Mexicaans

Zoek naar Mexicaans in jouw eigen kookboeken

Mexicaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Avondmaal uit Happy Days met the Naked Chef:

Chili con carne

Ingrediënten:
chilipoeder, gemalen komijn, halsstuk, kaneelstokje, knoflook, olijfolie, rode kidneybonen, rode spaanse peper, rundergehakt, tomaat in blik, ui en zongedroogde tomaat

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / peulvruchten
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Tortilla’s met tomatensaus

Ingrediënten:
avocado, cheddar, chilisaus, goudse kaas, knoflook, koriander, limoen, maistortilla, manchego, olijfolie, spaanse peper, tomaat in blik, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Fajitas met gegrilde kip

Ingrediënten:
avocado, bloemtortilla, citroensap, kipfilet, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, lente-ui, limoensap, olijfolie, oregano, tabasco, trostomaat, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Quesadilla's met zoete aardappels en salsa verde

Ingrediënten:
bloemtortilla, kaneel, komijnpoeder, mozzarella, olijfolie, rode spaanse peper en zoete aardappel

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Salsa verde

Ingrediënten:
babyspinazie, bladpeterselie, groene spaanse peper, knoflook, olijfolie en tomaat

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Empanada's met maïs-aspergevulling

Ingrediënten:
aardappel, citroen, crème fraîche, frituurolie, groene asperge, maïskorrels, maïsmeel, olijfolie, oregano, ui en witte asperge

Keuken:
Mexicaans / Zuid Amerikaans
Soort:
hartige hapjes
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Diner / buffet / nagerecht uit Wrap 'n roll:

Fruitsalade in watermeloen met kaneeltortilla's

Ingrediënten:
aalbes, amandelschaafsel, banaan, bramen, honingmeloen, kaapse goudbessen, kaapse kruisbes (physalis), kaneel, kiwi, munt, suiker en watermeloen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / fruit
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Avocado's met mango-grapefruitvulling

Ingrediënten:
avocado, basilicumbladeren, fleur de sel, huttenkase, limoen, mango, olijfolie en roze grapefruit

Keuken:
Mexicaans
Soort:
hartige hapjes / groente
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Pico de gallo

Ingrediënten:
knoflook, korianderblaadjes, limoen, spaanse peper, tomaat en ui

Keuken:
Mexicaans / Zuid Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Tofoemayonaise

Ingrediënten:
limoen, mirin, misopasta, sesamolie, sojasaus en zijdetofu

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, gerookte chilipoeder, knoflook, koriander, limoen, spaanse peper en tomaat

Keuken:
Mexicaans / Zuid Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Twee maal gebakken aardappel met pozole met mole

Ingrediënten:
aardappel, boter, melk, olijfolie en pozole met mole

Keuken:
Mexicaans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Chilipasta met zwarte bonen

Ingrediënten:
chilipeper, gefermenteerde zwarte bonen, neutrale olie en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Twee maal gebakken aardappel met salsa roja

Ingrediënten:
aardappel, boter, melk, olijfolie en salsa roja

Keuken:
Mexicaans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Bijgerecht uit 101 ballen:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, cayennepeper, koriander, limoensap, rode chilipeper, rode ui, tabasco en zeezout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Veganistische ontbijt burrito met verse tomatensalsa

Ingrediënten:
bloemtortilla, boter, cashews, chili con carne, hazelnoot, olijfolie, pintobonen, tofu, verse tomatensalsa en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Avocado-smeersel of -dip met gedroogd tomaat

Ingrediënten:
avocado, jalapeñopeper, knoflook, lente-ui, limoensap, limoenzest, ovengedroogde pruimtomaat, ovengedroogde tomaat, zongedroogde tomaat en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / saus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Veganistische ontbijt burrito met pico de verde

Ingrediënten:
bloemtortilla, boter, cashews, chili con carne, hazelnoot, olijfolie, pico de verde, pintobonen, tofu en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Mexicaanse stijl rijstsalade

Ingrediënten:
bruine langkorrelrijst, chilipoeder, ei, gele paprika, jalapeñopeper, koriander, lente-ui, limoen, mayonaise, mexicaanse crème, rode paprika, tomaat, vinaigrette, witte langkorrelrijst, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, knoflook, koriander, limoensap, peper, rode chilipeper, ui, vleestomaat en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Lunch / snack of tussendoortje / lunchgerecht uit Ingrediënten:

Kip-avocado 'wrapper'

Ingrediënten:
avocado, bloemtortilla, bosui, jalapenopepersaus, kalkoenfilet, kipfilet, limoensap, lollo bionda, mexicaanse smeerkaas, peper, slamelange, smeerkaas, verse koriander en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / gevogelte
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Recept uit De Smaakbijbel:

Quesadilla met kruidige pompoen

Ingrediënten:
cheddar, chilipeper, jalapeños en pompoenpuree

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Groentechili met kruidencouscous

Ingrediënten:
bleekselderij, cheddar, courgette, couscous, groene chilipeper, groene paprika, italiaanse kruiden, kidneybonen, kikkererwten, knoflook, komijn, koriander, oregano, peper, rode paprika, sjalot, tomaat uit blik, tomatenpuree, ui, wortel, zout, zure room en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Erwtensmeersel of -dip

Ingrediënten:
citroensap, citroenzest, doperwten, knoflook, lente-ui, munt, room, yoghurt, zijde tofu en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Zwartebonentaart met gierstkorst op z'n Mexicaans

Ingrediënten:
boerenkaas, eidooier, gierst, groentebouillon, kaas, knoflook, koriander, neutrale olie, peper, poblano chilipeper, queso fresco, ricotta, rode paprika, room, rozemarijn, water, zoete maiskorrels, zout en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
peulvruchten / quiche / vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Recept uit Mexicaans koken:

Romige maïs-tomatensoep

Ingrediënten:
chilipoeder, kippenbouillonpoeder, maiskorrels uit blik, maispuree, olijfolie, tomaten, tomatenpuree, tortilla's, ui en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon