Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in jouw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Picknick / brunch / diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Venkeltaart

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, boter, ei, eidooier, melk, peper, taleggio, venkelknol en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Penne mat saucijzenvlees, walnoten en room

Ingrediënten:
boter, cognac, italiaanse saucijsen, parmezaanse kaas, penne, rauwe ham, slagroom en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Orecchiette met broccoli

Ingrediënten:
ansjovis, broccoli, gedroogde rode chilipeper, knoflook, olijfolie, orecchiette en ricotta

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Pittige spruitgroente

Ingrediënten:
olijven en spruitgroente

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

Caramella met munt en ricotta

Ingrediënten:
citroen, munt, nootmuskaat, parmezaanse kaas, pastadeeg en ricotta

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Deeg voor verse pasta (basisrecept)

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Groen pastadeeg (basisrecept)

Ingrediënten:
spinazie

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Geglazeerde zilveruitjes

Ingrediënten:
uien

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Eieren in cocotte met bolognesesaus

Ingrediënten:
Bolognesesaus en eieren

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Spaghetti-omelet

Ingrediënten:
basilicum, belegen geraspte kaas, ei, margarine, mozzarella, peterselie, salami, spaghetti en tomaten

Keuken:
Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata / noedels
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Fusilli met paddenstoelensaus

Ingrediënten:
bacon, crème fraîche, droge witte wijn, fusilli, gedroogde paddenstoelen, hüttenkäse, margarine, oude geraspte kaas, parmezaanse kaas, peper, peterselie, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
noedels
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Fritteline di zucchine (courgettebeignets)

Ingrediënten:
ansjovisfilet, basilicum, bloem, courgette, knoflook, melk, olijfolie, peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / hoofdgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Agnello con patate al forno (lam met aardappelen uit de oven)

Ingrediënten:
aardappel, lamsschouder, olijfolie, peper, rozemarijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Vis en zeebanket: Pasta met mosselen

Ingrediënten:
boter, chilivlokken, citroen, droge witte wijn, extra vierge-olijfolie, knoflook, linguine, mosselen, peterselie, saffraan, spaghetti, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Diner / nagerecht uit Italiaanse patisserie:

Zuppa Inglese - Engelse vruchtentaart

Ingrediënten:
aardbeien, aurum, banketbakkersroom, cake, cochenille kleurstof, eiwit, kristalsuiker en suikersiroop

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Italiaanse patisserie:

Panettone farcito - Panettone cake

Ingrediënten:
cognac, ei, geblancheerde amandelen, grappa, kristalsuiker, mascarpone, panettone, pijnappelpitten, poedersuiker, sultana's en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gebraden varkenslende

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenrasp, olijfolie, pancetta, ui, varkenslende, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Risotto met knoflook en pecorino

Ingrediënten:
arboriorijst, crème fraîche, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, peper, rode ui, runderbouillonblokje, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Paddestoelentaart met walnotencrème

Ingrediënten:
paddestoelen en walnoten

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Aardse salade

Ingrediënten:
aardappel, extra vierge olijfolie, peper, witte truffel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner uit Koken met Sylvia Witteman:

Pasta met buffelmozzarella en tomaten

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, knoflook, olijfolie, spaghetti en tomaten

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / voorgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Pasta con acciughe e arancia (pasta met ansjovis en sinaasappel)

Ingrediënten:
ansjovisfilet, droge spaghetti, droge witte wijn, knoflook, olijfolie, ontzouten kappertjes, peper, rode wijn, sinaasappel, venkelknol en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / voorgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Pasta Paolina (pasta Paolina)

Ingrediënten:
ansjovisfilet, caciocavallo, droge spaghetti, gemalen kruidnagel, tomaat, kaneel, knoflook, munt, olijfolie, verse pasta en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / voorgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Pasta Norma (pasta Norma)

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, extra vierge olijfolie, kerstomaat, knoflook, pasta, peper, ricotta infornata, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch