Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in jouw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Notenpolpette

Ingrediënten:
amandelen, bloem, cashewnoten, crackers, brood, macadamianoten, olie, oud brood, paranoten, pecannoten, peper, pijnboompitten, pinda's, ui, walnoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Canneloni

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, champignons, durum-tarwemeel, ei, eidooier, knoflook, olie, paprikapoeder, parmezaanse kaas, peper, peterselie, room, runderfond, rundergehakt, spinazie, tomatenpuree, tomatensaus, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Pizza Calzone

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bloem, eidooier, eiwit, gist, kappertjes, olijfolie, oregano, pecorino, peper, peterselie, tomaten, ui, water, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Gnocchi

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappel en eidooier

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / italiaanse antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gepocheerde tonijn-aardappelrol

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bleekselderij, ei, eiwit, kappertjes, mayonaise, parmezaanse kaas, peterseliesteeltjes, tonijn op olie, ui, witte wijn, wortel, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / italiaanse antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Geroosterde aubergine met paprika en komkommer

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, gele paprika, knoflook, komkommer, olijfolie, peterselie, rode paprika, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit E.G. Baur en I. Ohlbaum - Aan tafel met Verdi

Recept uit Aan tafel met Verdi:

Torta Nera (Zwarte taart)

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, bloem, boter, cacao, eidooier, espresso, sassolino en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Bijgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Crochette di patate (aardappelkroketten)

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappelen, broodkruim, eierdooier, eiwit, knoflook, peterselie, siciliaanse pecorino, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Polpo:

Bruschette met stracchino, venkel-salami & vijgen

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, finocchiona, knoflook, stracchino, vijgen, zoutflakes, zuurdesembrood en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Ontbijt / diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Arabia:

Broodje citroenijs

Ingrediënten:
briochebroodjes, citroen en citroenijs

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Recept uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Tomatensaus bij koolpakketjes

Ingrediënten:
basilicum, olijfolie, peper, peterselie, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Bijgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Spinaci con crostini (spinazie met crostini)

Ingrediënten:
spinazie, knoflook, olijfolie, oud brood, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Arabia:

Gegrilde zoute visjes met gemarineerde sjalotten

Ingrediënten:
grof zeezout, lange sjalotten, laurierblad, peperkorrel, rougetjes, sardientjes, sinaasappelschil, verse ansjovis, verse visjes en wijnazijn

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Ricottataart

Ingrediënten:
bloem, boter, cottage cheese, courgette, ei, mozzarella, oude kaas, parmezaanse kaas, prei, ricotta en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
hartige taart / vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / hoofdgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Cosce di pollo al vino cotto (kippendijen met vino cotto)

Ingrediënten:
citroen, knoflook, olijfolie, peper, rozemarijn, scharrelkip en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Insalata di patate

Ingrediënten:
aardappel, ansjovisfilet, citroensap, dragon, gevulde olijven, groene paprika, knoflook, mosterd, olijfolie, rode paprika, sla, suiker, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Verpakte cotechino

Ingrediënten:
kalfsvlees, saucijs en spinazie

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Kalfsborst met mayonaise

Ingrediënten:
augurk, kalfsvlees, mayonaise en olijven

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / nagerecht uit Jamie's Italie:

Snelle tiramisu

Ingrediënten:
pure chocolade, koffie, lange vingers, mascarpone, sinaasappel, vanillestokje, vin santo en zoete sherry

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Italiaanse stroganoffschotel

Ingrediënten:
balsamicoazijn, champignon, kappertjes, knoflook, olijfolie, pasta, peper, provençaalse kruiden, rode paprika, runderbouillon, rundvlees, tomaten uit blik, ui en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Gesmolten chocolade

Ingrediënten:
chocolade

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Koud glazuur

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Gegratineerde maccheroni

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, eidooier, maccheroni en parmezaanse kaas

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Kleine maccheroni met vleessaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, gedroogde paddestoelen, maccheroncini, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, rundergehakt, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles