Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in jouw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Vijgenjam

Ingrediënten:
vijgen

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Zampone met linzen

Ingrediënten:
chilipepers, extra vierge olijfolie, knoflook, linzen, peper, rozemarijn, salie, selderijblaadjes, zampone, zongedroogde tomaat en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Diner / nagerecht uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Geeistes Zitronensoufflé - Citroensoufflé op ijs

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
fruit / soufflé / vegetarisch
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Lange vingers

Ingrediënten:
00-bloem, ei, fijne kristalsuiker, kristalsuiker, poedersuiker en vanillesuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten in Italie:

Koolrolletjes

Ingrediënten:
boter, ei, gaar vlees, knoflook, luganega, nootmuskaat, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, savooiekool en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit S. Franco en W. Lingwood - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Pasta:

Spaghettini met zeebanket

Ingrediënten:
gedroogde pasta, inktvis, jakobsschelpen, knoflook, kokkels, mosselen, olijfolie, spaghettini, steurgarnalen, verse bladpeterselie, zeebanket, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

giovanna’s gehakt- balletjes

Ingrediënten:
basilicum, bladpeterselie, brood, eieren, extra vergine olijfolie, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, passata, pecorino, tomaten, tomatensaus, ui en varkensgehakt

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

artisjokken gevuld met kalfsgehakt

Ingrediënten:
artisjokken, bladpeterselie, brood, citroen, ei, extra vergine olijfolie, kalfsgehakt, olijfolie, pecorino, vleesbouillon en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

chocolade- kaneelkoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, cacao, citroenschil, crème fraîche, eieren, bloem, gehakt, kristalsuiker, nootmuskaat, olijfolie, cacao, pure chocolade, slagroom, kaneel en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

Micheles limoncello

Ingrediënten:
alcohol, citroenen, kristalsuiker, melk, vanillestokjes en wodka

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Scallopine al limone - Scallopine met citroensaus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, kalfsvlees, plantaardige olie, varkensvlees en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Carciofi - Artisjok

Ingrediënten:
artisjok, groente, marinade voor artisjokken, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Macedonia di nespole e sanguinelle. gelatina di violetta e schiuma allo yoghurt - Bloedsinaasappel en loquatsalade met violette gelei en yoghurtschuim

Ingrediënten:
bloedsinaasappels, citroensap, loquats, pudding, violette gelei en yoghurtschuim

Keuken:
Italiaans
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Diner / nagerecht uit Italiaanse patisserie:

Cassata Siciliana - Siciliaanse chocolade-ricotta dessert

Ingrediënten:
bigarreaux, boter, cake, kristalsuiker, maraschino, pure chocolade, ricotta, slagroom, sterke koffie en vanillesuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Pappardelle ai fegatini di pollo e salvia - Pappardelle met kippenlever en salie

Ingrediënten:
boter, brandy, eierpastadeeg, kippenlever, mascarpone, parmezaanse kaas, peper, plantaardige olie, salie, sjalot, slagroom, witte wijn, zout en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Trancio di rombo ai funghi porcini con purè di patate - Geroosterde tarbot met eekhoorntjesbrood en aardappelpuree

Ingrediënten:
boter, eekhoorntjesbrood, knoflook, melk, peper, peterselie, plantaardige olie, rode aardappel, tarbot, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Crème Catalanschuim met bessen

Ingrediënten:
aardbeien, bosbessen, citroenschil, crème catalanijs, eidooier, fijne tafelsuiker, frambozen, kaneelstokje, maïzena, melk, sinaasappelschil, slagroom, vanillepeul en wafelbiscuits

Keuken:
Italiaans
Soort:
fruit / pudding / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Orecchiette con rucola - Pasta met rucola

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, knoflook, orecchiette, peperoncino en rucola

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Agrodolce di capperi - Zoetzure saus van kappertjes

Ingrediënten:
kappertjes in pekel, olijfolie, poedersuiker en witte wijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Biga - Desemstarter

Ingrediënten:
peer, water en wit broodmeel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Italiaanse patisserie:

Crostata di noci e nocciole - Notentaart Royal

Ingrediënten:
abrikozenglazuur, amandelschaafsel, banketbakkersroom, cake, donkere rum, hazelnoten en korstdeeg ii

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Italiaanse patisserie:

Torta di mandorle con cioccolato - Marsepein-chocoladetaart

Ingrediënten:
ei, kristalsuiker, marsepein, pure chocolade en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit S. Franco en W. Lingwood - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Pasta:

Bolognesesaus

Ingrediënten:
gedroogde pasta, gedroogde porcini, linguine, marsala, olijfolie, parmaham, parmezaanse kaas, rundergehakt, sherry, spaghetti, tomatenpassata, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Italiaanse patisserie:

Tartellette alla crema burrosa - Amandeltaartjes

Ingrediënten:
amandelessence, amandelmeel, bloem, boter, ei, korstdeeg i, kristalsuiker en poedersuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch