Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in jouw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / nagerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Baci di mandorla (amandelkusjes)

Ingrediënten:
amandel, eiwit, kaneel, poedersuiker, pompoen, suiker, vanillepeul en zuccata

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Pasta met roomsaus met worst

Ingrediënten:
boter, conchiglie, fusilli, gramigna, parmezaanse kaas, plantaardige olie, slagroom, ui, verse worst, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Pasta met carbonarasaus

Ingrediënten:
ei, extra vergine olijfolie, knoflook, mager rookspek, pancetta, parmezaanse kaas, pecorino romano, peterselie, spaghetti, witte wijn en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Pasta met roomsaus met prosciutto

Ingrediënten:
boerenham, boter, fettuccine, parmezaanse kaas, penne, prosciutto, rigatoni, slagroom en tonnarelli

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Radijssalade met yoghurt - ravanelli in insalata con lo yogurt

Ingrediënten:
groene appel, witte peper, witte radijs, yoghurt en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Gebakken risotto met courgette, tomaat en Parmezaanse kaas

Ingrediënten:
arboriorijst, courgette, kippenbouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, tomaat, ui, zeezout en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Inktvis op de wijze van Santa Lucia - polpi di scoglio alla luciana

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, inktvis, knoflook, peper, peperoncino, tomaat, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Basisrecept uit Eten in Italie:

Saus voor gare vis

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge olijfolie en peterselie

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Truffelkaas

Ingrediënten:
mascarpone, parmezaanse kaas, peper, ricotta, witte truffel en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Bosbessensmoothie

Ingrediënten:
bosbessenijs, fruit en melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
smoothie/milkshake / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - The Naked Chef is terug

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit The Naked Chef is terug:

Pizza met paddestoelen, mozzarella, tijm en pittig worstvlees

Ingrediënten:
brooddeeg, fontina, knoflook, mozzarella, olijfolie, pittige worstjes, portobello, rode peper, taleggio en tijm

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pizza
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Citroensorbet met limoncello en mousserende wijn

Ingrediënten:
citroenlikeur, citroenrasp, citroensorbet, ijsblokjes, kristalsuiker en prosecco

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Milkshake met papaja

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, ijsblokjes, limoensap, melk en papaja

Keuken:
Italiaans
Soort:
smoothie/milkshake / vegetarisch
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Milkshake met rode bessen

Ingrediënten:
acaciahoning, ijsblokjes, melk en rode bessen

Keuken:
Italiaans
Soort:
smoothie/milkshake / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Andalusische mayonaise - maionese andalusa

Ingrediënten:
gedroogde rode chilipeper, groene paprika, mayonaise en tomatenpuree

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Recept uit Jamie's Italie:

Minestrone van de vroege herfst

Ingrediënten:
aardappel, bacon, basilicum, bleekselderij, borlottibonen, cannellinibonen, courgette, gedroogde pasta, groentebouillon, hambouillon, kippenbouillon, knoflook, laurier, pancetta, parmezaanse kaas, rode ui, rode wijn, snijbiet, spinazie, tomaat, tomaat in blik, venkel en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Lamsragout - pignata di pecora

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, knoflook, lamsvlees, olijfolie, pecorino, peper, tomaat, ui, varkensspek en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Alici marinate (gemarineerde ansjovis)

Ingrediënten:
ansjovis, gedroogd pepertje, knoflook, munt, olijfolie, peterselie, roze peper, sinaasappel en witte wijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Caponata di erbe spontanee (wilde groenten caponata)

Ingrediënten:
avondkoekoeksbloem, gezouten ansjovis, broodkruimels, kappertjes, knoflook, komkommerkruid, olijfolie, paardenbloem, wilde groenten, wilde kool en witte wijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Bijgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Finocchio all'arancia (venkel met sinaasappel)

Ingrediënten:
boter, peper, sinaasappel, venkel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Stokbrood met ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, courgette, ei, knoflook, laurier, olijfolie, peper, rode paprika, stokbrood, suiker, tijm, tomaat, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Fusilli met paddenstoelensaus

Ingrediënten:
bacon, crème fraîche, droge witte wijn, fusilli, gedroogde paddenstoelen, hüttenkäse, margarine, oude geraspte kaas, parmezaanse kaas, peper, peterselie, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
noedels
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Spaghetti-omelet

Ingrediënten:
basilicum, belegen geraspte kaas, ei, margarine, mozzarella, peterselie, salami, spaghetti en tomaten

Keuken:
Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata / noedels
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Picknick / lunch / buffet / bijgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Pikante rijstsalade

Ingrediënten:
ansjovis uit blik, citroensap, doperwten, kappertjes, langkorrelige rijst, olijfolie, olijven, peper, rode paprika en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst