Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in jouw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Gevuld parelhoen

Ingrediënten:
boter, ei, gedroogd eekhoorntjesbrood, groentebouillon, grotchampignons, italiaanse saucijsen, mager kalfsgehakt, mager varkensgehakt, melk, olijfolie, parelhoen, parmezaanse kaas, witbrood en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Hartige ricottataart

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, ei, smeltkaas, parmaham, parmezaanse kaas, peper, ricotta, salami, speck en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Asperges op de wijze van Emilia

Ingrediënten:
boter, groene asperge, parmezaanse kaas, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / nagerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Semifreddo di fragole (parfait van aardbei)

Ingrediënten:
aardbei, azijn, citroensap, eiwit, pure chocolade, slagroom, suiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Orecchiette in courgettesaus

Ingrediënten:
courgette, hüttenkäse, maïzena, margarine, munt, nootmuskaat, orecchiette, parmezaanse kaas, peper, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Bijgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Patate fritte (friet)

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, eierdooier, mosterd, peper, rozemarijn, zonnebloemolie, zout en peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Bijgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Zucchini all'aceto (courgettes in het zuur)

Ingrediënten:
courgette, knoflook, munt, olijfolie, oregano, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / hoofdgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Gamberoni con lardo (garnalen met spek)

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, chinese garnalen, kerstomaat, knoflook, lardo, olijfolie, peper, radicchio rosso, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gemengde vleesstoofschotel

Ingrediënten:
aardappel, italiaanse saucijsen, kip, konijn, kruidenzout, olijfolie, parelhoen, varkensfilet en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / wild / gevogelte
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Tarbotfilets met groente

Ingrediënten:
paddestoelen en tarbot

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Tagliatelletaart

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, bloemkool, droge witte wijn, oude kaas, gezeefde tomaten, hüttenkäse, margarine, oude hollandse kaas, peper, peterselie, tagliatelle, tartaar, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / hartige taart / vegetarisch
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Recept uit Fratello & Sorella:

Aqua e sale - Water en zout

Ingrediënten:
ansjovis, augurk, basilicum, droge volkorenkadetjes, kappertjes, komkommer, olijfolie, olijven, oregano, rode ui, tomaten en witte ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Bij de koffie uit Italiaanse patisserie:

Amaretti - Bitterkoekjes

Ingrediënten:
abrikozenpitten, amandelen, amandelessence, bittere amandelen, eiwit, kristalsuiker en ouwel

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Bij de koffie uit Italiaanse patisserie:

Biscotti croccanti - Brosse notenbrokjes

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bigarreaux, bloem, boter, ei, honing, kristalsuiker, slagroom, walnoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Diner / hoofdgerecht uit Fratello & Sorella:

Baccala alla Vicentina - Stokvis uit Vicenza

Ingrediënten:
ansjovis, bloem, melk, parmezaanse kaas, peterselie, stokvis en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Rundvlees in saus

Ingrediënten:
rundvlees

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Wilde-paddestoelensoep

Ingrediënten:
bospaddestoel, groentebouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, salie, wit boerenbrood, witte ui en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit M.B. Clark en M. Clark - Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks:

Crostini met mascarpone, ei en asperge

Ingrediënten:
boter, ei, extra vierge olijfolie, groene asperge, lente ui, mascarpone, peterselie, sfilatino, truffelolie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Tagliatelle met ham - tagliatelle al prosciutto

Ingrediënten:
boter, eieren, parmaham, parmezaanse kaas, peper, tarwebloem, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Bij de koffie uit Italiaanse patisserie:

Ossi dei morti - Hazelnootstaafjes

Ingrediënten:
bloem, eiwit, geroosterd hazelnootmeel, kristalsuiker, natriumbicarbonaat en ouwel

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Bij de koffie uit Italiaanse patisserie:

Baci di dama - Dameszoentjes

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, geroosterd amandelmeel, geroosterd hazelnootmeel, kristalsuiker, ouwel, pure chocolade en vanille-essence

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Basisrecept uit Italiaanse patisserie:

Gelatina d'albicocca - Abrikozenglazuur

Ingrediënten:
abrikozenjam, citroensap en cognac

Keuken:
Italiaans
Soort:
glazuur
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Basisrecept uit Italiaanse patisserie:

Pasta di mandorle - Marsepein

Ingrediënten:
eidooier, geblancheerde amandelen, kristalsuiker en poedersuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Basisrecept uit Italiaanse patisserie:

Pan di spagna - Cake

Ingrediënten:
bloem, ei, kristalsuiker en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch