Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in jouw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gebakken Sint-Jakobsschelpen met saffraanvinaigrette

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, extra vergine olijfolie, knolselderij, olijfolie, peper, room, saffraandraadjes, sint-jakobsschelp, wittewijnazijn, zeezout en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Hersenen en merg met kerrie - cervella con filoni al curry

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, kalfshersenen, kerrie, lamshersenen, merg, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / kalfsvlees / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gestoofde zeebrasem - dentice brasato

Ingrediënten:
bleekselderij, olijfolie, peper, tandbaars, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kikkererwtenpuree met garnalen

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, kikkererwt, knoflook, peper, reuzengarnaal, verse rozemarijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
peulvruchten / stomen / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Porcinisoep à la crème

Ingrediënten:
kip, paddestoelen en porcini

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Sformatini mediterraneo

Ingrediënten:
biet, bladpeterselie, citroensap, courgette, ei, extra vergine olijfolie, groentebouillon, knoflook, parmezaanse kaas, pecorino, plantaardige olie, ricotta, wortel en yoghurt

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Docinhos di coco

Ingrediënten:
boter, cacao, chocoladehagelslag, ei, kokosnoot, kokosrasp, kruidnagel, pruimen, vanillestokje en zoete gecondenseerde melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Geroosterdetomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge-olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rodewijnazijn, spaanse peper, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Gestoofde zilveruitjes

Ingrediënten:
uien

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Fagiolini con prosciutto (boontjes met ham en knoflook)

Ingrediënten:
sperziebonen, knoflook, olijfolie, parmaham, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Nigella Express:

Spaghettini met garnalen en chilipeper

Ingrediënten:
chilipepervlokken, garnalen, knoflookolie, lente-ui, noilly prat, peterselie, rucola, spaghettini, witte wijn en zongedroogde tomaten op olie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / nagerecht uit De Zilveren Lepel:

Perenkroon - corona alle pere

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroensap, ei, fijne kristalsuiker, handpeer, melk en rode wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit / koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gestoofde zilveruitjes - cipolline stufate

Ingrediënten:
bloem, boter, groentebouillon, peper, zilveruitjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / groente
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Zwezerik in witte wijn

Ingrediënten:
wijn en zwezerik

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Porridge

Ingrediënten:
haver

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Recept uit Vegeterranean:

Porri al montasio

Ingrediënten:
00-meel, bloem, boter, cheddar, extra vergine olijfolie, gist, melk, montasio-kaas, plantaardige olie en prei

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Tiramisu

Ingrediënten:
brosse amandelbiscuits, cacao, ei, espresso, grand marnier, kristalsuiker, lange vingers, marasquin, marsala, mascarpone, pavesini biscuit, poedersuiker, pure chocolade en room

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Polpo:

Crostini met tonijn & prei

Ingrediënten:
cognac, mayonaise, prei, stokbrood, tonijn in blik en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Semifreddo di mele

Ingrediënten:
bloem, citroenschil, eidooier, fijne tafelsuiker, granny smith, kaneelstokje, maïzena, melk, saffraan, sojamelk en vanillestokje

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Verse pasta basisbereiding

Ingrediënten:
bloem, ei, kaas, olijfolie, saus naar keuze en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Groen pastadeeg (basisrecept) - pasta verde (ricetta base)

Ingrediënten:
00-bloem, bloem, ei, spinazie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Struisvogeleieren

Ingrediënten:
struisvogel

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Artisjokkencrèmesoep - crema di carciofi

Ingrediënten:
aardappel, artisjok, bleekselderij, boter, citroensap, eierdooier, kippenbouillon, parmezaanse kaas, peper, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / nagerecht uit De grote Kleyn:

Peren uit de oven met Nutella

Ingrediënten:
boter, nutella en peren

Keuken:
Italiaans