Belgisch

Zoek naar Belgisch in jouw eigen kookboeken

Belgisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Broodje Martino

Ingrediënten:
cayennepeper, eieren, sjalotje, tabasco, tomatenketchup, worcestersaus en zoetzure augurk

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

pittige garnalen

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, grote rauwe garnalen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Belgisch / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Dranken / fondue / drinken / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Café filtre

Ingrediënten:
filterkoffie en suiker

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Kaassaus met selderij en noten

Ingrediënten:
noten, platte kaas, room en selderij

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Sauce à l'Anglaise

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, kruidenazijn, rammenas, room en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Kaneel-chocoladekoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, grand marnier, kaneel, olijfolie, pure chocolade, sinaasappelschil, suiker en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Kardemom-pistachekoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, grand marnier, kardemompoeder, olijfolie, pistachenoten, sinaasappelschil, suiker en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / nagerecht uit 500 slowcooker recepten:

Broodpudding met witte chocolade en kersen in kersensaus

Ingrediënten:
boter, bourbon, cider, citroensap, ei, gedroogde kersen, ingemaakte kersen, maïzena, melk, slagroom, stokbrood, suiker, vanille-extract en witte chocolade

Keuken:
Belgisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Saffraan-olijfoliekoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, grand marnier, olijfolie, saffraan, sinaasappelschil, suiker en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / hoofdgerecht uit Het literaire eetboek:

Gentse stoverij

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, azijn, bier, boter, brood, kalfsnier, laurier, mosterd, nootmuskaat, peper, tijm, ui, varkenskarbonade, varkenslever, varkensnier en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Lunch uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Brussels spiegelei

Ingrediënten:
andijvie, roomsaus, spiegelei en witloof

Keuken:
Belgisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Hopscheuten met gepocheerd ei

Ingrediënten:
azijn, bloem, cayennepeper, citroensap, eidooier, geklaarde boter, gepocheerd ei, hollandaisesaus, hopscheuten, nootmuskaat, peper, room, toast, truffel, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Terrine van konijn met pruimen

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, ei, ganzenlever, gedroogde pruimen, jeneverbessen, konijn, konijnenkarkas, kruidnagels, laurier, peper, pruimenbrandewijn, sjalot, spek, tijm, ui, water, wit vers spek, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
wild / paté/terrine
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Vlaamse runderstoofpot - Carbonnades flamandes

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, brood, bruin bier, bruine rietsuiker, mosterd, runderschouder, ui, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Belgisch
Soort:
stoofgerecht / vlees / rundvlees
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Gentse stoverij

Ingrediënten:
azijn, bier, boter, boterham, kalfsnier, laurier, mosterd, nootmuskaat, rundersukadelapje, tijm, ui en varkenslever

Keuken:
Belgisch
Soort:
rundvlees
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Luikse gehaktballen

Ingrediënten:
appelstroop, bloem, bonenkruid, bouillon, half om half gehakt, laurierpoeder, olie, perenstroop, sjalot, tijm, tomatenpuree, ui en witbrood

Keuken:
Belgisch
Soort:
azijn
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / nagerecht uit 500 slowcooker recepten:

Broodpudding met witte chocolade en blauwe bessen

Ingrediënten:
boter, bourbon, cider, ei, gedroogde blauwe bessen, melk, slagroom, stokbrood, suiker, vanille-extract en witte chocolade

Keuken:
Belgisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Bij de koffie uit Belgie:

Suikertaart met amandelen

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, crème fraîche, ei, poedersuiker, roomboterbladerdeeg, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Belgisch
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Belgie:

Vleesbordje met boerenbruin

Ingrediënten:
ardenner boterhamworst, ardenner ham, boter, gegrild gehakt, grove mosterd en pain boulogne

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Paling in het groen

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, eierdooier, limoen, paling, peper, postelein, sjalot, spinazie, verse bieslook, verse dille, verse dragon, verse kervel, verse peterselie, verse selderij, zout en zuring

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / nagerecht uit 500 slowcooker recepten:

Broodpudding met pure chocolade en cranberry's

Ingrediënten:
boter, bourbon, cider, ei, gedroogde cranberry's, melk, pure chocolade, slagroom, stokbrood, suiker en vanille-extract

Keuken:
Belgisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Scampi met curry

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, droge witte wijn, kerrie, kervel, knoflook, kokosmelk, kokosschilfers, laurier, peper, room, scampi, tijm, tomaat, ui en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Salade van asperges en langoustine

Ingrediënten:
artisjokbodems, asperges, basilicum, bloem, extra vergine olijfolie, frambozenazijn, hazelnootolie, olijfolie, peper, scampi, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Salade van asperges en scampi

Ingrediënten:
artisjokbodems, asperges, basilicum, bloem, extra vergine olijfolie, frambozenazijn, hazelnootolie, olijfolie, peper, scampi, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Lunch uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Soepje van aardbeien met tomaat mozzarella

Ingrediënten:
aardbeien, basilicum, citroen, kerstomaat, kristalsuiker, limoen, mozzarella, water en zwarte peperkorrels

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Diner / nagerecht uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Fruitsalade 2

Ingrediënten:
aardbeien, ananas, banaan, blauwe bessen, perzik, piña colada en watermeloen

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan