Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in jouw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Recept uit Fratello & Sorella:

Aqua e sale - Water en zout

Ingrediënten:
ansjovis, augurk, basilicum, droge volkorenkadetjes, kappertjes, komkommer, olijfolie, olijven, oregano, rode ui, tomaten en witte ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Risotto met asperges

Ingrediënten:
asperge, boter, groentebouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, risottorijst, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Bij de koffie uit Italiaanse patisserie:

Amaretti - Bitterkoekjes

Ingrediënten:
abrikozenpitten, amandelen, amandelessence, bittere amandelen, eiwit, kristalsuiker en ouwel

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Gegratineerde artisjokken - tortino di carciofi

Ingrediënten:
artisjok, boter, broodkruim, citroensap, ei, extra vergine olijfolie, parmezaanse kaas, peper, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Basisrecept uit Italiaanse patisserie:

Pasta frolla I - Zoet korstdeeg I

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, kristalsuiker en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Basisrecept uit Italiaanse patisserie:

Pasta sfoglia - Bladerdeeg

Ingrediënten:
bloem, boter, ijswater en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Diner / nagerecht uit Italiaanse patisserie:

Zuppa Inglese - Engelse vruchtentaart

Ingrediënten:
aardbeien, aurum, banketbakkersroom, cake, cochenille kleurstof, eiwit, kristalsuiker en suikersiroop

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Aardse salade

Ingrediënten:
aardappel, extra vierge olijfolie, peper, witte truffel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Paddestoelentaart met walnotencrème

Ingrediënten:
paddestoelen en walnoten

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Hartige ricottataart

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, ei, smeltkaas, parmaham, parmezaanse kaas, peper, ricotta, salami, speck en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Asperges op de wijze van Emilia

Ingrediënten:
boter, groene asperge, parmezaanse kaas, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit S. Franco en W. Lingwood - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Pasta:

Puttanesca

Ingrediënten:
ansjovis in olie, gedroogde pasta, gemelli, gezouten kappertjes, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, penne, rode chilipeper, rode wijn, tomaat, ui, verse peterselie, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Fratello & Sorella:

Peperoni ripieni di tonno - Met tonijn gevulde minipaprika's

Ingrediënten:
ansjovisfilet, brood, eidooier, kappertjes, knoflook, laurier, makreel uit blik, minipaprika, olijven, peperkorrels, peterselie, sardines uit blik en tonijn uit blik

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Diner / hoofdgerecht uit Fratello & Sorella:

Pollo ai quaranta spicchi d'aglio - Kip me veertig teentjes knoflook

Ingrediënten:
bleekselderij, grof zeezout, kip, knoflook, laurier, peterselie, rozemarijn, salie en tijm

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Bijgerecht uit Ciao Bella:

Pompoen & paddenstoelen uit de oven

Ingrediënten:
eekhoorntjesbrood, knoflook, parmezaanse kaas, pompoen, rozemarijn en weidechampignons

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Recept uit Italiaanse patisserie:

Torrone crème

Ingrediënten:
boter, poedersuiker, suikersiroop en torrone

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Italiaanse patisserie:

Dolce freddo - Gekoelde chocoladecake

Ingrediënten:
amaretti di saronno bitterkoekjes, boter, cacaopoeder, eidooier, kristalsuiker, marsala, petit beurre en poedersuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Penne mat saucijzenvlees, walnoten en room

Ingrediënten:
boter, cognac, italiaanse saucijsen, parmezaanse kaas, penne, rauwe ham, slagroom en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Orecchiette met broccoli

Ingrediënten:
ansjovis, broccoli, gedroogde rode chilipeper, knoflook, olijfolie, orecchiette en ricotta

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner uit Koken met Sylvia Witteman:

Pasta met buffelmozzarella en tomaten

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, knoflook, olijfolie, spaghetti en tomaten

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / nagerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Brioche (brioche)

Ingrediënten:
biergist, bloem, boter, ei, melk, saffraan, suiker en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nico-Stanitzok - Sous-Vide

Recept uit Nico-Stanitzok - Sous-Vide:

Polenta

Ingrediënten:
knoflook, maïsgriesmeel, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper en tijm

Keuken:
Italiaans
Soort:
sous-vide
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Bijgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Spinaci saltati (gesauteerde spinazie)

Ingrediënten:
geweekte rozijnen, spinazie, knoflook, olijfolie, peper, pijnboompitten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Gevuld parelhoen

Ingrediënten:
boter, ei, gedroogd eekhoorntjesbrood, groentebouillon, grotchampignons, italiaanse saucijsen, mager kalfsgehakt, mager varkensgehakt, melk, olijfolie, parelhoen, parmezaanse kaas, witbrood en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte