Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in jouw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Linguine met kreeft

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, knoflook, kreeft, linguine, peper, peterselie, tomaat, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Wendy Berecry - Italiaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Italiaans koken:

Gepeperde garnalen met venkel

Ingrediënten:
brandy, knoflook, olijfolie, paprika, peper, reuzengarnaal, tomatenpuree, ui en venkelknol

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Wendy Berecry - Italiaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Italiaans koken:

Gefrituurde sprotjes met pittige kruidenmayonaise

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, ei, frituurolie, kappertjes, koud gerookte sprotjes, mayonaise, melk, peterselie, rode peper en tarwebloem

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Wendy Berecry - Italiaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Italiaans koken:

Verse tonijn met kruiden en balsamico

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, olijfolie, peterselie en tonijnmoot

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

De flensjes van mijn schoonzusje

Ingrediënten:
kip

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gegratineerde kikkererwtensoep - crema di ceci al gratin

Ingrediënten:
brood, fontina, kikkererwt, knoflook, olijfolie, peper, ui, verse rozemarijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / barbecue/grill / peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Winterse minestrone - minestrone d'inverno

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, meiraap, olijfolie, prei, savooiekool, snijbiet, verse bladpeterselie, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch / groente
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Penne met pijnboompitten en aubergine

Ingrediënten:
aubergine, chilipepers, estratto di pomodoro, extra vierge olijfolie, kappertjes, knoflook, oude pecorino, penne, pijnboompitten, tomatenpuree en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten in Italie:

Paprika's en olijven

Ingrediënten:
gele paprika, knoflook, olijfolie, rode paprika, suiker, witte wijnazijn, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Rustieke groentepastei

Ingrediënten:
kaas, snijbiet en spinazie

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Pompoenpastei

Ingrediënten:
pompoen

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Paastaart

Ingrediënten:
eieren, kaas, ricotta en snijbiet

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Vissersvermicelli

Ingrediënten:
bladpeterselie, gedroogde chilipeper, knoflook, octopus, olijfolie, suiker, tomaat, venusschelp, vermicelli en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Maccheroni met olijven en paddenstoelen

Ingrediënten:
bladpeterselie, groene olijven, knoflook, maccheroni, olijfolie en porcini

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Lasagne met aubergine en ricotta

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, boter, lasagne, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, ricotta en tomatenpuree

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Zabaglione semifreddo

Ingrediënten:
basterdsuiker, bittere chocolade, ei, espresso, marsala en slagroom

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Basisrecept uit De smaak van mijn herinnering:

Pesto met pistachenootjes & rucola

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pistachenoten en rucola

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht uit De zilveren lepel pasta:

Conchiglie met kruiden

Ingrediënten:
citroensap, conchiglie, munt, olijfolie, salie, tijm, tomaat, ui en wijnruit

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Linguine met krab en zalm

Ingrediënten:
boter, gerookte zalm, krab, linguine, pruimtomaten en wodka

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht uit De zilveren lepel pasta:

Taglierini met mascarpone en paprika

Ingrediënten:
mascarpone, olijfolie, rode paprika, taglierini en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht uit De zilveren lepel pasta:

Pennette met uiensaus

Ingrediënten:
ei, groentebouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, pennette lisce en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht uit De zilveren lepel pasta:

Spaghetti ui Norcia

Ingrediënten:
ansjovis, olijfolie, peterselie, spaghetti en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Bucatini met broodkruim

Ingrediënten:
ansjovis, broodkruim, bucatini, kappertjes, olijfolie en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht uit De zilveren lepel pasta:

Courgetteravioli met amandelen

Ingrediënten:
amandelen, amandelpoeder, basilicum, bloem, boter, broodkruim, courgette, ei, majoraan, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, sjalot en slagroom

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch