Catalaans

Zoek naar Catalaans in jouw eigen kookboeken

Catalaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Catalaanse crème - crema catalana

Ingrediënten:
citroenschil, eierdooier, kaneel, melk en suiker

Keuken:
Europees / Spaans / Catalaans
Soort:
barbecue/grill / eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Ontbijt / diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria España:

Tomatenbrood - pa amb tomàquet

Ingrediënten:
brood, olijfolie, tomaat en zout

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kipfricassee met amandel en ei - pollo en pepitoria

Ingrediënten:
brood, droge sherry, eierdooier, geblancheerde amandelen, kip, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, saffraandraadjes, verse peterselie, verse tijm, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Inktvis met knoflook en erwtjes - calamares con guisantes

Ingrediënten:
bloem, boerenbrood, clams, droge witte wijn, inktvis, knoflook, olijfolie, tomaat, verse doperwten, verse munt, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bij de koffie uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Zoete-aardappelkoekjes - panellets

Ingrediënten:
amandel, bloem, citroenrasp, eierdooier, eiwit, hazelnoten, pijnboompitten, suiker, vanille-essence en zoete aardappel

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
vegetarisch / koek en gebak / feestdagen
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Saus voor gegrilde schaaldieren (kip varkensvlees, groenten etc) - salsa romesco

Ingrediënten:
amandel, gedroogde rode spaanse peper, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, rode paprika, rodewijnazijn, tomaat, versgemalen zwarte peper, witbrood en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
vegetarisch / vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus / gevogelte / groente
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Ontbijt / lunch / snack of tussendoortje / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Pan con tomate

Ingrediënten:
brood, extra vergine olijfolie, knoflook, tomaat en zout

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vegan
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Goudbrasem met groente uit de oven

Ingrediënten:
aardappel, goudbrasem, knoflook, olijfolie, peper, spinazie, tomaat, ui, verse gemengde kruiden, vet, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Catalaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Bijgerecht uit Cocina Nueva:

Samfaina

Ingrediënten:
aubergine, courgette, droge witte wijn, knoflook, kristalsuiker, laurierblad, olijfolie, rode paprika, rode ui, tomaat uit blik en zeezout

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Bijgerecht uit Cocina Nueva:

Samfaina

Ingrediënten:
aubergine, courgette, droge witte wijn, knoflook, kristalsuiker, laurierblad, olijfolie, rode paprika, rode ui, tomaat uit blik en zeezout

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Valenciaanse pasta-paella - fideuà

Ingrediënten:
fideos pasta, garnalen, knoflook, kruidnagel, langoustine, laurierblad, mild paprikapoeder, olijfolie, peper, tomaat, ui, verse peterselie, visresten, zeeduivelfilet, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Tandbaars-gazpacho - gazpacho de mero

Ingrediënten:
amandel, gedroogde spaanse peper, knoflook, laurierblad, olijfolie, oud brood, tandbaars, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper, zeebaars en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gestoofde vis met bonen - romesco

Ingrediënten:
amandel, garnalen, groene paprika, inktvis, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, spaanse peper, tomaat, tongfilet, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte bonen, zeebaarsfilet, zeeduivelfilet en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Zoutevis-beignets - buñuelos de bacalao

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, ei, knoflook, laurierblad, olijfolie, plantaardige olie, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water, zout en zoutevis

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
frituur / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Lunch / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Geroosterd brood met tomaat - pa amb tomaquet

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boerenbrood, gedroogde ham, knoflook, koudgeperste olijfolie, tomaat, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
vegetarisch / vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vis
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Bijgerecht / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spaans kookboek:

Tomaten uit de oven - tomates al horno

Ingrediënten:
brood, bruine suiker, citroen, knoflook, olijfolie, tarwebrood, toast, tomaat, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vegetarisch / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / brood en broodgerecht / groente
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Spaans kookboek:

Catalaanse bonenschotel - alubias catalan

Ingrediënten:
chorizo, eau-de-vie, knoflook, mager gerookt spek, munt, olijfolie, peper, tuinbonen, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vlees / peulvruchten / varkensvlees
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Arros à la Catalane - Rijst met varkensvlees en saffraan

Ingrediënten:
bouillon, chorizo, doperwten, knoflook, olijfolie, peper, rijst, saffraanpoeder, tomatenpuree, ui, varkensfilet, varkenskotelet, varkenslende, water en zout

Keuken:
Catalaans
Soort:
rijst / varkensvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Catalaanse gehaktballetjes - albóndigas

Ingrediënten:
bloem, brood, ei, kalfsgehakt, knoflook, nootmuskaat, paprikapoeder, plantaardige olie, rundergehakt, varkensgehakt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
vlees
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / nagerecht uit Morito:

Crema catalana

Ingrediënten:
citroenschil, kaneelstokje, maïzena, scharreleidooier, sinaasappelschil, vanillestokje, volle melk en witte basterdsuiker

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
barbecue/grill / ei/omelet/frittata / gebak, koek, taart, pudding / zuivel
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pasteitjes met vleesvulling - empanadas

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, gedroogde oregano, gemalen komijn, kalfsgehakt, knoflook, melk, olijfolie, paprikapoeder, plantaardig vet, reuzel, rozijn, rundergehakt, ui, varkensgehakt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pastei
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pasteitjes met spinazievulling - empanadas

Ingrediënten:
ansjovisfilets in olie, bloem, droge gist, ei, knoflook, melk, olijfolie, peper, pijnboompitten, plantaardig vet, reuzel, rozijnen, spinazie en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
vegetarisch / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pastei
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro:

Gegrilde groentesalade - escalivada

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, olijfolie, rode paprika, sherryazijn, spaanse ui, zeezout, zoete tomaat en zwarte peper

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vegetarisch / barbecue/grill / groente
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / hoofdgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Morito:

Butifarra, witte bonen en alioli

Ingrediënten:
alioli, blik cannellinibonen, butifarra, extra vergine olijfolie, gedroogde witte cannellinibonen, knoflook, laurierblad, verse bladpeterselie en witte bonen

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gekarameliseerde custard - crema catalana

Ingrediënten:
citroenschil, donkerbruine basterdsuiker, eierdooier, kaneelpijpje, kristalsuiker, maïzena, melk, room en slagroom

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
vegetarisch / barbecue/grill / eieren, kaas en zuivel / pudding
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria España:

Reuzengarnalen met romescosaus

Ingrediënten:
amandelen, gedroogde spaanse peper, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, reuzengarnaal, sherryazijn, ui, verse peterselie, vleestomaat, witbrood en zout

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren