Belgisch

Zoek naar Belgisch in jouw eigen kookboeken

Belgisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Broodje Martino

Ingrediënten:
cayennepeper, eieren, sjalotje, tabasco, tomatenketchup, worcestersaus en zoetzure augurk

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

pittige garnalen

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, garnaal, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Belgisch / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Noordzeegamba in kataifideeg met geitenkaas en buikspek

Ingrediënten:
arachideolie, eiwit, fleur de sel, gembermayonaise, gezouten buikspek, griekse basilicum, harde geitenkaas, kataifi, limoensap, noordzeegambas, olijfolie, piment d'espelette, rode nerf zuring en romeinse sla

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gepocheerd hoeve-ei met bloemkool, karnemelk en handgepelde Nieuwpoortse garnalen

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, boter, citroensap, ei, fleur de sel, garnalen, karnemelk, knoflook, melk, olijfolie, peper, postelein, room, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Stoofpot van Oosterscheldekreeft, tomaat, aardappel en jonge prei

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, boter, chilipeper, jeneverbessen, jonge prei, knoflook, oosterscheldekreeft, rozemarijn, sjalot, tijm en tomaat

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Lunch uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Aardbeien op brood 1

Ingrediënten:
aardbeien, balsamicoazijn, boterham, mozzarella en peper

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Lunch uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Aardbeien op brood 2

Ingrediënten:
aardbeien, boterham, braambessen, cottage cheese, groene appel, munt en rode bessen

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Lunch uit Een kookboek.:

Groene clubsandwich

Ingrediënten:
basilicummayonaise, ei, gedroogde tijm, groene tomaten, jonge spinazie, knoflookolie, koolrabi, limoenzest, peper, radijsloof, sesamzaad, sjalotten, waterkers en zuurdesembrood

Keuken:
Belgisch
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gepofte tomaat met noordzeekreukels

Ingrediënten:
citroensap, droge witte wijn, fleur de sel, kleine tomaten, knoflook, noordzeekreukels, olijfolie, peper, salie en ui

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Rauwkost op de barbecue met Antwerpse cocktailsaus

Ingrediënten:
bloemkool, cocktailsaus danvers, curryplant, gele kerstomaten, jonge miniwortelen, rode kerstomaten, rozemarijn, selderij en tijm

Keuken:
Belgisch
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch / groente / kruiden
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Open lasagne van noordzeekreeft

Ingrediënten:
aubergines, balsamicoazijn, chilipeper, dille, gekonfijte tomaten, honing, knoflook, knoflookolie, kreeftsaus, lasagnevellen, mosterd-citroensaus, noordzeekreeft, olijfolie, sjalot, suiker, tijm, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Kreeftsaus

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, jeneverbessen, knoflook, kreeftkarkassen, laurier, olijfolie, pastis, sjalot, tijm en tomaten

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Mosterd-citroentijmsaus

Ingrediënten:
belgische mosterd, boter, citroentijm, water, witte wijnazijn en witte wijnsaus

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Witlof gevuld met geitenkaas, rode biet, granaatappel en knolselderij

Ingrediënten:
granaatappel, japanse peterselie cryptotaenia japonica, jonge geitenkaas, knoflook, knolselderij, korianderzaad, melk, peper, rode biet in zoutkorst, roodlof, room, sumak en witlof

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gegrilde noordzeelangoustines met elixer d'Anvers en harissaboter

Ingrediënten:
boter, citroentijm, citroenzest, elixer d anvers, fleur de sel, harissa, kerstomaat, knoflook, knoflookolie, noordzee langoustines, paprikapoeder, pikante waterkers, rozemarijn en tijm

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Mosselen bloody Mary

Ingrediënten:
boter, bouchot mosselen, gele kerstomaat, knoflook, rode kerstomaat, sjalot, tijm, tomatensap en wodka

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Spaghetti van tomaat en courgette

Ingrediënten:
courgette, fleur de sel, tomaat, knoflookolie, peper, tijm en witte wijnazijn

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Mosselen met tijm en waterkers

Ingrediënten:
boter, peper, sjalot, tijm, waterkers, witte wijn en zeeuwse mosselen

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Parelhoenjus

Ingrediënten:
bouillon, knoflook, laurier, olie, parelhoenkarkas, parures van groenten, tijm en water

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Parelhoenfarce

Ingrediënten:
eiwit, ijsblokjes, parelhoenlever, parelhoenpoten, zonder bot, peper, pistachenoten, room en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Salade van spinazie

Ingrediënten:
azijn, croutons, duivenborst, ganzenlever, krulsla, noten, olie, paardenbloemblad, spek, spinazieblaadjes, truffel, tuinkruiden en veldsla

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Spinaziesoep

Ingrediënten:
aardappel, boter, bouquet garni, croutons, eidooier, lichte bouillon, prei, room, selderij, spinazie, ui en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Witloofsalade

Ingrediënten:
azijn, croutons, garnalen, olie, peper, spekreepjes, veldsla, witloofbladen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Terrine van bloemkool en spinazie

Ingrediënten:
basilicum, bloemkool, boter, broccoli, ei, gevogeltebouillon, nootmuskaat, peper, room, spinaziebladeren, tomatencoulis, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Witloofsoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, boter, garnituur voor witloofsoep, gerookt spek, gevogeltebouillon, preiwit, reuzel, rijstcrème, runderbouillon, ui en witloof

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / hoofdgerecht uit Koken in een duinpan:

Magret de canard aux guignes et à la bière rouge - Eendenborst met kersen en kriekenbier

Ingrediënten:
krieken, peper, saus bij eendenborst, tamme eendenborst en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte