Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in jouw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Florentijnse zuccotto

Ingrediënten:
doperwten, gekookte ham, kip, rundvlees en wortelen

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Preisformatini

Ingrediënten:
pijnboompitten en prei

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Makkelijke ringtaart

Ingrediënten:
aardappelmeel

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Gevulde courgettebloemen - fiori di zucchine ripieni

Ingrediënten:
augurk, courgettebloem, eierdooier, gorgonzola, robiola en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente / kaas
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Handrie's olijven-pommodori

Ingrediënten:
italiaanse kruiden, olijfolie, olijven, roggebloem, tarwebloem t65, water, zongedroogde tomaten op olie, zout en zuurdesem

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Aardappel en ui in terracotta

Ingrediënten:
aardappels, uien en wortelen

Keuken:
Italiaans
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kabeljauw Florentine

Ingrediënten:
beurre manie, boter, citroensap, droge witte wijn, eidooier, gruyère, kabeljauwmoten, laurier, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, room, sjalot, spinazie, tijm, visfumet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Risotto alla Milanese - Gebakken rijst met saffraan

Ingrediënten:
boter, parmezaanse kaas, rondkorrelrijst, rundermerg, saffraanpoeder, ui en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / bouillon
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Eend à l'orange - anatra all'arancia

Ingrediënten:
boter, eend, kippenbouillon, magere pancetta, olijfolie, peper, sinaasappel, verse salieblaadjes, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Brunch / diner / buffet / nagerecht / bij de koffie uit De Zilveren Lepel:

Vruchtencake - plum cake

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eierdooier, fijne kristalsuiker, krenten, muskaatrozijnen, rum, sukade, sultana's en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Aardbeienrisotto - risotto alle fragole

Ingrediënten:
aardbei, boter, droge witte wijn, groentebouillon, koffieroom, peper, risottorijst, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Savooiekoolgerecht met fontina uit het Pelline-dal - zuppa di valpelline

Ingrediënten:
bonenkruid, boter, fontina, majoraan, oud brood, peper, runderbouillon, savooiekool, spek en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Aardappelgnocchi

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, parmezaanse kaas en ragu

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Kweeperenmosterd

Ingrediënten:
appel, clementines, gekonfijte citrusvruchten, gekonfijte kersen, kweeperen, mandarijn, mosterdessence, mosterdpoeder, peer, suiker en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit M.B. Clark, Martin Brigdale en M. Clark - Trattoria

Diner / nagerecht uit Trattoria:

Profiteroles con sorpresa

Ingrediënten:
pure chocolade, ei, hazelnoot, poedersuiker en slagroom

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Ingrediënten:

risotto alla milanese

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, parmezaanse kaas, risottorijst, saffraandraadjes, ui, peper, vleesfond en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Rucolasalade met granaatappel & parmezaanse kaas

Ingrediënten:
balsamicoazijn, granaatappel, olijfolie, parmezaanse kaas en rucola

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Carpaccio

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, parmezaanse kaas, peper, roquette, runderhaas, witte truffel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
rundvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Rundvlees stroganoff - bue alla stroganoff

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, citroensap, olijfolie, peper, pittige mosterd, runderhaas, runderlende, slagroom, suiker, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Biscuit Tortoni

Ingrediënten:
amandelen, amandelmakarons, amaretti, amaretto, ei, fijne kristalsuiker, slagroom, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Halfbevroren parfait van espresso en chocolade

Ingrediënten:
bittere chocolade, eidooier, espresso, fijne kristalsuiker, koffieboon en slagroom

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Cassata

Ingrediënten:
eiwitpoeder, fijne kristalsuiker, gekonfijte citrusschil, slagroom en stregalikeur

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Truffel

Ingrediënten:
amarenekersen in blik, bittere chocolade, chocolade-ijs en slagroom

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Recept uit Italië:

Sfoglia all'uovo - Eierpastadeeg

Ingrediënten:
ei, olijfolie, patentbloem en semola di grano duro rimacinata

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch