Recept van Jamie's dinners:
Gestoofd fruit
- Ingrediënten:
- aardbei, basilicum, bramen, kaneelstokje, kruidnagel, munt, peer, perzik, pruim, rabarber, sinaasappel, steranijs, suiker en vanillestokje
Vind de lekkerste recepten in je eigen kookboeken.
Rabarber wordt beschouwd als groente.
Rabarber staat al meer dan 5000 jaar bij de mens in de belangstelling. In het begin vooral als geneesmiddel. Uit de wortel werd en wordt nog steeds een sterk purgeermiddel gewonnen. Begin zeventiende eeuw werd ontdekt dat de stelen ook gegeten kon worden, maar pas in het begin van de twintigste eeuw werd het ook echt als groente geteelt in Nederland en België.
Rabarber is voornamelijk in de zomer op de markt; bij de buitenteelt is het belangrijk om na de langste dag geen stelen meer te oogsten, opdat de plant voldoende reservestoffen voor het volgend jaar kan vormen.
De plant heeft dikke bladstelen en grote bladeren. Er zijn rassen met rode stelen en met groene stelen. Voor de verse markt worden alleen rassen met rode stelen geteeld, waarvan Frambozenrood de meest donkerrood gekleurde stelen heeft. Voor de conservenindustrie wordt het ras Goliath geteeld dat groene stelen heeft, omdat de industrie geen gekleurde moes wil produceren.
Meer op Wikipedia.
Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met rabarber in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.
De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient rabarber:
Recept van Jamie's dinners:
Diner / nagerecht uit The Naked Chef is terug:
Recept uit de zilveren lepel:
Recept uit de zilveren lepel:
Diner / bijgerecht / nagerecht uit delicious. magazine - 2010-04:
Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2010-04:
Recept uit delicious. magazine - 2010-06:
Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2013-05:
Diner / bijgerecht / nagerecht uit delicious. magazine - 2013-03:
Recept uit de zilveren lepel:
Diner / bijgerecht / nagerecht uit delicious. magazine - 2013-05:
Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2010-04:
Recept uit Modernist Cuisine [3]:
Ontbijt uit delicious. magazine - 2010-04:
Snack of tussendoortje uit Kochen für zwei:
Recept uit delicious. magazine - 2007-04:
Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit delicious. magazine - 2013-05:
Recept uit delicious. magazine - 2013-05:
Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2009-05:
Recept uit delicious. magazine - 2009-05:
Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2015-07:
Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2015-01:
Bijgerecht uit delicious. magazine - 2013-05:
Recept uit delicious. magazine - 2010-04:
Diner / hoofdgerecht uit Sous vide:
Recept van Food my favorite dish: