Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in jouw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit M.B. Clark en M. Clark - Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks:

Crostini met peer, pecorino en doperwten

Ingrediënten:
balsamicoazijn, doperwten, extra vierge olijfolie, frans stokbrood, jonge pecorino, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peer, sfilatino, sherryazijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Garganelli met asperges en room

Ingrediënten:
boter, garganelli, kruiden, jonge asperges, panna da cucina, parmezaanse kaas, room, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Linzensoep met pasta

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, boter, bruine linzen, groentebouillon, knoflook, kruidenblaadjes, marjoraan, olijfolie, tijm, tubetti, ui, water, zongedroogde tomatenpasta, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Ansjovistartines met eiersaus

Ingrediënten:
ansjovis, eieren en tartines

Keuken:
Italiaans
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Aubergine-kaasschotel - melanzane alla parmigiana

Ingrediënten:
aubergine, broodkruim, ei, knoflook, mozzarella, olijfolie, pecorino, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / bijgerecht uit Made in Italy:

Crema fritta - Gefrituurde banketbakkersroom

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, eidooier, maïsmeel, melk en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit M.B. Clark en M. Clark - Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks:

Crostini met baba ganoush en krokante aubergine

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, frans stokbrood, knoflook, koriander, paprikapoeder, peterselie, sfilatino, tahini, tomaat, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Gevulde minestrone

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bleekselderij, courgette, diepvrieserwtjes, doorregen spek, kippenbouillon, kippenpoten, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rozemarijn, stellette, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit M.B. Clark en M. Clark - Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks:

Bruschetta met rundvleescarpaccio met salsa verde

Ingrediënten:
ansjovis in blik, basilicum, citroensap, extra vierge olijfolie, gezouten kappertjes, knoflook, munt, ossenhaas, parmezaanse kaas, peterselie, rucola, stevig landelijk brood, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit M.B. Clark en M. Clark - Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks:

Langzaam geroosterde tomaten op bruschetta met gezouten ricotta of feta

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge olijfolie, gedroogde oregano, gezouten ricotta, harde feta, knoflook, pruimtomaten, stevig landelijk brood, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Flensjes met walnoten en kaas

Ingrediënten:
kaas en walnoten

Keuken:
Italiaans
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / lunch / voorgerecht uit De flair van eenvoud:

Panzanella

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, extra vierge olijfolie, komkommer, peper, rode ui, rode wijnazijn, stokbrood, tomaat, wortel en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Spaghetti met tonijnsalade

Ingrediënten:
citroen, kappertjes, marjolein, olijfolie, oregano, peper, spaghetti, tonijn op olie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit J. van der Lee-van der Heijden - AH eetboekenreeks 2 - Pasta

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 2 - Pasta:

Groene spaghetti met lentegroenten

Ingrediënten:
champignon, courgette, groene asperge, groene spaghetti, knoflook, olijfolie, pijnboompitten, rode paprika, tabasco, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit J. van der Lee-van der Heijden - AH eetboekenreeks 2 - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 2 - Pasta:

Kikkererwtensoep met fusilli

Ingrediënten:
fusilli, kikkererwten, knoflook, knoflookbieslook, kruidenbouillontablet, olijfolie, tomatenpuree, trostomaat, verse tijm en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Fratello & Sorella:

Frittata met broccoli en blauwe kaas

Ingrediënten:
boter, broccoli, ei, gorgonzola, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peterselie, roquefort en stilton

Keuken:
Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Snack of tussendoortje uit Fratello & Sorella:

Uova mimosa - Mimosa -eieren

Ingrediënten:
ansjovispasta, ei, kappertjes, mayonaise, peterselie en tonijn uit blik

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Recept uit Fratello & Sorella:

Stracotto - Gestoofd rundvlees

Ingrediënten:
bleekselderij, doorregen runderlappen, knoflook, rode wijn, rozemarijn, rundersukade, salie, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Recept uit Fratello & Sorella:

Zemino di ceci - Kikkererwtensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, gedroogde kikkererwten, kikkererwten uit blik, knoflook, peterselie, rookworst, tomaten en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Pastaschelpjes met olijvensaus

Ingrediënten:
ansjovis, citroenrasp, groene olijven, knoflook, korte pasta, olijfolie, oude ricotta, parmezaanse kaas, peterselie en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Kipfilet met pizzaiolasaus

Ingrediënten:
ansjovisfilet, kappertjes, kipfilet, knoflook, olijfolie, oregano, peper, peterselie, tomatenpulp en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Macaroni met schelpdieren

Ingrediënten:
basilicum, champignons, cognac, droge witte wijn, garnalen, mossel, inktvis, knoflook, laurier, macaroni, margarine, olijfolie, oregano, peterselie, sjalot en tomaten

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit J. van der Lee-van der Heijden - AH eetboekenreeks 2 - Pasta

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 2 - Pasta:

Tweekleurige spaghetti uit Umbrië

Ingrediënten:
biefstuk, boter, cherrytomaten, italiaanse kruiden, knoflook, paglia e fieno, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit J. van der Lee-van der Heijden - AH eetboekenreeks 2 - Pasta

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 2 - Pasta:

Tagliatelle met hazenrug en bundelzwammen

Ingrediënten:
boter, bundelzwammen, hazenrugfilet, olijfolie, sjalot, tagliatelle, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / wild