Catalaans

Zoek naar Catalaans in jouw eigen kookboeken

Catalaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Catalaanse crème - crema catalana

Ingrediënten:
citroenschil, eierdooier, kaneel, melk en suiker

Keuken:
Europees / Spaans / Catalaans
Soort:
barbecue/grill / eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Ontbijt / diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria España:

Tomatenbrood - pa amb tomàquet

Ingrediënten:
brood, olijfolie, tomaat en zout

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / nagerecht uit Morito:

Crema catalana

Ingrediënten:
citroenschil, kaneelstokje, maïzena, scharreleidooier, sinaasappelschil, vanillestokje, volle melk en witte basterdsuiker

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
barbecue/grill / ei/omelet/frittata / gebak, koek, taart, pudding / zuivel
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pasteitjes met vleesvulling - empanadas

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, gedroogde oregano, gemalen komijn, kalfsgehakt, knoflook, melk, olijfolie, paprikapoeder, plantaardig vet, reuzel, rozijn, rundergehakt, ui, varkensgehakt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pastei
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pasteitjes met spinazievulling - empanadas

Ingrediënten:
ansjovisfilets in olie, bloem, droge gist, ei, knoflook, melk, olijfolie, peper, pijnboompitten, plantaardig vet, reuzel, rozijnen, spinazie en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / pastei
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Visstoofpot met paprika, amandelen en saffraan - romesco de peix

Ingrediënten:
amandelen, knoflook, laurierblaadje, olijfolie, pruimtomaten uit blik, rode paprika, saffraandraadjes, spaanse ui, venusschelp, verse rozemarijn, visbouillon, witte wijn, zeeduivel, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Ontbijt / bijgerecht uit Morito:

Toast met tomaat - pan con tomate

Ingrediënten:
ciabatta, deeg voor moritobroodjes, extra vergine olijfolie, knoflook en tomaat

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Catalaanse pizza's - cocas

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bacon, bloem, butifarra, champignon, droge gist, groene paprika, knoflook, maïsgriesmeel, olijfolie, peper, pijnboompitten, polenta, rode paprika, tomaat, ui, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht / pizza / vis
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Stokvis met groenten - Bacalao con samfaina

Ingrediënten:
aubergine, bloem, courgette, groene paprika, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, stokvisfilet, suiker, tomaat, ui en zout

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / groente
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Bijgerecht uit Culinaria España:

Salbitxada - saus voor calçots

Ingrediënten:
amandelen, bitxo-peper, knoflook, olijfolie, peper, rode spaanse peper, rode wijnazijn, tomaat, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Goudbrasem met groente uit de oven

Ingrediënten:
aardappel, goudbrasem, knoflook, olijfolie, peper, spinazie, tomaat, ui, verse gemengde kruiden, vet, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Catalaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Catalaanse stoofpot van vlees en groente - escudella i carn d´olla

Ingrediënten:
aardappel, bloem, butifarra negra, dikke vermicelli, ei, gerookt spek, half-om-halfgehakt, kalfspoot, kaneel, kikkererwten, kip, knoflook, lente-ui, paneermeel, peper, soepbeen, varkensoor, varkenspoot, verse peterselie, witte kool, wortel en zout

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Valenciaanse pasta-paella - fideuà

Ingrediënten:
fideos pasta, garnalen, knoflook, kruidnagel, langoustine, laurierblad, mild paprikapoeder, olijfolie, peper, tomaat, ui, verse peterselie, visresten, zeeduivelfilet, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Ouillade (erwtensoep)

Ingrediënten:
aardappelen, groene kruiden, knoflook, koolraap, peper, peterselie, reuzel, ui, varkensriblap, winterwortel, witte bonen, witte kool en zout

Keuken:
Catalaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro:

Gegrilde groentesalade - escalivada

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, olijfolie, rode paprika, sherryazijn, spaanse ui, zeezout, zoete tomaat en zwarte peper

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch / groente
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Bijgerecht uit Culinaria España:

Alioli - het origineel

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, olijfolie en zout

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Rijst met vis - arròs a banda

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, kruidnagel, laurierblad, mild paprikapoeder, olijfolie, peper, rondkorrelige rijst, saffraandraadjes, ui, vis en zout

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Rijst met konijn - Arr`s amb conill

Ingrediënten:
jonge artisjokken, knoflook, konijn, konijnenlever, olijfolie, peper, rijst, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse doperwten, verse peterselie, wild en zout

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
rijst
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / voorgerecht uit Culinaria España:

Paddestoelen met kikkererwten - setas con garbanzos

Ingrediënten:
bospaddestoelen, kikkererwten, knoflook, olijfolie, peper, ui, verse peterselie, vleesbouillon en zout

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Bijgerecht uit Culinaria España:

Alioli - de moderne vervalsing

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, knoflook, olijfolie en zout

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria España:

Pasta uit Lleida - fideus a l´estil de Lleila

Ingrediënten:
butifarra, fideos pasta, knoflook, mild paprikapoeder, olijfolie, peper, ui, varkensschnitzel, vermicelli, vleesbouillon, vleestomaat en zout

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Varkensvleesspiesjes - pincho moruno

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, oregano, paprikapoeder, varkensvlees en verse tijm

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
barbecue/grill / varkensvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Schelp- en schaaldierenstoofpot - zarzuela de mariscos

Ingrediënten:
amandel, cayennepeper, citroensap, clams, droge witte wijn, groene paprika, knoflook, kreeft, laurierblad, mossel, olijfolie, reuzengarnaal, rode paprika, saffraandraadjes, sint-jacobsschelpen, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
stoofgerecht / schaal- en schelpdieren
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Bonen en worst met munt - habas alla catalana

Ingrediënten:
bacon, bouillon, butifarra, chorizo, citroenrasp, droge witte wijn, gedroogde tuinbonen, gedroogde witte bonen, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, pekelspek, peper, rode spaanse peper, tomaat, ui, verse munt en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
stoofgerecht / peulvruchten / worst
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Drinken uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Wijnbowl - sangría

Ingrediënten:
citroen, citroensap, cognac, droge rode wijn, ijsblokjes, sinaasappellikeur, sinaasappelsap, sodawater en suiker

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
drank (alcoholisch)