Zweeds

Zoek naar Zweeds in jouw eigen kookboeken

Zweeds koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Toast Skagen

Ingrediënten:
boterhammen, citroen, cognac, garnalen, mayonaise, verse dille en zure room

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Haring met dille - dillsill

Ingrediënten:
azijn, pimentkorrels, suiker, ui, verse dille en zoute haring

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
vis / pekel en marinades
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Lussekater

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gedroogde abrikoos, gist, melk, saffraan, suiker, water en zout

Keuken:
Zweeds
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Warme gekruide wijn

Ingrediënten:
gele rozijnen, kaneelstokjes, kruidnagels, rode wijn, sinaasappelsap, sinaasappelschil, suiker, witte amandelen en wodka

Keuken:
Zweeds
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Snack of tussendoortje uit Spice Wise Too:

Sma köttbullar - Zweedse gehaktballetjes in roomsaus en cranberrycompote

Keuken:
Zweeds
Soort:
varkensvlees / rundvlees
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Zweedse gehaktballetjes

Ingrediënten:
aardappelpuree, bloem, boter, broodkruim, cranberry's, ei, fijne kristalsuiker, havermoutvlokken, kipbouillontablet, olie, pimentpoeder, roomjus, runderbouillon, rundergehakt, sojasaus, ui, varkensgehakt, witte peper, worcestershiresaus, zout en zwarte peper

Keuken:
Zweeds
Soort:
varkensvlees / rundvlees
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Gravad lax

Ingrediënten:
gele basterdsuiker, grof zeezout, jeneverbes, regenboogforelfilet, saus naar keuze, verse dille, versgemalen zwarte peper, waterkers en zalmfilet

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / lunch / buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gevulde eieren - fyllad ägghalvor

Ingrediënten:
ansjovisfilets, ei, gerookte zalm, kaviaar, krab, mayonaise, mierikswortel, slagroom, verse gemengde kruiden en zure room

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Ontbijt uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Zelf knäckebröd bakken

Ingrediënten:
gist, melk, roggemeel, tarwemeel, venkelzaad en zout

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gravlaxsaus

Ingrediënten:
citroensap, dillesap, milde mosterd, olie, peper, sterke mosterd, suiker, witte azijn en zout

Keuken:
Zweeds
Soort:
saus
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Stockholmse haring

Ingrediënten:
citroensap, kappertjes, karnemelk, mosterd, olie, ui en zoute haring

Keuken:
Zweeds
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Reebout op Zweedse wijze

Ingrediënten:
ananas, appel, ganzenleverpastei, goudreinetten, jeneverbessen, kruidnagel, mierikswortel, olie, peterselie, pijpkaneel, reebout, slagroom, spek, suiker, tabasco, tomaat, witte wijn en zout

Keuken:
Zweeds
Soort:
wild
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Recept uit Hoe dan?!:

Pepparkakor

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, bruine basterdsuiker, gedroogde citroenschil, gemberpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, piment, siroop, speculaaskruiden, stroop, water en witte basterdsuiker

Keuken:
Zweeds
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Zweedse "Sillsalad"

Ingrediënten:
aardappel, appel, augurk, azijn, biet, citroensap, dille, ei, kalfsvlees, maatjesharing, mosterd, olie, rode bietensap, tong, ui, zout, zoute haring en zure room

Keuken:
Zweeds
Soort:
salade
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Buffet uit Koude keuken:

Zweeds smörgåsbord

Ingrediënten:
aquavit, augurk, bismarckharing, bokking, boter, danish blue, dille, gekookte ham, gemarineerde haring, gerookte paling, gerookte zalm, gevulde eieren, goudse kaas, gravad lachs, haringsla met rode biet, knäckebröd, komkommer, komkommersla, kummel, leverpastei, mixed pickles, oostzeeharing, room, roommarinade, rosbief, tartaar, tilsiter, tomaat, vleessalade, zalm in gelei, zalm in mayonaise, zilverui, zoute haring, zoute haring in zure room en zure haring

Keuken:
Zweeds
Soort:
kalfsvlees / varkensvlees / worst
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Dille-mosterdsaus

Ingrediënten:
azijn, donkere gladde mosterd, olie, suiker en verse dille

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Haring met azijn - attikströmming

Ingrediënten:
ansjovispasta, azijn, haring, meel, paneermeel, pimentkorrels, rode ui, suiker, verse dille, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / vis / pekel en marinades
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gemarineerde zoute haring - glasmästeresill

Ingrediënten:
azijn, gemberwortel, laurierblad, mierikswortel, mosterdkorrels, pimentkorrels, rode ui, suiker, wortel en zoute haring

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / vis / pekel en marinades
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / buffet / bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kaaskoek - ostkaka

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, lamsbovenbil, magere kwark, maïzena, meel, rozijnen, suiker en zure room

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / zuivel
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / buffet / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Janssons verleiding - jansson´s frestelse

Ingrediënten:
aardappel, ansjovisfilet, boter, paneermeel, roomijs, ui en witte peper

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groenten, aardappels en peulvruchten / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Haring in tomatensaus - tomatsill

Ingrediënten:
olie, pimentkorrels, suiker, tomatenpuree, verse bieslook, wijnazijn, witte peper en zoute haring

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / vis / pekel en marinades
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / buffet / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Aalbessengelei met vanillesaus - vinbärskräm med vaniljsaes

Ingrediënten:
maïzena, rode aalbessen, slagroom, suiker, vanillesuiker en zwarte bessen

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
fruit
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / buffet / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Zeemanssoufflé - sjömansbiff

Ingrediënten:
aardappel, altbier, boter, laurierblad, olie, peen, pimentkorrels, rundvlees, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Krabsalade - räksallad

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, krab, mayonaise, suiker, tomatenketchup, dille, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / schaal- en schelpdieren
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Diner / hoofdgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Zweedse hamburgers

Ingrediënten:
chilipeper, ei, gebakken spekjes, gedroogde salie, half-om-halfgehakt, nootmuskaat, oud brood zondere korst, ui en water

Keuken:
Zweeds
Soort:
barbecue/grill / varkensvlees / rundvlees
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Recept uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Gravlaxmarinade

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, dille, grof zeezout, suiker en zaanse mosterd

Keuken:
Zweeds
Soort:
barbecue/grill / marinade