Indiaas

Zoek naar Indiaas in jouw eigen kookboeken

Indiaas koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Recept uit Happy Days met the Naked Chef:

Mijn favoriete currysaus met vis, kip of groenten

Ingrediënten:
aardappel, bloemkool, bonen, chilipoeder, courgette, curryblaadjes, fenegriekzaad, gember, groene spaanse peper, kipfilet, kokosmelk, koriander, korianderzaad, kurkuma, linzen, mosterdzaad, olijfolie, paksoi, paprika, schelvisfilet, spinazie, tamarindepasta, tamarindesiroop, tomaat, ui, uisnippers en zoete aardappel

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Bijgerecht uit Happy Days met the Naked Chef:

Citroenrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, citroen, curryblaadjes, koriander, mosterdzaad, urad dhal en zeezout

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Basisrecept uit Rijst en risotto:

Specerijen voor kipbiryani

Ingrediënten:
chilipoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kruidnagel, gemalen zwarte peper, kaneelstokje, kardemomzaad, kruidnagel en gember

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Kipbiryani

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kruidnagel, gember, hete chilipoeder, kaneelpijpje, kardemompeul, kippenborst, knoflook, kruidnagel, plantaardige olie, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper, water, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Bijgerecht uit Rijst en risotto:

Saffraanrijst met kardemom

Ingrediënten:
basmatirijst, kardemompeul, kruidnagel, saffraandraadjes, taptemelk, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Bijgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Chili-jam

Ingrediënten:
balsamicoazijn, gember, limoensap, moesappels, rode chilipepers, suiker en witte wijnazijn

Keuken:
Indiaas
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Pikante kipcroissantjes

Ingrediënten:
gemberbolletjes op siroop, kipfilet, madras currypasta en partycroissantdeeg uit blik

Keuken:
Indiaas
Soort:
brood en broodgerecht / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

De lekkerste kipbiryani - basisrecept

Ingrediënten:
amandelen, basmatirijst, boter, citroensap, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, melk, olie, rozijnen, saffraandraadjes, specerijen, ui, water, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst / gevogelte
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Pilav met vlees en specerijen als hoofdgerecht

Ingrediënten:
amandelsnippers, boter, kalfsbouillon, kaneelstokje, kardemompeulen, kruidnagel, lamsschouder, langkorrelrijst, laurier, limoensap, maanzaad, room, rozijnen, schapenvleesbouillon, venkelzaad, waterkers en yoghurt

Keuken:
Indiaas
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Geurige rijst met madrascurry

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, geklaarde boter, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, groene paprika, groene spaanse peper, kaneelpijpje, kardemompeul, kippenbouillon, knoflook, kruidenpasta, plantaardige olie, rode paprika, runderbouillon, runderstoofvlees, ui, versgemalen zwarte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
stoofgerecht / curry / vlees / rijst
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Heerlijke dahlcurry

Ingrediënten:
chilipoeder, citroen, curryblaadjes, fenegriekzaad, gember, kerstomaat, knoflook, kokosmelk, koolzaadolie, koriander, kurkuma, mosterdzaad, naanbrood, olijfolie, rode paprika, rode spaanse peper, rode splitlinzen, spinazie, ui en yoghurt

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner uit Rijksmuseum kookboek:

Viscurry in een pannenkoek van Jean

Ingrediënten:
boter, garam masala, gemberwortel, kardemompeul, knoflook, kokosmelk, koriander, kruidnagel, kurkuma, limoensap, mangochutney, paprika, ui, vis, visfilet, zeezout, zoete aardappel en zonnebloemolie

Keuken:
Indiaas
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Bijgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Aardappel Bombay

Ingrediënten:
aardappel, chilipoeder, garam masala, gemalen komijn, gember, koriander, kurkuma, mosterdzaad, olijfolie en tomaat

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Geelwortel-gemberolie

Ingrediënten:
geelwortel, gemberwortel en koolzaadolie

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Tadka dhal

Ingrediënten:
chilipepers, citroensap, geelwortelpoeder, gele linzen, gember, groene kardemompeulen, kaneelstokje, kerstomaat, knoflook, komijnzaad, koriander, kruidnagels, lente-ui, plantaardige olie, suiker, zout, zwarte kardemonpeulen en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Groene appelrelish

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, groene appel, kalonjizaad, komijnzaad, munt, suiker, venkelzaad, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Egyptische linzenchutney

Ingrediënten:
asafoetida, curryblaadjes, gedroogde kokosnoot, gedroogde rode peper, knoflookpasta, komijnzaad, korianderzaad, masoor dal, mosterdzaad, tamarinde-extract, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Chutney van gekarameliseerde ui en balsamico

Ingrediënten:
balsamicoazijn, citroensap, citroenschil, gemengde specerijen, kaneel, olijfolie, rode ui, rode wijnazijn en ruwe rietsuiker

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / chutney
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Bijgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Ingemaakte citroen en knoflook

Ingrediënten:
chilipoeder, citroenen, gedroogde chilipeper, knoflook, korianderzaad, laurier, plantaardige olie, suiker, venkelzaad, witte wijnazijn, zeezout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Hele gebakken zalm

Ingrediënten:
bieslook, dille, geelwortelpoeder, gember, geroosterde kokos, kerrieblaadjes, knoflook, knolselderij, limoen, prei, rode chilipeper, vloeibare honing, wortel, yoghurt, zalmjus, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Bijgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Bombay-aardappelen met ui en appel

Ingrediënten:
aardappel, appelazijn, chilipoeder, garam masala, gemalen komijn, gember, koriander, kurkuma, mosterdzaad, olijfolie, tomaat en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Bijgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Bombay-aardappelen met spinazie en pijnboompitten

Ingrediënten:
aardappel, chilipoeder, garam masala, gemalen komijn, gember, koriander, kurkuma, mosterdzaad, olijfolie, pijnboompitten, spinazie en tomaat

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Zeeduivel met pompoen in kokos-kerriesaus

Ingrediënten:
dikke kokosmelk, geelwortelpoeder, gemberwortel, groene chilipeper, kardemompeul, kerrieblad, knoflook, kruidnagel, limoensap, peper, plantaardige olie, pompoen, sjalot, zeeduivelmoot en zout

Keuken:
Aziatisch / Indiaas
Soort:
tajine / vis
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise:

Indiaase kip tandoori

Keuken:
Indiaas
Soort:
eenpansgerecht
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Bijgerecht uit Rijst en risotto:

Pilav met champignons

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, champignon, garam masala, kardemompeul, knoflook, plantaardige olie, sjalot, gember, verse koriander en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Bengaalse bloemkoolcurry

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloemkool, cashewnoten, gemberwortel, griekse yoghurt, knoflook, koekkruiden, koenjit, milde currypasta, olie, vastkokende aardappel en verse koriander

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vegetarisch / groente