Spaans

Zoek naar Spaans in jouw eigen kookboeken

Spaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver, Chris Terry, David Loftus en Marton Deuchars - Jamie's dinners

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's dinners:

Superlekkere spaanse gebraden kip

Ingrediënten:
aardappel, chorizo, citroen, ei, kip, knoflook en peterselie

Keuken:
Spaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Bunyols de bacalla: zoutevisbeignets met peterselie en knoflook

Ingrediënten:
aardappel, aioli, bloem, ei, gedroogde zoutevis, knoflook, laurierblad, olijfolie en peterselie

Keuken:
Spaans
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / nagerecht uit Brindisa:

Melocotón cara,elizado con helado de manchego - Gekarameliseerde perzik met manchego-ijs

Ingrediënten:
kaneelstokje, kristalsuiker, kruidnagels, manchego-ijs en perzik

Keuken:
Spaans
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Basisrecept uit Brindisa:

Caldo de pollo - Kippenbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, kipkarkassen, kippenvleugels, laurier, prei, ui en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Paddestoelen met venusschelpen - setas con almejas

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, paddestoelen, peper, saffraandraadjes, scherp paprikapoeder, ui, venusschelpen, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Bij de koffie uit Spanje:

Amandelkoekjes

Ingrediënten:
blanke amandelen, bloem, boter, eierdooier, sinaasappelrasp, suiker en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Gesmoorde venkel met jamón

Ingrediënten:
citroensap, jamón, knoflook, olijfolie, venkelgroen, venkelknol, verse munt, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Taartbodem van zoet korstdeeg

Ingrediënten:
boter, eidooier, poedersuiker en tarwebloem

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Bijgerecht / basisrecept uit Cocina Nueva:

Aioli - allioli

Ingrediënten:
canola-olie, eidooier, fruitige olijfolie, knoflook, lichte olijfolie, milde olie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Revueltos con ajetes - Roerei met knoflookscheuten

Ingrediënten:
ei, knoflookscheuten, olijfolie, peterselie, prei en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Brindisa:

Albóndigas con salsa de tomate y aceitunas de Aragón - Gehaktballetjes met tomatensaus en zwarte olijven

Ingrediënten:
bieslook, bloem, ei, knoflook, melk, peterselie, plantaardige olie, rundergehakt, tomatensaus, varkensgehakt, witbrood, zeezout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
varkensvlees / rundvlees
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Buñuelos de queso de cabra con miel y almendras - Geitenkaasbeignets met honing en amandelen

Ingrediënten:
basilicum, bloem, boter, ei, gezouten marcona amandelen, monte enebro geitenkaas, munt, oranjebloesemhoning, panko en plantaardige olie

Keuken:
Spaans
Soort:
beignets
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Brindisa:

Guiso de pollo con albóndigas - Gesmoorde kip met gehaktballetjes

Ingrediënten:
aardappels, bruine amandelen, drumsticks, gehakt, kippenbouillon, kippendij, kippenvleugels, knoflook, nora-paprika, peterselie en tomaat

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Basisrecept uit Brindisa:

Sofrito de tomate - Tomaten-uienpuree

Ingrediënten:
olijfolie, suiker, tomaten, zeezout en zoete witte ui

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Tapas van visconserven 4, sardines met tomaten

Ingrediënten:
peterselie, sardines en tomaten

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Kreeft met bechamel

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, citroensap, droge witte wijn, eierdooier, kerrie, kreeft, melk, parmezaanse kaas, truffel, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit 1080 recepten:

Zigeunerarm

Ingrediënten:
aardappelmeel, bakpoeder, bloem, boter, ei, eiwit, jam, kristalsuiker, poedersuiker, slagroom, vanille-extract en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Consommé

Ingrediënten:
bleekselderij, eiwit, kruidnagel, mager rundvlees, meiraap, prei, rundermergpijpjes, uien, wortel en zout

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Gebakken plakken tomaat

Ingrediënten:
broodkruim, ei, vleestomaat, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Gemengde gebakken paddenstoelen met knoflook

Ingrediënten:
boter, droge sherry, extra vierge-olijfolie, fino sherry, knoflook, oregano, paddestoelenmelange, sherryazijn, verse bladpeterselie, oregano en zwarte truffelolie

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Bijgerecht / basisrecept uit Cocina Nueva:

Witte saus - bechamel met manchego

Ingrediënten:
bloem, boter, laurierblad, manchego, melk en peterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Papas arugas - gerimpelde aardappelen

Ingrediënten:
vastkokende aardappel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gepaneerde zwezerik met tomatensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, ei, laurierblad, olijfolie, paneermeel, prei, tomatensaus, verse peterselie, water, wortel, zonnebloemolie, zout en zwezerik

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Sjalotten met bechamel

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, gruyère, melk, olijfolie, sjalot, tomatenpuree en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Hersenen met bechamel en champignons

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, citroensap, gruyère, kalfshersenen, melk, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit 1080 recepten:

Zigeunerarm met sinaasappel

Ingrediënten:
boter, eieren, kristalsuiker, maïzena, poedersuiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
koek en gebak