Belgisch

Zoek naar Belgisch in jouw eigen kookboeken

Belgisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Broodje Martino

Ingrediënten:
cayennepeper, eieren, sjalotje, tabasco, tomatenketchup, worcestersaus en zoetzure augurk

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

pittige garnalen

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, grote rauwe garnalen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Belgisch / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Belgie:

Vleesbordje met boerenbruin

Ingrediënten:
ardenner boterhamworst, ardenner ham, boter, gegrild gehakt, grove mosterd en pain de boulogne

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / nagerecht uit 500 slowcooker recepten:

Broodpudding met witte chocolade en blauwe bessen

Ingrediënten:
boter, bourbon, cider, ei, gedroogde blauwe bessen, melk, slagroom, stokbrood, suiker, vanille-extract en witte chocolade

Keuken:
Belgisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Duif met honing

Ingrediënten:
azijn, boter, bouillon, tamme duif en vloeibare honing

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / nagerecht uit 500 slowcooker recepten:

Broodpudding met pure chocolade en cranberry's

Ingrediënten:
boter, bourbon, cider, ei, gedroogde cranberry's, melk, pure chocolade, slagroom, stokbrood, suiker en vanille-extract

Keuken:
Belgisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Salade van maatjesharing

Ingrediënten:
appel, dille, aardappel, jonge haring, maatjesharing, peper, room en voorgerecht

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Scampi met curry

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, droge witte wijn, kerrie, kervel, knoflook, kokosmelk, kokosschilfers, laurier, peper, room, scampi, tijm, tomaat, ui en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Salade van asperges en scampi

Ingrediënten:
artisjokbodems, asperges, basilicum, bloem, extra vergine olijfolie, frambozenazijn, hazelnootolie, olijfolie, peper, scampi, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Salade van asperges en langoustine

Ingrediënten:
artisjokbodems, asperges, basilicum, bloem, extra vergine olijfolie, frambozenazijn, hazelnootolie, olijfolie, peper, scampi, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Paling in het groen

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, eierdooier, limoen, paling, peper, postelein, sjalot, spinazie, verse bieslook, verse dille, verse dragon, verse kervel, verse peterselie, verse selderij, zout en zuring

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Bij de koffie uit Belgie:

Suikertaart met amandelen

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, crème fraîche, ei, poedersuiker, roomboterbladerdeeg, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Belgisch
Soort:
koek en gebak
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Paling in roomsaus

Ingrediënten:
boter, champignons, citroen, dragon, droge witte wijn, knoflook, laurier, paling, peper, prei, room, selderij, sjalot, tijm, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Paling in het groen

Ingrediënten:
bieslook, bonenkruid, citroen, citroenmelisse, dragon, droge witte wijn, eidooier, kervel, knoflook, laurier, lavas, marjolein, palingmoten, peper, peterselie, pimpernel, room, salie, sjalot, spinazie, tijm, zout en zuring

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Forel op Luxemburgse wijze

Ingrediënten:
aromatische groenten, azijn, boter, court-bouillon, forel, kervel en room

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / voorgerecht uit Belgie:

aardappelsoep met gerookte forel

Ingrediënten:
crème fraîche, gerookte forel, groentebouillontablet, knoflookbieslook, kruimige aardappel, leffe blond, peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Varkenshaas met jenever

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, jeneverbessen, nootmuskaat, peper, varkenshaas en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Belgie:

Frieten met tartarensaus

Ingrediënten:
aardappel, ei, frituurolie, mayonaise, verse bieslook, zout en zure augurken

Keuken:
Belgisch
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch / frituur
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Waterzooi van vis

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroen, eidooier, forel, peper, prei, sjalot, slagroom, verse peterselie, visbouillontablet, visfond, winterwortel, zalmfilet en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Salade met roggenlever

Ingrediënten:
azijn, boter, glaceerazijn, grof zeezout, olie, olijfolie, peper, peterselie, roggenlever, sjalot en sla

Keuken:
Belgisch
Soort:
orgaanvlees / vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Rog tartare

Ingrediënten:
augurk, azijn, basililcum, bieslook, citroensap, extra vergine olijfolie, gepocheerde rog, kappertjes, knoflook, olijfolie, peper, radijs, tomaat en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Roggenlever

Ingrediënten:
azijn, boter, grof zeezout, olie, peper, peterselie, roggenlever, sjalot en toast

Keuken:
Belgisch
Soort:
orgaanvlees / vis
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Amandelbiscuit met notencrème

Ingrediënten:
amandelmeel, amaretto, blanke amandelen, bloem, ei, slagroom, suiker en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Aardappelpuree met spruitjes en worteltjes - Stoemp aux chous de Bruxelles et carottes

Ingrediënten:
aardappel, boter, bouquet garni, nootmuskaat, spruitjes, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Belgisch
Soort:
stamppot / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Paté van jong wild zwijn met hazelnoten - Pâté de marcassin aux noisette

Ingrediënten:
ei, gevogeltelevers, hazelnoten, jong zwijnenvlees, laurierblad, port, spek, verse tijm, whisky, wild, zout, zwarte peper, zwijnenhals en zwijnenlever

Keuken:
Europees / Belgisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild / paté/terrine
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Jong wild zwijn au Maury du Mas Amiel - Côtes de marcassin au Maury du Mas Amiel

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, maury, peperkorrel, vin doux naturel, vossenbessen, wild en zwijnskotelet

Keuken:
Europees / Belgisch
Soort:
wild