Italiaans

Zoek naar Italiaans in jouw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Gebakken heek

Ingrediënten:
heek

Keuken:
Italiaans
Een recept uit P. Carluccio en Antonio Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Peperbrood

Ingrediënten:
acaciahoning, amandel, bloem, gemengde gekonfijte schilletjes, hazelnoten, kaneel, korianderzaad, muskaatrozijnen, nootmuskaat, ongezoete cacao, peper, pijnboompitten, vin santo en walnoot

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Malfatti di ricotta, melanzane e noci - Ricottapakketjes met aubergine en walnoot

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, boter, ei, eierpastadeeg, frituurolie, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, ricotta, tomaten, ui, walnoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / pasta/noodles
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Spaghetti met eieren, spek room

Ingrediënten:
creme fraiche, ei, olijfolie, ontbijtspek, pancetta, parmezaanse kaas, spaghetti, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Farfalle met tomaten-doperwtensaus

Ingrediënten:
basilicum, diepvrieserwtjes, farfalle, mascarpone, olijfolie, ontbijtspek, parmezaanse kaas, pomodori uit blik, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Stevige tomatensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, droge witte wijn, italiaanse pomodori, knoflook, peterselie, spekvet, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Ananaskebabs

Ingrediënten:
ananas, kaas, kebabs, paprika's en rauwe ham

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Ricottataart

Ingrediënten:
kaas en ricotta

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Kalkoenrollade met olijven

Ingrediënten:
gekookte ham, kalkoen en olijven

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Bouillons

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Tordelli di melanzane e mozzarella - Aubergine en mozzarella pakketjes

Ingrediënten:
aubergine, eierpastadeeg, knoflook, lente-ui, mozzarella, olijfolie, peterselie, rozemarijn, tomaten en tomatenpuree

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / pasta/noodles
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Gevulde porcini

Ingrediënten:
paddestoelen en porcini

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Paprikarolletjes

Ingrediënten:
olijven, paprika's en tonijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Aardappelfrittata met kaneel

Ingrediënten:
aardappels, eieren en kaneel

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Meirapen in room

Ingrediënten:
meirapen en room

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / hoofdgerecht / avondmaal uit De Zilveren Lepel:

Kalkoenrollade met olijven - rotolo alle olive

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, gekookte ham, groene olijven, kalkoenborst, olijfolie, peper, verse rozemarijn, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte / feestdagen
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Eend à l'orange - anatra all'arancia

Ingrediënten:
boter, eend, kippenbouillon, magere pancetta, olijfolie, peper, sinaasappel, verse salieblaadjes, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Pens met kruiden - trippa aromatica

Ingrediënten:
bouquet garni, droge witte wijn, knoflook, kruidnagel, olijfolie, pens, peper, tomaten, ui, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Buffet / bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Aubergines met room - melanzane alla panna

Ingrediënten:
aubergine, augurk, boter, peper, pijnboompitten, room, sjalot, verse bladpeterselie, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding voorbereiding tong kalfstong

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfstong, kruidnagel, rundertong, ui, varkenstong, water, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding eend

Ingrediënten:
eend, peper, tamme eend, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Aardappel en ui in terracotta - patate in terracotta con cipolle

Ingrediënten:
aardappel, emmentaler, olijfolie, peper, ui, verse basilicum, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Zilveren Lepel:

Gemarmerde ringtaart - ciambella marmorizzata

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cacao, ei, fijne kristalsuiker, melk, natriumbicarbonaat, poedersuiker en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / koek en gebak
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Ganzenborst in balsamicoazijn - petto d'oca all'aceto balsamico

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, knoflook, olijfolie, peper, uitgebeende ganzenborst, verse chilipeper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte