Caraïbisch

Zoek naar Caraïbisch in jouw eigen kookboeken

Caraïbisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Bijgerecht uit Rijst en risotto:

Rijst met bonen

Ingrediënten:
gemalen piment, knoflook, laurierblad, rode kidneybonen, rode paprika, santen, ui, verse tijm, versgemalen zwarte peper, water, witte langkorrelrijst en zout

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Bijgerecht uit Rijst en risotto:

Rijst met bonen

Ingrediënten:
gemalen piment, knoflook, laurierblad, rode kidneybonen, rode paprika, santen, ui, verse tijm, versgemalen zwarte peper, water, witte langkorrelrijst en zout

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht uit Ingrediënten:

Mangocalada met kokosijs

Ingrediënten:
kokosijs, malibu-ijs, mango en rum

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
fruit / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Fondue / drinken / cocktails / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Rumcocktail 2

Ingrediënten:
ananassap, citroen, ijsblokjes, rum en tonic

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
vegan
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Fondue / drinken / cocktails / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Rumcocktail

Ingrediënten:
ananas, curaçao, grapefruitsap en rum

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
vegan
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Mousse uit Martinique

Ingrediënten:
cacaopoeder, eidooier, eiwit, melk, puddingpoeder, rum en vruchtensuiker

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Pittige varkenshaas met tropisch fruit en korianderyoghurt

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, cajunkruiden, griekse yoghurt, hot peppersauce, knoflook, mango, papaja, pecannoten, roerbakolie, ui, varkenshaas, verse koriander en zout

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
vlees
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Caribische kip met linzenrijst

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, boter, cayennepeper, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, langkorrelrijst, lente-ui, linzen uit pot, nootmuskaat, piment, rietsuiker, rode spaanse peper, tijm, ui en wortel

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Rijst en risotto:

Pikante pindaballetjes

Ingrediënten:
chilisaus, gemalen kurkuma, knoflook, limoen, limoensap, pinda, plantaardige frituurolie, sojasaus, suiker, gember, verse koriander, vissaus, witte langkorrelrijst en zout

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
rijst / vegetarisch / frituur
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Caribische kipsaté

Ingrediënten:
arachideolie, boter, citroen, citroensap, groene spaanse peper, kerriepoeder, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, pindakaas, tomaat, ui, verse peterselie, verse tijm, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
rijst / gevogelte / pekel en marinades
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zwaardvis met zwartebonen-maissalsa

Ingrediënten:
gember, honing, koriander, korianderpoeder, Maïs uit blik, olijfolie, sinaasappelsap, visbouillon, zwaardvissteak en zwarte bonen

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zalm met uiensalsa

Ingrediënten:
gemberpoeder, jalapeñopeper, Jerk-seasoning, koriander, lente-ui, limoensap, olijfolie, rode ui, sinaasappelsap, tequila en zalmfilet

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zwaardvis met avocadomangosalsa

Ingrediënten:
avocado, gemberpoeder, jalapeñopeper, Jerk-seasoning, koriander, lente-ui, limoensap, mango, olijfolie, sinaasappelsap, tequila en zwaardvissteak

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
vis
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Bijgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Ananassalsa

Ingrediënten:
ananas, jalapeñopeper, koriander, limoenrasp, limoensap en olijfolie

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
barbecue/grill / vegan / saus
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Geurige rijst met garnalen en cayennepeper

Ingrediënten:
basilicum, boter, cayennepeper, gamba's, groene chilipeper, knoflook, kruidenbouillonblokje, olijfolie, pandanrijst, peper, uien en zout

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
rijst / schaal- en schelpdieren
Een recept uit J.D.T. Eekma - Elseviers cocktail en longdrink boek

Drinken / cocktails uit Elseviers cocktail en longdrink boek:

Swizzle

Ingrediënten:
citroensap, ijs, rum en suikerstroop

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / nagerecht uit Rijst & risotto:

Rijstebrij met kokosmelk en limoen

Ingrediënten:
bananenschuimpjes, chocoladeijs, citroenijs, kokosmelk, kokossnippers, limoensap, limoenschil, rondkorrelrijst, volle melk en witte basterdsuiker

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken zwarte bonen met kerrie

Ingrediënten:
anastazibonen, appaloosabonen, banaan, chilipeper, gele bakbanaan, gemberwortel, kerrieblad, kidneybonen, olijfolie, peper, pintobonen, tomaten, ui, zout, zwarte bonen en zwartoogbonen

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Honing -gembertilapia met zwartebonen-maissalsa

Ingrediënten:
Jerk-seasoning, koriander, korianderpoeder, limoensap, Maïs uit blik, olijfolie, sinaasappelsap, tequila, tilapiafilet en zwarte bonen

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zwaardvis met sinaasappel-mangosalsa

Ingrediënten:
gemberpoeder, jalapeñopeper, Jerk-seasoning, koriander, lente-ui, limoensap, mango, olijfolie, sinaasappel, sinaasappelsap, tequila en zwaardvissteak

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / nagerecht uit Koude keuken:

Caraïbische vruchtensalade

Ingrediënten:
ananas, citroen, grapefruit, ijsblokjes, melk, papaja, sinaasappel, suiker, suikermeloen en vanillestokje

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Romige bananensoep met gember

Ingrediënten:
ananassap, gemberbolletjes op siroop, kerriepoeder, kippenbouillon, limoensap, overrijpe banaan, slagroom, tabasco, verse koriander en zout

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Salade van zoete aardappel met knoflookmayonaise

Ingrediënten:
aardappel, azijn, knoflook, mayonaise, rode peper, verse peterselie, zoete aardappel en zout

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
salade / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Ananassalade met hete dressing

Ingrediënten:
ananas, kropsla, tabasco en vinaigrette

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
salade / fruit / vegetarisch
Een recept uit  - Desserts nieuwe stijl

Diner / nagerecht uit Desserts nieuwe stijl:

Piña colada-ijs

Ingrediënten:
banaan, bruine rum, eiwit, karnemelk, kokossnippers, suiker en verse ananas

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kippenpoten met bruine rum, papaja, mango en banaan

Ingrediënten:
banaan, bruine rum, gemberwortel, kippenbouillon, kippenpoot, knoflook, mango, nootmuskaat, papaja, saffloerolie, slagroom, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte