ontbijt

Zoek naar ontbijt in jouw eigen kookboeken

De lekkerste ontbijt recepten

Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Jamie Oliver - The Naked Chef is terug

Ontbijt uit The Naked Chef is terug:

Vijgen, honing en ricotta

Ingrediënten:
brood, honing, ricotta en vijgen

Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Jamie Oliver - The Naked Chef is terug

Ontbijt uit The Naked Chef is terug:

Vleestomaten, basilicum, ham en zachte kaas op dikke toast

Ingrediënten:
basilicum, brood, ei, ham, vleestomaat en zachte kaas

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Ontbijt uit Jamie in 15 minuten:

Fruit- en notencombo's

Ingrediënten:
aardbei, amandelen, fruit, honing, hüttenkäse, limoen, mango, melk, noten, paranoten, pistachenootjes, ricotta, vanillepasta en watermeloen

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Ontbijt uit Jamie in 15 minuten:

Supersmoothies

Ingrediënten:
amandelschaafsel, appelsap, banaan, bosbessen, gember, honing, limoen, mango, melk, peren, sinaasappelsap, spinazie en wortel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Ontbijt uit Jamie in 15 minuten:

Viva la tosti

Ingrediënten:
banaan, brood, champignon, cheddar, chorizo, citroen, goudse kaas, honing, pure chocolade, ricotta en rucola

Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Ontbijt uit Jamie in 15 minuten:

Fantastische granola

Ingrediënten:
ahornsiroop, gedroogde abrikozen, gedroogde kokos, havermoutvlokken, kaneel, paranoten, pistachenoten, pompoenpitten, sesamzaadjes, walnoten, yoghurt, zonnebloempitten en zure kersen

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Wentelteefje met esdoorn botercrème glazuur

Ingrediënten:
boter, brood, druivenpittenolie, ei, esdoorn-botercrèmeglazuur, kaneel, maïsolie, melk, suiker, vanille-extract en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht / ei/omelet/frittata
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Wentelteefje met romige amandelsaus

Ingrediënten:
boter, brood, druivenpittenolie, ei, kaneel, maïsolie, melk, romige amandelsaus, suiker, vanille-extract en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht / ei/omelet/frittata
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Veganistische ontbijt burrito met salsa van papaya of ander fruit

Ingrediënten:
bloem tortillas, boter, cashews, chili con carne, hazelnoot, olijfolie, pintobonen, salsa van papaya of ander fruit, tofu en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vegetarisch / vegan
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Cartlak kebabi - leverkebabs

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, chilipeper, chilivlokken, granaatappelmelasse, komijnpoeder, lamslever, melk, olijfolie, paprikapoeder, pitabroodje, rode ui en sumak

Keuken:
Turks
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Menemen - eieren met puntpaprika en tomaat

Ingrediënten:
bladpeterselie, ei, groene puntpaprika, olijfolie, rode ui en tomaten

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Kuymak - Zwarte zeefondue

Ingrediënten:
boter, gerookt paprikapoeder, maïsmeel, mozzarella en parmezaanse kaas

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Katmer - Pistachepannenkoeken met kaymak

Ingrediënten:
double cream, filodeeg, ghee, pistachenoten en suiker

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Incir uyumasi - De slapende vijgen

Ingrediënten:
gedroogde vijgen, melk, pekmez, vijgen en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Pestil - Druivenmatten gevuld met walnoten

Ingrediënten:
gedroogde vijgen, kaneelstokje, kruidnagel, maïzena, rode druiven, steranijs en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

10 Heerlijke dingen om door havermoutpap en andere graanpap te roeren

Ingrediënten:
aardbei, abrikozen, ahornsiroop, anijs, appel, bananen, bosbes, boter, confituur, framboos, gedroogd fruit, gierstvlokken, havermout, honing, jam, kaas, kamutvlokken, kaneel, kardemom, kers, kokosrasp, kruidnagel, marmelade, melk, muesli, nootmuskaat, noten, perziken, piment, quinoavlokken, roggevlokken, room, suiker, tarwevlokken, vruchtencompote, zaden, zilvervliesrijstvlokken en zout

Keuken:
Afrikaans / Europees
Soort:
vegetarisch / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Ontbijt uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Ontbijtkoek

Ingrediënten:
bakpoeder, bruine suiker, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, honing, kandijsuiker, koekkruiden, meel, melk en zout

Keuken:
Europees / Hollands
Soort:
koek en gebak / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt uit De Joodse keuken:

Avas de patcha - Soep van kalfshaksen of lamspootjes en witte boontjes

Ingrediënten:
citroensap, ei, kalfshaks, knoflook, lamspoot, witte bonen, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / orgaanvlees
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Ontbijt uit Koken met Sylvia Witteman:

Bircher-muesli

Ingrediënten:
appel, citroensap, gecondenseerde melk, havermoutvlokken en hazelnoot

Keuken:
Zwitsers
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt uit De Joodse keuken:

Karaweh - Soep van kalfshaksen of lamspootjes met kikkererwten en aardaappelen

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, ei, kalfshaks, kikkererwten, knoflook, kurkuma, lamspoot, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Syrisch / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / orgaanvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt uit De Joodse keuken:

Sopa de patcha - Soep van kalfshaksen of lamspootjes

Ingrediënten:
citroensap, ei, kalfshaks, knoflook, lamspoot, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / orgaanvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Ontbijt burrito met verse tomatensalsa

Ingrediënten:
bloem tortillas, boter, cheddar, chili con carne, ei, monterey jack, olijfolie, pintobonen, queso fresco, verse kaas, verse tomatensalsa en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Ontbijt uit Koken met Sylvia Witteman:

Baked beans on toast

Ingrediënten:
gebakken ei, knoflook, rode pepervlokken, spek, toast, ui en witte bonen in tomatensaus

Keuken:
Brits
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Knapperige wentelteefjes met broodkruim of cornflakes

Ingrediënten:
boter, brood, cornflakes, druivenpittenolie, ei, gezoet broodkruim, kaneel, maïsolie, melk, suiker, vanille-extract en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht / ei/omelet/frittata
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Ontbijt uit Home made:

Na een avond stappen

Ingrediënten:
bleekselderij, frambozen, karnemelk, limoensap, mango en peer

Soort:
vegetarisch / smoothie/milkshake
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Wentelteefje met slagroom

Ingrediënten:
boter, brood, druivenpittenolie, ei, kaneel, maïsolie, melk, slagroom, suiker, vanille-extract en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht / ei/omelet/frittata