Zweeds

Zoek naar Zweeds in jouw eigen kookboeken

Zweeds koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Toast Skagen

Ingrediënten:
boterhammen, citroen, cognac, garnalen, mayonaise, verse dille en zure room

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Haring met dille - dillsill

Ingrediënten:
azijn, pimentkorrels, suiker, ui, verse dille en zoute haring

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
vis / pekel en marinades
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Zweedse gehaktballetjes

Ingrediënten:
aardappelpuree, bloem, boter, broodkruim, cranberry's, ei, fijne kristalsuiker, havermoutvlokken, kipbouillontablet, olie, pimentpoeder, roomjus, runderbouillon, rundergehakt, sojasaus, ui, varkensgehakt, witte peper, worcestershiresaus, zout en zwarte peper

Keuken:
Zweeds
Soort:
varkensvlees / rundvlees
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Snack of tussendoortje uit Spice Wise Too:

Sma köttbullar - Zweedse gehaktballetjes in roomsaus en cranberrycompote

Keuken:
Zweeds
Soort:
varkensvlees / rundvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Haring in tomatensaus - tomatsill

Ingrediënten:
olie, pimentkorrels, suiker, tomatenpuree, verse bieslook, wijnazijn, witte peper en zoute haring

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / vis / pekel en marinades
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gravlaxsaus

Ingrediënten:
citroensap, dillesap, milde mosterd, olie, peper, sterke mosterd, suiker, witte azijn en zout

Keuken:
Zweeds
Soort:
saus
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / lunch / buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gevulde eieren - fyllad ägghalvor

Ingrediënten:
ansjovisfilets, ei, gerookte zalm, kaviaar, krab, mayonaise, mierikswortel, slagroom, verse gemengde kruiden en zure room

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Gravad lax

Ingrediënten:
gele basterdsuiker, grof zeezout, jeneverbes, regenboogforelfilet, saus naar keuze, verse dille, versgemalen zwarte peper, waterkers en zalmfilet

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Recept uit Lidya Winkels kookboek:

Zweedse méringues

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, eiwit en poedersuiker

Keuken:
Zweeds
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / boter en olie
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Janssons frestelse - Janssons verleiding

Ingrediënten:
aardappel, ansjovisfilet, boter, room en ui

Keuken:
Zweeds
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Elseviers culinaire atlas:

Hjortrontårta - Bessentaart

Ingrediënten:
aardbeien, amandelen, eiwit, poolbessen, slagroom en vruchtensuiker

Keuken:
Zweeds
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Biff Rydberg

Ingrediënten:
biefstuk, boter, crème fraîche, eidooier, mosterd, peterselie, uien, vastkokende aardappels, versgemalen zwarte peper, vlees en zout

Keuken:
Zweeds
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Recept uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Gravlaxmarinade

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, dille, grof zeezout, suiker en zaanse mosterd

Keuken:
Zweeds
Soort:
barbecue/grill / marinade
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Dille-mosterdsaus

Ingrediënten:
azijn, donkere gladde mosterd, olie, suiker en verse dille

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Diner / hoofdgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Zweedse hamburgers

Ingrediënten:
chilipeper, ei, gebakken spekjes, gedroogde salie, half-om-halfgehakt, nootmuskaat, oud brood zondere korst, ui en water

Keuken:
Zweeds
Soort:
barbecue/grill / varkensvlees / rundvlees
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Zalm met zure room en dille

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, dille, nieuwe aardappelen, ui, zalmmoten en zure room

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Zweedse haringrolletjes

Ingrediënten:
appel, citroensap, dille, maatjesharingfilet, olie, room, sperziebonen, suiker en zout

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / buffet / bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gevlochten gistkoek - vetelängd

Ingrediënten:
amandelen, boter, ei, eidooier, gist, meel, melk, suiker en zout

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
zoete hapjes / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Koude keuken:

Gravad laks

Ingrediënten:
dille, grof zout, suiker, witte peper en zalm

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Vis in gravad lax-stijl

Ingrediënten:
dille, gravlaxsaus, kabeljauw, makreel, olie, suiker, witte peperkorrels, zalmforel en zeezout

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gravad lax

Ingrediënten:
dille, gravlaxsaus, olie, suiker, witte peperkorrels, zalmmoten en zeezout

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Bijgerecht uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Zweedse rodekool

Ingrediënten:
ciderazijn, droge rode wijn, kruidnagelen, peper, piment, rodekool, ui, zout en zure appel

Keuken:
Zweeds
Soort:
vegetarisch / groente / zoetstoffen
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Laxpudding med risgryn - Zalmpudding met rijst

Ingrediënten:
boter, droog broodkruim, eidooier, eiwit, gerookte zalm, gezouten zalm, melk, rijst, suiker, taptemelk, witte peper en zout

Keuken:
Zweeds
Soort:
rijst / vis
Een recept uit Laurence du Tilly - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Crêperolletjes met gerookte zalm

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, citroen, eieren, foreleitjes, gerookte zalm, lente-uitjes, melk, parmezaanse kaas, peper, ricotta, slagroom, tomaat, zalmeitjes en zout

Keuken:
Zweeds
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Zweedse gehaktkruiden

Keuken:
Zweeds
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Diner / voorgerecht uit Kooktechnieken:

Graved lachs

Ingrediënten:
citroenmelisse, dille, forelfilet, kervel, peper, suiker, zalmfilet en zout

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis