Basilicum

Basilicum wordt beschouwd als groene kruiden.

Foto: Pixabay

Probeer eens AH Biologisch Basilicum plantje in pot (via ah.nl).

Alternatieve namen: basilicumpuree en verse basilicum.

Zoek naar basilicum in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met basilicum in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste basilicum recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient basilicum:

Een recept uit M.B. Clark, M. Clark en Martin Brigdale - Trattoria

Voorgerecht uit Trattoria:

Drie gemarineerde antipasti

Ingrediënten:
ansjovis, artisjok, aubergine, basilicum, citroen, courgette, kappertjes, mozzarella, parmezaanse kaas, pesto, rode paprika en salami

Keuken:
Italiaans
Een recept uit M.B. Clark, M. Clark en Martin Brigdale - Trattoria

Recept uit Trattoria:

Romige tomaten-broodsoep

Ingrediënten:
basilicum, bouillon, knoflook, parmezaanse kaas, tomaten, ui en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Sardines met basilicum

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, olijfolie, peper, rode paprika, sardines, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Modeste Herwig - IJs in elk seizoen

Snack of tussendoortje / nagerecht uit IJs in elk seizoen:

Doperwtenijs met basilicum

Ingrediënten:
basilicum, doperwten, eidooiers, gr kristalsuiker, slagroom, volle melk en yoghurt

Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta / zoet
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Buffet / bijgerecht uit Green salads:

Basilicum-pecorinocrème

Ingrediënten:
citroen, extra vergine olijfolie, Himalayazout, pecorino, pijnboompitten, verse basilicum en versgemalen zwarte peper

Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit  - Toscane

Snack of tussendoortje / voorgerecht uit Toscane:

Tomatentaartje met basilicum

Ingrediënten:
basilicum, bladerdeeg, crème fraîche, ei, goudse kaas, kerstomaat, nootmuskaat en peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Het gouden bakboek

Snack of tussendoortje uit Het gouden bakboek:

Basilicum- en aardbeiscones

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeienjam, basilicumblaadjes, boter, karnemelk, lichtbruine suiker, melk, room, speltbloem, zeezout en zelfrijzend bakmeel

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / koek en gebak