Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in jouw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Napolitaans paasbrood

Ingrediënten:
00-bloem, boter, ei, gist, harde pecorino, napolitaanse worst, parmezaanse kaas, provolone, reuzel, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

De ultieme arrabbiatasaus (pasta met)

Ingrediënten:
basilicum, gedroogde oregano, knoflook, laurier, olijfolie, parmezaanse kaas, penne, rode chilipeper, rode wijn, romatomaten, rozemarijn, spaghetti, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Insalata di polipo (inktvissalade)

Ingrediënten:
citroen, octopus, olijfolie, peper, peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Aardbeienijs

Ingrediënten:
aardbei, citroensap, eidooier, fijne kristalsuiker, slagroom en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Taglierine met truffel

Ingrediënten:
boter, knoflook, parmezaanse kaas, taglierini, witte truffel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti van anita van h:

Bruschet­ta Par­ma­ham, vij­gen­jam en ru­co­la ***

Ingrediënten:
ciabatta, olijfolie, prosciutto, rucola en knoflook

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Vissoep op de manier van Livorno - cacciucco

Ingrediënten:
brood, vis, gladde haai, knoflook, mosselen, mul, olijfolie, peper, rode wijn, schorpioenvis, tomaat, ui, verse bladpeterselie, verse chilipeper, visbouillon, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Thuis bij Jamie:

Pizza quattro gusti

Ingrediënten:
basilicum, bladpeterselie, bloem, citroen, courgette, courgettebloemen, ei, extra vierge olijfolie, garnaal, ingemaakte groene pepers, jonge spinazie, kerstomaat, knoflook, mozzarella, pancetta, pizzadeeg, rode spaanse peper, salami, snijbiet, taleggio, tomatensaus, venusschelpen, witte wijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / pizza
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Recept uit Fratello & Sorella:

Fregola sarda con pollo - Parelcouscou met kip

Ingrediënten:
citroenschil, kaneel, kikkererwten, kipfilet, kippenbouillon, parelcouscous, peterselie, piment, sjalot en winterwortel

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Beverley Jollands, M. Garrett en B. Jollands - Het olijfolieboekje

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het olijfolieboekje:

Spaghettini met geroosterde knoflook en olie

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, spaghettini en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Recept uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Scacciata di verdure selvatiche (gevulde focaccia e basta)

Ingrediënten:
aardappel, ansjovisfilet, basilicum, bloem, caciocavallo, grof zeezout, kappertjes, knoflook, komkommerkruid, melkdistel, olijfolie, oregano, paardenbloemblad, pecorino, peper, peterselie, sjalot, tomaat, gist, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Bijgerecht uit Eten in Italie:

Gevulde artisjokken

Ingrediënten:
ansjovisfilet, broodkruim, citroenrasp, extra vierge olijfolie, jonge artisjokken, kappertjes, knoflook, munt, olijfolie, peper, peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Karbonaden met kerrie - braciole al curry

Ingrediënten:
boter, cognac, groentebouillon, kerrie, olijfolie, schouderkarbonade en slagroom

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / varkensvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding bloemkool

Ingrediënten:
bloemkool, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Ossobuco met doperwten - ossibuchi con piselli

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, kalfsschenkel, peper, tomaten uit blik, ui, verse doperwten, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / kalfsvlees
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Sandwich met gehaktbal en fontina

Ingrediënten:
broodkruim, chilivlokken, ciabatta, ei, fontina, gedroogde oregano, gedroogde rozemarijn, half-om-halfgehakt, italiaanse worst, knoflook-tomatensaus, volle melk, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Knoflook-tomatensaus

Ingrediënten:
dipsaus, extra vergine olijfolie, fijne kristalsuiker, knoflook, passata, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / samengestelde boter
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Paddenstoelen met aioli - funghi in salsa aïoli

Ingrediënten:
aioli, citroensap, knoflook, olijfolie, paddenstoelen, peper, venkelzaad, verse bieslook, verse dragon, verse kervel, verse tijm en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding kardoens

Ingrediënten:
kardoens, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Rijstballetjes uit Palermo

Ingrediënten:
bloem, ei, harde pecorino, olijfolie, paneermeel, peper, peterselie, risottorijst, rundergehakt, salsa di pomodoro alla napoletana, zachte caciocavallo en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kaasrol met ham - rotolo di fontina e prosciutto

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, fontina, gekookte ham, peper, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles / kaas
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gebakken konijn - coniglio fritto

Ingrediënten:
citroen, ei, konijn, olijfolie, paneermeel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Perenjam - marmellata di pere

Ingrediënten:
citroensap, peer en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
fruit / broodbeleg / jam / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Joodse artisjokken - carciofi alla giudia

Ingrediënten:
artisjok, olijfolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente