155 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterselieeigemalen komijngemberkomijnpoederkomijnzaadkorianderzaadkurkumalimoenmuntolieolijfoliepaprikapoederpeperrode chilipeperrode paprikarode uitomaatuivruchtensapwortelzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Citroenaardappeltjes met koriander

Ingrediënten:
chilipeper, chilivlokken, citroenrasp, citroensap, knoflook, nieuwe aardappel, olijfolie, sinaasappelrasp, verse koriander, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Libanees
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Diner / hoofdgerecht uit Thug kitchen feestvoer:

Kerrieflapjes met koriander-muntsaus

Ingrediënten:
bakpoeder, bakspray, cayennepoeder, citroensap, erwten, gele spliterwten, gember, jalapeños, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, korianderpoeder, kruizemuntblad, limoensap, olijfolie, sojasaus, spinazie, tamari, ui, volkorenbloem, water, witte bloem, wortel en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegan / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poisson hraymi - Pikante vis met knoflook

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, harissa, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder, tomatenpuree, witvisfilet, witvismoten en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Het Hummus kookboek:

Hummus met kruidenolie

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, citroensap, gedroogde kikkererwten, knoflook, koriander, olijfolie, tahin en zuiveringszout

Soort:
peulvruchten
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Chermoula

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, citroensap, extra vergine olijfolie, gemalen komijn, knoflook, koriander, paprikapoeder, wijnazijn en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / saus / marinade
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Bijgerecht uit Het Hummus kookboek:

Chermoula

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, chilipeper, citroensap, knoflook, komijnzaad, koriander en olijfolie

Soort:
saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Soep van gedroogde tuinbonen met harissasaus

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, citroensap, croutons, gedroogde tuinbonen, gemalen komijn, harissa, knoflook, komijn, koriander, kurkuma, olijfolie, paprikapoeder en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Bessara - Soep van gedroogde tuinbonen

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, citroensap, croutons, gedroogde tuinbonen, knoflook, komijn, koriander, kurkuma, olijfolie, paprikapoeder en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Soep van gedroogde tuinbonen met mergues

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, citroensap, croutons, gedroogde tuinbonen, knoflook, komijn, koriander, kurkuma, merguesworstjes, olijfolie, paprikapoeder en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Komkommersalsa in Thaise stijl

Ingrediënten:
cayennepeper, chilivlokken, citroensap, jalapeños, knoflook, komkommer, koriander, lente ui, peper, rettich, rijstazijn, rode ui, thaise pepers en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Zeewiersalsa

Ingrediënten:
arame, cayennepeper, chilivlokken, citroensap, gemberwortel, hijiki, jalapeños, knoflook, komkommer, koriander, lente ui, peper, rettich, rijstazijn, rode ui, thaise pepers, wakame en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Radijssalsa

Ingrediënten:
cayennepeper, chilivlokken, citroensap, jalapeños, knoflook, komkommer, koriander, lente ui, peper, radijs, rettich, rode ui, thaise pepers en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Beignetjes van zwartoogbonen

Ingrediënten:
bakpoeder, bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, chilivlokken, citroensap, gemberwortel, knoflook, koriander, lente ui, neutrale olie, peper, zout en zwartoogbonen

Keuken:
Afrikaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kippenvleugels cajun

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, cognac, gedroogde tijm, karwijzaad, kippenvleugel, knoflook, komijnpoeder, korianderpoeder, laurierblad, limoensap, mosterdpoeder, paprikapoeder en zout

Keuken:
Cajun
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Dirk Koppes en Remko Kraaijeveld - The big green egg book

Recept uit The big green egg book:

Indiase Lamsribben Met Chapatis En Appelraïta

Ingrediënten:
appel, cayennepeper, citroensap, garam masala, gember, griekse yoghurt, groene kardemompeulen, knoflook, koenjit, komijnzaad, koriander, lamssparerib, mosterdzaad, nootmuskaat, peper, volkoren tarwemeel, water, wit tarwemeel, zonnebloemolie en zout

Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Melokhia-bladsoep - melokhia

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gedestilleerde azijn, gedroogde melokhia bladen, geklaarde boter, gemalen koriander, kippenbouillon, knoflook, ui en vleesbouillon

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Egyptisch
Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte / groente
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

chermoula 3 uit Fez

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, ingelegde citroen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, selderij, verse koriander, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

marokkaanse tuinbonensalade

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, ingelegde citroen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, tuinbonen, verse koriander, zeezout en zwarte olijven

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Noedels:

Eiernoedels met kip em shii-takes

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, fijne eiernoedels, gember, kipfilet, knoflook, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, mihoen, mirin, pindaolie, plantaardige olie, sake, sesamolie, shii-take, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Haal meer recepten op...