Zweeds

Zoek naar Zweeds in jouw eigen kookboeken

Zweeds koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Toast Skagen

Ingrediënten:
boterhammen, citroen, cognac, garnalen, mayonaise, verse dille en zure room

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Haring met dille - dillsill

Ingrediënten:
azijn, pimentkorrels, suiker, ui, verse dille en zoute haring

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
vis / pekel en marinades
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Biff Rydberg

Ingrediënten:
biefstuk, boter, crème fraîche, eidooier, mosterd, peterselie, uien, vastkokende aardappels, versgemalen zwarte peper, vlees en zout

Keuken:
Zweeds
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / buffet / bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gevlochten gistkoek - vetelängd

Ingrediënten:
amandelen, boter, ei, eidooier, gist, meel, melk, suiker en zout

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
zoete hapjes / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Zalm met zure room en dille

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, dille, nieuwe aardappelen, ui, zalmmoten en zure room

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Elseviers culinaire atlas:

Hjortrontårta - Bessentaart

Ingrediënten:
aardbeien, amandelen, eiwit, poolbessen, slagroom en vruchtensuiker

Keuken:
Zweeds
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Janssons frestelse - Janssons verleiding

Ingrediënten:
aardappel, ansjovisfilet, boter, room en ui

Keuken:
Zweeds
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Laurence du Tilly - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Crêperolletjes met gerookte zalm

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, citroen, eieren, foreleitjes, gerookte zalm, lente-uitjes, melk, parmezaanse kaas, peper, ricotta, slagroom, tomaat, zalmeitjes en zout

Keuken:
Zweeds
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Recept uit Lidya Winkels kookboek:

Zweedse méringues

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, eiwit en poedersuiker

Keuken:
Zweeds
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / boter en olie
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Vissalade - fisksallad

Ingrediënten:
citroensap, kerriepoeder, komkommer, mayonaise, tomaat, vis en zure room

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Haring met azijn - attikströmming

Ingrediënten:
ansjovispasta, azijn, haring, meel, paneermeel, pimentkorrels, rode ui, suiker, verse dille, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / vis / pekel en marinades
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / buffet / bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kaaskoek - ostkaka

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, lamsbovenbil, magere kwark, maïzena, meel, rozijnen, suiker en zure room

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / zuivel
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / buffet / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Janssons verleiding - jansson´s frestelse

Ingrediënten:
aardappel, ansjovisfilet, boter, paneermeel, roomijs, ui en witte peper

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groenten, aardappels en peulvruchten / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gemarineerde zoute haring - glasmästeresill

Ingrediënten:
azijn, gemberwortel, laurierblad, mierikswortel, mosterdkorrels, pimentkorrels, rode ui, suiker, wortel en zoute haring

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / vis / pekel en marinades
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Dille-mosterdsaus

Ingrediënten:
azijn, donkere gladde mosterd, olie, suiker en verse dille

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Recept uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Gravlaxmarinade

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, dille, grof zeezout, suiker en zaanse mosterd

Keuken:
Zweeds
Soort:
barbecue/grill / marinade
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Bijgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Janssons frestelse

Ingrediënten:
ansjovis, boter, slagroom, ui en vastkokende aardappel

Keuken:
Zweeds
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sieb's proefschrift:

Zalm (gemarineerd) "Gravad lax"

Ingrediënten:
dille, grof zeezout, mosterd, peper, suiker en zalmzijde

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Ontbijt / brunch / lunch / buffet / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gestolde eieren - äggstanning

Ingrediënten:
boter, ei, melk en zout

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / ei/omelet/frittata
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Bijgerecht uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Zweedse rodekool

Ingrediënten:
ciderazijn, droge rode wijn, kruidnagelen, peper, piment, rodekool, ui, zout en zure appel

Keuken:
Zweeds
Soort:
vegetarisch / groente / zoetstoffen
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Zweedse haringrolletjes

Ingrediënten:
appel, citroensap, dille, maatjesharingfilet, olie, room, sperziebonen, suiker en zout

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Diner / voorgerecht uit Kooktechnieken:

Graved lachs

Ingrediënten:
citroenmelisse, dille, forelfilet, kervel, peper, suiker, zalmfilet en zout

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Koude keuken:

Gravad laks

Ingrediënten:
dille, grof zout, suiker, witte peper en zalm

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Recept uit Hoe dan?!:

Pepparkakor

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, bruine basterdsuiker, gedroogde citroenschil, gemberpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, piment, siroop, speculaaskruiden, stroop, water en witte basterdsuiker

Keuken:
Zweeds
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Vis in gravad lax-stijl

Ingrediënten:
dille, gravlaxsaus, kabeljauw, makreel, olie, suiker, witte peperkorrels, zalmforel en zeezout

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gravad lax

Ingrediënten:
dille, gravlaxsaus, olie, suiker, witte peperkorrels, zalmmoten en zeezout

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis