Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in jouw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Kaascappellacci met bolognese-saus

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bloem, boter, droge witte wijn, knoflook, mager rundergehakt, mager varkensgehakt, nootmuskaat, olijfolie, ontbijtspek, pancetta, panna da cucina, parmezaanse kaas, pastadeeg, pomodori uit blik, ricotta, room, runderbouillon, taleggio, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Tonijnsaus - sugo al tonno

Ingrediënten:
ansjovis, knoflook, olijfolie, tomaten uit blik, tonijn op olie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
warme sauzen / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht / basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding groente frituren

Ingrediënten:
bloem, ei, eiwit, frituurolie, melk, olijfolie, paneermeel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente / frituur
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Tomaten frittata - frittata rossa di pomodori

Ingrediënten:
ei, knoflook, olijfolie, peper, pruimtomaat, sjalot, verse basilicum en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Prei met ham - porri al prosciutto

Ingrediënten:
bloem, boter, gekookte ham, gruyère, melk, parmezaanse kaas, peper, prei en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / diner / nagerecht / bij de koffie uit De Zilveren Lepel:

Kastanjekoek - castagnaccio

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, kastanjemeel, melk, olijfolie, pijnboompitjes, verse rozemarijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gemengde frituur - fritto misto di pesci azzurri

Ingrediënten:
ansjovis, bloem, citroen, frituurolie, kleine visjes, sardienen, sprot, verse salieblaadjes, witte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
frituur / vis
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Twaalf:

Gefrituurde deeglinten

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, fijne kristalsuiker, poedersuiker, sinaasappelrasp, vanille-essence en vin santo

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Zoetzure uitjes

Ingrediënten:
boter, fijne kristalsuiker, jonge ui, laurier en witte wijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht uit Twaalf:

Ovengebakken aardappelen

Ingrediënten:
aardappel en olijfolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Spiesen met gemengd varkensvlees

Ingrediënten:
broodkruim, extra vierge olijfolie, gedroogde wildevenkelbloemen, italiaanse saucijsen, laurier, ongerookte pancetta, varkensdarmnet, varkenshaas, varkenslever en wit boerenbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Spaghetti met gehaktsaus

Ingrediënten:
boter, gedroogde munt, kaneelstokje, knoflook, laurier, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rundergehakt, spaghetti, tomaat in blik, ui, witte wijn, worcestersaus en zoet paprikapoeder

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Gemarineerde zwaardvis

Ingrediënten:
citroensap, escarole, kervel, olijfolie, peper, rucola, zout en zwaardvis

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Kalfsrolletjes met pecorino in tomatensaus

Ingrediënten:
kalfsschnitzel, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, rode pesto, rode wijn, sjalot, spekreepjes, tomaat, verse italiaanse kruiden, verse peterselie, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / nagerecht / avondmaal uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Rijst-kersentaart

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, citroen, cognac, ei, fijne tafelsuiker, gekonfijte citroenschil, gelatine, gemalen kruidnagel, kaneelstokje, kersen, melk, rode wijn en witbroodkruim

Keuken:
Italiaans
Soort:
rijst / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht uit Ingrediënten:

aardbeien granita met room

Ingrediënten:
aardbei, blauwe bessen, citroensap, frambozen, poedersuiker, rode bessen, sinaasappelsap, slagroom en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Kleurige ruote met paprika

Ingrediënten:
gele paprika, kruiden, groene paprika, knoflook, olijfolie, rode paprika, ruote en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Courgetteomelet

Ingrediënten:
courgette, eieren en omeletten

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Biefstuk met champignons - bistecche ai funghi

Ingrediënten:
boter, brood, champignon, droge witte wijn, lendebiefstuk, olijfolie, sjalot, tomatenpuree, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Zilveren Lepel:

Walnotengebak - torta di noci

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, custard, ei, fijne kristalsuiker, kaneel, rum, slagroom en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / noten
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Zilveren Lepel:

Hazelnotenkoek - torta di nocciole

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, ei, fijne kristalsuiker, hazelnoot, melk en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / noten
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Linzensoep met prei - zuppa di porri e lenticchie

Ingrediënten:
linzen, melkbrood, olijfolie, pancetta, prei en witte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / peulvruchten
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Visbroed in eiercrème - bianchetti alla crema d'uova

Ingrediënten:
citroensap, ei, olijfolie, peper, ui, visbroed en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Twaalf:

Spinazie-ovenschotel

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, droog broodkruim, ei, knoflook, nootmuskaat, parmezaanse kaas en spinazie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch