Spaans

Zoek naar Spaans in jouw eigen kookboeken

Spaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver, Chris Terry, David Loftus en Marton Deuchars - Jamie's dinners

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's dinners:

Superlekkere spaanse gebraden kip

Ingrediënten:
aardappel, chorizo, citroen, ei, kip, knoflook en peterselie

Keuken:
Spaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Bunyols de bacalla: zoutevisbeignets met peterselie en knoflook

Ingrediënten:
aardappel, aioli, bloem, ei, gedroogde zoutevis, knoflook, laurierblad, olijfolie en peterselie

Keuken:
Spaans
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Gazpacho

Ingrediënten:
amandel, broodkruim, groene paprika, knoflook, komkommer, olijfolie, peper, tomaat, ui, wijnazijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Dranken / ontbijt / drinken uit De complete keuken van Spanje:

Churros met warme chocolademelk

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, frituurolie, kaneel, maïzena, melk, pure chocolade, sinaasappelrasp en suiker

Keuken:
Spaans
Soort:
zoete hapjes / deegwaren / frituur
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Drinken / aperitief uit Brindisa:

Limón de pascuas - Paascitroenen

Ingrediënten:
baguette, boerenbrood, citroen, olijfolie en suiker

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Groenteflapjes

Ingrediënten:
bloem, bosui, boter, cayennepeper, chilipoeder, ei, feta, gele rozijnen, mozzarella, olie, pijnboompitten, spinazie, witte wijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Brindisa:

Suquet de pescadores de l'Empordà - Visstoofpot in Empordàstijl

Ingrediënten:
aardappel, brood, knoflook, olijfolie, picada, poon, tomaten en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Tortilla met rode paprika

Ingrediënten:
aardappel, ei, laurierblad, olijfolie, pimentón dulce, rode paprika, rode puntpaprika, scharrelei, spaanse ui, ui en verse tijm

Keuken:
Spaans
Soort:
tortilla / ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Tortilla met spinazie en jamón

Ingrediënten:
ei, boter, jamón, olijfolie, oregano, scharrelei en spinazie

Keuken:
Spaans
Soort:
tortilla / vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Bij de koffie uit De complete keuken van Spanje:

Anijskoeken

Ingrediënten:
anijslikeur, anijszaad, anisette, bier, bloem, fijne kristalsuiker, olijfolie en sesamzaad

Keuken:
Spaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Paella

Ingrediënten:
bacon, cayennepeper, chorizo, doperwten, gepelde rauwe garnalen, kippenbouillon, knoflook, mosselen, olijfolie, paellarijst, pijlinktvis, rode paprika, rode ui, saffraandraadjes, tomaat, verse bladpeterselie, witte wijn en witvisfilet

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst / varkensvlees
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

In zout gebakken vis

Ingrediënten:
allioli, citroen, grof zout, tarpoen, tijm, venkelknol, vis, zaagbaars en zeebaars

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Linzenstoofpotje met chorizo

Ingrediënten:
bacon, chorizo, extra vergine olijfolie, groene linzen, groene paprika, knoflook, laurierblaadje, mild paprikapoeder, olijfolie, pimentón, tomaat en ui

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / peulvruchten / varkensvlees / worst
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Recept uit Brindisa:

Alioli - Aioli

Ingrediënten:
citroensap, ei, eidooier, extra vierge olijfolie, knoflook en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Brasem met paprika, rode peper en aardappels

Ingrediënten:
aardappel, brasem, citroen, droge sherry, gedroogde rode spaanse peper, gele paprika, knoflook, laurierblad, olijfoliebrood, red snapper, rode paprika, rode ui, verse bladpeterselie en verse tijm

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groenten en aardappels / vis
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Brindisa:

Pulpo a la gallega - Octopus op Galicische wijze

Ingrediënten:
krielaardappel, octopus, olijfolie, peperkorrels, pimentón dulce, sjalot, wortel en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Recept uit Brindisa:

Gehaktballetjes

Ingrediënten:
broodkruim, doperwten, ei, mager rundgehakt, mager varkensgehakt, melk, olijfolie, peterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
varkensvlees / rundvlees
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / lunch / voorgerecht / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spaans kookboek:

In boter gesmoorde groene kool met chorizo - col manchego con chorizo

Ingrediënten:
boter, chorizo, droge sherry, fino sherry, groene kool, karwijzaad, knoflook, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / varkensvlees
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Revuelto met zee-egels of oesters

Ingrediënten:
ei, bosui, extra vergine olijfolie, gonaden van zee-egel, oester, scharrelei en verse bladpeterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
ei/omelet/frittata / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / nagerecht uit De complete keuken van Spanje:

Higos rellenos

Ingrediënten:
blanke amandelen, gedroogde vijgen, honing, kaneel, pure chocolade, sherry pedro ximenez, slagroom en volle zoete sherry

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Tortilla a la Española - Spaanse tortilla

Ingrediënten:
aardappel, ei, knoflook, melk, olijfolie, spaanse worst, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Bacalao met rode paprika

Ingrediënten:
bacalao, bakkeljauw, droge witte wijn, gedroogde chilivlokken, knoflook, mild paprikapoeder, olijfolie, pimentón, rode paprika, tomaat, tomatenpuree, ui en verse bladpeterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Courgette tortilla

Ingrediënten:
ei, citroenrasp, courgette, jamón, knoflook, olijfolie, scharrelei en verse munt

Keuken:
Spaans
Soort:
tortilla / vlees / ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De complete keuken van Spanje:

Torta de santiago

Ingrediënten:
blanke amandelen, bloem, boter, citroenrasp, citroensap, ei, fijne kristalsuiker en poedersuiker

Keuken:
Spaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / noten
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Konijn in rode wijn

Ingrediënten:
chorizo, jamón, knoflook, konijn, mild paprikapoeder, olijfolie, pimentón, prosciutto, pruimtomaat, rode paprika, rode wijn, romatomaat, tijm, ui en verse bladpeterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Gestoofde kip met saffraan

Ingrediënten:
brood, citroensap, eierdooier, kaneel, kip, kippenbouillon, knoflook, laurierblaadje, olijfolie, pijnboompitten, saffraandraadjes, tijm, ui, verse bladpeterselie en witte wijn

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte