Mexicaans

Zoek naar Mexicaans in jouw eigen kookboeken

Mexicaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Avondmaal uit Happy Days met the Naked Chef:

Chili con carne

Ingrediënten:
chilipoeder, gemalen komijn, halsstuk, kaneelstokje, knoflook, olijfolie, rode kidneybonen, rode spaanse peper, rundergehakt, tomaat in blik, ui en zongedroogde tomaat

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / peulvruchten
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Tortilla’s met tomatensaus

Ingrediënten:
avocado, cheddar, chilisaus, goudse kaas, knoflook, koriander, limoen, maistortilla, manchego, olijfolie, spaanse peper, tomaat in blik, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Chili con carne - Pikante bonenschotel

Ingrediënten:
chilipoeder, gedroogde kievitsbonen, gedroogde oregano, gedroogde rode bonen, gedroogde salie, gemalen komijnzaad, knoflook, laurier, mager stoofvlees, maïsbloem, olie, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
stoofgerecht / peulvruchten / rundvlees
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Frijoles refritos - Gebakken bonen met totopos

Ingrediënten:
kwark, radijsroosjes, reuzel, roze bonen, slabladeren, tortillachips, ui, varkensvet, water, zout en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
peulvruchten
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Wraps met perziksalsa en zalm

Ingrediënten:
chipotlepeper, citroentijm, crème fraîche, gerookte chilipoeder, olijfolie, perzik, rode paprika, rode ui, tortilla, waterkers en zalmfilet

Keuken:
Mexicaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Wraps met artisjokken en spinazie

Ingrediënten:
artisjokharten, diepvriesspinazie, dille, pittige kaas, rode spaanse peper en sjalot

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Basisrecept uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Bloemtortilla basisrecept

Ingrediënten:
bloem, olie, plantaardig vet, water en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Asperge smeersel of -dip

Ingrediënten:
asperge, citroensap, citroenzest, knoflook, lente-ui, munt, room, yoghurt, zijde tofu en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Zwarte bonen en chilipepers met sinaasappelsap

Ingrediënten:
chilipeper, chilipoeder, droge rode wijn, kidneybonen, knoflook, komijnpoeder, koriander, olijfolie, paprika, peper, peterselie, pintobonen, sinaasappel, ui, zout en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Veganistische ontbijt burrito met radijssalsa

Ingrediënten:
bloemtortilla, boter, cashews, chili con carne, hazelnoot, olijfolie, pintobonen, radijs, tofu en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Perzik-meloen-tomatensalsa

Ingrediënten:
basilicum, chilivlokken, gele paprika, groene paprika, jalapeños, kanteloepmeloen, limoensap, munt, olijfolie, papaja, peper, perzik, rode paprika, rode ui, thaise pepers, tomaat en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Zes-lagen avocadosalade met queso fresco

Ingrediënten:
avocado, bloedsinaasappel, daikon, granny smith, koriander, limoen, mayonaise, mexicaanse crema, nashipeer, olijfolie, queso fresco, radijs, rode ui, serrano chilipeper, tomaat, yamboon, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Diner / hoofdgerecht uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Zwarte bonensoep

Ingrediënten:
gedroogde salie, gedroogde tijm, gerookte ham, kalkoen, knoflook, plantaardige olie, runderbouillon, ui en zwarte sojabonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Diner / lunch / voorgerecht uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Quesadilla's met reepjes varkensvlees

Ingrediënten:
groene salsa, jalapeño-peper, kaas, koolhydraatarme tortillas, koriander, peper, peperkaas, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / varkensvlees
Een recept uit Laurence du Tilly - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Enchiladas van crêpes met kip

Ingrediënten:
avocado's, bloem, boter, cheddar, citroensap, eieren, kalkoenfilet, lente-uitjes, melk, olijfolie, paprikapoeder, peper, tomaten en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Recept uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, jalapeño-peper, koriander, lente-ui, limoensap, tomaat en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Harissa

Ingrediënten:
chilipeper, extra vierge-olijfolie, knoflook, korianderzaad, neutrale olie en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bijgerecht uit NAJAT:

Groene mole

Ingrediënten:
cactusbladeren, citroen, courgette, doperwten, gember, groene chilipeper, groene tomaten, knoflook, koriander, laurier, olijfolie, peper, pompoenpitten, prei, reine claudes, romainesla, sesamzaad, spinazie, vijgenbladeren en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella Express:

Roquamole

Ingrediënten:
avocado, jalapeñopeper, lente-ui, paprikapoeder, roquefort, tortillachips en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella Express:

Gehakte ceviche en Mexicola

Ingrediënten:
jalapeñopeper, koolvisfilet, koriander, lente-ui, limoensap, maldonzout, oregano, tortillachips, tostadas en zeeduivelfilet

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Ontbijt / lunch / avondmaal uit Nigella Express:

Mexicaanse roereieren

Ingrediënten:
ei, groene chilipeper, lente-ui, maistortilla, maldonzout, tomaat en zonnebloemolie

Keuken:
Mexicaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / nagerecht uit 500 slowcooker recepten:

Tortilla's met appelbeleg

Ingrediënten:
appel, bruine suiker, butterscotchsaus, gemberpoeder, kaneelstokje, kaneelsuiker, kristalsuiker, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, tortilla, vanille-ijs en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Wraps met citroenkip

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, kipfilet, knoflook, limabonen, olie, rozemarijn, rucola en verse geitenkaas

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Avocadomousse

Ingrediënten:
avocado, blauwschimmelkaas en sojasaus

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Lunch uit Wrap 'n roll:

Taco's met nori, tofoe en diverse vullingen

Ingrediënten:
bloem, ei, frituurolie, limoen, norivel, paneermeel, rode paprika, sichuanpeper, taco en tofu

Keuken:
Mexicaans
Soort:
hartige hapjes
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Chilo pico de verde

Ingrediënten:
citroen, groene chilipeper, knoflook, koriander, lente ui, milde chilipeper, peper, peterselie, poblano chilipeper en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / vegetarisch