Mexicaans

Zoek naar Mexicaans in jouw eigen kookboeken

Mexicaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Avondmaal uit Happy Days met the Naked Chef:

Chili con carne

Ingrediënten:
chilipoeder, gemalen komijn, halsstuk, kaneelstokje, knoflook, olijfolie, rode kidneybonen, rode spaanse peper, rundergehakt, tomaat in blik, ui en zongedroogde tomaat

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / peulvruchten
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Tortilla’s met tomatensaus

Ingrediënten:
avocado, cheddar, chilisaus, goudse kaas, knoflook, koriander, limoen, maistortilla, manchego, olijfolie, spaanse peper, tomaat in blik, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pozole met mole

Ingrediënten:
epazote, groene chilipeper, groentebouillon, hominy, knoflook, koriander, marjolein, neutrale olie, nixtamal, oregano, peper, pepita's, peterselie, poblano chilipeper, radijsgroen, tomatillos, ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Mais met mole

Ingrediënten:
epazote, groene chilipeper, groentebouillon, knoflook, koriander, mais, marjolein, neutrale olie, oregano, pepita's, poblano chilipeper, radijsgroen, salpeter, serrano chilipeper, tomatillos, ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Maispizza op z'n Mexicaans

Ingrediënten:
chihuahua, cotija, maisgrutten, monterey jack kaas, olijfolie, peper, polenta, salsa en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Carnitas

Ingrediënten:
avocado, citroensap, gedroogde oregano, gedroogde rode peper, kippenbouillon, komijnzaad, koriander, korianderzaad, limoensap, oude geraspte kaas, sla, tomaten, tortilla's, ui, varkensschouder en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Recept uit Mexicaans koken:

Avocado met pepers en limoen

Ingrediënten:
avocado's, bruine suiker, jalapeñopeper, limoensap, limoenschil, olijfolie en peterselie

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Mexicaans koken:

Fruitig gevulde kip

Ingrediënten:
amandelen, boter, citroensap, gedroogd fruit, kip, komijn, peper en ui

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Bijgerecht uit Mexicaans koken:

Gevulde paprika's met kaas

Ingrediënten:
cheddar, chilipoeder, jalapeñopeper, kippenbouillonpoeder, komijn, maiskorrels uit blik, olijfolie, paprika's, rijst, tomatenpuree, ui en water

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Diner / voorgerecht uit Mexicaans koken:

Pittige chili-mais

Ingrediënten:
boter, chilipoeder, koriander, maiskolven, tomatenpuree en zure room

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Ontbijt burrito met salsa van papaya of ander fruit

Ingrediënten:
bloemtortilla, boter, cheddar, chili con carne, ei, monterey jack kaas, olijfolie, pintobonen, queso fresco, salsa van papaya of ander fruit, verse kaas en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Ontbijt burrito

Ingrediënten:
bloemtortilla, boter, cheddar, chili con carne, ei, monterey jack kaas, olijfolie, pintobonen, queso fresco, verse kaas en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Recept uit Mexicaans koken:

Kaneel-beignets

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, eieren, kaneel, olie, sinaasappelsap, water en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Mexicaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Recept uit Mexicaans koken:

Kaneel-zandkoekjes

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, ei, kaneel, rietsuiker, suiker en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Mexicaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Recept uit Mexicaans koken:

Romige kaneel-chocolade-ring

Ingrediënten:
eieren, kaneel, kristalsuiker, melk, pure chocolade en room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Mexicaans koken:

Kruidige zeevruchten met rijst

Ingrediënten:
garnalen, groentebouillon, inktvissen, kaneel, kruidnagelpoeder, limoensap, mini-schelpdieren, mosselen, olijfolie, rijst, tomatenpuree, ui, visbouillon en water

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / diner uit De dikke vegetariër:

Boerderij-eieren met rode mole

Ingrediënten:
bonen, cheddar, druivenpitolie, ei, koriander, lente-ui, maïsolie, maïstortilla, monterey jack kaas, peterselie, queso fresco, rode molesaus, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Jane FAERBER - Het complete keto-dieet kookboek

Lunch uit Het complete keto-dieet kookboek:

Groene burrito met gekruid vlees

Ingrediënten:
avocado, boter, gemalen koriander, gerookt paprikapoeder, groene wraps, keto, knoflook, kokosolie, komijn, komkommer, limoen, peper, rode ui, rundvlees, sla, tabasco, tomatensaus en zeezout

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Salade van zwarte bonen en geroosterde mais

Ingrediënten:
avocado, jalapeño-peper, koriander, limoensap, maïskolven, olijfolie, queso fresco, tomaat, zout, zwarte bonen en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Opgebakken bonen

Ingrediënten:
cayennepeper, ganzenvoet, komijnpoeder, laurierblad, neutrale olie, peper, pintobonen, rode bonen, ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Vol Smaak

Lunch uit Vol Smaak:

Quesadilla's met Mexicaanse tomatensalsa

Ingrediënten:
cheddar, jalapeñopeper, jong belegen kaas, koriander, limoen, maïstortillas, olijfolie, rode ui en tasty tom tomaat

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

10 soorten fruit voor salsa

Ingrediënten:
abrikozen, ananas, avocado, bosbes, bramen, duiven, granaatappel, grapefruit, honingmeloen, kanteloepmeloen, mango, nectarine, perzik, pruimen, sinaasappel, watermeloen en zure appel

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Pepita pico de verde

Ingrediënten:
knoflook, koriander, lente ui, limoensap, milde chilipeper, peper, pepita's, poblano chilipeper, tomatillos en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige opgebakken bonen

Ingrediënten:
cayennepeper, ganzenvoet, kokosolie, komijnpoeder, laurierblad, peper, pintobonen, rode bonen, ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit L. Esquivel - Rode rozen en tortilla´s

Diner / hoofdgerecht uit Rode rozen en tortilla´s:

Champandongo

Ingrediënten:
amandelen, kippenbouillon, komijn, maistortilla, manchego, mole, olie, rundergehakt, suiker, sukade, tomaat, ui, varkensgehakt, walnoten en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Zwarte bonen en bieten met sinaasappelsap

Ingrediënten:
bieten, droge rode wijn, kidneybonen, knoflook, komijnpoeder, koriander, olijfolie, paprika, peper, peterselie, pintobonen, sinaasappel, ui, zout en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch