Mexicaans

Zoek naar Mexicaans in jouw eigen kookboeken

Mexicaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Avondmaal uit Happy Days met the Naked Chef:

Chili con carne

Ingrediënten:
chilipoeder, gemalen komijn, halsstuk, kaneelstokje, knoflook, olijfolie, rode kidneybonen, rode spaanse peper, rundergehakt, tomaat in blik, ui en zongedroogde tomaat

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / peulvruchten
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Tortilla’s met tomatensaus

Ingrediënten:
avocado, cheddar, chilisaus, goudse kaas, knoflook, koriander, limoen, maistortilla, manchego, olijfolie, spaanse peper, tomaat in blik, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Diner / buffet / nagerecht uit Wrap 'n roll:

Fruitsalade in watermeloen met kaneeltortilla's

Ingrediënten:
aalbes, amandelschaafsel, banaan, bramen, honingmeloen, kaapse goudbessen, kaapse kruisbes (physalis), kaneel, kiwi, munt, suiker en watermeloen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / fruit
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Empanada's met maïs-aspergevulling

Ingrediënten:
aardappel, citroen, crème fraîche, frituurolie, groene asperge, maïskorrels, maïsmeel, olijfolie, oregano, ui en witte asperge

Keuken:
Mexicaans / Zuid Amerikaans
Soort:
hartige hapjes
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Pico de gallo

Ingrediënten:
knoflook, korianderblaadjes, limoen, spaanse peper, tomaat en ui

Keuken:
Mexicaans / Zuid Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Twee maal gebakken aardappel met pozole met mole

Ingrediënten:
aardappel, boter, melk, olijfolie en pozole met mole

Keuken:
Mexicaans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Abalone "Mexicana"

Ingrediënten:
abalone uit blik, azijn, groene paprika, kappertjes, knoflook, mayonaise, olie, paprikapoeder, tabasco, tomatenketchup, ui, worcestershiresaus, zout, zoute augurk en zure augurk

Keuken:
Mexicaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Mexicaans koken:

Chili con carne Tex-mex

Ingrediënten:
bliktomaten, chilipoeder, knoflook, komijn, laurierblaadjes, olijfolie, oregano, rode kidneybonen, rundvlees, tomatensap en ui

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Mexicaans koken:

Pittige rundvlees-bonentaco's

Ingrediënten:
cheddar, chilipoeder, bonen, komijn, koriander, olijfolie, rundergehakt, sla, tacoschelpen, tomaten, tomatenpuree, ui en wortels

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Recept uit De Smaakbijbel:

Quesadilla met kruidige pompoen

Ingrediënten:
cheddar, chilipeper, jalapeños en pompoenpuree

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Mexicaans koken:

Lamsempanado's

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, ei, eidooier, kaneelpoeder, lamsgehakt, olijfolie, paprika, tomatenpuree, ui, water, wortel en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Mexicaanse stijl rijstsalade

Ingrediënten:
bruine langkorrelrijst, chilipoeder, ei, gele paprika, jalapeñopeper, koriander, lente-ui, limoen, mayonaise, mexicaanse crème, rode paprika, tomaat, vinaigrette, witte langkorrelrijst, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Groentechili met kruidencouscous

Ingrediënten:
bleekselderij, cheddar, courgette, couscous, groene chilipeper, groene paprika, italiaanse kruiden, kidneybonen, kikkererwten, knoflook, komijn, koriander, oregano, peper, rode paprika, sjalot, tomaat uit blik, tomatenpuree, ui, wortel, zout, zure room en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, knoflook, koriander, limoensap, peper, rode chilipeper, ui, vleestomaat en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, gerookte chilipoeder, knoflook, koriander, limoen, spaanse peper en tomaat

Keuken:
Mexicaans / Zuid Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Mexicaanse chiligratin

Ingrediënten:
cheddar, cotija, druivenpitolie, gegrilde paprika, koriander, maïsolie, monterey jack kaas, poblanochilipeper, queso fresco, tomaat, nacho's, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Rodebonenkoekjes met kaas

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cheddar, ei, ganzevoet, goudse kaas, knoflook, monterey jack kaas, olijfolie, oregano, peper, rode ui, salsa, witte boon en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Zwartebonenkoekjes met quesco fresco

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rode ui, salie, zout en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Groene pico de verde

Ingrediënten:
groene tomaten, knoflook, koriander, lente ui, limoensap, milde chilipeper, peper, poblano chilipeper en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Salsa verde

Ingrediënten:
babyspinazie, bladpeterselie, groene spaanse peper, knoflook, olijfolie en tomaat

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Quesadilla's met zoete aardappels en salsa verde

Ingrediënten:
bloemtortilla, kaneel, komijnpoeder, mozzarella, olijfolie, rode spaanse peper en zoete aardappel

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Avocado's met mango-grapefruitvulling

Ingrediënten:
avocado, basilicumbladeren, fleur de sel, huttenkase, limoen, mango, olijfolie en roze grapefruit

Keuken:
Mexicaans
Soort:
hartige hapjes / groente
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Tofoemayonaise

Ingrediënten:
limoen, mirin, misopasta, sesamolie, sojasaus en zijdetofu

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Chilipasta met zwarte bonen

Ingrediënten:
chilipeper, gefermenteerde zwarte bonen, neutrale olie en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Twee maal gebakken aardappel met salsa roja

Ingrediënten:
aardappel, boter, melk, olijfolie en salsa roja

Keuken:
Mexicaans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Frijoles refritos - Bonenpuree

Ingrediënten:
frijoles, spekvet en ui

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus