Mexicaans

Zoek naar Mexicaans in jouw eigen kookboeken

Mexicaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Avondmaal uit Happy Days met the Naked Chef:

Chili con carne

Ingrediënten:
chilipoeder, gemalen komijn, halsstuk, kaneelstokje, knoflook, olijfolie, rode kidneybonen, rode spaanse peper, rundergehakt, tomaat in blik, ui en zongedroogde tomaat

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / peulvruchten
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Tortilla’s met tomatensaus

Ingrediënten:
avocado, cheddar, chilisaus, goudse kaas, knoflook, koriander, limoen, maistortilla, manchego, olijfolie, spaanse peper, tomaat in blik, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, citroensap, hot peppersauce, limoensap, peper, rode ui, sjalot, tabasco, tomaat, verse koriander, zout en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Mexicaanse fondue met Hollandse kaas

Ingrediënten:
belegen cheddar, bloem, bloemtortilla, djinten, gemalen komijn, groene paprika, groene spaanse peper, knoflook, nachochips, olie, stokbrood, tomaat uit blik en ui

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Diner / hoofdgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Gerookte kiprollade met bloemtortillas

Ingrediënten:
avocado, bloemtortilla's, geroosterde tomatensalsa, kaneelpoeder, kiprollade, knoflook, koriander, limoensap, mexicaanse kruiden, olie, pittige tomatensalsa, rookspaanders en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Roodbaarsfilet à la Veracruz

Ingrediënten:
citroensap, groene olijven zonder pit, jalapeñopepers, kappertjes, knoflook, limoensap, majoraan, olijfolie, oregano, romatomaat, roodbaarsfilet, tijm, tomatenblokjes uit blik, ui, verse peterselie, peper en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Minipaprika's gevuld met chorizo

Ingrediënten:
aardappel, appelazijn, bruine basterdsuiker, chorizo, gemalen piment, knoflook, laurierblad, minipaprika, olijfolie, peper, rode ui, verse koriander, winterwortel en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Radijs-wortelzoetzuur

Ingrediënten:
chinese zwarte azijn, citroen, mirin, radijs en wortel

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Diner uit Wrap 'n roll:

Enchiladarolletjes

Ingrediënten:
basilicum, bloem, chipotlepeper, gerookte chilipoeder, jonge kaas, kaneel, kippenbouillon, knoflook, komijn, koriander, lente ui, olie, olijfolie, oregano, paprikapoeder, rundergehakt, tomaat, tomatenpuree, tortilla en ui

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Bijgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Mexicaanse tortillasalade

Ingrediënten:
blik kidneybonen, cherrytomaatjes, groene paprika, limoensap, mexicaanse kruiden, olijfolie, rode ui en tortillachips

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade / barbecue/grill / vegan
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Bonenschotel met maïs en pompoen

Ingrediënten:
bonen, chilipoeder, chorizo, knoflook, maïskorrels, milde ui, olie, paprikapoeder, pompoen, rode paprika, spek, verse basilicum, wortel en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / feestdagen
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht / basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Salsa verde met extra textuur

Ingrediënten:
amandelen, extra vierge-olijfolie, hazelnoot, peterselie, rodewijnsaus, sjalot, walnoten en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht / basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Munt salsa verde

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, munt, peterselie, rodewijnsaus, sjalot en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht / basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Broodkruimsalsa

Ingrediënten:
croutons, extra vierge-olijfolie, peterselie, rodewijnsaus, sjalot en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Pompoenpitsalsa

Ingrediënten:
bosui, jalapeñopeper, koriander, limoensap, neutrale olie, pompoenpitten, sjalot en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / voorgerecht uit Feestelijk tafelen:

Oestersalade

Ingrediënten:
bosui, groene chilipeper, limoensap, oester en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / feestdagen
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Torta met gebakken varkensrollade

Ingrediënten:
hard broodje, knoflook, mexicaanse kruiden, olie, salsa naar keuze, sla, ui, varkensrollade en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Hartige taart van fajita´s

Ingrediënten:
bloem, knoflook, limoensap, maïskiemolie, rode chilipeper, rode kidneybonen, rode ui, tabasco, tomaat, ui, verse koriander, zout en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
quiche / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Geroerbakte tortilla met lenteui en chilipeper

Ingrediënten:
cayennepeper, chilivlokken, ei, jalapeñopeper, lente-ui, maïsolie, maïstortillas, melk, olijfolie, room, thaise peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vegetarisch
Een recept uit L. Esquivel - Rode rozen en tortilla´s

Diner / nagerecht uit Rode rozen en tortilla´s:

Gebakken puddingblokjes

Ingrediënten:
ei, kaneel, slagroom en stroop

Keuken:
Mexicaans
Soort:
ei/omelet/frittata / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten met z'n allen:

Mexicaanse nachos

Ingrediënten:
avocado, chilipoeder, chorizoworst, citroensap, kaas, groene paprika, guacamole, kipfilet, koriander, olijfolie, rode peper, rode ui, sambal, peterselie, knoflook, tomaat, tomaten en tortillachips

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Verse tomatillosalsa

Ingrediënten:
knoflook, koriander, lente ui, limoensap, milde chilipeper, peper, poblano chilipeper, tomatillos en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella Express:

Quesadilla's

Ingrediënten:
ham, jalapeñopeper, kaas, koriander, lente-ui, olijfolie en salsasaus

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Gepofte aardappels met Mexicaanse vulling

Ingrediënten:
chilipoeder, crème fraîche, pittige kaas, groene spaanse peper, kerstomaat, knoflook, komijnpoeder, korianderblaadjes, lente ui, limoen, pofaardappels, rode ui, zoete aardappel en zwarte bonen uit blik

Keuken:
Mexicaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / aardappelgerecht
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Wittebonenkoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rode ui, rozemarijn, witte boon en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Tacochip met rode salsa en garnalen

Ingrediënten:
bosui, cockailgarnalen, jalapenopepersaus, nachos, tacochips, trostomaat, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren