Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in jouw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Wortelrisotto met waterkers

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, gember, groentebouillon, jonge wortel, knoflook, lente-ui, parmezaanse kaas, peper, risottorijst, rode chilipeper, waterkers en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / eenpansgerecht
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Groene groentepizza

Ingrediënten:
bloem, chiliolie, crème fraîche, diepvrieserwtjes, gist, groene asperge, gruyère, jonge courgette, olijfolie, peper, pijnboompitten, rucola, tarwemeel 550 en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / voorgerecht uit Gemüse! :

Groene antipasta met ei variatie met ham

Ingrediënten:
coppa, culatello, ei, groene asperges, jonge courgette, knoflook, olijfolie, peper, pijnboompitten, prosciutto crudo, snijbiet, sperziebonen, tomatenpesto, witte aceto balsamico en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Courgettebloemensoep - minestra ai fiori di zucchini

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, courgette, courgettebloemen, ditalini, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, soeppasta, ui, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zoetzure courgettes - zucchine agrodolci

Ingrediënten:
ansjovis op zout, courgette, knoflook, olijfolie, pijnboompitten, suiker, sultana's, water, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / nagerecht uit De Zilveren Lepel:

Chocolademarquise - marquise al cioccolato

Ingrediënten:
boter, ei, gekonfijte sinaasappelschil, poedersuiker, pure chocolade, rum en sinaasappelsaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Bosvruchtenjam - marmellata di frutti di bosco

Ingrediënten:
aardbei, bosbes, bosvruchten, bramen, frambozen en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
broodbeleg / jam / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Griekse makreel - sgombri alla greca

Ingrediënten:
citroensap, makreel, olijfolie, peper, salieblaadjes, ui, verse bladpeterselie, verse tijm, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Eieren in cocotte met prei - uova in cocotte ai porri

Ingrediënten:
boter, ei, nootmuskaat, peper, prei en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch / ovenschotel
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / voorgerecht uit Gemüse! :

Gevulde portobellos

Ingrediënten:
artisjok uit blik, basilicum, bladspinazie, citroenrasp, geitenroomkaas, knoflook, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, parmezaanse kaas, portobellopaddestoelen, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Penne met zwarte olijven - penne alle olive nere

Ingrediënten:
gladde penne, parmezaanse kaas, slagroom, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding lamsvlees braden, smoren en stoven, koteletjes

Ingrediënten:
artisjok, azijn, boter, doperwten, geklaarde boter, knoflook, lamsvlees, munt, paneermeel, rozemarijn, salie, tijm, uitjes en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / lamsvlees
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Maispolenta

Ingrediënten:
eidooier, groentebouillon, instantpolenta, mais uit blik, olijfolie, parmezaanse kaas, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Tonijnsaus - salsa tonnata

Ingrediënten:
ansjovis op zout, citroensap, eierdooier, kappertjes, olijfolie, peper, tonijn op olie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding zeekat voorbereiding

Ingrediënten:
zeekat

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kapoen in kardoensaus - cappone in salsa di cardi

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroen, kalfsschenkel, kapoen, kardoens, kruidnagel, laurierblad, parmezaanse kaas, ui, verse bladpeterselie, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Gegratineerde slasoep

Ingrediënten:
kaas en sla

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Cappellacci - Ravioli gevuld met zoete aardappelen

Ingrediënten:
amarettikoekjes, botersaus met parmezaanse kaas, eidooier, geel pastadeeg, nootmuskaat, oranje zoete aardappel, parmezaanse kaas, peterselie, prosciutto, roomsaus met boter en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Salade van restjes gekookt rundvlees met groente

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, gekookt rundvlees, selderij, venkel, wijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Sbricciolona - Kruimelkoek uit Ferrara

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, citroenrasp, eidooier, maïsmeel en tafelsuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit J.M. Bellver - Wereldkeuken Italie

Diner / hoofdgerecht uit Wereldkeuken Italie:

Kalfsgebraad - arrosto di vitello

Ingrediënten:
kalfsvlees, knoflook, peper, plantaardige olie, rozemarijn, salie, selder, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit J.M. Bellver - Wereldkeuken Italie

Diner / nagerecht uit Wereldkeuken Italie:

Semifreddo met witte truffel uit Alba en gelatine van acaciahoning - semifreddo al tartufo bianco d'Alba con gelatina di miele d'acacia

Ingrediënten:
acaciahoning, bladgelatine, chocolade, eiwit, ricotta, room, suiker en witte truffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / zuivel / paddenstoelen
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Flensjes met ricotta en spinazie

Ingrediënten:
kaas, ricotta en spinazie

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Druivenjam

Ingrediënten:
druiven

Keuken:
Italiaans