Zweeds

Zoek naar Zweeds in jouw eigen kookboeken

Zweeds koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Toast Skagen

Ingrediënten:
boterhammen, citroen, cognac, garnalen, mayonaise, verse dille en zure room

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Haring met dille - dillsill

Ingrediënten:
azijn, pimentkorrels, suiker, ui, verse dille en zoute haring

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
vis / pekel en marinades
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Vis in gravad lax-stijl

Ingrediënten:
dille, gravlaxsaus, kabeljauw, makreel, olie, suiker, witte peperkorrels, zalmforel en zeezout

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gravad lax

Ingrediënten:
dille, gravlaxsaus, olie, suiker, witte peperkorrels, zalmmoten en zeezout

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Warme gekruide wijn

Ingrediënten:
gele rozijnen, kaneelstokjes, kruidnagels, rode wijn, sinaasappelsap, sinaasappelschil, suiker, witte amandelen en wodka

Keuken:
Zweeds
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Koude keuken:

Gravad laks

Ingrediënten:
dille, grof zout, suiker, witte peper en zalm

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sieb's proefschrift:

Zalm (gemarineerd) "Gravad lax"

Ingrediënten:
dille, grof zeezout, mosterd, peper, suiker en zalmzijde

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Bijgerecht uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Zweedse rodekool

Ingrediënten:
ciderazijn, droge rode wijn, kruidnagelen, peper, piment, rodekool, ui, zout en zure appel

Keuken:
Zweeds
Soort:
vegetarisch / groente / zoetstoffen
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Zweedse haringrolletjes

Ingrediënten:
appel, citroensap, dille, maatjesharingfilet, olie, room, sperziebonen, suiker en zout

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Snack of tussendoortje uit Spice Wise Too:

Sma köttbullar - Zweedse gehaktballetjes in roomsaus en cranberrycompote

Keuken:
Zweeds
Soort:
varkensvlees / rundvlees
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Laxpudding med risgryn - Zalmpudding met rijst

Ingrediënten:
boter, droog broodkruim, eidooier, eiwit, gerookte zalm, gezouten zalm, melk, rijst, suiker, taptemelk, witte peper en zout

Keuken:
Zweeds
Soort:
rijst / vis
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Lussekater

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gedroogde abrikoos, gist, melk, saffraan, suiker, water en zout

Keuken:
Zweeds
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Zweedse gehaktballetjes

Ingrediënten:
aardappelpuree, bloem, boter, broodkruim, cranberry's, ei, fijne kristalsuiker, havermoutvlokken, kipbouillontablet, olie, pimentpoeder, roomjus, runderbouillon, rundergehakt, sojasaus, ui, varkensgehakt, witte peper, worcestershiresaus, zout en zwarte peper

Keuken:
Zweeds
Soort:
varkensvlees / rundvlees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Reebout op Zweedse wijze

Ingrediënten:
ananas, appel, ganzenleverpastei, goudreinetten, jeneverbessen, kruidnagel, mierikswortel, olie, peterselie, pijpkaneel, reebout, slagroom, spek, suiker, tabasco, tomaat, witte wijn en zout

Keuken:
Zweeds
Soort:
wild
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Zweedse "Sillsalad"

Ingrediënten:
aardappel, appel, augurk, azijn, biet, citroensap, dille, ei, kalfsvlees, maatjesharing, mosterd, olie, rode bietensap, tong, ui, zout, zoute haring en zure room

Keuken:
Zweeds
Soort:
salade
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Recept uit Lidya Winkels kookboek:

Zweedse méringues

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, eiwit en poedersuiker

Keuken:
Zweeds
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / boter en olie
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Janssons frestelse - Janssons verleiding

Ingrediënten:
aardappel, ansjovisfilet, boter, room en ui

Keuken:
Zweeds
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Elseviers culinaire atlas:

Hjortrontårta - Bessentaart

Ingrediënten:
aardbeien, amandelen, eiwit, poolbessen, slagroom en vruchtensuiker

Keuken:
Zweeds
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Biff Rydberg

Ingrediënten:
biefstuk, boter, crème fraîche, eidooier, mosterd, peterselie, uien, vastkokende aardappels, versgemalen zwarte peper, vlees en zout

Keuken:
Zweeds
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Buffet uit Koude keuken:

Zweeds smörgåsbord

Ingrediënten:
aquavit, augurk, bismarckharing, bokking, boter, danish blue, dille, gekookte ham, gemarineerde haring, gerookte paling, gerookte zalm, gevulde eieren, goudse kaas, gravad lachs, haringsla met rode biet, knäckebröd, komkommer, komkommersla, kummel, leverpastei, mixed pickles, oostzeeharing, room, roommarinade, rosbief, tartaar, tilsiter, tomaat, vleessalade, zalm in gelei, zalm in mayonaise, zilverui, zoute haring, zoute haring in zure room en zure haring

Keuken:
Zweeds
Soort:
kalfsvlees / varkensvlees / worst
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Zweedse gehaktkruiden

Keuken:
Zweeds
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Laurence du Tilly - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Crêperolletjes met gerookte zalm

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, citroen, eieren, foreleitjes, gerookte zalm, lente-uitjes, melk, parmezaanse kaas, peper, ricotta, slagroom, tomaat, zalmeitjes en zout

Keuken:
Zweeds
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Diner / voorgerecht uit Kooktechnieken:

Graved lachs

Ingrediënten:
citroenmelisse, dille, forelfilet, kervel, peper, suiker, zalmfilet en zout

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Recept uit Hoe dan?!:

Pepparkakor

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, bruine basterdsuiker, gedroogde citroenschil, gemberpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, piment, siroop, speculaaskruiden, stroop, water en witte basterdsuiker

Keuken:
Zweeds
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Dille-mosterdsaus

Ingrediënten:
azijn, donkere gladde mosterd, olie, suiker en verse dille

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Recept uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Gravlaxmarinade

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, dille, grof zeezout, suiker en zaanse mosterd

Keuken:
Zweeds
Soort:
barbecue/grill / marinade