Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in jouw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Italiaanse patisserie:

Tartallette alla crema marsala - Vruchtentaartjes met marsalaroom

Ingrediënten:
abrikozenglazuur, bloem, druiven, eidooier, korstdeeg i, kristalsuiker, marsala, melk, nectarine, perzik en sinaasappel

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Italiaanse patisserie:

Crostata di crema cotta - Kersen-custardtaart

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, ei, eidooier, kersen, kristalsuiker, melk, room en zoet korstdeeg

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

kalfsschnitzels met salie saltimbocca

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, kalfsschnitzel, olie, parmaham, salie, witte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Diner / nagerecht uit Italiaanse patisserie:

Ricotta pudding

Ingrediënten:
amaretti di saronno bitterkoekjes, bigarreaux, citroenrasp, ei, kristalsuiker, ricotta, rozijnen, slagroom en stregalikeur

Keuken:
Italiaans
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Zwarte pasta met ricotta

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge olijfolie, ricotta, rode chilipeper, zout, zwarte pasta en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit M.B. Clark, Martin Brigdale en M. Clark - Trattoria

Diner / hoofdgerecht uit Trattoria:

Steak met rucola

Ingrediënten:
peterselie, rucola en t-bonesteak

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Kaaskletskopjes

Ingrediënten:
parmezaanse kaas

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Pest alla genovese

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, olijfolie, parmigiano reggiano, pecorino en pijnboompitten

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

gesmoorde kalfsschenkel

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, citroenschil, droge witte wijn, kalfsschenkel, knoflook, marjolein, nootmuskaat, sinaasappelschil, ui, witte peper en zout

Keuken:
Europees / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / hoofdgerecht uit Ciao Bella:

Gemenge vis van de grill

Ingrediënten:
brasem, calamari, citroen, garnaal, inktvisjes, knoflook, olijfolie, peterselie, scampi, tong en zeeduivel

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Diner / nagerecht uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Geeistes Zitronensoufflé - Citroensoufflé op ijs

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
fruit / soufflé / vegetarisch
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Salade van keizersamaniet met truffel

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge olijfolie, ovolo-hoeden, parmezaanse kaas, peper, witte truffel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

artisjokken gevuld met kalfsgehakt

Ingrediënten:
artisjokken, bladpeterselie, brood, citroen, ei, extra vergine olijfolie, kalfsgehakt, olijfolie, pecorino, vleesbouillon en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Zitronentorte - Citroentaart

Ingrediënten:
taart

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
fruit / zuivel
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Piadina

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, olijfolie, prosciutto, reuzel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Italiaanse patisserie:

Crostata di fragole - Aardbeien-roomtaart

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeienglazuur, bloem, boter, ei, eidooier, korstdeeg i, kristalsuiker, melk, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, slagroom en vanillesuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Italiaanse patisserie:

Crostata di marroni - Kastanjetaart

Ingrediënten:
amandelmeel, bloem, boter, ei, eidooier, kristalsuiker, ongezoete kastanjepuree uit blik, poedersuiker, rum, water, wijnsteenzuur en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Diner / hoofdgerecht uit Fratello & Sorella:

Baccala alla Vicentina - Stokvis uit Vicenza

Ingrediënten:
ansjovis, bloem, melk, parmezaanse kaas, peterselie, stokvis en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Pasta col pomodoro arrabbiata - Pasta met scherpe tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, olijfoliebrood, parmigiano-reggiano, penne, spaghetti, suiker en tomaten uit blik

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Zampone met linzen

Ingrediënten:
chilipepers, extra vierge olijfolie, knoflook, linzen, peper, rozemarijn, salie, selderijblaadjes, zampone, zongedroogde tomaat en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

ossenstaart met linzen

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, droge rode wijn, ui, laurierblaadjes, olijfolie, oregano, ossenstaart, rode chilipeper, rozemarijn, runderbouillon, bleekselderij, rozemarijn, tijm en wortels

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

geroosterde kip met kruiden

Ingrediënten:
basilicum, bladpeterselie, chilipeper, gehakt, groentebouillon, komijnpoeder, laurierblaadjes, linzen, olijfolie, rode ui, scharrelkip, sjalot, bleekselderij, trostomaat en wortel

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Polpo:

Ciambella

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, citroen, ei, fijn zout, melk, pure chocolade, slagroom, tipo 00-bloem en witte basterdsuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gesmoorde kalfsborst - petto arrosto

Ingrediënten:
boter, droge marsala, knoflook, olijfolie, pancetta, peper, uitgebeende kalfsborst, verse rozemarijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / kalfsvlees