Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in jouw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Insalata di asparagi e Parmigiano - Aspergesalade met parmezaanse kaas

Ingrediënten:
bieslook, ei, giorgios vinaigrette, groene asperges, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, sjalottenvinaigrette, slabladeren en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit De Zilveren Lepel:

Flensjes met asperges - crêpes agli asparagi

Ingrediënten:
asperge, boter, flensjes, parmezaanse kaas, slagroom en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Insalata di fagiolini gialli, patate e tartufo - Gele boterbonen, aardappel en zwarte truffelsalade

Ingrediënten:
bieslook, gele boterbonen, giorgios vinaigrette, nieuwe aardappel, parmezaanse kaas, peper, sjalottenvinaigrette, zout en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht uit Made in Italy:

Insalata di polpo e patate novelle - Octopussalade met nieuwe aardappel

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, chilipeper, citroensap, gemengde groene slabladeren, giorgios vinaigrette, knoflook, nieuwe aardappel, octopus, olijfolie, peper, peterselie, ui, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht uit Made in Italy:

Calamari ripieni alla griglia - Gegrilde gevulde inktvis met tomaten

Ingrediënten:
ansjovisfilet, basilicum, broodkruim, ciabatta, inktvis, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, tomaat en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kalfsknoopjes - fettine annodate

Ingrediënten:
bloem, boter, droge marsala, kalfsschnitzel, knoflook, olijfolie, peper, ui, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / kalfsvlees
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's Italie:

Jagerstoof van kip

Ingrediënten:
ansjovis, chianti, groene olijven, kip, knoflook, laurier, rozemarijn, tomaat in blik en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Vanillesaus

Ingrediënten:
bloem, eidooier, kristalsuiker, melk, slagroom en vanillestokje

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gebraden reezadel met cranberry's - sella di capriolo arrosto ai mirtilli rossi

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cranberry, knoflook, olijfolie, peper, reeënzadel, rode wijn, slagroom, suiker, ui, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild / feestdagen
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Tarbotfilets met aardappels - filetto di rombo vestito di patate

Ingrediënten:
aardappel, boter, droge witte wijn, ei, grietfilet, groentebouillon, peper, sjalot, tarbotfilet, tomaat, verse basilicum, verse bieslook en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Paprikarisotto - risotto con peperoni

Ingrediënten:
groentebouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, risottorijst, rode paprika, tomaat, ui, verse rozemarijn, voorgekruid pitavlees en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Bucatini met paddenstoelen - bucatini alla salsa di funghi

Ingrediënten:
bucatini, eekhoorntjesbrood, geconcentreerde tomatenpuree, gedroogde paddenstoelen, knoflook, olijfolie, peper, porcini, ricotta en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Zanddeeg zonder ei - pasta frolla senza uova

Ingrediënten:
aardappelmeel, bloem, boter, citroenrasp en fijne kristalsuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Aspic

Ingrediënten:
rundvlees

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Panettonepudding

Ingrediënten:
pudding

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Roerei met bonen - uova strapazzate con i fagioli

Ingrediënten:
borlottibonen, ei, olijfolie, peper, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
peulvruchten / eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Gekookt vlees uit Piemonte

Ingrediënten:
kalfskop, kalfsvlees, kip en rundvlees

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Drinken / aperitief uit Culinaria Italia:

Rossini

Ingrediënten:
aardbeienpuree en prosecco di conegliano

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Bolognesesaus - ragù alla bolognese

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, knoflook, olijfolie, rundergehakt, tomatenpuree, ui, versgemalen zwarte peper, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / warme sauzen / rundvlees
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Sardijnse gnocchi met saus

Ingrediënten:
droge witte wijn, hamschijf, jeneverbes, laurierblad, malloreddus, olijfolie, pecorino sardo, peper, tomatenpulp, tomatenpuree, ui, varkensschouder en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gegrilde kip

Ingrediënten:
citroen, kip, knoflook, olijfolie, salie en tijm

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Spaghettini met tomatensaus

Ingrediënten:
boter, parmezaanse kaas, spaghettini en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Hazelnootkrokantjes

Ingrediënten:
citroen, hazelnoot, honing, kristalsuiker, mandarijnschil en rijstpapier

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Bladerdeeg met langoustines - sfogliatine con scampi al curry

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, boter, eierdooier, kerrie, langoustine, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren