen met mango

Ingrediënten:
arachideolie, droge sherry, eiwit, gemberwortel, knoflook, knoflookbieslook, mango, sesamolie, tijgergarnalen, verse koriander en vierseizoenenpeper

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Minimania:

Ducky rolls

Ingrediënten:
arachideolie, chilivlokken, chinese kool, eendenborst, eiwit, sesamzaad, koriander, lente-uitjes, lichte sojasaus, loempiavellen, peper, maïzena, vijfkruidenpoeder, wortels en zout

Soort:
wild en gevogelte / hartige hapjes
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Rempejek met vlees - rempejek daging

Ingrediënten:
arachideolie, djinten, ei, ketoembar, knoflookpoeder, komijn, koriander, mager rundvlees, olie, peper, rijstebloem, uienpoeder en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / hartige hapjes
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Cigares au thon - Marokkaanse sigaren met tonijn

Ingrediënten:
arachideolie, augurk, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, ei, eidooier, filodeeg, kappertjes, komijn, koriander, tonijn in water, zonnebloemolie en zwarte olijven

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Rempejek met vlees en pinda's - rempejek daging dan katjang

Ingrediënten:
arachideolie, djahé, ei, gedroogde kokos, gemberwortelpoeder, ketoembar, klapper, knoflookpoeder, koenjit, koriander, kurkuma, mager lamsvlees, mager rundvlees, olie, peper, pinda, rijstebloem en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / hartige hapjes
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesie:

Tempé-beignets - tempe goreng tepoeng

Ingrediënten:
arachideolie, djinten, ei, ketoembar, knoflook, komijn, koriander, krulpeterselie, maïzena, olie, peper, prei, rijstebloem, tempé en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / frituur / soja
Haal meer recepten op...