Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in jouw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Lunch / bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Venkeltortino - tortino di finocchi

Ingrediënten:
boter, ei, jonge venkelknol, melk, parmezaanse kaas, taleggio, volkoren boterham en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Deeg voor zwarte pasta

Ingrediënten:
00-bloem, bloem, ei, extra vergine olijfolie en inktvisseninkt

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Cioppino

Ingrediënten:
bleekselderij, bosui, cocktailgarnalen, droge witte wijn, fruits de mer, groene paprika, italiaanse kruiden, kabeljauwfilet, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, prei, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, venkel, verse bieslook, visfond en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Linten kalfsvlees - 'fettucine' di carne

Ingrediënten:
boter, kalfslap, marsala, olijfolie, peper, ui, verse bladpeterselie, verse salieblaadjes, verse tijm en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / kalfsvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Selderijcarpaccio met ansjovis - carpaccio di sedano lle acciurghe

Ingrediënten:
ansjovis in olie, citroensap, kappertjes, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rucola, selderijknol, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit M.B. Clark en M. Clark - Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks:

Crostini met tongfilets en waterkers-tartaarsaus

Ingrediënten:
augurk, broodkruim, citroen, dragon, ei, extra vierge olijfolie, frans stokbrood, kappertjes, kruidenbloem, mayonaise, peterselie, sfilatino, tongfilet, waterkers, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit M.B. Clark en M. Clark - Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks:

Crostini met gerookte zalm en citroen-peperroom

Ingrediënten:
citroen, dille, extra vierge olijfolie, frans stokbrood, gerookte zalm, mascarpone, melk, sfilatino, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit M.B. Clark en M. Clark - Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks:

Bruschetta met geitenkaas en rode paprika

Ingrediënten:
balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, geitenkaas, gezouten kappertjes, knoflook, pesto genovese, rode paprika, stevig landelijk brood, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit M.B. Clark en M. Clark - Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks:

Bruschetta met artisjokken, pesto en pijnboompitten

Ingrediënten:
artisjok, balsamicoazijn, basilicum, boter, extra vierge olijfolie, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, stevig landelijk brood, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit M.B. Clark en M. Clark - Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks:

Bruschetta met kruidige knoflookgarnalen, tomaten en kikkererwten

Ingrediënten:
droge witte wijn, extra vierge olijfolie, gedroogde chilipeper, grote garnalen, kikkererwten, knoflook, peterselie, stevig landelijk brood, suiker, tomaat, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit M.B. Clark en M. Clark - Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks:

Bruschetta met chili-inktvis en gebakken aubergine

Ingrediënten:
aubergine, citroen, extra vierge olijfolie, inktvisjes, knoflook, olijfolie, rode chilipeper, rucola, stevig landelijk brood, suiker, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit M.B. Clark en M. Clark - Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks:

Crostini met witte bonen en zwarte olijven

Ingrediënten:
ansjovis in blik, cannellinibonen, extra vierge olijfolie, frans stokbrood, kalamata olijf, kappertjes, knoflook, olijfolie, peterselie, rode chilipeper, rozemarijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit M.B. Clark en M. Clark - Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks:

Bruschetta met knoflookchampignons en gremolata

Ingrediënten:
boter, champignon, citroenschil, droge witte wijn, griekse olijven, knoflook, peterselie, sjalot, stevig landelijk brood, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit M.B. Clark en M. Clark - Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks:

Crostini met tonijn, zwarte olijven, pijnboompitten en kappertjes

Ingrediënten:
citroenschil, extra vierge olijfolie, frans stokbrood, kalamata olijf, kappertjes, knoflook, peterselie, pijnboompitten, sfilatino, tonijn in olie, zeezout, zongedroogde tomaat en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit M.B. Clark en M. Clark - Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks:

Traditionele landelijke bruschetta met tomaat en knoflook

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, stevig landelijk brood, tomaat, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit M.B. Clark en M. Clark - Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks:

Olijfolie en knoflook-bruschetta

Ingrediënten:
chilipepervlokken, extra vierge olijfolie, knoflook, peterselie en stevig landelijk brood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / bijgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gefrituurde courgette in azijn en knoflook

Ingrediënten:
bloem, courgette, groente, knoflook, plantaardige olie, wijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / bijgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gefrituurde courgette in een beslag van bloem en water

Ingrediënten:
bloem, courgette, groente, plantaardige olie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Pasta met saus met gesmoorde uien

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, extra vergine olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, reuzel, spaghetti, tonnarelli, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / warme sauzen
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Pasta met champignonsaus met ham en tomaat

Ingrediënten:
champignons, conchiglie, extra vergine olijfolie, fusili, gedroogd eekhoorntjesbrood, gekookte ham, knoflook, maccheroni, penne, peterselie, pruimtomaten in blik, ziti, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
warme sauzen
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / bijgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Courgettes met tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, courgette, extra vergine olijfolie, groente, knoflook, peterselie, pruimtomaten in blik, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gebakken courgettes, gevuld met ham en kaas

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, broodkruim, courgette, ei, gekookte ham, nootmuskaat, parmezaanse kaas, plantaardige olie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / bijgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gebakken groente

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, gele paprika, kruimige aardappels, pruimtomaten, tomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Rundvlees in saus - lesso di manzo in carpione

Ingrediënten:
olijfolie, rundvlees, ui, verse rozemarijn, verse salieblaadjes, witte wijn, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / rundvlees