Indiaas

Zoek naar Indiaas in jouw eigen kookboeken

Indiaas koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Recept uit Happy Days met the Naked Chef:

Mijn favoriete currysaus met vis, kip of groenten

Ingrediënten:
aardappel, bloemkool, bonen, chilipoeder, courgette, curryblaadjes, fenegriekzaad, gember, groene spaanse peper, kipfilet, kokosmelk, koriander, korianderzaad, kurkuma, linzen, mosterdzaad, olijfolie, paksoi, paprika, schelvisfilet, spinazie, tamarindepasta, tamarindesiroop, tomaat, ui, uisnippers en zoete aardappel

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Bijgerecht uit Happy Days met the Naked Chef:

Citroenrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, citroen, curryblaadjes, koriander, mosterdzaad, urad dhal en zeezout

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Kerrieballetjes met geroosterde kokoschutney

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, currypasta, gemalen kokos, paneermeel, rode peper, rode ui, rodewijnazijn, tivall mix, verse koriander en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Salade met wilde rijst, koriander en kip kerrie

Ingrediënten:
blanke rozijnen, cashewnoten, kerriepoeder, kipfilet, koriander, olijfolie, peper, sojasaus, wilde rijst, witte rijst en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / rijst / gevogelte
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Kruidige rijst met stukjes kip tandoori

Ingrediënten:
boter, groene paprika, kipfilet, koriander, kruidenbouillonblokje, kruidnagel, langkorrelrijst, lente-ui, limoen, olijfolie, peper, rode paprika, tandooripasta, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Pompoenballetjes

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bladpeterselie, bloem, butternutpompoen, citroen, garam masala, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, komkommer, lente ui, olijfolie, paneermeel, slablaadjes en yoghurt

Keuken:
Indiaas
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / lunch uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Likkebaardend lekkere lamskoteletten

Ingrediënten:
lamskoteletten, limoen en marinade voor lamskoteletten

Keuken:
Indiaas
Soort:
barbecue/grill / lamsvlees
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Pittige bonenburgers

Ingrediënten:
bieslook, bonen uit blik, gerookt paprikapoeder, hamburgerbroodjes, knoflook, komijnzaad, koriander, lente-ui, peper, plantaardige olie, rode chilipeper en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Rode chilisaus in Noord-Afrikaanse stijl

Ingrediënten:
chilipeper, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, limoensap, neutrale olie, peper, venkelzaad en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Hete hamburger

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, ei, garam masala, gedroogde rode chilipeper, hamburgerbroodjes, knoflook, komijnzaad, lente-ui, mierikswortelsaus, peper, plantaardige olie, rode biet, rundergehakt, sinaasappelrasp, wortel, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
barbecue/grill / rundvlees
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Romige, hartige en zoete lassi

Ingrediënten:
ijsblokjes, ijswater, komijnzaad, suiker, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / cocktails
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Tadka dhal

Ingrediënten:
chilipepers, citroensap, geelwortelpoeder, gele linzen, gember, groene kardemompeulen, kaneelstokje, kerstomaat, knoflook, komijnzaad, koriander, kruidnagels, lente-ui, plantaardige olie, suiker, zout, zwarte kardemonpeulen en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Groene appelrelish

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, groene appel, kalonjizaad, komijnzaad, munt, suiker, venkelzaad, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Snack of tussendoortje uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Aloo tikkis

Ingrediënten:
aardappel, chilipoeder, citroensap, citroenschil, doperwten, geelwortelpoeder, gember, knoflook, koriander, plantaardige olie, semolina, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Bijgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Currysalsa met rozijnen

Ingrediënten:
koriander, limoensap, milde currypasta, olie, rozijnen en sjalotten

Keuken:
Indiaas
Soort:
barbecue/grill / vegan / saus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken spinazie met yoghurt en verse kaas

Ingrediënten:
bloem, feta, garam masala, kerriepoeder, kikkererwtenmeel, mozzarella, olijfolie, spinazie, verse kaas, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Masalasaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, garam masala, gemberpasta, groene chilipeper, groene kardemompeulen, kaneelstokje, knoflookpasta, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, mascarpone, plantaardige olie, slagroom, suiker, tomaten, tomaten uit blik, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Gevulde zoete paprika

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bieslook, citroenrasp, citroensap, gemengde noten, knoflook, lente-ui, naanbrood, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, puntpaprika, ricotta, rode chilipeper en zeezout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Pittige groentesoep met linzen en geroosterde chilipepers

Ingrediënten:
bleekselderij, broccoliroosjes, garam masala, gedroogde linzen, groentebouillon, knoflook, komijnzaad, koolzaadolie, laurier, olijfolie, peper, rode chilipepers, spinazie, ui, wortel, yoghurt en zeezout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Linzensalade met geroosterde komijndressing

Ingrediënten:
citroensap, engelse mosterd, gekiemde bonen, gekiemde erwten, gekiemde linzen, granaatappel, kerstomaat, komijnzaad, koriander, limoensap, munt, olijfolie, rode chilipeper, rode ui, spinazie, vloeibare honing en witte wijnazijn

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Salade met radijs, pinda's en munt

Ingrediënten:
gember, geroosterde sesamolie, gezouten pinda's, kiemgroente, komkommer, limoensap, munt, palmsuiker, rode chilipeper, sjalot en sojasaus

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Topping voor Naaza - Pizzasaus

Ingrediënten:
chilipoeder, knoflook, komijnzaad, koriander, suiker, tomatenpassata en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Chutney van gekarameliseerde ui en balsamico

Ingrediënten:
balsamicoazijn, citroensap, citroenschil, gemengde specerijen, kaneel, olijfolie, rode ui, rode wijnazijn en ruwe rietsuiker

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / chutney
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Bijgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Ingemaakte citroen en knoflook

Ingrediënten:
chilipoeder, citroenen, gedroogde chilipeper, knoflook, korianderzaad, laurier, plantaardige olie, suiker, venkelzaad, witte wijnazijn, zeezout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Komkommerraita

Ingrediënten:
citroensap, komijnzaad, komkommer, koriander, munt, suiker, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken verse kaas met Indiaase tomatensaus

Ingrediënten:
chana dal, druivenpitolie, gemalen masoorlinzen, indiaase tomatensaus, kikkererwtenmeel, maïsmeel, maïsolie, mozzarella, paneer, queso fresco, verse kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas