Belgisch

Zoek naar Belgisch in jouw eigen kookboeken

Belgisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Broodje Martino

Ingrediënten:
cayennepeper, eieren, sjalotje, tabasco, tomatenketchup, worcestersaus en zoetzure augurk

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

pittige garnalen

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, grote rauwe garnalen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Belgisch / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Ontbijt uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Belgische wafels

Ingrediënten:
ei, ijswater, room, vanille-extract, zoetjes en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Recept uit Sous-vide thuis:

Zelfgemaakte bouillon (naar keuze van rund, kalf, varken of gevogelte)

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, gele ui, knoflook, koolzaadolie, laurierblad, peperkorrels, tijm, vleesafsnijsel, vlezige botten, water en wortel

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / sous-vide
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Mosselen met mosterdsaus

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, droge witte wijn, grove mosterd, laurierblad, mayonaise, mosselen, suiker, ui, verse peterselie, versgemalen peper, winterwortel, zout en zure room

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Vlaamse stoofkarbonades

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, grove mosterd, laurierblad, peper, rode wijnazijn, rundvlees, ui, verse tijm, volkorenbrood, westmalle trappist dubbel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Tournedos met béarnaisesaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, droge witte wijn, eierdooier, natuurazijn, peper, sjalot, tournedos, verse dragon, verse kervel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Belgie:

Potjesvlees

Ingrediënten:
bladgelatine, droge witte wijn, kalfspoulet, kippenbout, konijnenbout, kruidnagel, laurierblad, olie, peper, ui, verse tijm, winterwortel, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / vlees / schuim/mousse/gelei
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Forel met spek en uien

Ingrediënten:
boter, dragon, droge witte wijn, forel, gerookt ontbijtspek, rode ui en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Basisrecept uit Het kleine fornuis:

Belgische blokjes

Ingrediënten:
spa rood

Keuken:
Belgisch
Soort:
drank
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Oesters in champagne - Huîtres au champagne

Ingrediënten:
boter, champagne, crème fraîche, oester, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Belgisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

waterzooi

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, droge witte wijn, karper, laurierblad, paling, snoekbaars, tijm, ui, verse peterselie, visafval, water, witte peper, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Europees / Belgisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Mosselen op de wijze van kip - Moules a la poulette

Ingrediënten:
champignon, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, mosselen, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Vlaamse varkenskarbonade

Ingrediënten:
boter, creme fraiche, karbonade, verse munt, witte peper, zout en zure appel

Keuken:
Europees / Belgisch
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / nagerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Klassieke wafels met ananas

Ingrediënten:
ananas, crème fraîche, limoen, suiker, vanillestokjes, wafels, water en witte wijn

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Recept uit Harmonie Op Je Bord:

Wafelbeslag

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, melk en witte basterdsuiker

Keuken:
Belgisch
Soort:
beslag/deeg
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Lunch / snack of tussendoortje uit Het kleine fornuis:

Zuurkool op de fiets

Ingrediënten:
broodje, knakworst, mosterd en zuurkool

Keuken:
Belgisch
Soort:
brood en broodgerecht / broodbeleg
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / nagerecht uit 500 slowcooker recepten:

Broodpudding met witte chocolade, ananas en kokos

Ingrediënten:
boter, bourbon, cider, ei, geconfijte ananas, gezoete kokosvlokken, melk, slagroom, stokbrood, suiker, vanille-extract en witte chocolade

Keuken:
Belgisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Vlaamse kalsfricandeau

Ingrediënten:
bieslook, boter, cantharellen uit blik, kalfsfricandeau, kalsleverpastei, kruiden-slasaus, mayonaise, morieltjes uit blik, paprikapoeder, room, sherry, sla, suiker, ui, vleesbouillon, witte peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / hoofdgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Faisan à la Liégoise - Luikse fazant

Ingrediënten:
boter, croutons, fazant, jenever, jeneverbes, kippenbouillon, peper, tijm, vet spek, wijnbladeren en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Waterzooi Stoofpot van Noordzeevis

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, droge witte wijn, garnalen, mosselen, peper, prei, sjalot, slagroom, verse peterselie, visfond, wortel, zeevis en zout

Keuken:
Europees / Belgisch
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Ajuintaartjes met passendalerkaas

Ingrediënten:
azijn, bladerdeeg, crème fraîche, ei, franse mosterd, melk, nootmuskaat, olie, passendale kaas, peper, slamelange, ui, walnotenolie en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Tongrolletjes met roomkaas en gerookte paling - variatie

Ingrediënten:
cognac, droge witte wijn, gerookte paling, roomkaas, tongfilet en verse peterselie

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Ingrediënten:

Vlaamse frieten

Ingrediënten:
frituurolie, frituurvet, vastkokende aardappel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch / frituur
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Bijgerecht uit Het krokettenboek:

Zondagse kroketten - Louis Paul Boon, 1972

Ingrediënten:
aardappel, boter, eidooier, eiwit, frituurvet, nootmuskaat, paneermeel, peper en zout

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Bijgerecht uit Belgie:

Amandelkroketjes

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, ei, eierdooier, kruimige aardappel, nootmuskaat, olie, paneermeel, peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch / frituur