Mexicaans

Zoek naar Mexicaans in jouw eigen kookboeken

Mexicaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Avondmaal uit Happy Days met the Naked Chef:

Chili con carne

Ingrediënten:
chilipoeder, gemalen komijn, halsstuk, kaneelstokje, knoflook, olijfolie, rode kidneybonen, rode spaanse peper, rundergehakt, tomaat in blik, ui en zongedroogde tomaat

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / peulvruchten
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Tortilla’s met tomatensaus

Ingrediënten:
avocado, cheddar, chilisaus, goudse kaas, knoflook, koriander, limoen, maistortilla, manchego, olijfolie, spaanse peper, tomaat in blik, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Abalone "Mexicana"

Ingrediënten:
abalone uit blik, azijn, groene paprika, kappertjes, knoflook, mayonaise, olie, paprikapoeder, tabasco, tomatenketchup, ui, worcestershiresaus, zout, zoute augurk en zure augurk

Keuken:
Mexicaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Kalkoen-cranberrychili met kidneybonen

Ingrediënten:
aardappel, bospaddestoelen, champignons, chilipoeder, gedroogde cranberry's, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, italiaanse kruiden, kalkoengehakt, knoflook, koriander, olie, rodebessengelei, rode chilipeper, rode wijn, runderbouillon, runderbouillonblokje, tomatenpuree, ui en worcestershiresaus

Keuken:
Mexicaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Diner / voorgerecht uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Mexicaanse limoensoep met kip

Ingrediënten:
kipfilet, kippenbouillonblokje, limoen, olijfolie, tabasco, tomaat, tortillachips, ui en verse koriander

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Lunch uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Mexicaanse `wraps

Ingrediënten:
olijfolie, roerbakrijst, verse koriander en wraptortilla

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, groene chilipeper, koriander, peterselie, tomaat en ui

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Frijoles refritos - Bonenpuree

Ingrediënten:
frijoles, spekvet en ui

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Frijoles - Bruine bonenstoofpotje

Ingrediënten:
bruine bonen, kievitsbonen, knoflook, spekvet, ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
groente
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Lunch / snack of tussendoortje / lunchgerecht uit Ingrediënten:

Kip-avocado 'wrapper'

Ingrediënten:
avocado, bloemtortilla, bosui, jalapenopepersaus, kalkoenfilet, kipfilet, limoensap, lollo bionda, mexicaanse smeerkaas, peper, slamelange, smeerkaas, verse koriander en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / gevogelte
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, knoflook, koriander, limoensap, peper, rode chilipeper, ui, vleestomaat en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Mexicaanse stijl rijstsalade

Ingrediënten:
bruine langkorrelrijst, chilipoeder, ei, gele paprika, jalapeñopeper, koriander, lente-ui, limoen, mayonaise, mexicaanse crème, rode paprika, tomaat, vinaigrette, witte langkorrelrijst, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Vijf lagen avocado-salade

Ingrediënten:
avocado, bloedsinaasappel, daikon, granny smith, koriander, limoen, mayonaise, mexicaanse crema, nashipeer, olijfolie, radijs, rode ui, serrano chilipeper, tomaat, yamboon, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Mexicaanse appetizers van cottagecheese

Ingrediënten:
bosui, cayennepeper, cheddar, cottagecheese, ei, hüttenkäse, ingelegde jalapeñopepers, peper en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Salsa cruda - Rauwe saus

Ingrediënten:
groene chilipeper, korianderblad, peper, peterselie, suiker, tomaat, ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Salsa verde - Groene saus

Ingrediënten:
groene chilipeper, groene tomaten uit blik, korianderblad, peterselie, ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Arroz a la Mexicana - Mexicaanse rijst

Ingrediënten:
avocado, chilipeper, doperwten, kippenbouillon, knoflook, korianderblad, langkorrelrijst, peterselie, tomaat, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Mexicaans
Soort:
rijst
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Mangosalsa

Ingrediënten:
knoflook, limoen, maïskiemolie, mango, rode ui, tabasco, verse koriander en zout

Keuken:
Mexicaans / Zuid Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / fruit / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gepureerde salsa fresca

Ingrediënten:
habanero, jalapeños, knoflook, koriander, limoensap, peper, rodewijnazijn, tomaat, witte ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Eierbloemsoep, mexicaanse stijl

Ingrediënten:
anchopeper, cheddar, ei, groentebouillon, knoflook, koriander, lente-ui, monterey jack kaas, olijfolie, queso fresco, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegratineerde maisgrutten met rucola, witte bonen en knoflook

Ingrediënten:
balsamicoazijn, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, polenta, rucola, sherryazijn, suiker, witte bonen en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Veganistische ontbijt burrito met verse tomatensalsa

Ingrediënten:
bloemtortilla, boter, cashews, chili con carne, hazelnoot, olijfolie, pintobonen, tofu, verse tomatensalsa en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Erwtensmeersel of -dip

Ingrediënten:
citroensap, citroenzest, doperwten, knoflook, lente-ui, munt, room, yoghurt, zijde tofu en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Veganistische ontbijt burrito met pico de verde

Ingrediënten:
bloemtortilla, boter, cashews, chili con carne, hazelnoot, olijfolie, pico de verde, pintobonen, tofu en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Bijgerecht uit 101 ballen:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, cayennepeper, koriander, limoensap, rode chilipeper, rode ui, tabasco en zeezout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Recept uit Mexicaans koken:

Kippen-erwtensoep

Ingrediënten:
kipfilets, kippenbouillon, koriander, laurierblad, peperkorrels, spliterwten, ui en water

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon