Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in jouw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Paprikaomelet

Ingrediënten:
eieren en paprika's

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Chocoladeglazuur

Ingrediënten:
chocolade

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Witte pizza met paddenstoelen

Ingrediënten:
bloem, droge witte wijn, eekhoorntjesbrood, instantgist, olijfolie, paddenstoelen, peterselie, rozemarijn en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / pizza / vegetarisch
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

MUskusoctopus uit Napels

Ingrediënten:
octopus

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Koude Sauzen En Bouillons

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Pilafrijst (basisrecept)

Ingrediënten:
rijst

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Gevulde pijlinktvis met garnalen

Ingrediënten:
garnalen en pijlinktvis

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Auberginefricassea

Ingrediënten:
aubergines, frambozenjam en tomaten

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Courgettecharlotte

Ingrediënten:
aardappels en courgette

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / hoofdgerecht uit Vol Smaak:

Pasta pesto met gedroogde tomaatjes

Ingrediënten:
ovengedroogde tomaatjes, pesto en spaghetti

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Groene groentetaart

Ingrediënten:
kaas

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gepaneerde kalfslever

Ingrediënten:
boter, kalfslever, paneermeel, plantaardige olie, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
kalfsvlees / orgaanvlees
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Bijgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Tonijnsaus

Ingrediënten:
kappertjes, karnemelk, koudgeperste olijfolie, limoensap, saffloerolie en tonijn uit blik

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / gevogelte / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / nagerecht uit De Zilveren Lepel:

Panna cotta met grappa

Ingrediënten:
bladgelatine, citroenschil, grappa, melk, poedersuiker, slagroom en vanillestokje

Keuken:
Italiaans
Soort:
pudding / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Italia:

Spekballetjes - canederli

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, doorregen spek, eieren, melk, nootmuskaat, peper, salami, ui, witbrood en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Geroosterde kalfslever in een darmnet

Ingrediënten:
darmnet, kalfslever, laurier, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
barbecue/grill / kalfsvlees / orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding slakken

Ingrediënten:
azijn, court-bouillon, grof zout, laurier, maïsmeel, peterselie, slakken, tijm, ui, water, wijngaardslakken, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Bourgondische slakken - lumache alla bourguignonne

Ingrediënten:
boter, knoflook, peper, sjalot, slakken, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Gevulde tomaten met huzarenasalade

Ingrediënten:
huzarensalade en tomaten

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Abrikozenclafoutis

Ingrediënten:
abrikozen

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Bonen met worst - fagioli con salsiccia

Ingrediënten:
bleekselderij, droge witte wijn, gedroogde bonen, italiaanse saucijsen, knoflook, olijfolie, peper, verse salieblaadjes, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
peulvruchten / varkensvlees / worst
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Tomatenflan met gruyêre - flan de pomodori alla groviera

Ingrediënten:
ei, gruyère, olijfolie, passata, room, sjalot, verse basilicum, verse bieslook, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch / groente
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Yoghurttaart

Ingrediënten:
maïsmeel en yoghurt

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kruiden-minestrone

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, basilicum, bleekselderij, boerenkool, courgette, gedroogde bonen, groentebouillon, knolraap, marjoraan, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pastinaak, peterselie, rozemarijn, sperziebonen, tomaat uit blik, ui, winterpompoen, wortel, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch