Spaans

Zoek naar Spaans in jouw eigen kookboeken

Spaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver, Chris Terry, David Loftus en Marton Deuchars - Jamie's dinners

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's dinners:

Superlekkere spaanse gebraden kip

Ingrediënten:
aardappel, chorizo, citroen, ei, kip, knoflook en peterselie

Keuken:
Spaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Bunyols de bacalla: zoutevisbeignets met peterselie en knoflook

Ingrediënten:
aardappel, aioli, bloem, ei, gedroogde zoutevis, knoflook, laurierblad, olijfolie en peterselie

Keuken:
Spaans
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / voorgerecht uit De grote Kleyn:

Canarische waterkerssoep

Ingrediënten:
komijnpoeder, maïskolven, olijfolie, pimentón, vastkokende aardappel, waterkers, witte bonen uit blik en zuurkoolspek

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

´Gelakte´krabbetjes - costillar de cerdo lacado

Ingrediënten:
peper, spareribs, vloeibare honing, wijnazijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / voorgerecht uit Culinaria España:

Jonge tuinbonen met ham - habas con jamón

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, peper, serranoham, tuinbonen, ui, verse munt, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Hertengebraad - carne de ciervo asada

Ingrediënten:
brandewijn, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, peper, reuzel, rode wijn, schouder van hert, ui, verse marjolein, verse tijm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
wild
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / voorgerecht uit Culinaria España:

Knoflooksoep - sopa de ajo

Ingrediënten:
eieren, knoflook, olijfolie, oud witbrood, scherp paprikapoeder, vleesbouillon, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Recept uit De Smaakbijbel:

Ajo blanco

Ingrediënten:
amandelen, druiven, ijswater, knoflook, melk, olijfolie, oud witbrood, peper, sherryazijn, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Zomergroenten - samfaina

Ingrediënten:
aubergine, groene paprika, knoflook, olijfolie, rode paprika, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Groente uit de oven - escalivada

Ingrediënten:
aubergine, knoflook, olijfolie, rode paprika, tomaat, ui, wijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Madrileense stoofpot - cocido madrileño

Ingrediënten:
aardappel, chorizo, grof zeezout, hambeen, kikkererwten, knoflook, laurierblad, rundvlees, soda, spek, ui, wortel en zwarte peper

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

aardappelomelet - tortilla española

Ingrediënten:
aardappel, ei, olijfolie, peper, ui en zout

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Speenvarken - cochinillo asado

Ingrediënten:
ei, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, rauwe ham, speenvarken, speenvarkenslever, ui, varkenslever, zout, zwarte olijf en zwarte peper

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / varkensvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Bakbanaansoep spaanse stijl

Ingrediënten:
anaheimpeper, cubanellepeper, gerookt paprikapoeder, groene bakbanaan, groene paprika, groentebouillon, knoflook, koriander, laurier, limoen, olijfolie, saffraan, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Knoflooksoep - sopa de ajo

Ingrediënten:
ei, knoflook, olijfolie, witbrood, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Zangspel van de zee - Zarzuela

Ingrediënten:
brandy, brood, droge witte wijn, gemalen amandelen, inktvis, knoflook, langoustine, mosselen, olijfolie, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse peterselie, zeeduivel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Goudbrasem in het zout - dorada a la sal

Ingrediënten:
amandelen, citroenen, citroensap, goudbrasem, grof zeezout, knoflook, olijfolie, tijm, tomaat, wijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Forel met ham - truchas a la navarra

Ingrediënten:
bloem, citroen, forel, gemalen zwarte peper, mager spek, olijfolie, serranoham en zout

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
vlees / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Asturische bonensoep - fabada asturiana

Ingrediënten:
chorizo, hambeen, knoflook, laurierblad, mager spek, morcilla, olijfolie, pikant paprikapoeder, saffraandraadjes, ui, witte bonen, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / varkensvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Langoestines in knoflooksaus - langostinos al ajillo

Ingrediënten:
knoflook, langoustine, olijfolie, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit C. Clark en S. Clark - Moro Londen

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro Londen:

Klipviscarpaccio met tuinbonen en munt

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, klipvis, olijfolie extra vergine, tuinbonen, verse munt en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit C. Clark en S. Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Salmorejo met garnalen, tomaten en avocado

Ingrediënten:
avocado, kerstomaat, noorse garnalen, rode ui, salmorejosaus, sherryazijn en oregano

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon

Diner / hoofdgerecht van anita van h:

Kalfs­schnit­zel met sher­ry en olij­ven ***

Ingrediënten:
boter, kalfsschnitzels, knoflook, milde paprikapoeder, sherry, verse peterselie en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Picknick / diner / voorgerecht uit Spaans kookboek:

Koude witte knoflooksoep met druiven uit Málaga - ajo blanco con uvas Malagueño

Ingrediënten:
azijn, blanke amandelen, extra vergine olijfolie, knoflook, muscateldruiven, water, witbrood en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / voorgerecht / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spaans kookboek:

Gevulde eieren met ansjovis - huevos rellenos de boquerones

Ingrediënten:
ansjovis uit blik, crème fraîche, ei, paprikapoeder, peper, sherry, verse bladselderij, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vis / kaas
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / voorgerecht uit Spaans kookboek:

Pompoensoep - sopa de calabaza

Ingrediënten:
boter, citroensap, eierdooier, kippenbouillon, peper, pompoen, slagroom, ui, verse koriander en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte