Diner / bijgerecht uit Ottolenghi het kookboek:
Paarse broccoli en schorseneer met kappertjesboter
- Ingrediënten:
- bieslook, boter, citroen, dille, dragon, kappertjes, paarse broccoli, peper, peterselie, schorseneer en zout
- Soort:
- vegetarisch
Vind de lekkerste recepten in je eigen kookboeken.
Schorseneer wordt beschouwd als groente.
De grote schorseneer, Scorzonera hispanica, is een plant uit de composietenfamilie, Asteraceae. Het is een tweejarige plant. In het eerste jaar wordt er een bladrozet en een vlezige penwortel gevormd. De plant bloeit in het tweede jaar na zaaien met citroengele bloemen. De plant wordt gebruikt als groente en werd voor de Tweede Wereldoorlog vrij algemeen gegeten, maar raakte na de oorlog in diskrediet, mogelijk door zijn bewerkelijkheid. Bij het schillen van de langwerpige, donkere wortels komt namelijk een kleverig melksap vrij. Dit feit heeft de groente de bijnaam “keukenmeidenverdriet” of “huisvrouwenleed” opgeleverd. Bijnamen die ook aan de verwante paarse morgenster, Tragopogon porrifolius, of haverwortel worden gegeven. Andere bijnamen zijn: “winterasperge”, “armeluisasperge” en “winterstaaf”. Schorseneren zijn een typische wintergroente, met de grootste aanvoer in februari.
Alternatieve naam: schorseneren.
Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met schorseneer in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.
De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient schorseneer:
Diner / bijgerecht uit Ottolenghi het kookboek:
Recept van De Hippe Vegetarier:
Recept uit de zilveren lepel:
Recept uit de zilveren lepel:
Diner / hoofdgerecht uit delicious. magazine - 2009-03:
Diner / hoofdgerecht uit delicious. magazine - 2009-02:
Recept uit delicious. magazine - 2009-02:
Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit delicious. magazine - 2015-01:
Recept uit delicious. magazine - 2015-01:
Diner / tussengerecht uit delicious. magazine - 2009-09:
Recept uit de zilveren lepel:
Diner / hoofdgerecht uit Sous vide:
Bijgerecht uit De herenkookclub:
Recept uit delicious. magazine - 2014-03:
Diner / bijgerecht / tussengerecht uit delicious. magazine - 2016-13:
Recept uit delicious. magazine - 2016-13:
Recept uit Puur Pascale:
Recept uit delicious. magazine - 2009-09:
Recept uit Puur Pascale:
Recept uit Puur Pascale:
Diner / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:
Bijgerecht uit delicious. magazine - 2013-02:
Bijgerecht uit delicious. magazine - 2013-02:
Recept uit Mijn pure keuken 2:
Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:
Recept uit Mijn pure keuken 2: