Mexicaans

Zoek naar Mexicaans in jouw eigen kookboeken

Mexicaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Avondmaal uit Happy Days met the Naked Chef:

Chili con carne

Ingrediënten:
chilipoeder, gemalen komijn, halsstuk, kaneelstokje, knoflook, olijfolie, rode kidneybonen, rode spaanse peper, rundergehakt, tomaat in blik, ui en zongedroogde tomaat

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / peulvruchten
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Tortilla’s met tomatensaus

Ingrediënten:
avocado, cheddar, chilisaus, goudse kaas, knoflook, koriander, limoen, maistortilla, manchego, olijfolie, spaanse peper, tomaat in blik, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Tortillas

Ingrediënten:
maïsmeel, water en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Amuse / diner / lunch / voorgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Glad: Zijdezachte maissoep

Ingrediënten:
boter, maiskolven, ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken pintobonen en mais in enchiladastijl

Ingrediënten:
anastazibonen, appaloosabonen, borlottibonen, chihuahuakaas, chilibonen, koriander, mais, monterey jack kaas, olijfolie, peper, pintobonen, queso fresco, salsa, tomatillosalsa, tortillachips, zout en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken pintobonen in enchiladastijl

Ingrediënten:
anastazibonen, appaloosabonen, borlottibonen, chihuahuakaas, chilibonen, koriander, monterey jack kaas, olijfolie, peper, pintobonen, queso fresco, salsa, tomatillosalsa, tortillachips, zout en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken pintobonen en bataat in enchiladastijl

Ingrediënten:
anastazibonen, appaloosabonen, bataat, borlottibonen, chihuahuakaas, chilibonen, koriander, monterey jack kaas, olijfolie, peper, pintobonen, queso fresco, salsa, tomatillosalsa, tortillachips, zout en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegratineerde zomerpompoen met saus

Ingrediënten:
cheddar, cotija, courgette, druivenpitolie, koriander, maïsolie, monterey jack kaas, pompoenpitten, queso fresco, nacho's, verse tomatillosaus, zomerpompoen, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Bonte maissalade

Ingrediënten:
avocado, feta, jalapeñopeper, koriandergroen, limoen, mais uit blik, peper, rode puntpaprika, rode ui, suiker, tomaat en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Superpikante chili-knoflooksalsa

Ingrediënten:
habanero, knoflook, koriander, limoensap, neutrale olie, peper en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Mexicaans koken:

Varkensribbetjes met tomaat en ananas

Ingrediënten:
ananas, bliktomaten, bloem, courgette, komijnzaadjes, korianderzaadjes, olijfolie, spareribs, tomatenpuree en ui

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Mexicaans koken:

Burrito's

Ingrediënten:
biefstuk, kaneelstokje, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, runderbouillon, tomatensalsa, tortilla's en ui

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroosterde chiliquesadilla's

Ingrediënten:
bloemtortilla, chilipeper, cotija, crème fraîche, guacamole, jong belegen kaas, knoflook, koriander, maistortilla, neutrale olie, pintobonen, queso blanco, salsa en yoghurt

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Verse tomatensalsa

Ingrediënten:
habanero, jalapeños, knoflook, koriander, limoensap, peper, rodewijnazijn, tomaat, witte ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Mexicaans koken:

Brasem met tomaten-kaaskorstje

Ingrediënten:
boter, brasemfilet, broodkruimels, cheddar, citroensap, komijn, koriander, peper, tabasco, tomaten, tomatenpuree en ui

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Fajitas met gegrilde kip

Ingrediënten:
avocado, bloemtortilla, citroensap, kipfilet, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, lente-ui, limoensap, olijfolie, oregano, tabasco, trostomaat, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Wraps met artisjokken en spinazie

Ingrediënten:
artisjokharten, diepvriesspinazie, dille, pittige kaas, rode spaanse peper en sjalot

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Wraps met perziksalsa en zalm

Ingrediënten:
chipotlepeper, citroentijm, crème fraîche, gerookte chilipoeder, olijfolie, perzik, rode paprika, rode ui, tortilla, waterkers en zalmfilet

Keuken:
Mexicaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Bijgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Frijoles a la charra - Pikante bonenschotel

Ingrediënten:
doorregen spek, kievitsbonen, knoflook, koriander, reuzel, roze bonen, serranopepers, tomaten, tomaten uit blik, ui, varkensvet, varkenszwoerd, water en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
peulvruchten / varkensvlees
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Wereldbroodjes:

Pambazo

Ingrediënten:
aardappelen, mozzarella, chilisaus, chorizo, guajillo-pepers, ui, ijsbergsla, merguez, zonnebloemolie en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit L. Esquivel - Rode rozen en tortilla´s

Diner / voorgerecht uit Rode rozen en tortilla´s:

Ossestaartsoep

Ingrediënten:
aardappel, knoflook, morita chilipeper, ossestaart, sperziebonen, tomaat en ui

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Frijoles refritos - Gebakken bonen met totopos

Ingrediënten:
kwark, radijsroosjes, reuzel, roze bonen, slabladeren, tortillachips, ui, varkensvet, water, zout en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
peulvruchten
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Mexicaanse tortilla met gekruid rundvlees

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, cheddar, gemalen komijn, knoflook, langkorrelrijst, lendenbiefstuk, melk, olie, oregano, rode spaanse peper, runderbouillon, tarwetortilla, tomatensap, tomaten uit blik, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Ontbijt / lunch / avondmaal uit Nigella Express:

Mexicaanse roereieren

Ingrediënten:
ei, groene chilipeper, lente-ui, maistortilla, maldonzout, tomaat en zonnebloemolie

Keuken:
Mexicaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Mexicaanse maïssla

Ingrediënten:
groene paprika, komkommer, maïskorrels, mayonaise, rode paprika, room, ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Gevulde tomaten

Ingrediënten:
groene paprika, komkommer, maïskorrels, mayonaise, rode paprika, room, ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade / vegetarisch