Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in jouw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Maitre d'hStel bechamel

Ingrediënten:

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Kip met room

Ingrediënten:
gekookte ham, kip en room

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Champignonbechamel

Ingrediënten:
bechamelsaus en paddestoelen

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Duiven met olijven

Ingrediënten:
duiven en olijven

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / voorgerecht uit Polpo:

Linguine vongole

Ingrediënten:
bladpeterselie, brood, extra vierge-olijfolie, gedroogde chiliflakes, knoflook, linguine, vongole, witte wijn en zoutflakes

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Gebraden duiven

Ingrediënten:
duiven en pancetta

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Gevuld bladerdeeg met kip - sfogliatine al pollo e curry

Ingrediënten:
bechamelsaus, bladerdeeg, bloem, eierdooier, kerrie, kippenvlees, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Recept uit Ciao Bella:

Seafood risotto

Ingrediënten:
boter, cognac, garnalen, knoflook, mosselen, olijfolie, parmezaanse kaas, peperkorrels, peterselie, risottorijst, scampi, selderij, ui, venusschelpen, witte vis, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Recept uit Mediterrane Odyssee:

Orecchiette met cavolo nero

Ingrediënten:
ansjovis, bimi, cavolo nero, extra vierge olijfolie, gedroogde chilipeper, knoflook, orecchiette, paarse broccolischeuten, parmezaanse kaas, pecorino en raapscheuten

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Grote garnalen met rucola

Ingrediënten:
garnalen en rucola

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Gevulde zeekat

Ingrediënten:
pijlinktvis en zeekat

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Gefrituurde artisjokken

Ingrediënten:
artisjokken

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Roerei uit de Abruzzen

Ingrediënten:
chilipeper, eieren, olijven, roerei en tomaten

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Paprikatortino

Ingrediënten:
aardappels en paprika's

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Hardgekookt ei met een hoedje

Ingrediënten:
andijvie, eieren en rucola

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Zure elft

Ingrediënten:
azijn en elft

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Gemengde tonijnsalade

Ingrediënten:
cannellinibonen en tonijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Speltsoep met prei

Ingrediënten:
prei

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Picknick / diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Italia:

Kipsalade à la Apicius - sala cattabia apiciana

Ingrediënten:
augurk, azijn, boter, citroensap, distelolie, gemberwortel, grahambrood, honing, kalfszwezerik, kippenborst, melk, pecorino, peper, pijnboompitten, selderij, sultana's, ui, verse citroenmelisse, verse koriander, verse munt, vloeibare honing, volkorenbrood, wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht uit De zilveren lepel pasta:

Baccalàravioli met rozijnen

Ingrediënten:
baccala, bieslook, bladpeterselie, bloem, boter, broodkruim, ei, knoflook, melk, olijfolie, ricotta, rozijnen en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Pasta met varkensvleesragout - cavatieddi - gnocchetti di semola al sugo di maiale

Ingrediënten:
gnocchetti, olijfolie, peper, ricotta, rode wijn, soepgroenten, tomaat, varkensvlees en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Spaghetti met kaas en artisjokken

Ingrediënten:
artisjok, boter, citroensap, knoflook, majoraan, olijfolie, parmezaanse kaas, provolone, scamorza, spaghettini, ui en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Farfalle met rauwe ham en pesto

Ingrediënten:
boter, farfalle, parmezaanse kaas, pesto, pijnboompitten, rauwe ham en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Risotto primavera met ham

Ingrediënten:
arboriorijst, artisjokbodems uit blik, bieslook, doperwten, groentebouillonblokje, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pata negra, peper, peultjes, prei, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto