Mexicaans

Zoek naar Mexicaans in jouw eigen kookboeken

Mexicaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Avondmaal uit Happy Days met the Naked Chef:

Chili con carne

Ingrediënten:
chilipoeder, gemalen komijn, halsstuk, kaneelstokje, knoflook, olijfolie, rode kidneybonen, rode spaanse peper, rundergehakt, tomaat in blik, ui en zongedroogde tomaat

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / peulvruchten
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Tortilla’s met tomatensaus

Ingrediënten:
avocado, cheddar, chilisaus, goudse kaas, knoflook, koriander, limoen, maistortilla, manchego, olijfolie, spaanse peper, tomaat in blik, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Tacochip met rode salsa en garnalen

Ingrediënten:
bosui, cockailgarnalen, jalapenopepersaus, nachos, tacochips, trostomaat, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 3 - Salades

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit AH eetboekenreeks 3 - Salades:

Salade van tomaten met avocadosalsa

Ingrediënten:
avocado, bosui, citroen, groene paprika, jalapeñopepers, koriander, peper, trostomaat, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Basisrecept uit Thug kitchen feestvoer:

Romige avocado-limoendressing

Ingrediënten:
avocado, knoflook, komijnpoeder, koriander, limoensap, rijstazijn, water en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Chocolade-chilisaus

Ingrediënten:
poedersuiker, pure chocolade, rode chilipeper en room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Bijgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Pittige mexicaanse cocktaildip

Ingrediënten:
limoenrasp, limoensap, mexicaanse kruiden, suiker, tomatenpuree, wodka en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
barbecue/grill / saus / vegetarisch
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Minispiesje met Mexicaanse garnalen

Ingrediënten:
avocadodipsaus, avocado-humusdip, koriander, limoensap, mexicaanse kruiden, olijfolie en scampi

Keuken:
Mexicaans
Soort:
barbecue/grill / schaal- en schelpdieren
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Bijgerecht uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Jicama "pico de gallo"

Ingrediënten:
jalapeño-peper, koriander, lente-ui, limoensap, tomaten uit blik, yamboon en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade / vegan / zoetstoffen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Brunch uit De dikke vegetariër:

Brunchpizza van polenta

Ingrediënten:
ei, goudse kaas, olijfolie, peper, polenta, salie en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Mexicaanse pizza

Ingrediënten:
boter, minimaiskolfjes, oude goudse kaas, paprika, pizzadeeg, pizzasaus, rundergehakt en tacokruiden

Keuken:
Mexicaans
Soort:
pizza / rundvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kaas chiliquesadilla's

Ingrediënten:
bloemtortilla, cotija, crème fraîche, guacamole, jong belegen kaas, knoflook, koriander, maistortilla, neutrale olie, queso blanco, salsa en yoghurt

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Mexicaanse aardappelsoep

Ingrediënten:
arachideolie, avocado, druivenpitolie, gedroogde anchopeper, groentebouillon, knoflook, koriander, limoen, maïsolie, monterey jack kaas, oregano, ovenfrites, poblano chilipeper, queso fresco, radijs, stevige tofu, tomaat, tomaat uit blik, ui, welriekende ganzenvoet, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegratineerde maisgrutten

Ingrediënten:
balsamicoazijn, grof maismeel, knoflook, maisgrutten, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, polenta, rucola, sherryazijn, suiker en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Tortillasoep

Ingrediënten:
arachideolie, avocado, druivenpitolie, gedroogde anchopeper, groentebouillon, knoflook, koriander, limoen, maïsolie, monterey jack kaas, oregano, poblano chilipeper, queso fresco, radijs, stevige tofu, tomaat, tomaat uit blik, tortilla's, ui, welriekende ganzenvoet, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Diner / hoofdgerecht uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Zwarte bonensoep

Ingrediënten:
gedroogde salie, gedroogde tijm, gerookte ham, kalkoen, knoflook, plantaardige olie, runderbouillon, ui en zwarte sojabonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Harissa

Ingrediënten:
chilipeper, extra vierge-olijfolie, knoflook, korianderzaad, neutrale olie en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Recept uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, jalapeño-peper, koriander, lente-ui, limoensap, tomaat en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Diner / lunch / voorgerecht uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Quesadilla's met reepjes varkensvlees

Ingrediënten:
groene salsa, jalapeño-peper, kaas, koolhydraatarme tortillas, koriander, peper, peperkaas, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / varkensvlees
Een recept uit Laurence du Tilly - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Enchiladas van crêpes met kip

Ingrediënten:
avocado's, bloem, boter, cheddar, citroensap, eieren, kalkoenfilet, lente-uitjes, melk, olijfolie, paprikapoeder, peper, tomaten en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Recept uit Vegan, Schnell Schnell:

Blumenkohl-Enchilada / Bloemkool-enchilada

Ingrediënten:
bloemkool, doperwten, edelgistvlokken, gekruide gistvlokken, kurkuma, olie, paprikapoeder edelsusz, peterselie, sojamelk, tarwetortillas, tomaat, ui, zetmeel en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pittige bruine bonen

Ingrediënten:
bruine boon, cayennepeper, garam masala, gemberwortel, kaneelpoeder, kardemompoeder, kerriepoeder, kikkererwten, kruidnagelpoeder, neutrale olie, tomaten, venkelzaad, zout en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Mexicaanse omelet

Ingrediënten:
ei, jalapeñopeper, knoflook, koriander, lente-ui, olijfolie, queso fresco, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / snack of tussendoortje uit Veg!:

Vouwbrood met Mexicaanse bonenpuree

Ingrediënten:
avocado, borlottibonen, cannellinibonen, cayennepeper, cheddar, gedroogde oregano, gerookte-paprikapoeder, harde geitenkaas, ingemaakte chilipepers, knoflook, koolzaadolie, olijfolie, pitabroodje, platbroden, rode chilipeper, tomaten, ui, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Ontbijt burrito met lichte koriander pesto

Ingrediënten:
bloemtortilla, boter, cheddar, chili con carne, ei, lichte koriander pesto, monterey jack kaas, olijfolie, pintobonen, queso fresco, verse kaas en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Groene chilisalsa

Ingrediënten:
groentebouillon, knoflook, koriander, limoensap, neutrale olie, oregano, peper, poblano chilipeper en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch