Syrisch

Zoek naar Syrisch in jouw eigen kookboeken

Syrisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty more:

Batata harra

Ingrediënten:
citroen, knoflook, koriander, olijfolie, pul biber, rode paprika, vastkokende aardappel, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees / Syrisch
Soort:
vegetarisch / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Bijgerecht uit Jeruzalem:

Taboulé

Ingrediënten:
baharat, bladpeterselie, bulgur, citroen, gemalen piment, granaatappelpitten, munt, olijfolie, sjalot, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch / Libanees / Syrisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Abou ganoush - Auberginesalade

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, groene paprika, knoflook, olijfolie, peterselie, scherp paprikapoeder, tomaat en ui

Keuken:
Syrisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Muhammara

Ingrediënten:
boterhammen, citroensap, granaatappel, knoflook, koriander, olijfolie, peper, rode paprika, rode puntpaprika, walnoten en zout

Keuken:
Syrisch
Soort:
vegan
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Drinken uit Arabia:

Syrische koffie met rozen

Ingrediënten:
anijszaad, espressokoffie, gedroogde rozenblaadjes en gemberpoeder

Keuken:
Syrisch
Soort:
niet-alcoholische drank
Een recept uit Tove Nilsson - Ramen

Recept uit Ramen:

Tonkotsuramen

Ingrediënten:
bosui, bouillon, buikspek, ei, knoflookpuree, mirin, noodles, sesamzaad, sojasaus en zwarte knoflookolie

Keuken:
Syrisch
Een recept uit C. Clark en S. Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Syrische fattoush

Ingrediënten:
aubergine, bloem, bosui, boter, fijn zeezout, granaatappelpitten, kerstomaat, knoflook, olijfolie, olijfolie extra vergine, peper, pita, platbrooddeeg, verse bladpeterselie, verse munt en zout

Keuken:
Syrisch
Soort:
salade / vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / nagerecht uit Arabia:

Syrisch pistacheroomijs

Ingrediënten:
crème fraîche, eidooier, mastiek, oranjebloesemwater, pistachenoten, slagroom en suiker

Keuken:
Syrisch
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ma'mounia - Syrische griesmeelpudding

Ingrediënten:
boter, citroensap, griesmeel, kaneel, slagroom, suiker en water

Keuken:
Syrisch
Soort:
pudding
Een recept uit C. Clark en S. Clark - Moro Londen

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Moro Londen:

Salade van gegrilde aubergine met tomaten en granaatappel

Ingrediënten:
aubergine, bosui, extra vergine olijfolie, granaatappelpitten, granaatappelsap, kerstomaat, knoflook, peper, tahin, verse munt en zout

Keuken:
Syrisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Tabouleh

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, kleine tomaten, komkommer, koriander, olijfolie, peper, peterselie en zout

Keuken:
Libanees / Syrisch
Soort:
salade / vegan
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Fatayer

Ingrediënten:
droge gist, fetakaas, knoflook, olijfolie, pijnboompitten, pompoen, verse oregano, water, wittebroodmeel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Libanees / Syrisch
Soort:
vegetarisch / quiche
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Abrikozen-roomijs - dondurma mish mish

Ingrediënten:
abrikoos, maïzena, melk, oranjebloesemwater, rozenwater, sahleb, sinaasappelrasp, slagroom en suiker

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Syrisch
Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Kofta bit karaz - Gehaktballetjes met morellensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, boterhammen, kaneel, mager lamsvlees, morellen, ontpitte zure kersen, peper, pijnboompitten, piment, plantaardige olie, suiker, tamarindepasta, ui en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
lamsvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bij de koffie uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gevulde koekjes met notenvulling - ma'moul

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, gemalen kaneel, kristalsuiker, melk, oranjebloesemwater, pistachenoten, poedersuiker, rozenwater, walnoten en water

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Syrisch
Soort:
vegetarisch / koek en gebak / noten / feestdagen
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bij de koffie uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gevulde koekjes met dadelvulling - ma'moul

Ingrediënten:
bloem, boter, dadel, gemalen kaneel, kristalsuiker, melk, oranjebloesemwater, poedersuiker, rozenwater, sinaasappelrasp en water

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Syrisch
Soort:
vegetarisch / koek en gebak / feestdagen
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Linzensoep - shouraba il addis

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, gedroogde linzen, gemalen komijn, gemalen piment, lamsbouillon, mergpijp, olijfolie, peper, rabarber, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Syrisch
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / peulvruchten / lamsvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Gheh - Syrische lamsworstjes

Ingrediënten:
kaneel, lamsschouder, piment, rijst, schapendarm en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
worst
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Bamia bei tamarhendi - Syrische okra's met tamarinde

Ingrediënten:
knoflook, okra, olijfolie, peper, piment, suiker, tamarindepasta, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Burghul bi dfeen - Stoofvlees met tarwe

Ingrediënten:
bulghur, kikkererwten, lamsborst, lamsschouder, peper, runderborst, runderschouder, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Belila - Tarwe of gerst met suikerwater en noten

Ingrediënten:
amandelen, amandelschaafsel, citroensap, kaneel, oranjebloesemwater, parelgort, pistaches, rozenwater, rozijnen, suiker, verse tarwe en walnoten

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Belila - Tarwe of gerst met zoete melk en noten

Ingrediënten:
amandelen, amandelschaafsel, citroensap, honing, kaneel, melk, oranjebloesemwater, parelgort, pistaches, rozijnen, verse tarwe en walnoten

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch / pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Lahma bi agine - Pizza's met lamsvlees

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, gedroogde gist, lamsgehakt, suiker, tamarindepasta, tamarindesiroop, tomatenpuree, ui, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / buffet / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Oignons farci - Ui-rolletjes met vleesvulling en tamarindesaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, kaneel, peper, piment, plantaardige olie, rundergehakt, suiker, tamarindepasta, ui en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Kofta bil karaz - Gehaktballetjes met morellensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, boterhammen, citroensap, gedroogde zure kersen, kaneel, kersencompote, kersen op siroop, mager lamsvlees, morellen, peper, pijnboompitten, piment, plantaardige olie, suiker, tamarindepasta, ui en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Daoud pasha - Syrische gehaktballetjes

Ingrediënten:
kalfsgehakt, lamsgehakt, pijnboompitten, rundergehakt, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods