Belgisch

Zoek naar Belgisch in jouw eigen kookboeken

Belgisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Broodje Martino

Ingrediënten:
cayennepeper, eieren, sjalotje, tabasco, tomatenketchup, worcestersaus en zoetzure augurk

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

pittige garnalen

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, garnaal, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Belgisch / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Paling in 't groen met salade van waterkers en kappertjes

Ingrediënten:
basilcum, bladpeterselie, boter, citroen, citroenmelisse, knoflook, krulpeterselie, marjolein, munt, paling, peper, rozemarijn, salade van waterkers en kappertjes, sjalot, spinazie, tijm, verveine, visfumet, zout en zuring

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gepofte spitskool met ansjovis, bieslook en amandel

Ingrediënten:
amandelschaafsel, ansjovisfilet, arachideolie, bieslook, citroenzest, gember, knoflook, olijfolie, sesamzaad, spitskool en zaatar

Keuken:
Belgisch
Soort:
groente / vis
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Dranken / drinken uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Aardbeiensmoothie 1

Ingrediënten:
aardbeienpuree, roze pompelmoessap en sinaasappelsap

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Rode poon met pompoen, zoete ui en gember

Ingrediënten:
flespompoen, gelatine, gember, honing, jeneverbessen, kervel, knoflook, melk, olijfolie, peper, rode poonfilets, rode ui, rozemarijn, slagroom, tijm, vogelmuur, wasabipoeder, zoete ui in zoutkorst en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gepofte peterseliewortel met ansjovis, tuinkers en waterkers

Ingrediënten:
citroenzest, gezouten ansjovis op olie, knoflook, knoflookolie, melk, mosterdzaad, peper, peterseliewortel, room, rozemarijn, tijm, tuinkers, waterkers en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / groente / vis
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Lunch uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Aardbeien op brood 1

Ingrediënten:
aardbeien, balsamicoazijn, boterham, mozzarella en peper

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Lunch uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Aardbeien op brood 2

Ingrediënten:
aardbeien, boterham, braambessen, cottage cheese, groene appel, munt en rode bessen

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Bij de koffie uit Belgie:

Suikertaart met amandelen

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, crème fraîche, ei, poedersuiker, roomboterbladerdeeg, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Belgisch
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Belgie:

Vleesbordje met boerenbruin

Ingrediënten:
ardenner boterhamworst, ardenner ham, boter, gegrild gehakt, grove mosterd en pain de boulogne

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht uit Een kookboek.:

Gefermenteerde wortelen

Ingrediënten:
groente, wortelen, wortelsap en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / inmaak / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht uit Een kookboek.:

Rauwe raapstelen

Ingrediënten:
citroen, fleur de sel, honing, knoflook, limoen, olijfolie, peper, raapstelen, sinaasappel, tijm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Paling in het groen

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, eierdooier, limoen, paling, peper, postelein, sjalot, spinazie, verse bieslook, verse dille, verse dragon, verse kervel, verse peterselie, verse selderij, zout en zuring

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Couscous van bloemkool en bloemkoolcrème

Ingrediënten:
bloemkool, citroentijm, knoflook, melk, peper, pijnboompitten, room, witte wijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Krokante sla met veggietartaar en granaatappel

Ingrediënten:
bulgur, granaatappel, granaatappelsiroop, knoflookolie, komijnpoeder, korianderpoeder, kruidnagelpoeder, peper, sinaasappelsap, sinaasappelzest, slaharten, tomatenpuree, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / couscous/bulgur/quinoa / groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / nagerecht uit 500 slowcooker recepten:

Broodpudding met witte chocolade en blauwe bessen

Ingrediënten:
boter, bourbon, cider, ei, gedroogde blauwe bessen, melk, slagroom, stokbrood, suiker, vanille-extract en witte chocolade

Keuken:
Belgisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht uit Een kookboek.:

Gepekelde girolles

Ingrediënten:
gember, girolles, jeneverbessen, rode chilipeper, steranijs, suiker, water, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / paddenstoelen
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht uit Een kookboek.:

Gepekelde radijzen

Ingrediënten:
fleur de sel, jeneverbessen, kruidnagel, laurier, radijzen, suiker, water, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht uit Een kookboek.:

Salade van prinsessenbonen met gekonfijte tomaten

Ingrediënten:
geklaarde boter, gekonfijte tomaten, mosterdblad, peper, prinsessenbonen, rode ui, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / nagerecht uit 500 slowcooker recepten:

Broodpudding met pure chocolade en cranberry's

Ingrediënten:
boter, bourbon, cider, ei, gedroogde cranberry's, melk, pure chocolade, slagroom, stokbrood, suiker en vanille-extract

Keuken:
Belgisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht uit Een kookboek.:

Salade van lamsoor met citrusvinaigrette

Ingrediënten:
citrusvinaigrette, korianderbloempjes, lamsoor, limoenzest, peper en rode ui

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / voorgerecht uit Belgie:

aardappelsoep met gerookte forel

Ingrediënten:
crème fraîche, gerookte forel, groentebouillontablet, knoflookbieslook, kruimige aardappel, leffe blond, peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht uit Een kookboek.:

Salade van radijzen met rode bieten en schapenyoghurt

Ingrediënten:
bronzen venkel, fleur de sel, grof zeezout, knoflookolie, radijzen, rode bieten, schapenyoghurt, venkelblad en zwarte peper

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Varkenshaas met jenever

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, jeneverbessen, nootmuskaat, peper, varkenshaas en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Salade van waterkers met groene aardbeien en pinda's

Ingrediënten:
blanke rozijnen, citrusafrikaantjes, citrusvinaigrette, fleur de sel, gezouten pinda's, groene onrijpe aardbeien, kappertjes en waterkers

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vegan