Belgisch

Zoek naar Belgisch in jouw eigen kookboeken

Belgisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Broodje Martino

Ingrediënten:
cayennepeper, eieren, sjalotje, tabasco, tomatenketchup, worcestersaus en zoetzure augurk

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

pittige garnalen

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, garnaal, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Belgisch / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Waterzooi

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, broodkruim, eidooier, kip, kippenbouillon, peper, peterselie, prei, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Kip met kreeftensaus

Ingrediënten:
arachideolie, kreeftensaus, nootmuskaat, scharrelkip, witte peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Vissoep 'de Kokkel"

Ingrediënten:
boter, schaal- en schelpdieren, tomaten uit blik, ui, vis, witte peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Clams met slakkenboter

Ingrediënten:
boter, clams, knoflook, peterselie, sjalotjes, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Recept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Zeebaars in een korst van zeezout met een mousse van prei

Ingrediënten:
boter, citroensap, crème fraîche, grof zeezout, prei, witte peper, zeebaars en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Grietfilet en mousselinesaus met gewürztraminer

Ingrediënten:
bieslook, boter, citroen, crème fraîche, eidooier, gewürztraminer, grietfilet en witte peper

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Grietfilet Igor Tcharkovsky

Ingrediënten:
bieslook, boter, crème fraîche, grietfilet, visbouillon, rode biet, rode wijnazijn, sjalot en witte wijn

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Beignets van langoustinestaartjes

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, cayennepeper, citroen, gembersap, langoustinestaarten, sojasaus en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / voorgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Langoustinesalade "Herfst in Peking"

Ingrediënten:
courgette, haricots verts, langoustinestaarten, taugé, tomaten en vinaigrette voor langoustinestaartjes

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / voorgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Gegrilleerde langoustines met sauce tartare

Ingrediënten:
arachideolie, langoustines, peper, sauce tartare en zout

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Croquetten van de visser 1; garnalen - Gaston Clément, 1958

Ingrediënten:
aardappel, boter, eidooier, eiwit, frituurvet, garnalen, kaas, paneermeel, peper, peterselie, tomatensaus en zout

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Tongfilet in het groen

Ingrediënten:
ansjovispuree, boter, broccoli, crème fraîche, knoflook, tongfilet, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kaaskroket

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, kaas, melk, nootmuskaat, olijfolie, paneermeel, peper, room en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Zeebrasem met pili-pili

Ingrediënten:
arachideolie, japanse sojasaus, olie, pili-pili, suiker, tomaat, ui en zeebrasemfilet

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Zonnevis met limoen

Ingrediënten:
acaciahoning, arachideolie, limoen, witte peper, zonnevisfilet en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Recept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Kreeftensaus

Ingrediënten:
armagnac, boter, bouquet garni, cayennepeper, dragon, knoflook, langoustine, rode wijn, sjalot, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui en wortel

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus / schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Artisjokken met zeetong en champignons

Ingrediënten:
artisjokbodems, basilicum, champignons, knoflook, olijfolie, peper, tomaat, ui, zeetongfilets en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Artisjok met aardappel, koud

Ingrediënten:
artisjokbodem, garnalen, groene kruiden, in de schil gekookte aardappelen, kreeft, mosselen, vinaigrette en vis

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Bijgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Artisjok met aardappel, warm

Ingrediënten:
artisjokbodem, boter en in de schil gekookte aardappelen

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Tarbot met waterkerssaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, crème fraîche, visbouillon, kippenbouillon, sjalot, tarbotmoten, waterkers en witte wijn

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Rode poon met venkel op de manier van Anne

Ingrediënten:
boter, extra vergine olijfolie, kervel, knoflook, rode paprika, rode poon, tomaten, venkelknol, zout en zwarte peper

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Tongscharfilets Aurore

Ingrediënten:
bieslook, boter, japanse saus en tongscharfilet

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Kermisvlaai

Ingrediënten:
boter, donkere kandijsuiker, kandijsiroop, kaneel, maïzena, melk, peperkoek, sinaasappel en speculaas

Keuken:
Belgisch
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak / beslag/deeg
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Kabeljauwstaart met champignons

Ingrediënten:
boter, champignonsaus, nootmuskaat, staartstuk van kabeljauw, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis