Mexicaans

Zoek naar Mexicaans in jouw eigen kookboeken

Mexicaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Avondmaal uit Happy Days met the Naked Chef:

Chili con carne

Ingrediënten:
chilipoeder, gemalen komijn, halsstuk, kaneelstokje, knoflook, olijfolie, rode kidneybonen, rode spaanse peper, rundergehakt, tomaat in blik, ui en zongedroogde tomaat

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / peulvruchten
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Tortilla’s met tomatensaus

Ingrediënten:
avocado, cheddar, chilisaus, goudse kaas, knoflook, koriander, limoen, maistortilla, manchego, olijfolie, spaanse peper, tomaat in blik, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Mexicaans koken:

Kruidige zeevruchten met rijst

Ingrediënten:
garnalen, groentebouillon, inktvissen, kaneel, kruidnagelpoeder, limoensap, mini-schelpdieren, mosselen, olijfolie, rijst, tomatenpuree, ui, visbouillon en water

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Mexicaans koken:

Fruitig gevulde kip

Ingrediënten:
amandelen, boter, citroensap, gedroogd fruit, kip, komijn, peper en ui

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Mexicaans koken:

Gebakken snapper met spek en kappertjes

Ingrediënten:
citroensap, kappertjes, olijfolie, peper, room, snappers, spek, ui, witte wijn en zure room

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Bijgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Pittige mexicaanse cocktaildip

Ingrediënten:
limoenrasp, limoensap, mexicaanse kruiden, suiker, tomatenpuree, wodka en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
barbecue/grill / saus / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / snack of tussendoortje uit Veg!:

Vouwbrood met Mexicaanse bonenpuree

Ingrediënten:
avocado, borlottibonen, cannellinibonen, cayennepeper, cheddar, gedroogde oregano, gerookte-paprikapoeder, harde geitenkaas, ingemaakte chilipepers, knoflook, koolzaadolie, olijfolie, pitabroodje, platbroden, rode chilipeper, tomaten, ui, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Pompoenpittensaus

Ingrediënten:
groentebouillon, knoflook, koriander, limoensap, neutrale olie, oregano, peper, poblano chilipeper, pompoenpitten, serrano chilipeper, tomatillos, welriekende ganzenvoet en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Ontbijt burrito met lichte koriander pesto

Ingrediënten:
bloemtortilla, boter, cheddar, chili con carne, ei, lichte koriander pesto, monterey jack kaas, olijfolie, pintobonen, queso fresco, verse kaas en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vegetarisch
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Minispiesje met Mexicaanse garnalen

Ingrediënten:
avocadodipsaus, avocado-humusdip, koriander, limoensap, mexicaanse kruiden, olijfolie en scampi

Keuken:
Mexicaans
Soort:
barbecue/grill / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Recept uit Vegan, Schnell Schnell:

Blumenkohl-Enchilada / Bloemkool-enchilada

Ingrediënten:
bloemkool, doperwten, edelgistvlokken, gekruide gistvlokken, kurkuma, olie, paprikapoeder edelsusz, peterselie, sojamelk, tarwetortillas, tomaat, ui, zetmeel en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Groene chilisalsa

Ingrediënten:
groentebouillon, knoflook, koriander, limoensap, neutrale olie, oregano, peper, poblano chilipeper en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Chili con noten

Ingrediënten:
bruine bonen, chilipeper, groentebouillon, kidneybonen, knoflook, komijnpoeder, koriander, noten, oregano, peper, pintobonen, sojabonen, ui, walnoten en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Mexicaanse soep

Ingrediënten:
avocado, gemalen komijn, jonge kaas, kidneybonen, kippenbouillon, knoflook, koriander, lente-ui, oregano, rode pepers, tomaten, tortillachips en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon / eenpansgerecht
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Caesar salade

Ingrediënten:
ansjovis, citroen, croutons, eidooier, knoflook, kropsla, mosterd, olijfolie, parmezaanse kaas, wijnazijn, worcestershiresaus, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Chili con tofoe

Ingrediënten:
bruine bonen, chilipeper, gerookte tofu, groentebouillon, kidneybonen, knoflook, komijnpoeder, koriander, neutrale olie, oregano, peper, pintobonen, sojabonen, tofu, ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Mexicaanse omelet

Ingrediënten:
ei, jalapeñopeper, knoflook, koriander, lente-ui, olijfolie, queso fresco, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Ontbijt burrito met salsa van papaya of ander fruit

Ingrediënten:
bloemtortilla, boter, cheddar, chili con carne, ei, monterey jack kaas, olijfolie, pintobonen, queso fresco, salsa van papaya of ander fruit, verse kaas en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Groentechili

Ingrediënten:
bleekselderij, cheddar, courgette, groene chilipeper, groene paprika, kidneybonen, kikkererwten, knoflook, komijn, koriander, oregano, rode paprika, tomaat uit blik, tomatenpuree, ui, wortel, zure room en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Mexicaanse tortillalasagne

Ingrediënten:
champignons, cheddar, chilipoeder, gele paprika, gemalen komijn, groene chilipeper, knoflook, koriander, maïs, maïstortilla, olie, oregano, tomaat uit blik, ui, zure room en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / diner uit De dikke vegetariër:

Boerderij-eieren met rode mole

Ingrediënten:
bonen, cheddar, druivenpitolie, ei, koriander, lente-ui, maïsolie, maïstortilla, monterey jack kaas, peterselie, queso fresco, rode molesaus, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Komkommersalsa in Thaise stijl

Ingrediënten:
cayennepeper, chilivlokken, citroensap, jalapeños, knoflook, komkommer, koriander, lente ui, peper, rettich, rijstazijn, rode ui, thaise pepers en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Ontbijt burrito

Ingrediënten:
bloemtortilla, boter, cheddar, chili con carne, ei, monterey jack kaas, olijfolie, pintobonen, queso fresco, verse kaas en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Bijgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, limoensap, sjalot, spaanse peper, tomaat en water

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Kalkoen-cranberrychili met avocadosalsa

Ingrediënten:
aardappel, avocado, bospaddestoelen, champignons, chilipoeder, gedroogde cranberry's, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, italiaanse kruiden, kalkoengehakt, knoflook, koriander, olie, olijfolie, rodebessengelei, rode chilipeper, rode wijn, runderbouillon, runderbouillonblokje, tomaat, tomatenpuree, ui en worcestershiresaus

Keuken:
Mexicaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Kalkoen-cranberrychili met hotdogs

Ingrediënten:
aardappel, bospaddestoelen, champignons, chilipoeder, gedroogde cranberry's, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, hotdogs, italiaanse kruiden, kalkoengehakt, knoflook, koriander, olie, rodebessengelei, rode chilipeper, rode wijn, runderbouillon, runderbouillonblokje, tomatenpuree, ui en worcestershiresaus

Keuken:
Mexicaans
Soort:
gevogelte