Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in jouw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Zwarte pasta met ricotta

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge olijfolie, ricotta, rode chilipeper, zout, zwarte pasta en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Conchiglie met geroosterde groenten

Ingrediënten:
aubergine, conchiglie, courgette, extra vierge olijfolie, gele paprika, knoflook, majoraan, oranje paprika, oregano, peterselie, pomodori, rode paprika, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit M.B. Clark, Martin Brigdale en M. Clark - Trattoria

Diner / hoofdgerecht uit Trattoria:

Steak met rucola

Ingrediënten:
peterselie, rucola en t-bonesteak

Keuken:
Italiaans
Een recept uit M.B. Clark, Martin Brigdale en M. Clark - Trattoria

Diner / hoofdgerecht uit Trattoria:

Gesmoorde lamskoteletjes met uien, kruiden en olijven

Ingrediënten:
ansjovis, lamskotelet, oregano, rozemarijn, ui en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Seccatarolletjes met rucola

Ingrediënten:
balsamicoazijn, olijfolie, peper, pijnboompitten, rucola, seccata en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Italia:

Rijsttaartjes - Risotto al salto

Ingrediënten:
boter, extra vergine olijfolie, parmezaanse kaas en risotto

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Macaroni met tomaten-auberginesaus - maccaruneddi con salsa rossa e melanzane

Ingrediënten:
aubergine, bloem, macaroni, olijfolie, tomatensaus en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Trenette met zeevruchten

Ingrediënten:
basilicum, droge witte wijn, garnaal, knoflook, mosselen, olijfolie, peterselie, pomodori uit blik, rode chilipeper, trenette, ui, venusschelpen, kruiden, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Milanese minestrone - minestrone alla milanese

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, doperwten, knoflook, langkorrelige rijst, olijfolie, parmezaanse kaas, savooiekool, tomaat, ui, verse basilicum, verse bladpeterselie, verse borlottibonen, verse salieblaadjes, vetspek, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch / groente
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Pizza met venusmosselen - pizza alla vongole

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, knoflook, oregano, peper, pizzadeeg, tomaat, venusmosselen en verse peterselie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pizza
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Pizza met varkensworst - pizza alla salsiccia

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, mozzarella, pecorino, pizzadeeg, salsicce en tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pizza
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Ansjovis in tomaten - bagnum di acciughe

Ingrediënten:
ansjovis, droge witte wijn, knoflook, olijfolie, peper, tomaat, ui, verse peterselie, witbrood en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Recept uit Vegeterranean:

Panini

Ingrediënten:
bieslook, gist, kappers, knoflook, majoraan, manitoba-meel, oregano, pecorino, pijnboompitjes, pompoenpitten, rozemarijn, salie, tijm, tomatenpuree, walnoten, zongedroogde tomaat, zonnebloempitten en zwarte olijf

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Meirapen met bacon - rape al bacon

Ingrediënten:
bacon, bloem, boter, meiraapjes, melk, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Bij de koffie uit Italiaanse patisserie:

Baci di Alassio - Chocoladezoenen uit Alassio

Ingrediënten:
cacaopoeder, eiwit, geroosterd amandelmeel, geroosterd hazelnootmeel, honing, kristalsuiker, ouwel, pure chocolade en vanille-essence

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Wendy Berecry - Italiaans koken

Diner / nagerecht uit Italiaans koken:

Citroenzabaglione

Ingrediënten:
bitterkoekjes, citroensap, eierdooiers, marsala, suiker en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Pasta col pomodoro e odori - Pasta met tomaat extra gevuld

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, olie, olijfoliebrood, parmigiano-reggiano, penne, selderij, spaghetti, suiker, tomaten uit blik, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Recept uit Groot handboek vegetarisch koken:

Zuid-Tiroolse boekweitnoedels met kaas en bruine boter

Ingrediënten:
bergkaas, bieslook, boekweitmeel, boter, bruine boter, knoflook, lavas, melk, nootmuskaat, oud brood, peterselie, prei, schüttelbrot, ui en witte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Kaaskletskopjes

Ingrediënten:
parmezaanse kaas

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Italia:

Kikkererwtenkoek - panissa

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, kikkererwtenmeel, lente ui, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Bijgerecht uit Vegeterranean:

Aubergine 'alla Siciliana'

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bleekselderij, boter, extra vergine olijfolie, pijnboompitjes, plantaardige olie, rode wijnazijn, rozijn, suiker en tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Pasta col pomodoro arrabbiata - Pasta met scherpe tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, olijfoliebrood, parmigiano-reggiano, penne, spaghetti, suiker en tomaten uit blik

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding meirapen

Ingrediënten:
meirapen, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Recept uit Vegeterranean:

Ciabatta

Ingrediënten:
gist, hazelnoot, kikkererwtenmeel, maïsmeel, manitoba-meel, rijstebloem, rijstemeel, rozijn en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch