Spaans

Zoek naar Spaans in jouw eigen kookboeken

Spaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver, Marton Deuchars, David Loftus en Chris Terry - Jamie's dinners

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's dinners:

Superlekkere spaanse gebraden kip

Ingrediënten:
aardappel, chorizo, citroen, ei, kip, knoflook en peterselie

Keuken:
Spaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Bunyols de bacalla: zoutevisbeignets met peterselie en knoflook

Ingrediënten:
aardappel, aioli, bloem, ei, gedroogde zoutevis, knoflook, laurierblad, olijfolie en peterselie

Keuken:
Spaans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Knoflook-pastasoep

Ingrediënten:
broodkruim, capellini, fideo, groentebouillon, knoflook, koriander, peterselie, pimenton, welriekende ganzenvoet, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / vegan
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / lunch / voorgerecht uit Brindisa:

Barny's salade van limabonen, piquillo-paprika, artisjokken en olijven

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, bosui, bouquet garni, extra vierge olijfolie, farcellet, geroosterde artisjokken op olie, koriander, olijfolie, peperkorrels, piquillopaprika, prei, sherryazijn, spaanse judionbonen, ui, wortel, zeezout en zwarte olijven

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Brindisa croquetas de queso,manchego y espinacas - Kroketten met manchegokaas en spinazie

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, groentebouillon, manchego, olijfolie, panko, prei, spinazie, volle melk, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Chorizo con judiones y tomates - Hete chorizo met limabonen en tomaten

Ingrediënten:
bakchorizo, bladpeterselie, cannellinibonen, cherry-tomaat, citroensap, extra vierge olijfolie, gedroogde limabonen, knoflook, olijfolie, rode ui, rode wijnazijn, sherryazijn, spaanse judionbonen, zeezout, zuiveringszout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Kortgebakken gernika paprika's

Ingrediënten:
gernika-paprika, olijfolie en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Recept uit Spice Wise:

Paella kruidenmix

Keuken:
Spaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Ontbijt uit Brindisa:

Buñuelos de viento - Gesuikerde briochebeignets

Ingrediënten:
bloem, boter, fijne kristalsuiker, melk, plantaardige olie en water

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / beignets
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / hoofdgerecht uit Brindisa:

Caldoso de langosta - Vloeibare rijst met kreeft

Ingrediënten:
bombarijst, heldere visbouillon, inktvisinkt, knoflook, kreeft, langousines, olijfolie, peterselie, pijlinktvis, rode paprika, saffraandraadjes, suiker, tomaat, ui, zeekat, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / rijst / vis
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / hoofdgerecht uit Brindisa:

Arroz con costillas y morcilla - Rijst met spareribs en bloedworst

Ingrediënten:
bloedworst, bombarijst, bruine kippenbouillon, iberico spareribs, knoflook, morcilla, olijfolie, pimenton de la vera dulce, rode paprika, suiker, tijm, tomaten en ui

Keuken:
Spaans
Soort:
rijst
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / hoofdgerecht uit Brindisa:

Arroz caldoso de alcachofa, guisantes, sepia y gambas - Vloeibare rijst met artisjokken, zeekat en garnalen

Ingrediënten:
artisjokken, bombarijst, carnarolirijst, citroensap, doperwten, garnalen, heldere visbouillon, knoflook, olijfolie, pijlinktvis, saffraandraadjes, sjalot, tomaten, tuinbonen, zeekat, zeekatlever en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / rijst / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Brindisa:

Arroz a la zamorana - Rijst zoals in Zamora

Ingrediënten:
adobado-specerijenmix, bakchorizo, bombarijst, calasparrarijst, doorregen spek, gedroogde oregano, groene paprika, groentebouillon, knoflook, olijfolie, pancetta, pimenton de la vera picante, rode paprika, serranoham, spareribs, ui, varkenskotelet, water en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
rijst
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / hoofdgerecht uit Brindisa:

Arroz de alcachofas con bacalao - Rijst met artisjokken en zoutevis

Ingrediënten:
artisjokken, bladpeterselie, blanke amandelen, bombarijst, bosuien, calasparrarijst, citroensap, gekarameliseerde uien, hazelnoten, knoflook, knoflookscheuten, olijfolie, risottorijst, rode visbouillon, saffraandraadjes, zout, zoutevisfilet en zoutevislende

Keuken:
Spaans
Soort:
rijst / vis
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / hoofdgerecht uit Brindisa:

Arroz meloso de setas - Romige rijst met wilde paddenstoelen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bombarijst, broodstengels, carnarolirijst, groentebouillon, knoflook, norapaprikas, olijfolie, saffraandraadjes, wilde paddenstoelen, witbrood en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / risotto
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Brindisa:

Meloso de arroz negro con calamar - Zwarte rijst met pijlinktvis

Ingrediënten:
alioli, bombarijst, carnarolirijst, heldere visbouillon, inktvisinkt, olijfolie, pijlinktvis en ui

Keuken:
Spaans
Soort:
risotto / rijst / vis
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Andalusisch rogge vloerbrood

Ingrediënten:
droge gist, inlegzuur, roggemeel, tarwebloem, water en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Pisto manchego de ana barrera con huevos rotos - Ana Barrera's tomaten-courgette 'pisto' met gebakken ei

Ingrediënten:
courgette, ei, eidooier, groene paprika, olijfolie, suiker, tomatensaus bij pisto manchego, ui en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Ontbijt / snack of tussendoortje uit Brindisa:

Churros

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenschil, fijne kristalsuiker, kaneel, vanillestokje, zonnebloemolie, zout en zuiveringszout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Brindisa:

Carquinyols - Knapperig gebakken amandelkoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroenrasp, cointreau, ei, fijne kristalsuiker, grand marnier, marcona amandelen, triple sec en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Ontbijt / snack of tussendoortje uit Brindisa:

Melindros - Catalaanse lange vingers

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei en fijne kristalsuiker

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit C. Clark en S. Clark - Moro Londen

Diner / nagerecht uit Moro Londen:

Gepocheerde perziken met cava granizado

Ingrediënten:
cava, citroenschil, kaneelstokje, kruidnagel, laurierblad, perziken, sinaasappelschil, suiker en water

Keuken:
Spaans
Soort:
fruit / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit T. Glanville, S. Wheeler en S. Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

Roerei met gestoofde knoflooksprieten met garnalen of jamón serrano

Ingrediënten:
ei, garnalen, serranoham en wilde knoflook

Keuken:
Spaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit T. Glanville, S. Wheeler en S. Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

Roerei met garnalen en asperges

Ingrediënten:
ei, groene asperge, knoflook, noorse garnalen, olijfolie, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit C. Clark en S. Clark - Moro Londen

Diner / nagerecht uit Moro Londen:

Basisrecept mato verse kaas

Ingrediënten:
citroenrasp, kaasstremsel, slagroom en volle melk

Keuken:
Spaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Garabanzos - Kikkererwten met pompoen en tomaten

Ingrediënten:
ei, kikkererwten, knoflook, olijfolie, peterselie, pompoen, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / peulvruchten