Mexicaans

Zoek naar Mexicaans in jouw eigen kookboeken

Mexicaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Avondmaal uit Happy Days met the Naked Chef:

Chili con carne

Ingrediënten:
chilipoeder, gemalen komijn, halsstuk, kaneelstokje, knoflook, olijfolie, rode kidneybonen, rode spaanse peper, rundergehakt, tomaat in blik, ui en zongedroogde tomaat

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / peulvruchten
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Tortilla’s met tomatensaus

Ingrediënten:
avocado, cheddar, chilisaus, goudse kaas, knoflook, koriander, limoen, maistortilla, manchego, olijfolie, spaanse peper, tomaat in blik, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Zwarte bonen en chilipepers met sinaasappelsap

Ingrediënten:
chilipeper, chilipoeder, droge rode wijn, kidneybonen, knoflook, komijnpoeder, koriander, olijfolie, paprika, peper, peterselie, pintobonen, sinaasappel, ui, zout en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Linzenkoekjes met gruyère

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, dragon, ei, groene linzen, gruyère, knoflook, linzen du puy, olijfolie, peper, rode ui, rozemarijn, tijm, zout, zwarte linzen en zwitserse kaas

Keuken:
Mexicaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Guacamole-dip

Ingrediënten:
avocado, knoflook, koriander, limoensap, olijfolie, peper, rode chilipeper, rode ui, tabasco en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / saus
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Mexicaanse lamsschotel

Ingrediënten:
bruine fond, cacaopoeder, extra vergine olijfolie, groene paprika, groene spaanse peper, kippenbouillon, knoflook, komijnzaad, mager lamsvlees, nootmuskaat, tomaten, ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pozole met bonen

Ingrediënten:
chilibonen, hominy, kidneybonen, knoflook, komijnpoeder, limoen, marjolein, nixtamal, oregano, peper, rode chilipeper, ui, zout en zwartoogbonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / hoofdgerecht uit Sous-vide thuis:

Eend met mole rojo

Ingrediënten:
eendenbout, koolzaadolie, rode molesaus en sesamzaad

Keuken:
Mexicaans
Soort:
sous-vide
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Thug kitchen feestvoer:

Tequilapunch met watermeloen en aardbei

Ingrediënten:
aardbei, agavesiroop, citroensap, limoensap, sodawater, tequila en watermeloen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / fruit / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Mole poblano de Guajolore - Kalkoen in pikante saus

Ingrediënten:
amandelschaafsel, ancho chilipeper, anijszaad, kalkoen, kaneel, knoflook, kruidnagelpoeder, mulato chilipeper, oudbakken tortillas, pasila chilipeper, pure chocolade, rozijnen, sesamzaad, spekvet, tomaat, ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het sous-vide kookboek:

Broodje fajitakip

Ingrediënten:
avocado, bieslook, cherrytomaten, chilipeper, fajitakruiden, gladde peterselie, kipfilet, koriander, limoen, olijfolie, peper, rode paprika, rode ui, zachte broodjes met sesamzaad, zout en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
brood en broodgerecht / sous-vide / gevogelte / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / hartige hapjes / broodbeleg
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Gevulde tomaten

Ingrediënten:
groene paprika, komkommer, maïskorrels, mayonaise, rode paprika, room, ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Mexicaanse maïssla

Ingrediënten:
groene paprika, komkommer, maïskorrels, mayonaise, rode paprika, room, ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Chili con carne - Pikante bonenschotel

Ingrediënten:
chilipoeder, gedroogde kievitsbonen, gedroogde oregano, gedroogde rode bonen, gedroogde salie, gemalen komijnzaad, knoflook, laurier, mager stoofvlees, maïsbloem, olie, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
stoofgerecht / peulvruchten / rundvlees
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Mexicaanse tortilla met gekruid rundvlees

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, cheddar, gemalen komijn, knoflook, langkorrelrijst, lendenbiefstuk, melk, olie, oregano, rode spaanse peper, runderbouillon, tarwetortilla, tomatensap, tomaten uit blik, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Arroz a la Mexicana - Mexicaanse rijst

Ingrediënten:
avocado, chilipeper, doperwten, kippenbouillon, knoflook, koriander, langkorrelrijst, peterselie, tomaat, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Mexicaans
Soort:
rijst
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Wereldbroodjes:

Pambazo

Ingrediënten:
aardappelen, mozzarella, chilisaus, chorizo, guajillo-pepers, ui, ijsbergsla, merguez, zonnebloemolie en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Basisrecept uit Thug kitchen feestvoer:

Romige avocado-limoendressing

Ingrediënten:
avocado, knoflook, komijnpoeder, koriander, limoensap, rijstazijn, water en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Diner / hoofdgerecht uit Thug kitchen feestvoer:

Kazige quesadilla's

Ingrediënten:
komijnpoeder, kool, olijfolie, pintobonen, rode paprika, tortilla, zoete maiskorrels en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Diner / hoofdgerecht uit Thug kitchen feestvoer:

Mexicaanse lasagne met zwarte bonen en pompoen

Ingrediënten:
agavesiroop, ahornsiroop, avocado, bloemtortilla, chilipoeder, gerookt paprikapoeder, groentebouillon, jalapeños, knoflook, komijnpoeder, limoensap, olijfolie, oregano, pompoenpuree, rode paprika, salsa, sojasaus, tamari, tomatenpassata, ui, zoete maiskorrels en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegan / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Snelle avocadosoep

Ingrediënten:
avocado, cayennepeper, limoensap, melk, sinaasappelsap en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Witte bonen met citroen

Ingrediënten:
citroenschil, droge witte wijn, kidneybonen, knoflook, komijnpoeder, koriander, olijfolie, peper, peterselie, pintobonen, sinaasappel, ui, witte bonen en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Mexicaanse aardappelsoep

Ingrediënten:
aardappel, olijfolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Vijf lagen avocado-salade

Ingrediënten:
avocado, bloedsinaasappel, daikon, granny smith, koriander, limoen, mayonaise, mexicaanse crema, nashipeer, olijfolie, radijs, rode ui, serrano chilipeper, tomaat, yamboon, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

'Mexicaanse' kruidensalsa

Ingrediënten:
bosui, jalapeñopeper, koriander, limoensap, neutrale olie, sjalot en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Chilipasta, acht manieren

Ingrediënten:
chilipeper, neutrale olie en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch