Belgisch

Zoek naar Belgisch in jouw eigen kookboeken

Belgisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Broodje Martino

Ingrediënten:
cayennepeper, eieren, sjalotje, tabasco, tomatenketchup, worcestersaus en zoetzure augurk

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

pittige garnalen

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, garnaal, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Belgisch / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Recept uit Mas is meer:

Emulsie van snijbonen

Ingrediënten:
bonenkruid, druivenpitolie, lavaszout, snijbonen en witte peper

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / tussengerecht uit Mas is meer:

Inktvis

Ingrediënten:
bleekselderij, groentebouillon, inktvis, inktviskookvocht, paprikapoeder, rode paprika, ui, witte wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Amuse / diner uit Mas is meer:

Gelei van bonen

Ingrediënten:
gelatine, inktvisinkt, kippenbouillon, knoflook, peper, zout en zwarte bonensaus

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / tussengerecht uit Mas is meer:

Terrine van sla

Ingrediënten:
little gemsla, peper, transglutaminase (activa®) en zout

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Zoetzure venkel

Ingrediënten:
azijn, water, jeneverbes, knoflook, kruidnagel, steranijs, suiker, tijm, venkelsap en zout

Keuken:
Belgisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gepocheerde tong

Ingrediënten:
boter, citroensap, peper, sjalot, tong, visbouillon, water, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / nagerecht uit Mas is meer:

IJs van pecannoot

Ingrediënten:
eidooier, gekarameliseerde pecannoten, ijsbasis, melk, muscovadosuiker, ras el hanout, room en suiker

Keuken:
Belgisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Visterrine

Ingrediënten:
asperge, ei, eiwit, frisse salade, gelatine, gepocheerde rog, groene kruiden, groene kruidenmayonaise, kappertjes, laurier, peperkorrels, pocheervocht, prei, selderij, tijm, tomatenpuree, visbouillon, water, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis / paté/terrine
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Bijgerecht uit Mas is meer:

Micas van brioche

Ingrediënten:
briochebrood, citroen, citroenrasp, kervel, knoflookolie, peterselie en zout

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Recept uit Mas is meer:

Specerijenolie voor zeebaars

Ingrediënten:
druivenpitolie, kardemom, korianderzaad, laurier, peperkorrels, steranijs, tijm en venkelzaad

Keuken:
Belgisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Consommé geparfumeerd met lavaskruid-infusie

Ingrediënten:
consommé, water en lavas

Keuken:
Belgisch
Soort:
garnituur
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Emulsie van champignons

Ingrediënten:
champignonpoeder, champignons, chardonnayazijn, citroensap, dashi, dashiazijn, druivenpitolie, eiwit en xantana

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Sorbet van dille

Ingrediënten:
dillesap, gelatine, glucosepoeder, glycerine, limoensap, spinaziesap, suiker en venkelsap

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Mas is meer:

Kabeljauw

Ingrediënten:
citrusolie, dragon, kabeljauw, venkelpollen en zeezout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Sorbet

Ingrediënten:
bierazijn, geuze mariage parfait, glycerine, ijspoeder, moutpoeder en palatinose

Keuken:
Belgisch
Soort:
ijs
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Makreel

Ingrediënten:
korianderzaad, makreelfilet, suiker, vlierbloesem en zeezout

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / tussengerecht uit Mas is meer:

Zeebaars

Ingrediënten:
specerijenolie, zeebaarsfilet en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / nagerecht uit Mas is meer:

Wortel

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, gelatine, mascarpone, suiker en wortelsap

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Patrijs brabançonne

Ingrediënten:
belgische mosterd, druivenbladeren, hazelnootboter, hooi, knoflook, knoflookolie, mayonaise, mosterdzaad, patrijzen, peper, rode ui, roodlof, sinaasappelsap, sinaasappelschil, spekzwoerd, tijm, walnoten, witlof en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht uit Een kookboek.:

Garnaalcocktail

Ingrediënten:
cocktailsaus, ei, gele kerstomaat, grijze noordzeegarnalen, nori, rode kerstomaat en tuinkers

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Een kookboek.:

Tempura van lamsoor

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, lamsoor, maïzena, pils, witbier en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Amuse / diner uit Een kookboek.:

Jonge kropsla met gebrande boter

Ingrediënten:
avocado, boter, citroensap, fleur de sel, knoflookolie, little gem, peper, sesamzaad, zomerpostelein en zonnebloempitten

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht uit Een kookboek.:

Komkommer in het zuur

Ingrediënten:
chilipeper, citroensap, citroenzest, dille, fleur de sel, honing, komkommer, korianderblaadjes, peper, rode ui, roze peperkorrels, water, yoghurt met tomatenpitten en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Yoghurt met tomatenpitten

Ingrediënten:
fleur de sel, knoflookolie, peper, schapenyoghurt en zebratomaten

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus / vegetarisch