Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in jouw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Italia:

strascinati met munt - strascinati alla menta

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, knoflook, munt, peperoncino, spek, strascinati en verse pasta

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Inktvis gevuld met erwten - seppe ripiene con piselli

Ingrediënten:
broodkruim, ei, erwten, extra vergine olijfolie, inktvis, knoflook, melk, pecorino, peper, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit M.B. Clark, Martin Brigdale en M. Clark - Trattoria

Diner / hoofdgerecht uit Trattoria:

Gesmoorde lamskoteletjes met uien, kruiden en olijven

Ingrediënten:
ansjovis, lamskotelet, oregano, rozemarijn, ui en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Bijgerecht uit Culinaria Italia:

Puree van dikke bonen - purea di fave

Ingrediënten:
aardappel, dikke bonen, extra vergine olijfolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Macaroni met tomaten-auberginesaus - maccaruneddi con salsa rossa e melanzane

Ingrediënten:
aubergine, bloem, macaroni, olijfolie, tomatensaus en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Italia:

Rijsttaartjes - Risotto al salto

Ingrediënten:
boter, extra vergine olijfolie, parmezaanse kaas en risotto

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / vegetarisch
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten in Italie:

zwaardviscarpaccio

Ingrediënten:
citroen, olijfolie, peterselie, peterselie, zout en zwaardvismoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
carpaccio/tartaar
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Selderij in bechamel - sedano alla besciamella

Ingrediënten:
bechamelsaus, bleekselderij, boter, parmezaanse kaas en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kalfsvlees met ei en citroen - fettine all'uovo e limone

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, eierdooier, kalfsschnitzel, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / kalfsvlees
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Italiaanse patisserie:

Tartallette alla crema marsala - Vruchtentaartjes met marsalaroom

Ingrediënten:
abrikozenglazuur, bloem, druiven, eidooier, korstdeeg i, kristalsuiker, marsala, melk, nectarine, perzik en sinaasappel

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Sardientjes met tomatensaus - sardine al pomodoro

Ingrediënten:
bloem, olijfolie extra vergine, tomaat, ui, verse sardientjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Lunch / snack of tussendoortje uit Italië:

Tramezzini - Zachte sandwiches

Ingrediënten:
artisjok, aubergine, bresaola, courgette, frittata, gegrilde groente, gekookte ham, groene olijven, mayonaise, mozzarella, rauwe ham, roze garnalen, rucola, salami, tomaat, tomatenketchup, tonijn uit blik, ui en witbrood

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Bijgerecht uit Made in Sicily :

Peperoni ripieni - Gevulde paprika met kaas

Ingrediënten:
basilicum, broodkruim, caciocavallo, gele paprika, gezouten ansjovis, gezouten kappertjes, olijfolie, oud brood, pecorino, pruimtomaat, rode paprika, rode ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Scampi in tomatensaus - scampi a zuppetta

Ingrediënten:
droge witte wijn, knoflook, laurierblad, olijfolie, peperoncino, scampi, tomatensaus, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Pasta col pomodoro - Pasta met tomaat

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, olijfoliebrood, parmigiano-reggiano, penne, spaghetti, suiker en tomaten uit blik

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Milanese minestrone - minestrone alla milanese

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, doperwten, knoflook, langkorrelige rijst, olijfolie, parmezaanse kaas, savooiekool, tomaat, ui, verse basilicum, verse bladpeterselie, verse borlottibonen, verse salieblaadjes, vetspek, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch / groente
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Ansjovis in tomaten - bagnum di acciughe

Ingrediënten:
ansjovis, droge witte wijn, knoflook, olijfolie, peper, tomaat, ui, verse peterselie, witbrood en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Meirapen met bacon - rape al bacon

Ingrediënten:
bacon, bloem, boter, meiraapjes, melk, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Pasta col pomodoro arrabbiata - Pasta met scherpe tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, olijfoliebrood, parmigiano-reggiano, penne, spaghetti, suiker en tomaten uit blik

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding meirapen

Ingrediënten:
meirapen, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Recept uit Vegeterranean:

Panini

Ingrediënten:
bieslook, gist, kappers, knoflook, majoraan, manitoba-meel, oregano, pecorino, pijnboompitjes, pompoenpitten, rozemarijn, salie, tijm, tomatenpuree, walnoten, zongedroogde tomaat, zonnebloempitten en zwarte olijf

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Recept uit Vegeterranean:

Ciabatta

Ingrediënten:
gist, hazelnoot, kikkererwtenmeel, maïsmeel, manitoba-meel, rijstebloem, rijstemeel, rozijn en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

gesmoorde kalfsschenkel

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, citroenschil, droge witte wijn, kalfsschenkel, knoflook, marjolein, nootmuskaat, sinaasappelschil, ui, witte peper en zout

Keuken:
Europees / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Bij de koffie uit Italiaanse patisserie:

Brutti ma buoni - Hazelnoothompjes

Ingrediënten:
eiwit, hazelnoot, ouwel en poedersuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch