Spaans

Zoek naar Spaans in jouw eigen kookboeken

Spaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver, Chris Terry, David Loftus en Marton Deuchars - Jamie's dinners

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's dinners:

Superlekkere spaanse gebraden kip

Ingrediënten:
aardappel, chorizo, citroen, ei, kip, knoflook en peterselie

Keuken:
Spaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Bunyols de bacalla: zoutevisbeignets met peterselie en knoflook

Ingrediënten:
aardappel, aioli, bloem, ei, gedroogde zoutevis, knoflook, laurierblad, olijfolie en peterselie

Keuken:
Spaans
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Bij de koffie uit Brindisa:

Pastissets - Bloemenkoekjes van Menorca

Ingrediënten:
bloem, eidooier, ibericoreuzel, kaneel, kristalsuiker, poedersuiker en vanille-extract

Keuken:
Spaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spanje:

Empanadillas de carne

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, ei, eierdooier, half-om-halfgehakt, knoflook, olijfolie, peper, serranoham, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Ontbijt uit Spanje:

Gefrituurde deegstengels - churros

Ingrediënten:
bloem, citroenschil, ei, frituurolie, olijfolie, poedersuiker, suiker en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / frituur
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Dranken / drinken uit Brindisa:

Horchata de chufa - Tijgernotenmelk

Ingrediënten:
aardamandel en fijne kristalsuiker

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Bij de koffie uit Brindisa:

Cova bamba de Menorca - Gerezen deegspiraal

Ingrediënten:
aardappel, bakkersmeel, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, poedersuiker, sacharine, varkensreuzel en gist

Keuken:
Spaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Geflügelkroketten - Kipkroketjes

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
gevogelte / frituur
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Recept uit Brindisa:

Mermelada de guindas - Kersenjam

Ingrediënten:
citroensap, fijne kristalsuiker, kersen, kersenlikeur en kristalsuiker

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Uien gevuld met gehakt

Ingrediënten:
bloem, brood, ei, half-om-halfgehakt, knoflook, melk, olijfolie, runderbouillonblokje, ui, verse peterselie, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Ham met spinazie en maderasaus

Ingrediënten:
bloem, boter, gekookte ham, madeira, melk, olijfolie, spinazie, ui, vleesextract, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit 1080 recepten:

Frankfurters met mosterdsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, brood, dijon-mosterd, frankfurters, melk, paneermeel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Kardoen in vinaigrette

Ingrediënten:
bloem, citroen, ei, kardoen, verse peterselie, wijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Gefrituurde uienringen als bijgerecht - eerste versie

Ingrediënten:
bier, bloem, ei, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit 1080 recepten:

Wilde paddestoelen in saus

Ingrediënten:
koffieroom, olijfolie, peper, serranoham, sherry, sjalot, wilde paddestoelen en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Haasbiefstukken met champignons, truffel en room

Ingrediënten:
boter, brood, champignons, citroensap, cognac, haasbiefstuk, koffieroom, peper, truffel uit blik, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Konijn met knoflook - conejo al ajillo

Ingrediënten:
knoflook, konijn, olijfolie, peper, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
wild
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Tomatensoep met komijn en vijgen

Ingrediënten:
gedroogde vijgen, groene paprika, knoflook, komijnzaad, olijfolie, olijfolie extra vergine, suiker, tomaat, tomaten uit blik, ui, verse vijg, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Jonge kardoens

Ingrediënten:
broodkruim, kardoen, knoflook, olijfolie, verse peterselie, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Heek met romige witte-wijnsaus uit de oven

Ingrediënten:
boter, broodkruim, heekmoot, koffieroom, olijfolie, sjalot, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Karbonaden met uiensaus

Ingrediënten:
bloem, boter, melk, peper, ui, varkenskarbonade, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Kip uit het pannetje

Ingrediënten:
boter, buikspek, citroensap, kip, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Aardappelsalade met oregano - ensalade de patatas con oregano

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, olijfolie, rode ui, vastkokende aardappel, oregano, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit 1080 recepten:

Gesmoorde bleekselderij

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, buikspek, olijfolie, tomatenpuree, ui, vleesextract, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Morito:

Knapperige panceta, wilde paddenstoelen en fino

Ingrediënten:
brood, cantharel, eekhoorntjesbrood, fino sherry, jamón, knoflook, lardo, oesterzwam, olijfolie, pancetta ibérica, pancetta, speck, verse bladpeterselie en weidechampignon

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht / paddenstoelen
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gefrituurde heekwangen

Ingrediënten:
bloem, ei, heekwang en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur