Mexicaans

Zoek naar Mexicaans in jouw eigen kookboeken

Mexicaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Avondmaal uit Happy Days met the Naked Chef:

Chili con carne

Ingrediënten:
chilipoeder, gemalen komijn, halsstuk, kaneelstokje, knoflook, olijfolie, rode kidneybonen, rode spaanse peper, rundergehakt, tomaat in blik, ui en zongedroogde tomaat

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / peulvruchten
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Tortilla’s met tomatensaus

Ingrediënten:
avocado, cheddar, chilisaus, goudse kaas, knoflook, koriander, limoen, maistortilla, manchego, olijfolie, spaanse peper, tomaat in blik, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Kalkoen-cranberrychili met kidneybonen

Ingrediënten:
aardappel, bospaddestoelen, champignons, chilipoeder, gedroogde cranberry's, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, italiaanse kruiden, kalkoengehakt, knoflook, koriander, olie, rodebessengelei, rode chilipeper, rode wijn, runderbouillon, runderbouillonblokje, tomatenpuree, ui en worcestershiresaus

Keuken:
Mexicaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Abalone "Mexicana"

Ingrediënten:
abalone uit blik, azijn, groene paprika, kappertjes, knoflook, mayonaise, olie, paprikapoeder, tabasco, tomatenketchup, ui, worcestershiresaus, zout, zoute augurk en zure augurk

Keuken:
Mexicaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Diner / voorgerecht uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Mexicaanse limoensoep met kip

Ingrediënten:
kipfilet, kippenbouillonblokje, limoen, olijfolie, tabasco, tomaat, tortillachips, ui en verse koriander

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Lunch uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Mexicaanse `wraps

Ingrediënten:
olijfolie, roerbakrijst, verse koriander en wraptortilla

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gepureerde salsa fresca

Ingrediënten:
habanero, jalapeños, knoflook, koriander, limoensap, peper, rodewijnazijn, tomaat, witte ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Erwtensmeersel of -dip

Ingrediënten:
citroensap, citroenzest, doperwten, knoflook, lente-ui, munt, room, yoghurt, zijde tofu en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Bijgerecht uit Mexicaans koken:

Zoet-kruidige linzen

Ingrediënten:
kaneel, komijn, kruidnagel, rode linzen, sinaasappelsap, ui en water

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Recept uit Mexicaans koken:

Kippen-erwtensoep

Ingrediënten:
kipfilets, kippenbouillon, koriander, laurierblad, peperkorrels, spliterwten, ui en water

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Mexicaans koken:

Gegrilleerde lamsvlees met chili

Ingrediënten:
cheddar, chilipoeder, kaneelpoeder, knoflook, komijn, lamsvlees, peper en tomatenpuree

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Yambonensalsa

Ingrediënten:
gemberwortel, koriander, lente ui, limoensap, milde chilipeper, munt, peper, poblano chilipeper, yambonen en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Veganistische ontbijt burrito met verse tomatensalsa

Ingrediënten:
bloem tortillas, boter, cashews, chili con carne, hazelnoot, olijfolie, pintobonen, tofu, verse tomatensalsa en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Veganistische ontbijt burrito met pico de verde

Ingrediënten:
bloem tortillas, boter, cashews, chili con carne, hazelnoot, olijfolie, pico de verde, pintobonen, tofu en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Zwartebonentaart met gierstkorst op z'n Mexicaans

Ingrediënten:
boerenkaas, eidooier, gierst, groentebouillon, kaas, knoflook, koriander, neutrale olie, peper, poblano chilipeper, queso fresco, ricotta, rode paprika, room, rozemarijn, water, zoete maiskorrels, zout en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
peulvruchten / quiche / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrilde watermeloensteak met chili

Ingrediënten:
chilipoeder, citroen, olijfolie, watermeloen, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / fruit / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Lunch uit Nigella Express:

Mexicaanse kipsalade met salsa van tomaten en zwarte bonen

Ingrediënten:
avocado, bindsla, jalapenopeper, jicama, kippenvlees, knoflook, koriander, lente-ui, limoensap, maldonzout, peper, tomaat, zure room en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegratineerde maisgrutten met rucola, witte bonen en knoflook

Ingrediënten:
balsamicoazijn, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, polenta, rucola, sherryazijn, suiker, witte bonen en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Radijssalsa

Ingrediënten:
cayennepeper, chilivlokken, citroensap, jalapeños, knoflook, komkommer, koriander, lente ui, peper, radijs, rettich, rode ui, thaise pepers en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Avondmaal uit Nigella Express:

Snelle chili con carne

Ingrediënten:
bonen, chilipepervlokken, chilisaus, chorizo, gehakt, gemalen koriander, kaneel, kardemompeul, komijn en tomatensaus

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Lunch / avondmaal uit Nigella Express:

Chowder van maïs met geroosterde tortilla's

Ingrediënten:
groentebouillon, kaas, knoflook, lente-ui, maiskorrels, rode chilipeper, semolina en tortillachips

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Salsa van tomaat

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, gemalen gedroogde chilipeper, knoflook, limoen, sjalot, trostomaat en verse koriander

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Nigella Express:

Warme Mexicaanse chocolademelk

Ingrediënten:
cacaopoeder, kahlua, kaneelstokje, slagroom en volle melk

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Bijgerecht uit 101 ballen:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, cayennepeper, koriander, limoensap, rode chilipeper, rode ui, tabasco en zeezout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Avocado-smeersel of -dip met gedroogd tomaat

Ingrediënten:
avocado, jalapeño chilipeper, knoflook, lente-ui, limoensap, limoenzest, ovengedroogde pruimtomaat, ovengedroogde tomaat, zongedroogde tomaat en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / saus / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Burrito's met chilipeper-gehaktsaus

Ingrediënten:
Basilicum, bloem, champignons, chilipoeder, geraspte kaas, knoflook, koriander, maïzena, parmezaanse kaas, rode wijn, runderbouillon, rundergehakt, sojasaus, spaanse peper, suiker, tomaat uit blik, tomatenpuree, tomatensaus, tortilla, ui en wortel

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus