Belgisch

Zoek naar Belgisch in jouw eigen kookboeken

Belgisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Broodje Martino

Ingrediënten:
cayennepeper, eieren, sjalotje, tabasco, tomatenketchup, worcestersaus en zoetzure augurk

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

pittige garnalen

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, grote rauwe garnalen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Belgisch / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Zeepompoen op de manier van Marc

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, grietfilet, kabeljauwfilet, knoflook, oranje pompoen, peterselie, poonfilet, prei, scholfilet, tarbotfilet, tomaat, tongfilet, tongscharfilet, ui, wijtingfilet, witte peper, zeebrasemfilet, zeeduivelfilet, zeewolffilet en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Snack of tussendoortje uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Salade van krabpoten

Ingrediënten:
bieslook, komkommer, krabpoot, mayonaise, mierikswortel, mierikswortelcrème, peterselie, witte peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Scholfilets met mosterd

Ingrediënten:
bieslook, boter, crème fraîche, moutarde de meaux, scholfilet, witte peper en witte wijn

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Rog met asperges

Ingrediënten:
asperges, bouillon van kleingesneden groenten, crème fraîche, eidooier, kervel en rog

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / voorgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Gegratineerde oesters met Sancerre

Ingrediënten:
beurre blanc met sancerre, oesters, witte peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / voorgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Sint-Jacobsschelpen op de manier van Barbara

Ingrediënten:
beurre blanc, russische kaviaar en sint-jacobsschelpen

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Jonge tarbot met vier groenten

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, eidooier, jonge tarbot, peterselie, prei, sjalot, spinazie, witte peper, wortelen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Mosselen met knoflookroom

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, crème fraîche, knoflook, mosselen, peterselie, sjalot, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Bonte mantel met champignons

Ingrediënten:
bonte mantels, boter, champignons, knoflook, peterselie, sjalot, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Wintersoep met kokkels

Ingrediënten:
boter, kokkels, prei, sjalot, ui, witte kool, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / voorgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Salade van warme Sint-Jacobschelpen met saffraan

Ingrediënten:
boter, bouillon van kleingsneden groenten, eikenbladsla, friseesla, kropsla, mayonaise, radicchio, saffraanpoeder, sint-jacobsschelpen, witlof, witte peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Rode poon met venkel op de manier van Anne

Ingrediënten:
boter, extra vergine olijfolie, kervel, knoflook, rode paprika, rode poon, tomaten, venkelknol, zout en zwarte peper

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Tongscharfilets Aurore

Ingrediënten:
bieslook, boter, japanse saus en tongscharfilet

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Zeebrasem met pili-pili

Ingrediënten:
arachideolie, japanse sojasaus, olie, pili-pili, suiker, tomaat, ui en zeebrasemfilet

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Nieuwpoortse waterzooi

Ingrediënten:
boter, bouillon van kleingsneden groenten, crème fraîche, grietfilet, kabeljauwfilet, kervel, peterselie, poonfilet, scharretongfilet, scholfilet, tarbotfilet, tongfilets, wijtingfilet, witte peper, zeebaarsfilet, zeebrasemfilet, zeeduivelfilet en zeewolffilet

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Zeeduivel met witlof

Ingrediënten:
boter, citroensap, crème fraîche, knoflook, nootmuskaat, peterselie, witlof, witte peper, witte wijn, zeeduivel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Lentesalade met gerookte heilbot

Ingrediënten:
appel, citroensap, gerookte heilbot, krulandijvie, mosterddressing, radicchio, radijs, tomaat, waterkers en witlof

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Wijiting met dille

Ingrediënten:
beurre blanc, boter, dille, wijtingfilet, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Kip met kreeftensaus

Ingrediënten:
arachideolie, kreeftensaus, nootmuskaat, scharrelkip, witte peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Grietfilet Igor Tcharkovsky

Ingrediënten:
bieslook, boter, crème fraîche, grietfilet, ingekookte visbouillon, rode biet, rode wijnazijn, sjalot en witte wijn

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Grietfilet en mousselinesaus met gewürztraminer

Ingrediënten:
bieslook, boter, citroen, crème fraîche, eidooier, gewürztraminer, grietfilet en witte peper

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Kabeljauwstaart met champignons

Ingrediënten:
boter, champignonsaus, nootmuskaat, staartstuk van kabeljauw, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Vissoep 'de Kokkel"

Ingrediënten:
boter, schaal- en schelpdieren, tomaten uit blik, ui, vis, witte peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Clams met slakkenboter

Ingrediënten:
boter, clams, knoflook, peterselie, sjalotjes, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren