Spaans

Zoek naar Spaans in jouw eigen kookboeken

Spaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver, Chris Terry, David Loftus en Marton Deuchars - Jamie's dinners

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's dinners:

Superlekkere spaanse gebraden kip

Ingrediënten:
aardappel, chorizo, citroen, ei, kip, knoflook en peterselie

Keuken:
Spaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Bunyols de bacalla: zoutevisbeignets met peterselie en knoflook

Ingrediënten:
aardappel, aioli, bloem, ei, gedroogde zoutevis, knoflook, laurierblad, olijfolie en peterselie

Keuken:
Spaans
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Kip met reuzengarnalen in amandelsaus

Ingrediënten:
blanke amandelen, boter, crème fraîche, gevogelte, gevogeltefond, kiphaasje, kipkruiden, knoflook, olie, reuzengarnalen, sjalot en zoete witte wijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en S. Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

Roerei met artisjokharten met jamón serrano

Ingrediënten:
artisjok, ei en serranoham

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / eieren, kaas en zuivel
Een recept uit C. Clark en S. Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Tonijn met rode ui, tomaat en zoete azijn

Ingrediënten:
kerstomaat, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, rode ui, spaanse judionbonen, tonijn, oregano, zeeduivel, zoete rodewijnazijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit C. Clark en S. Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Zeebaars met salmorejosaus en gebakken aubergine

Ingrediënten:
aubergine, citroen, olijfolie, salmorejosaus, zeebaarsfilet, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en S. Clark - Casa Moro

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Casa Moro:

Gemsla met knapperige knoflook - ensalade de cogollos al ajillo

Ingrediënten:
knoflook, little gemsla, piquillopaprika, rodewijnazijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en S. Clark - Casa Moro

Recept uit Casa Moro:

Platbrood in as gebakken

Ingrediënten:
droge gist, fijn zeezout, olijfolie, ongebleekt meel en water

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudige paella met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, gerookt-paprikapoeder, groentebouillon, knoflook, paellarijst, peper, peterselie, rondkorrelrijst, saffraan, tomatenpuree, ui, zilvervliesrijst en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
paella / vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Lunch / lunchgerecht uit Moro:

Migas

Ingrediënten:
groene paprika, knoflook, manteca, morcilla, ñorapeper, olijfolie, oud witbrood, pancetta, saffraandraadjes, ui en zoet gerookt paprikapoeder

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit C. Clark en S. Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Geroosterde eend met kikkererwtenpilav, granaatappel, aubergines en walnoten

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, bladpeterselie, boter, fijn zeezout, granaatappelpitten, granaatappelsap, griekse yoghurt, kaneel, kaneelstokje, kikkererwten, knoflook, lichte kippenbouillon, olijfolie, peper, pitabroodje, ui, walnoten, wilde eend en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / voorgerecht / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spaans kookboek:

Gegratineerde aubergines - berenjenas gratinadas

Ingrediënten:
aubergine, kaas, ketchup, olijfolie, oregano, rauwe ham en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / varkensvlees / groente / ovenschotel
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Ontbijt / diner / nagerecht uit Spaans kookboek:

Beignets - churros

Ingrediënten:
bloem, ei, fijne tafelsuiker, frituurolie, kaneelpoeder, olijfolie, suiker en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / frituur
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / nagerecht uit Spaans kookboek:

Perziken in wijn - melocotón al vino

Ingrediënten:
citroenschil, cognac, kaneelstokje, perzik, rode wijn en suiker

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan / fruit
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Stokvis uit Biskaje - Bacalao a la vizcaina

Ingrediënten:
gedroogde ham, gedroogde rode paprika, knoflook, olijfolie, paneermeel, peper, rookspek, scherp paprikapoeder, stokvis, ui, verse peterselie, visbouillon en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / voorgerecht uit Culinaria España:

Kabeljauwcarpaccio - carpaccio de bacalao fresco

Ingrediënten:
citroen, citroensap, kabeljauwfilet, olijfolie, roze peperkorrels, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Spaans kookboek:

Met stokvis gevulde tomaat - tomates rellenos de bacaloa

Ingrediënten:
bloem, boter, kaas, melk, olijfolie, peper, stokvis, tomaat, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis / ovenschotel
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Snack of tussendoortje / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spaans kookboek:

Zoet en zoute bietenknabbels - ruedas de zanahoria dulce y salino

Ingrediënten:
kristalsuiker, olijfolie, rode biet, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan / vegetarisch / groente / frituur
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / voorgerecht / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spaans kookboek:

Gestoomde mosselen met bacon en bier - mejilllones con bacon y cerveza

Ingrediënten:
bacon, knoflook, mosselen, olijfolie, pils, ui, verse tijm en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
varkensvlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / voorgerecht / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spaans kookboek:

Ansjovis op toast - pinchos de anchoas

Ingrediënten:
ansjovis in olie, groene paprika, olijfolie, rode paprika, steurgarnaal, toast, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Gebakken alfonsino - alfonsiño frito

Ingrediënten:
alfonsino, citroensap, knoflook, olijfolie, peper, rode mul, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / voorgerecht / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spaans kookboek:

Artisjokken met ham - alcachofas con jamón

Ingrediënten:
artisjok, citroen, doperwten uit blik, ei, olijfolie, rauwe ham, serranoham, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / varkensvlees
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spaans kookboek:

Knapperige zoete lamskoteletjes - chuletitas de cordero dulce

Ingrediënten:
lamsfilet, lamskoteletjes, mosterd, rietsuiker, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / barbecue/grill / lamsvlees
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Picknick / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spaans kookboek:

Mini-stokjes - bastoncitos variados

Ingrediënten:
chorizo, groene gevulde olijven, groene paprika, rode paprika en zwarte olijven

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / varkensvlees
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Canarische stoofpot - puchero canario

Ingrediënten:
bouquet garni, chorizo, gele pompoen, gepekelde varkensrib, groene pompoen, kikkererwten, knoflook, kruidnagel, laurierblad, maïskolf, rookspek, rundvlees, sperziebonen, tomaat, ui, witte kool, zoete aardappel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / voorgerecht / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Spaans kookboek:

Kruidige gehaktballetjes - albondigas de carne

Ingrediënten:
ei, hete chilisaus, knoflook, olijfolie, rundergehakt, saucijs, sjalot, tabasco, verse peterselie, verse worst, versgemalen zwarte peper, witbroodkruim en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / varkensvlees / rundvlees